!

A Zahir 417 csillagozás

Paulo Coelho: A Zahir Paulo Coelho: A Zahir Paulo Coelho: A Zahir

Esther tízévi házasság után, búcsú nélkül hagyja el férjét, a fényűző életet élő sikeres írót. A szakmájában elismert, háborús tudósítóként dolgozó nőnek látszólat semmi oka nem volt, hogy kilépjen a nyitott házasságból. Lehet, hogy kényszerítették, elrabolták, megölték, vagy egyszerűen megunta kiüresedett kapcsolatát gazdag és befolyásos férjével? Megannyi válaszra váró kérdés. Aztán egy szép napon feltűnik egy különös fiatalember, Mikhail, aki ígéretet tesz a szerzőnek, hogy elvezeti feleségéhez. Az utazás Párizs csillogó termeiből Mikhail háború sújtotta szülőföldjére, Kazahsztán sztyeppéire vezet, ahol az író egy élő spirituális hagyomány segítségével különös felfedezést tesz…
Coelho önéletrajzi ihletésű, új műve nemcsak a tőle megszokott bölcsességről és emberismeretről tesz tanúbizonyságot, de bepillantást enged a brazil szerző életébe, tükröt tart vágyainak és kétségeinek, feltárja féltve őrzött titkait.

Eredeti cím: O Zahir

Eredeti megjelenés éve: 2005


Enciklopédia 4


Hirdetés

Kedvencelte 39

Most olvassa 20

Várólistára tette 46

Kívánságlistára tette 20

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Amadea könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.300 Ft ★★★★☆ Eladó
Docihobbit könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Erzsébet_Latrán könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.850 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
ofi könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.100 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Szabina_Katona könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
adry könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
800 Ft ★★★★★ Eladó
sicci könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Meli22 könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
300 Ft ★★★★☆ Eladó
Jokko könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
SzÁ könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
mkissjoe könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.000 Ft Eladó Elcserélhető
Bougainvillea könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
800 Ft ★★★★★ Eladó
gyantás_bor könyve Paulo Coelho: A Zahir Megjegyzés
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
szirene könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
1.500 Ft ★★★★☆ Eladó
TLoF könyve Paulo Coelho: A Zahir
>!
★★★★★ Eladó
zoetsa könyve Paulo Coelho: A Zahir

Kiemelt értékelések

+
>!
zördög

LOL.
Kezdjük ott, hogy olvastam egy cikket a Nők Lapjában a mesterről, így tért vissza Mr. Coelho az életembe, pedig már kezdtem elfelejteni. Na mindegy is, édesanya a tengerpartra magával hozta ezt a művet és – kielégítve minden mazochista hajlamomat – belekezdtem én is, úgyis rég olvastam a bácsitól, lassan elfelejtem, hogy mi a trendi.
No mármost, nem néztem utána, sőt, haha, nem is fogok, de ez a könyv valamiféle önéletrajz volna? Mert ha igen, akkor ez az ember nemcsak hogy hülye és fájdalmasan önelégült, de az összes olvasóját hülyének nézi, vagy valamiféle birkacsordának, akik veszik a könyveket és dől a lé, s végül is ez a lényeg, nem?!!!
Vicces volt az is ahogy saját magát fényezi, büszke rá, hogy kismillió nyelvre lefordították a könyveit, milliókat keres stb., és a válasz arra, hogy mit szól hozzá, hogy a kritikusok valamiért mégis lehurrogják az kb. az, hogy akinek nem tetszenek a könyvei, az középszerű bunkó, aki csak bemeséli magának, hogy az unalmas könyvek a jók. (Ja, merthogy ez nem unalmas.)
Nemtom, talán nem gyűlölném ennyire ezt a pofát ha a könyvei valahol elvesznének a Tesco polcain, úgy mint a rózsaszín-fedeles, nőknek írt romantikus-izék. A különbség ott van, hogy azok a könyvek aprópénzért kaphatóak, ráadásul nem próbálják beadni neked, hogy többek, mint puszta időpocséklás. A Coelho-könyvek viszont, azon kívül, hogy semmit ( SEMMIT ) nem adnak, a történetek ragadnak a nyáltól és az izzadságtól, még írtózatosan drágák is. Nem értem, miért.
És ezzel Mr. Paulo Coelho tökéletesen tisztában van.

ja és ezt —> http://instantcoelho.com/SkQwi KÖSZÖNÖM.

