Idézetek

Lara P

Ha katasztrófa áll elő, Zuckerman átalakítja írássá. Neki a katasztrófa csak ágyútöltelék.

Kapcsolódó szócikkek: Nathan Zuckerman
petibácsi

A szüleim korában, de még a maga és az én koromban is a tanuló bukott meg. Ma az oktatás. Klasszikusokat olvasni túl nehéz, ennélfogva a klasszikus a hibás. A mai diák úgy lobogtatja a tehetségtelenségét, mint egy kiváltságot. Nem tudom megtanulni, tehát nyilván valami hiba van benne. És kiváltképp hibás a rossz tanár, aki meg akarja tanítani. Már nincsenek tények, Mr. Zuckerman, csak vélemények.

petibácsi

A nagylelkű gondolatoknak nehéz dolguk volt azon a napon.

petibácsi

Úgy volt puritán, ahogy egy késpenge az – fenyegetően figyelmeztetett a legnagyobb elővigyázatra.

petibácsi

Különös volt elgondolnom, miközben ültem itt a kollégákkal, hogy ilyen pallérozott, művelt személyek boldogan bedőlnek a tiszteletreméltóan emberi ábrándnak, hogy létezik helyzet, amelyben egyetlen személy testesítheti meg a rosszat! Pedig ez a szükséglet valóban létező, halhatatlan és hatalmas.

petibácsi

Bizonyítéknak elég a vád. Amint hallják az állítást, már hiszik is. Az elkövetőnek nem kell indok, nincs szüksége magyarázatra, logikára. Egyedül címkére van szüksége. A címke az indok. A címke a bizonyíték. A címke a logika. Miért tette ezt Coleman Silk? Mert ő egy x, mert ő egy y, mert ő mindkettő. Akkor fajgyűlölő, ekkor nőgyűlölő. Ahhoz túlságosan végére jár a század [1998-ban], hogy kommunistának lehessen nevezni, bár ezt így szokták.

petibácsi

Két tárgyat tartott a kocsmájában, amelyek segítettek elsimítani a nézeteltéréseket a vendégei között: egy bikacsököt és egy szótárt.

petibácsi

Tudja, mit tart Faunia házasság fénypontjának? Azt, amit „nagy meleg szarcsatának” nevez. Egy este éppen veszekszenek valamin az istállóban, fejés után, és mellettük egy tehén szarik egy nagy lepényt. Faunia markol belőle, és Lester arcába csapja. Ő visszadob egy marékkal, és így kezdődött. Ahogy nekem mondta: „A meleg szarcsata volt talán a legjobb időnk, amit együtt töltöttünk”.

Sempere_Targaryen

Az agy ritkán hiánycikk az álruha alatt.

5. A tisztító szertartás, 437. oldal

Sempere_Targaryen

Mert akkor szeretünk valakit, mikor látjuk, milyen vagányul viseli a legrosszabbat. Nem bátran. Nem hősiesen. Csak vagányul.

5. A tisztító szertartás, 416. oldal

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!