!

A győztes egyedül van 249 csillagozás

Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Igor Malev, a dúsgazdag orosz vállalkozó csak egy dologra tud gondolni: egykori feleségére, Ewára. A férfi jóképű és gazdag, ám mégis boldogtalan, mert társa évekkel ezelőtt elhagyta egy divattervezőért. Csalódását Igor máig nem heverte ki, s bármi áron vissza akarja hódítani szerelmét.
A cannes-i filmfesztiválra készül, mert úgy tudja, hogy Ewa is ott lesz – új férje oldalán.
S a mértéktelen luxusban lubickoló Szuperosztály tagjai között, a győztesek és a modern élet hedonista játékainak világában megkezdi 24 órán át tartó erőszaksorozatát.
Igor maga a vibráló és jéghideg intelligencia, ezért a kibékülés sem lehet mindennapi.
Megígérte, hogy egész világokat fog elpusztítani azért, hogy közel kerülhessen szerelméhez.
És az ígéreteit mindig betartja…

Paulo Coelho mesterien bonyolítja történetét. Tizenkettedik regényében sokkoló képet fest a csillogás iránti vágy uralta világunkról, megmutatva e mértéktelen rajongás borzalmas következményeit.… (tovább)

Eredeti cím: O vencedor está só

Eredeti megjelenés éve: 2008

Hirdetés

Kedvencelte 23

Most olvassa 34

Várólistára tette 98

Kívánságlistára tette 31

Kölcsönkérné 5

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
ritusss könyve
>!
Elcserélhető
Khimaira könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Liliane_Evans könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
theodora könyve
>!
1.700 Ft ★★★★★ Eladó
Reikon könyve
>!
990 Ft ★★★★★ Eladó
patkosanna könyve
>!
1.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
ButterFly93 könyve
>!
Elcserélhető
kékcseresznye könyve
>!
1.499 Ft Eladó Elcserélhető
Natika könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
zanzamoly könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Tufuka könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Alexandra_Tóth könyve Megjegyzés
>!
900 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Istvan könyve
>!
Eladó Elcserélhető
Reni95 könyve
>!
Elcserélhető
kaata15 könyve
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
ksziszka könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Meli22 könyve
>!
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
gugedli könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
FTom könyve
>!
500 Ft ★★★★☆ Eladó
snowowl könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
zsofigirl
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

A luxus és glamour árnyoldalai egy gyilkosságokkal teli történetbe ágyazva, megspékelve a kihagyhatatlan coelho-i elemekkel, minthogy 'Mivel semmi sem történik meg csak kétszer.' meg 'magasabb rendű szeretet', és hasonló maszlag.
A divatos rész tetszett is, vagyis, igazából az tetszett. Bár már olvastam olyat is, ami végig erről a témáról szólt (Őrült divatvilág), jó volt ez is. Emiatt úgy a feléig olyan négy csillagos volt, de a vége, az… az nem.
Lejártak azok az idők, amikor rajongtam Coelho 'bölcsességeiért.' Talán az is jelent valamit, hogy bár az összes könyvét olvastam, úgy kettő kivételével nem emlékszem a többiből semmire. De tényleg.
Azt hiszem, ez volt az utolsó könyvem, tőle. Pedig ettől még többet vártam. Az igaz, hogy nem is az a szájbarágós-álfilozofikus történet volt, de nem volt sokkal jobb.

+
>!
kmaja
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Nem tetszett, pedig majdnem mindent olvastam Coelho-tól, és ezt is nagyon vártam.
Sem a történet nem fogott meg, sem pedig az írásmód. Sokszor azt éreztem, hogy az író mindet el akar mondani, amit egy-egy téma kapcsán tud… Jobb lett volna ezt-azt kihagyni. Mellékesen megemlíteni például az afrikai gyémántháborúkat több, mint felületes. Különösen Coelho-tól.

++
>!
irasalgor
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Aki szeretne egy szép összefoglalót kapni a glamour és a celebek világáról, az igazán gazdagok életéről az olvassa el nyugodtan a könyvet, ugyanis a mű leginkább erre épül, nem pedig Igorra és a többi szereplőre. Leginkább a világ bemutatása tekinthető elsődleges célpontnak, a karakterek pedig csak megtöltik az üresjáratokat, és keretet adnak arra, hogy valami történik a glamour alatt. Ahol emberek törnek meg, és emelkednek fel. Igen, a mű története néhol másodlagos tényező, és éppen ezért kicsit lassan is halad, mintha sokszor csak alibinek lennének ott, hogy egy másik szemszögből is megvizsgáljuk azt, amit már olvastunk egy párszor a könyv alatt. Coelho többi könyvei közül szerintem gyengébb, de majd még olvasok tőle, és leírom azokról is a véleményemet. De összességében, egy átlagos (sokszor az alatti) könyvről beszélhetünk, ami csak néha üti meg azt a színvonalat, hogy hangulatos jelenetekről és részekről beszélhessünk.

