!

Megszólít a hold (Mercedes Thompson 1.) 162 csillagozás

Patricia Briggs: Megszólít a hold

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért.
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

Eredeti mű: Patricia Briggs: Moon Called

Eredeti megjelenés éve: 2006

Hirdetés

Kedvencelte 19

Most olvassa 6

Várólistára tette 73

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
varjú könyve
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Angihtia könyve
>!
Elcserélhető
Kagutsuchi könyve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Gubics_Attila könyve
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
rebel könyve
>!
1.400 Ft ★★★★★ Eladó
vivcsy1996 könyve
>!
1.000 Ft Eladó Elcserélhető
bea88 könyve
>!
900 Ft ★★★★☆ Eladó
Ju_uci könyve
>!
Elcserélhető
MFKata könyve
>!
1.000 Ft Eladó
KZIldi könyve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
Alexandra_Tóth könyve
>!
Elcserélhető
Hedique könyve
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
Kirsh könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Ravey
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Sokat reméltem és sokat is kaptam. Kicsit más, mint amilyenre eredetileg számítottam, de nagyon, nagyon tetszett. A szereplőket és a történetet is imádtam. Bővebben később.

+
>!
Wee I
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem, nem egy nap alatt végeztem ki, már korábban olvasni kezdtem, mire sikerült felvinnem molyra is :)
Igazából, csak egy gyors újraolvasás volt a második rész megjelenése előtt, és meg kell mondjam, jobban tetszett, mint elsőre! Az elején mások voltak az elvárásaim, mivel a beharangozó szövegben azt mondták, olyan, mint a kezdetek Anitája. Hát, nem olyan.
Mercy más típusú karakter, és ezt elsőre hátrányként fogtam fel, mivel egy újabb Anitára számítottam. Most, másodjára olvasva már rájöttem, hogy ez egyáltalán nem hátrány, hogy Mercy önállóan is simán megállja a helyét, a világ élvezhető, és izgalmas, és hogy én tulajdonképpen szeretem ezt a sorozatot :)

Már nagyban bújom a második részt is, és eddig az is nagyon tetszik :)

UPDATE: Újraolvasva, harmadszorra is :) Még mindig tetszik, valahogy pont ez kellett most nekem :)

+
>!
lena91 P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nagyon tetszik. Sokat vártam a könyvtől és sokat is kaptam.
Mercy nagyon szórakoztató és talpraesett csaj. Szerettem a farkasokat is annak ellenére, hogy kezd elegem lenni a sok alakváltós könyvből. Jól kidolgozott a róluk szóló rész, szóval abszolút eltalálták az ízlésemet.
Emellett tényleg izgalmas és cselekménydús. Várom a folytatást!

+
>!
FreeBird
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem tudom, miért halogattam eddig ennek a könyvnek az elolvasását…Jó kis olvasmány, kellőképp izgalmas urban fantasy vérfarkasokkal, vámpírokkal, mágikus lényekkel és egy szimpatikus, belevaló, öntörvényű prérifarkaslánnyal.

4 hozzászólás
+
>!
_nalla_
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Az eleje kicsit unalmas volt, de kb. a 60. oldaltól nagyon beindult a történet. Egész végig, amíg olvastam egyre csak találgattam hogy „mi a fene folyik itt?” és a végén mikor kiderült, az állam a padlóig esett, és még egy kicsit alá. Tetszett, hogy nem Samuel és Mercy kapcsolatán volt a hangsúly, valamint ez a prérifarkasos dolog is. Mivel már nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, nem is mondanék többet, megyek olvasni :)

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem volt rossz, nem volt rossz, de nagyon kiforratlannak érzem még az egész történetet, meg a karaktereket is. Mercy nekem valahogy lógott a levegőben, nem tudtam egy képet kialakítani róla magamban. Azért a második résszel mindenképp megpróbálkozom, mert a világ érdekes, amelyben a történet játszódik.

+
>!
Becca
Patricia Briggs: Megszólít a hold

és ismét nem az a tipikus vérfarkas-vámpír-boszi mizéria
tetszik nekem ez a természet feletti krimi
jó volt, bár nem érte el azt a hatást, hogy odarohanjak a polchoz a 2. részért.
Így, hogy 2-t vettem 1 áráért megérte.

15 hozzászólás
+
>!
Echan
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Igazán összetett és kidolgozott fantasy világgal dolgozik az írónő. A vérfarkasokról nagyon sokat megtudni, amit én hiányoltam az a főszereplő járó mivoltának mélyebb bemutatása. A történet alakulása izgalmas, bár néha kicsit csapongó volt. Picivel több romantikát férfi-nő dominanciát vihetett volna a történetbe, de a következő részben talán már pótolja ezt a hiányosságot.

