Polcra

Philip K. Dick: Csordulj könnyem, mondta a rendőr

Vigyázat! A fülszöveg cselekményleírást tartalmaz.

Jason Taverner egy titkos kormányprogram végterméke, egyike azoknak a genetikailag megváltoztatott embereknek, akiket csak úgy neveznek: a hatosok. Jelenleg kirobbanóan népszerű televíziós személyiség, igazi sztár egy hetente jelentkező tévéműsorban. Egy napon gyilkossági kísérletet követnek el ellene, és az eszméletét visszanyerve egy másik világban találja magát. Illetve mégsem. A mindenható rendőrség által szigorúan ellenőrzött világ ugyanaz maradt. Egy dolgot kivéve. Ebben a valóságban senki nem hallott Jason Tavernerről. Itt ő csak egy hivatalos papírok nélküli üldözött lehet, akinek egyetlen esélye van a túlélésre: ha megtalálja saját magát.

Borítók (1)

Kívánságlistán

Top értékelések

mondhatatlan 1 hónapja
korábbi olvasás

Legjobb könyvcím ever. És nem csak a fordítás miatt, a Flow my tears, the policeman said is ugyanolyan fasza. A története annyira nem tetszett, mint mondjuk az Ubik, vagy az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?, de a cím mindent visz, és a regény se rossz persze :)

József_Novák_fb1216222920 9 hónapja
korábbi olvasás

A vége valóban összecsapott kissé, a megszokott paranoiával fűszerezve. Nem sorolnám a kihagyhatatlan kategóriába, de mindenképpen szórakoztató.

nonprofit 10 hónapja
→ 2009. május 13., 08:39

Letenni nagy nehezen tudtam csak, pörgött a végéig, ahol aztán maradhatott volna a szabad továbbgondolás, ehelyett PKD egy levegővételbe sűrítve próbált minden szálat elvarrni. Ennek ellenére újraolvasással biztosan még több rejtett réteg tudastosulna bennem. Így is tetszett azért! :)

ciluvagyok 11 hónapja
korábbi olvasás

Szerintem szuper könyv, tipikusan PKD ízzel, talán a vége lehetett volna egy kicsit frappánsabb.

vera 1 éve
korábbi olvasás

a vége még mindig nem egészen tiszta

Top idézetek

Beja P 8 hónapja

Jó lesz Mr. Blame is, vagy hívjam vissza, ha Mr. Wolfer délután beér?

23. oldal, 5. mondat

Külső linkek