Facebook Twitter RSS

Philippa Gregory: A királynő bolondja

Philippa Gregory »

A Tudor-udvarba érkezik Hannah, az inkvizíció elől menekülő zsidó lány: kémkedni küldték Mária hercegnő, Edward király trónjának elfeledett örököse után. Hannah-nak meg kell találnia a biztonságos utat olyan időkben, amikor a lélekbelátás képessége egyenlő a boszorkánysággal, s amikor a más vallás és az igaz szerelem a halált jelentheti. A másik Boleyn-lány és A Boleyn-örökség nagy közönségsikere után újabb Philippa Gregory-regény számíthat az olvasók megkülönböztetett érdeklődésére.

Borítók (1)

Kívánságlistán

Top értékelések

anais_cs 16 napja
2010. augusztus 18., 13:59 →

Csak elkezdtem, sógornőm könyvtári könyve volt. az első kb. 70 oldal alapján nagyon tetszik, elolvasnám az írónő többi könyvét is, sajnos a könyvtárban nálunk nincs…

szazorsi 2 hónapja
→ 2010. június 27., 20:42

Nekem egyáltalán nem volt unalmas.

fukszia 6 hónapja
→ 2010. március 20., 18:46

Vegyes élményt nyújtott: helyenként vontatott történetszövés mellett érdekes történet, érdekes szereplőkkel. A főhős Hannah úgy tud két nő szolgálatában állni, hogy közben nem válik árulóvá sem velük, sem a saját vallásával szemben.

Miraculum 4 hónapja
→ 2010. május 1., 11:16

Szerintem ebből a történetből sokkal többet is ki lehetett volna hozni fele ilyen hosszú terjedelemben. Olyan felületesnek éreztem néhol, mint egy amerikai tucatfilmet. Az írónő weblapja viszont dícséretesen stílusos: www.philippagregory.com

Amadea P 7 hónapja
korábbi olvasás

A leggyengébb rész az eddigiek közül, néhány Hannah-val történt dolog az agyamra ment.

katacita 7 hónapja
→ 2010. február 11., 16:41

nem volt gondom vele. nem mondom, hogy életem könyve, de a maga nemében szerintem teljesen rendben van, ami kicsit sántít, az a főszereplő lány felfogása a női szerepekről, hát nemtudom, abban a korban volt ilyen? mindegy, egyébként aranyos történet.

elisabetti 7 hónapja
korábbi olvasás

Nekem nagyon tetszett. :)

Ilweran 7 hónapja
korábbi olvasás

A főszereplő abszolút nem tudott közel kerülni hozzám, sokkal jobban érdekelt Mária és Erzsébet vetélkedése, mint Hannah története. Elhibázott ötlet volt ez a rész, de még így is jobb, mint az előző. Viszont messze-messze elmarad A másik Boleyn-lánytól.

utazó 9 hónapja
korábbi olvasás

Az előző kettő jobban lekötötte a figyelmemet. Remélem a most megjelent rész felülmúlja ezt.

Tercia 8 hónapja
→ 2009. december 29., 15:09

Utazós könyv, engem lekötött és szórakoztatott.

Top idézetek

Rékababa 3 hónapja

Az utolsó férfi, akinek hittem, az apám.

Rékababa 3 hónapja

Soha többé nem bízom meg egy férfiban sem. Megsebeztél, hazudtál nekem, átvertél, és nem bocsátok meg neked soha.

Rékababa 3 hónapja

Ha még egyszer összetöri a szívem, akkor visszatérek a szívem nélkül, és a többi a tiéd lehet.