6.5/10

http://irasalgor.blog.hu/2011/06/19/paulo_coelho_a_gyoztes_egyedul_van_2

+
>!
molyito
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Első könyv az írótól. Olyan volt, mintha egy krimi filmet néztem volna végig. A végkifejlet egy kicsit meghökkentett, „nem ehhez vagyok szokva”. A tanulságot értettem, de pont a befejezés miatt kicsit olyan érzésem volt, hogy a nyíltan le kell írnia (amit meg is tett) mert különben teljesen más következtetést vonok le, ha ezt nem teszi meg. Őszintén nekem nagyon hiányzott, hogy a végén igazán megbűnhődjön a főhős. Emiatt nem tudom eldönteni tetszik-e vagy sem a könyv.

+
>!
theodora
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Az alapötlet jó – a modern kor néhány problémájának felvetése szintén tetszett. De a kivitelezés már nem annyira: néhol szájbarágós, túl sok információt akar megosztani (ami amúgy nem bánok, mert sokat tanulok így a regényekből, csak a stílusa nem tetszett), már untam a „luxus és glamour” szavak ismételgetését, a párbeszédek nem igazán életszerűek – erőltetettnek éreztem. Mondjuk ehhez Coelhonál hozzá kell szokni, ilyen a stílusa.

+
>!
levin2004
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

colehot nem azért szeretjük, mert jól ír, hanem mert olyan témákról ír, ami valahol a legtöbb ember szívéhez azért mégiscsak közel áll.

én a magam részéről mélységesen tisztelem az öreget, hogy volt bátorsága 40 évesen írni kezdeni, tudatában annak, hogy a legkevésbé sem tud jól írni a szó irodalmi értelmében. de annyira feszítette a mondanivaló, hogy nekifutott, és tényleg siker lett.

ezzel a könyvvel az a bajom, hogy az első olyan műve (én remélem h az utolsó is), amiben megpróbált REGÉNYt írni, mint a többi írók. hát ehhez kellene az irodalmi véna,és ehhez már nem elég az 500 szavas szókincs.

akinek tetszett a 11 perc v a veronika meg akar halni, az inkább hagyja ki ezt.

++
>!
düválka
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Ez meg mi volt??? Azért végigolvastam hátha valami kisül belőle a végére, de nem.. végig olyan érzésem volt, hogy valamelyik szegény gazdag pisztolyt tartott Coelho fejéhez, hogy megírja sanyarú sorsát, így született egy ponyvaregény.

+
>!
Süni
Paulo Coelho: A győztes egyedül van

Számomra csalódás volt. Coelho az egyik kedvenc íróm, de ez a regény valahogy nem üti meg az elődök mércéjét. Kevesebb benne a gondolat, a gazdagok világának statikus leírása.


Népszerű idézetek

+
>!
Natasha

Az élet sokféleképpen próbára tudja tenni az ember kitartását: vagy azzal, hogy nem történik semmi, vagy azzal, hogy minden egyszerre történik.

336. oldal

+
>!
Natasha

Az emberek soha nem elégedettek semmivel. Ha kevés van, sok kell. Ha sok van, még több kell. Ha még több van, szeretnének kevéssel boldogok lenni, de ezért nem képesek erőfeszítéseket tenni.

53. oldal

+
>!
izzaldin

A „divat” valójában nem más, mint annak a kifejezése: a te világodhoz tartozom. Én is a te hadsereged egyenruháját hordom, ne lőj rám.

21. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Natasha

Próbáld meg a lehetetlent. Ne lentről kezdd, mert már eleve lent vagy. Gyorsan mássz fölfelé, mielőtt még kihúzzák alólad a létrát. Ha félsz, mondj el egy imát, de menj tovább.

91. oldal

5 hozzászólás
+
>!
Natasha

Ki mondja, hogy a gyerekek nem képesek önállóan eldönteni, hogy mihez kezdjenek az életben?
A felnőttek.
És miközben cseperedünk, mi is azt hisszük, hogy ők a legbölcsebbek és a legokosabbak a világon.

47. oldal

+
>!
Natasha

A férfi szereti a nőt. A férfi elveszíti a nőt. A férfi visszaszerzi a nőt.
A filmek kilencven százaléka ezt a sémát variálja.
Annak a filmnek, amelyik nem követi ezt a szabályt, rengeteg erőszakkal vagy speciális effektekkel kell megnyernie a közönséget. Az ezerszer kipróbált recept mindig beválik: nem érdemes kockáztatni.

76. oldal

+
>!
thia

Tudomásul kell venni a halált, hogy jobban megérthessük az életet.

89. oldal

+
>!
Piedra

Menj tovább. Akkor is, ha már nem vagy biztos magadban, menj tovább: Isten szándékai kifürkészhetetlenek, és az út sokszor csak akkor rajzolódik ki előttünk, amikor elindulunk.

+
>!
Eowyn

Ismer olyan embereket, akik büszkék az érzelmi függetlenségükre, pedig valójában éppolyan törékenyek, mint ő, csak ők titokban sírnak és soha nem kérnek segítséget.

166. oldal

+
>!
Piedra

Vannak pillanatok, amikor az élet bizonyos embereket elválaszt egymástól, csak azért, hogy mindketten megértsék, milyen sokat jelentenek egymásnak.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el