!

Megszólít a hold (Mercedes Thompson 1.) 190 csillagozás

Patricia Briggs: Megszólít a hold
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Mercedes Thompson autószerelő Tri-Citiesben, műhelyében lepukkant verdák helyrepofozásával keresi kenyerét, és kedvtelésből Volkswagen Bogarakat ment meg az enyészettől. Időnként kisétál a sivatagba, ruháit egy bokor alá rejti, és átváltozik prérifarkassá, hogy nyulakat meg pockokat kergessen. Mercy ugyanis „járó” – az Észak-Amerikai kontinens ősi természetfeletti népeinek leszármazottja, akit vérfarkasok neveltek fel. Amikor Mercy egy fiatal vérfarkas tetemébe botlik házának ajtaja előtt, valamint a szomszédjában lakó alfahímet is kis híján megölik, lányát pedig elrabolják, nevelőapjához, valamint fiatalkori szerelméhez fordul segítségért.
Vérfarkasok, vámpírok, boszorkányok és egyéb mágikus lények között vezet Mercy útja ebben a fantasztikus regényben, amely nem mentes sem haláltól, sem szerelemtől.

Eredeti mű: Patricia Briggs: Moon Called

Eredeti megjelenés éve: 2006


Enciklopédia 2


Hirdetés

Kedvencelte 24

Most olvassa 3

Várólistára tette 88

Kívánságlistára tette 27

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Gubics_Attila könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Spejzmano könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
MFKata könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
Nikka könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
1.200 Ft ★★★★★ Eladó
Kirsch könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Meskaa könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Miss_Bettina könyve Patricia Briggs: Megszólít a hold

Kiemelt értékelések

+
>!
Ravey
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Sokat reméltem és sokat is kaptam. Kicsit más, mint amilyenre eredetileg számítottam, de nagyon, nagyon tetszett. A szereplőket és a történetet is imádtam. Bővebben később.

+
>!
Wee I
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem, nem egy nap alatt végeztem ki, már korábban olvasni kezdtem, mire sikerült felvinnem molyra is :)
Igazából, csak egy gyors újraolvasás volt a második rész megjelenése előtt, és meg kell mondjam, jobban tetszett, mint elsőre! Az elején mások voltak az elvárásaim, mivel a beharangozó szövegben azt mondták, olyan, mint a kezdetek Anitája. Hát, nem olyan.
Mercy más típusú karakter, és ezt elsőre hátrányként fogtam fel, mivel egy újabb Anitára számítottam. Most, másodjára olvasva már rájöttem, hogy ez egyáltalán nem hátrány, hogy Mercy önállóan is simán megállja a helyét, a világ élvezhető, és izgalmas, és hogy én tulajdonképpen szeretem ezt a sorozatot :)

Már nagyban bújom a második részt is, és eddig az is nagyon tetszik :)

UPDATE: Újraolvasva, harmadszorra is :) Még mindig tetszik, valahogy pont ez kellett most nekem :)

+
>!
Katie_Sue P
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Egyedi könyv volt, prérifarkaslánnyal, vérfarkasokkal, vámpírokkal, boszorkányokkal és egyéb mítikus lényekkel. Sokszor a leírásoktól „frászt” kaptam, mert nem bírtam követni, de végül a helyére kattant minden. :)
Mercy és a stílusa nagyon tetszett. Csak ismételni tudom magamat: szeretem az ilyen talpraesett, vagány főszereplőket. :)
Adam szintén kedvenc, bár nem sok szerepet kapott ebben a részben. remélem, majd a következőben többet kapunk belőlem, mert engem érdekel

Érdekes, különleges és nekem tetsző világot teremtett az írónő. Várom a folytatást, hogy Mercedes Thompson mibe tenyerel bele legközelebb!

+
>!
katka777
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Jó volt, tetszett. :) Egyre több a farkasos-alakváltós könyv mostanában, legalábbis amik a kezembe kerülnek, és ez talán jobb volt kicsit az átlagnál. A főhősnőt bírom, ami nálam nem túl gyakori. :D Sajnáltam, hogy Mac-nek csak ennyi szerepe volt… A szerelmi háromszögből pedig abszolút Adam felé hajlok. :) Az eleje nehezen indult be nekem, a végén meg sok volt már a név meg a bonyodalom, de kellőképp izgalmasra sikerült és azt is elérte az írónő, hogy érdekeljen a folytatás. :)

+
>!
Pandalin
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Mercy mint gyalogkakukkot üldöző prérifarkas? Nem, ő nem olyan, de erről az állatról rögtön az a szerencsétlen figura jut eszembe. :)
Nekem bejött ez a történet, a farkasok szemszöge, társadalma, viszonyuk a többi mágikus és nem mágikus lénnyel. A főszereplők nem tinik, a mágikus lények nem dúsgazdagok. Van emberi foglalkozásuk, amiből megélnek. :) A vámpírok kicsinyesek, kapzsik és ebben a könyvben nem igazán kedveljük őket (kivéve persze Stefant, akinek olyan egyedi neve van :P).
Mercyt kedveltem, egyenlőre nem akasztott ki a 'mindenhol ott kell lennem és mindent nekem kell csinálnom' felfogása. A szerelmi háromszög tagjai Adam és Sam is jófejek, még nem döntöttem el kinek szurkoljak (bár picit Adam felé hajlok :). Macek sajnáltam, nem sok szerep jutott neki.
Amit nem igazán értettem,hogy Cristiansenék végül miért mentek el szólni Mercynek? Hirtelen meggondolták magukat?
A végére már annyi név került elő, hogy volt, amikor teljesen megkeveredtem.
Jöhet a folytatás…. :D

+
>!
lena91
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nagyon tetszik. Sokat vártam a könyvtől és sokat is kaptam.
Mercy nagyon szórakoztató és talpraesett csaj. Szerettem a farkasokat is annak ellenére, hogy kezd elegem lenni a sok alakváltós könyvből. Jól kidolgozott a róluk szóló rész, szóval abszolút eltalálták az ízlésemet.
Emellett tényleg izgalmas és cselekménydús. Várom a folytatást!

