A fehér királyné (Rózsák háborúja 2.) 33 csillagozás ↑ 5%

Philippa Gregory: A fehér királyné

Philippa Gregory, a királyregények királynője bemutatja az Angliában dúló halálos viszálykodás, a Rózsák háborúja közepette játszódó új sorozat első darabját.

A fehér királyné egy rendkívüli szépségű és becsvágyú nő történetét meséli el, aki magára vonja a frissen megkoronázott ifjú király figyelmét, majd titokban feleségül megy hozzá, és a királyi méltóságig emelkedik. Miközben Elizabeth felnő magas pozíciója követelményeihez, és családja sikeréért küzd, két fia olyan rejtély központi alakjává válik, amely évszázadok óta zavarba hozza a történészeket: ők a londoni Tower eltűnt hercegei, sorsuk a mai napig ismeretlen.

Philippa Gregory kutatói szenvedéllyel és utánozhatatlan mesélőkészséggel vezeti tovább hűséges olvasóit az angol történelem évszázadaiban, egyúttal gyarapítva a legyőzhetetlen nők portréinak sorát.

Eredeti mű: Philippa Gregory: The White Queen

Eredeti megjelenés éve: 2009

Új Palatinus, Budapest, 2010
446 oldal · ISBN: 9789632740867 · Fordította: N. Simonyi Ágnes

S_Bernadett

Ismét egy jó könyvet olvashatunk az írónőtől! Nekem tetszett, bár az első fele azért izgalmasabb volt mint a második.Néha a csatákat untam, hogy semmi nem történt csak csata, csata és újra csata. Ami nem tetszett, hogy úgy éreztem a főszereplőn kívül a többiek jelleme nem volt rendesen kidolgozva . Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy kiadtam rá 3800 Ft, bár a borítóval sajnos még most sem sikerült kibékülnöm.

Amilgade

Egy szerelmes királyné a Rózsák háborújában, már ez a tény is sok emberben megütközést keltett az akkori világban. Ha még azt is hozzátesszük, hogy ez a királyné Meluzina leszármazottja, azaz „boszorkány” vér folyik az ereibe, az ellenszenv még nagyobb lesz. Pedig csak egy egyszerű asszony volt, aki megpróbálta megvédeni a gyermekeit.
Izgalmas történet a Rózsák háborújáról, érdemes elolvasni.

Koré

Hogyan lesz egy Lancasterek oldalán harcoló család sarjaként egy anyja révén burgundi hercegi vérből származó, egyszerű angol özvegyasszony szerelemből egy York király felesége? Úgy, ahogyan ez Lady Elizabeth Greynek, Rivers gróf leányának sikerült. A rózsák hábororúja idején fehér királynénak lenni természetesen nagy árral jár, a csúcsról pedig az út a mélybe vezet, bár ki tudja. Némi mágiával talán az is megoldható, hogy újra felfele lehessen haladni, ha már az ember leányának ereiben a legenda Meluzinájának vizes vére csörgedez. Egy regény tele ármánykodással, hazugságokkal, gyilkosságokkal, átokkal és bosszúval. Kicsit igaz, kicsit fikciónak tűnik, kicsit misztikus. Utána kellene ennek is olvasni.

porcellan

Úgy tűnik az írónő nem csak a Tudor udvar dolgaiban van otthon. Nagyon tetszett és kíváncsian várom a folytatást. Hmm egyébként Elizabeth Woodville egész kitűnő sakknagymester lehetett volna a regény alapján…..Annyi dolgot, ellenség vagy szövetséges minden lépését előre lekövetni és kikövetkeztetni, nem semmi feladat.

Silvana

A fél csillag levonás csak azért van mert számomra egyik könyve se közelítette meg a A másik Boleyn lányt.
A könyv maga nagyon tetszett a csatákat kicsit untam de nem lehet kihagyni belőle főleg mert ez egy háborús időszak.

utazó

Jó volt, de mégiscsak levontam a maximumból. A feléig nagyon lelkesen és kíváncsian olvastam, aztán már nem kötött le annyira, mint régebben a Boleynes könyve.Érdekes mese, lehet, hogy van némi igazi alapja, megtörtént események, valós helyszínek, de eléggé kiszínezettnek tartom.

monalisa

Ez a második Philippa Gregory könyv, amit olvastam. Nagyon lelkesen vágtam bele, mert A másik Boleyn lány kellően ígéretes előzménynek bizonyult az írónő munkásságát tekintve. Viszont ezzel a könyvvel több problémám is volt: gyakran elég unalmasnak tartottam és a karakterek elnagyoltnak tűntek számomra. Nagyon értékelem a Meluzina legendára felépített történetvezetést, illetve a hercegek eltűnésének rejtélyét – viszont annyi esemény és hasonló nevű szereplő bukkant fel mindeközben, hogy mégsem lett annyira meggyőző a végeredmény.

tamikasipke P

Történelminek történelmi volt, de regénynek már sokkal kevésbé sajnos. Pedig mindenhol úgy dicsőítik Philippa Gregoryt, hogy elég nagy elvárásokkal vettem a kezembe a könyvet (bár lehet, hogy a Tudor könyvekkel kellett volna kezdenem?).
Annyira zavart a könyvben végig a jelen idő használata, és mellette az E/1, hogy elég nehezen tudtam beleélni magam a történésekbe.
A rózsák háborújához ez a könyv egy tökéletes kiegészítése lehetne a száraz törikönyveknek, de önmagában csak egy eseményeket felsoroló naplószerűség lett belőle…

szazorsi

Könnyed, élvezetes olvasmány. Felkelti az érdeklődést a kor, és személyek iránt.

bszgabi

Nagyon jó volt. Kedvet kaptam a korhoz, így most a Rózsák háborúját tanulmányozom. Alig várom a folytatást.

drude

Meluzina tragédiája – bármilyen nyelv beszélje is el, bármilyen dallam énekelje is meg – az, hogy egy férfi mindig többet ígér, mint amennyit tenni képes egy nőért, akit nem tud megérteni.

bszgabi

Hallottam balladákat a nagy csatákról, és költeményeket a támadás szépségéről és a hadvezér tisztességéről. Csakhogy nem tudtam, hogy a háború nem más, mint mészárlás, amely olyan vadságot és járatlanságot árul el, mint amikor torkon szúrják a disznót, és otthagyják a vérében, hogy megpuhuljon a húsa. Nem tudtam, hogy a bajvívó küzdőterek eleganciájának és nemességének semmi köze ehhez a döfködéshez és szurkáláshoz. Épp olyan, mint megölni egy visítozó malacot a szalonnájáért, miután körbekergettük a hidason. És azt sem tudtam, hogy a háború így felvillanyozza a férfiakat: úgy térnek haza, mint az izgalommal teli, nevetgélő iskolás fiúk valamely csínytevés után; de nekik vér borítja a kezüket és valami szétkenődött a köpenyükön, a hajukból füstszag árad, arcukon pedig csúf izgalom ül.