+
>!
Vivikeee
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Azt hiszem, ezt a sorozatot is szeretni fogom. Mercy nekem kicsit olyan, mint Anita, okéé mindegyik egy egyéniség, de mégis ahogy olvastam ez volt az érzésem. Kíváncsi leszek a későbbiekben, hogyan fog alakulnia a kapcsolata Adammel. A mellékszereplők többsége is szimpatikus volt, nem voltak unalmasak, laposak.
Viszont egy megjegyzés…a magyar borító szörnyen ronda..de most komolyan, az eredeti borító ezerszer szebb és jobban is illik a könyvhöz. Kár, hogy nem azzal adták ki nálunk :(

2 hozzászólás
+
>!
bozs
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Mindennek eljön az ideje, még az első v é r farkasos olvasmányomnak is. Bár a főszereplő prérifarkas, de a rengeteg vérfarkas van benne, oda sorolhatom.
Tetszett, ami abból is látszik, hogy magamhoz képest elég gyorsan sikerült kiolvasni.
Úgy döntöttem elolvasom a folytatást is, bár a sok farkas, főleg, hogy szőr szín szerint kellett megkülönböztetni őket, kicsit összezavart. Pozitív dolog több volt, főleg akkor nevettem fel, amikor megjelent a Stefan nevű vámpír (Vámpírnaplók)


Népszerű idézetek

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Szeresd ellenségeidet, mondja az Írás. A mostohaanyám ehhez mindig hozzátette: „De legalábbis legyél velük udvarias.”

29. oldal

+
>!
Amadea

– A vérfarkasok nagyobbak – mondtam, úgy érezve, hogy illik figyelmeztetnem. – Sokkal nagyobbak. Nem olyanok, mint a farkasok. Hanem olyanok, mint a nagyon-nagy farkasok, akik mindjárt bekapnak.

139. oldal

+
>!
inka0507

– Hagyd ezt abba! – korholtam. – Tartsd az összes testrészedet az autóban!
Samuel rám se bagózott, és kinyitotta a száját is, mire a nyelve ugyanúgy lobogni kezdett, mint a füle. Egy kis idő múlva visszahúzta a fejét, és rám vigyorgott.
– Mindig is ki akartam ezt próbálni – ismertem be. – Talán, ha ennek vége, akkor te vezethetnél, és majd én dugom ki a fejem az ablakon.

187. oldal

+
>!
Amadea

Az anyám tizenhét éves volt, és a szülei megpróbálták rábeszélni az abortuszra, de az anyám hallani sem akart róla. Majd megpróbálták rávenni, hogy adjon örökbe, de ő ragaszkodott hozzá, hogy ő neveljen fel, amíg három hónapos koromban prérifarkaskölyköt nem talált a bölcsőmben.

50. oldal

6 hozzászólás
+
>!
inka0507

„Soha ne éheztess egy vérfarkast, mert még meghív vacsorára.”

96. oldal

+
>!
FruzsinaRacz

Élni legtöbbször könnyebb, mint meghalni…Ne sírj olyasmin, ami még nem következett be.

107. oldal

+
>!
Amadea

– Hazakísérlek – bújtam bele a cipőbe, amit sáros idő esetére tartottam a teraszon.
Jesse a szemét forgatta, de megvárt. – Most komolyan, Mercy, mit tudnál tenni, ha valamelyik falkatag piszkálódni kezdene?
– Nagyon hangosan tudok sikoltozni – tájékoztattam…

61. oldal

+
>!
Shanara

A kemény igazságokkal meg lehet küzdeni, le lehet őket győzni, de a hazugság tönkreteszi az ember lelkét.

98. oldal (Agave)

+
>!
Valcsa

A szerzőről
PATRICIA BRIGGS élete elég normális volt, amíg meg nem tanult olvasni. Azután hosszú délutánokat töltött sárkányok hátán repülve és mágikus kardokat keresve, amikor éppen nem a Sziklás-hegységben lovagolt.

1 hozzászólás
+
>!
Francica

A jó étel és a jó zene bódító hatásától Adam elengedte magát, és felfedeztem, hogy a főnökösködő, forrófejű Alfa máza alatt egy sármos, főnökösködő, forrófejű férfi rejtőzik. Ő láthatóan örült, hogy éppen olyan makacs és tiszteletlen vagyok, mint ahogy gyanította.

262. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el