+
>!
FreeBird
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Nem tudom, miért halogattam eddig ennek a könyvnek az elolvasását…Jó kis olvasmány, kellőképp izgalmas urban fantasy vérfarkasokkal, vámpírokkal, mágikus lényekkel és egy szimpatikus, belevaló, öntörvényű prérifarkaslánnyal.

4 hozzászólás
+
>!
_nalla_
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Az eleje kicsit unalmas volt, de kb. a 60. oldaltól nagyon beindult a történet. Egész végig, amíg olvastam egyre csak találgattam hogy „mi a fene folyik itt?” és a végén mikor kiderült, az állam a padlóig esett, és még egy kicsit alá. Tetszett, hogy nem Samuel és Mercy kapcsolatán volt a hangsúly, valamint ez a prérifarkasos dolog is. Mivel már nagyon kíváncsi vagyok a folytatásra, nem is mondanék többet, megyek olvasni :)

+
>!
Echan
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Igazán összetett és kidolgozott fantasy világgal dolgozik az írónő. A vérfarkasokról nagyon sokat megtudni, amit én hiányoltam az a főszereplő járó mivoltának mélyebb bemutatása. A történet alakulása izgalmas, bár néha kicsit csapongó volt. Picivel több romantikát férfi-nő dominanciát vihetett volna a történetbe, de a következő részben talán már pótolja ezt a hiányosságot.

+
>!
Vivikeee
Patricia Briggs: Megszólít a hold

Azt hiszem, ezt a sorozatot is szeretni fogom. Mercy nekem kicsit olyan, mint Anita, okéé mindegyik egy egyéniség, de mégis ahogy olvastam ez volt az érzésem. Kíváncsi leszek a későbbiekben, hogyan fog alakulnia a kapcsolata Adammel. A mellékszereplők többsége is szimpatikus volt, nem voltak unalmasak, laposak.
Viszont egy megjegyzés…a magyar borító szörnyen ronda..de most komolyan, az eredeti borító ezerszer szebb és jobban is illik a könyvhöz. Kár, hogy nem azzal adták ki nálunk :(

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

Szeresd ellenségeidet, mondja az Írás. A mostohaanyám ehhez mindig hozzátette: „De legalábbis legyél velük udvarias.”

29. oldal

+
>!
Amadea

– A vérfarkasok nagyobbak – mondtam, úgy érezve, hogy illik figyelmeztetnem. – Sokkal nagyobbak. Nem olyanok, mint a farkasok. Hanem olyanok, mint a nagyon-nagy farkasok, akik mindjárt bekapnak.

139. oldal

+
>!
inka0507

„Soha ne éheztess egy vérfarkast, mert még meghív vacsorára.”

96. oldal

+
>!
inka0507

– Hagyd ezt abba! – korholtam. – Tartsd az összes testrészedet az autóban!
Samuel rám se bagózott, és kinyitotta a száját is, mire a nyelve ugyanúgy lobogni kezdett, mint a füle. Egy kis idő múlva visszahúzta a fejét, és rám vigyorgott.
– Mindig is ki akartam ezt próbálni – ismertem be. – Talán, ha ennek vége, akkor te vezethetnél, és majd én dugom ki a fejem az ablakon.

187. oldal

+
>!
Amadea

Az anyám tizenhét éves volt, és a szülei megpróbálták rábeszélni az abortuszra, de az anyám hallani sem akart róla. Majd megpróbálták rávenni, hogy adjon örökbe, de ő ragaszkodott hozzá, hogy ő neveljen fel, amíg három hónapos koromban prérifarkaskölyköt nem talált a bölcsőmben.

50. oldal

6 hozzászólás
+
>!
Francica

A jó étel és a jó zene bódító hatásától Adam elengedte magát, és felfedeztem, hogy a főnökösködő, forrófejű Alfa máza alatt egy sármos, főnökösködő, forrófejű férfi rejtőzik. Ő láthatóan örült, hogy éppen olyan makacs és tiszteletlen vagyok, mint ahogy gyanította.

262. oldal

+
>!
Amadea

– Hazakísérlek – bújtam bele a cipőbe, amit sáros idő esetére tartottam a teraszon.
Jesse a szemét forgatta, de megvárt. – Most komolyan, Mercy, mit tudnál tenni, ha valamelyik falkatag piszkálódni kezdene?
– Nagyon hangosan tudok sikoltozni – tájékoztattam…

61. oldal

+
>!
Shanara

A kemény igazságokkal meg lehet küzdeni, le lehet őket győzni, de a hazugság tönkreteszi az ember lelkét.

98. oldal (Agave)

+
>!
Valcsa P

A szerzőről
PATRICIA BRIGGS élete elég normális volt, amíg meg nem tanult olvasni. Azután hosszú délutánokat töltött sárkányok hátán repülve és mágikus kardokat keresve, amikor éppen nem a Sziklás-hegységben lovagolt.

1 hozzászólás
+
>!
FruzsinaRacz

Élni legtöbbször könnyebb, mint meghalni… Ne sírj olyasmin, ami még nem következett be.

107. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Mercedes Thompson sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is