4 hozzászólás
+
>!
Szeszti

Szeretem ezt a könyvet. Ahányszor olvasom, mindig találok valami újat benne, ami megérint, elgondolkodtat…

+
>!
diojudit

A két csillag csak a kazahsztáni, illetve az arra vonatkozó leírás miatt jár. A többi olyan, amilyen. Ez volt a második Coelho könyv, amit olvastam, de talán az utolsó is. Valahogy nem érzem hitelesnek, de nehéz megfogalmazni, hogy miért.

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Ez volt az első regény Coelho-tól, ami a kezembe akadt. Egy nap alatt kiolvastam, és nagyon tetszett. Annyira más volt, mint az addigi olvasmányaim, és valahogy olyan hangulatomban talált meg, amikor nagyon fogékony voltam rá.

+
>!
dzsobacsi

Érdekes volt, ahogy folyamatosan bomlik ki a történet, ahogy megismerjük a házaspár kapcsolatát, újabb nyomok kerülnek elő az eltűnt feleséggel kapcsolatban. A „tanmesék”, felidézett történetek is elgondolkodtatóak. Nekem mégsem áll össze egy egésszé és az utolsó két oldal különösen nagy csalódás volt számomra.

+
>!
ursus P

Már a fülszöveget olvasva felmerült bennem a kérdés: akarok-e olyan közel kerülni Coelhohoz, mint még soha? Biztosan nem, gondoltam, és elhatároztam, hogy megfelelő távolságtartással kezelem majd a könyvet. A líra fegyelmezettsége megengedi az intimitást, a próza a maga szabadosságával inkább valóság közeli élmény, jobban kell vigyázni vele. Mire a végére értem, mert azért végig tudtam olvasni, már biztos voltam abban, hogy nem szeretem ezt az embert. Én is adok neki még egy esélyt, mert érdekel sikerének titka, de sok reményt nem fűzök tartós barátságunkhoz. Gondolatiságát olyan szintűnek tartom, mintha leírná: „Az embert el lehet pusztítani, de szerintem sem lehet legyőzni” Ennek ellenére nem vitatom el tőle sem sikerét, sem hírnevét. Nyilván megérzett valamit a mi nagyon furcsa tömegkultúrás, internetfüggős, létbizonytalanságos, vége felé tartó világunkból, és ennek alapján biztos kézzel turkál a lelkünkben. Lehet, hogy ez nem művészet, pontosabban azt szeretném, ha ez még nem lenne az, de hatékonynak hatékony, amint azt az eladási példányszámok mutatják. Őszintén – bár nem minden irigység nélkül – kívánok neki további sok sikert, én meg hallgatok egy kis Mozartot, hogy kimossa az agyamból az eddigieket…

+
>!
bloodflower

Én mág megtoldanám 2 csillaggal. Nem is azért, mert szeretem Coelhot, vagy mert ez egy szép kiszámítható szerelmi történet. Egy-egy mondat, amely olyan erősen hatott rám, hogy megrendült belé a szívem. Egy szókapcsolat, amely pontosan és tökéletesen adta vissza, mit is érzek én abban a pillanatban. Coelho azért autentikus számomra, mert valóban volt már szerelmes, és mindezt hatásvadász módon, de roppant egyszerűen írja le. Szeretem.

+
>!
mama_gold 

Nem az első regény tőle, még kap egy esélyt (Az alkímista a következő tervezett), de ha az nem jön be, egyenlőre leteszem. Kissé untam az örökös vándorlást, fárasztott a siránkozása, felesége elvesztése miatt. Voltak benne azért fontos, aranyigazságok, de ez most valahogy nem sikerült. Erről a mondatról: „Ideje van a szaggatásnak és ideje van a megvarrásnak” mely többször elhangzott a műben, állandóan Polcz Alaine csengett a fülembe…Ideje van az öregségnek.

