Vigyázat! A fülszöveg cselekményleírást tartalmaz.
Jason Taverner egy titkos kormányprogram végterméke, egyike azoknak a genetikailag megváltoztatott embereknek, akiket csak úgy neveznek: a hatosok. Jelenleg kirobbanóan népszerű televíziós személyiség, igazi sztár egy hetente jelentkező tévéműsorban. Egy napon gyilkossági kísérletet követnek el ellene, és az eszméletét visszanyerve egy másik világban találja magát. Illetve mégsem. A mindenható rendőrség által szigorúan ellenőrzött világ ugyanaz maradt. Egy dolgot kivéve. Ebben a valóságban senki nem hallott Jason Tavernerről. Itt ő csak egy hivatalos papírok nélküli üldözött lehet, akinek egyetlen esélye van a túlélésre: ha megtalálja saját magát.
Címkék
Top értékelések
Legjobb könyvcím ever. És nem csak a fordítás miatt, a Flow my tears, the policeman said is ugyanolyan fasza. A története annyira nem tetszett, mint mondjuk az Ubik, vagy az Álmodnak-e az androidok elektronikus bárányokkal?, de a cím mindent visz, és a regény se rossz persze :)
A vége valóban összecsapott kissé, a megszokott paranoiával fűszerezve. Nem sorolnám a kihagyhatatlan kategóriába, de mindenképpen szórakoztató.
Letenni nagy nehezen tudtam csak, pörgött a végéig, ahol aztán maradhatott volna a szabad továbbgondolás, ehelyett PKD egy levegővételbe sűrítve próbált minden szálat elvarrni. Ennek ellenére újraolvasással biztosan még több rejtett réteg tudastosulna bennem. Így is tetszett azért! :)
Szerintem szuper könyv, tipikusan PKD ízzel, talán a vége lehetett volna egy kicsit frappánsabb.
Top idézetek
Külső linkek