Vigyázat! A fülszöveg cselekményleírást tartalmaz.
Kamerák felszerelve. Indulhat a megfigyelés. De ki figyel meg kicsodát? A rendőrök és a bűnözők mindig is szorosan függtek egymástól. De egyetlen regény sem dolgozta fel erőteljesebben ezt a perverz szimbiózist, mint Philip K. Dick 1977-ben született remekműve. Fred kábítószeres ügynök, aki eltökélten próbál a H-Anyag nevű illegális, bár bizonyos körökben roppant népszerűségnek örvendő szer nyomára bukkanni. Ezért a külsejét teljes mértékben megváltoztató maszkafander segítségével felveszi a drogdíler Bob Arctor személyiségét, és ebben a szerepben ő is komoly fogyasztójává válik a H-Anyagnak. A kábítószernek azonban súlyos mellékhatása van: kettéhasítja fogyasztója személyiségét. Fred – a kábítószeres ügynök – tehát a titokban elhelyezett kamerák képein keresztül figyeli Bob Arctort – a drogdílert –, és közben fogalma sincs róla, hogy saját maga után nyomoz. Philip K. Dick személyes élményekből táplálkozó, sötéten ironikus regényéből Richard Linklater készít filmet, melyet – Keanu Reeves és Winona Ryder főszereplésével – 2006-ban mutatnak be a mozikban.
Címkék
Top értékelések
Dick a kedvenc sci-fi íróm már több mint 15 éve. De ennél vannak jobb könyvei is szerintem (bár gyengébbek is). Egyet kell értsek lordpeti-vel: a film jobb, mint a regény. De persze olvassátok is el, ne csak nézzétek! :)
És ismét be kell látnom, hogy nem érdemes PKD nélkül élni :-)
A legjobb Dick-könyv. Azoknak is tetszhet, akik kevésbé szeretik a sci-fit.
ebből is hamarabb láttam a filmet, ami zseniális volt, főleg hogy utólag olvasva láttam, hogy konkrét dialógusok vannak átvéve és elképesztően hatásos. lebilincselő az elejétől a végéig, akárcsak a Linklater-féle mozgóképes verzió
Nekem nem jött be annyira.. A várjuk a tavalyi évet, vagy az Álmodnak-e a bárányok, sokkal jobb ötleten alapul szerintem, ez kicsit lapos.. persze azért nem rossz:)