+
>!
Reelka 

Alapvetően unalmas volt a számomra. Maga a cselekmény annyira valóságtól elrugaszkodott volt, hogy sehogy se tudtam beleélni magam a főszereplő életébe. Néhol megmosolyogtam, sőt az eleje kifejezetten érdekesen indult, de voltak oldalak, amik fölött szinte csak úgy átsiklottam, mert egyszerűen annyira nem kötött le. Egyszer jó volt, hogy tudjam, máskor ilyen hibát ne vétsek :)

+
>!
Hajnalpir58

Érdekes olvasmány, elgondolkodtató mondatokkal. Tetszett is, meg nem is, mert volt ahol elég vontatott volt a történet.


Népszerű idézetek

+
>!
girlhu

Hiszem, hogy amikor valaki könyvet olvas, a fejében megszületik a saját filmje, arcot teremt a szereplőknek, megrendezi a jeleneteket, hallja a hangokat, érzi a szagokat. És pontosan emiatt van az, hogy ha valaki megnézi a filmes változatát egy könyvnek, ami tetszett neki, mindig csalódottan jön ki a moziból, és mindig azt mondja: „a könyv sokkal jobb volt”.

114. oldal

Kapcsolódó szócikkek: film · könyv · olvasás
+
>!
hencsibe

az igazi szabadság ugyanis nem az elkötelezettség teljes hiányát jelenti, hanem azt, hogy képes vagy önállóan dönteni, és elkötelezni magad amellett, ami neked a legjobb.

+
>!
Nutellaღ__ 

Két világ van: az, amelyikről álmodunk, és az, amelyik a valóságban létezik.

+
>!
Aquarius 

Nem velünk van a baj, hanem azzal a móddal, ahogy kinyilvánítjuk egymásnak a szerelmünket. Ha elfogadnánk, hogy léteznek problémák, akkor együtt tudnánk élni ezekkel a problémákkal, és boldogok lennénk.

145. oldal

+
>!
Bagneso

El kellett veszítenem, hogy megértsem: a visszaszerzett kincsek íze édesebb, mint a legédesebb méz.

301. oldal

1 hozzászólás
+
>!
gesztenye

Senkinek sem volna szabad föltennie ezt a kérdést: miért vagyok boldogtalan? Ez a kérdés magában hordja azt a vírust, amely mindent elpusztít. Ha feltesszük ezt a kérdést, akkor hamarosan azt is megkérdezzük, mi tesz minket boldoggá. És ha az, ami boldoggá tesz minket, különbözik attól, amiben élünk, akkor vagy változtatunk a dolgokon, vagy még boldogtalanabbak leszünk.
……………………………..
A szenvedés abból fakad, hogy elvárjuk, hogy úgy szeressenek minket, ahogy elképzeltük – ahelyett, hogy hagynánk, hogy a szeretet úgy nyilvánuljon meg, ahogy akar: szabadon, zabolátlanul, ereje teljében, vezetve minket, megakadályozva, hogy megálljunk.

+
>!
baroness

Ha úgy viselkedem, ahogy az emberek elvárják tőlem, akkor a rabszolgájukká válok. Óriási erőfeszítésre van szükségem ahhoz, hogy ezt elkerüljem, mert az ember mindig hajlamos arra, hogy tetszeni akarjon másoknak – legfőképpen önmagának.

131. oldal

+
>!
baroness

Mindig észre kellene venni, amikor egy időszak a végéhez ér. Amikor lezárul egy ciklus, bezáródik egy ajtó, véget ér egy fejezet – mindegy, hogy nevezzük, a lényeg az, hogy magunk mögött hagyjuk életünknek azokat a pillanatait, amelyek már elmúltak.

157. oldal

+
>!
MFKata P

A sztyeppéken mindig kéknek nevezik az eget, akkor is, ha éppen szürke – mert tudják, hogy a felhők fölött olyankor is kék.

+
>!
irasalgor

Nem tudod elfelejteni a sebeidet, amelyeket a régi sérelmek, igazságtalanságok ejtenek rajtad.

68. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is