!

Tejszínhab nélkül 28 csillagozás

Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül
Apple iTunes
Publioboox · 1.416 Ft –38% 884 Ft
Könyvtár

Oravecz Nóra üde, könnyed, elsősorban fiataloknak szóló könyve igazi arculcsapás azok számára, akik berendezkedtek a szingli életformára. Dinamikus, néha “kócos” sorai közt minden olyan klasszikus párkapcsolati témát megtalálsz, ami a mindennapokban megérint, akár kapcsolatban élsz, akár szingli vagy.


Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 14

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

+
>!
mama_gold 
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Érdekes gondolatok egy 24 éves nőtől…belegondolok, hogy én ekkor már vártam az első gyermekemet és egyáltalán nem gondolkodtam a szingliség vagy akár a párkapcsolat kérdéseiről.
Vannak benne nagy igazságok, de mindennel nem értek egyet. Nekem kicsit „sarkosan” van megfogalmazva az egész egyedüliség témája. Az nekem sántít.
A párkapcsolat egyébként is nehéz dió vagy összejön, vagy nem. És mivel nincs olyan, hogy tökéletes, így az ember kénytelen-kelletlen kompromisszumok tömegével találja szemben magát. Ha nem tudsz ebbe „beletörődni”, akkor tényleg maradj egyedül? Ez lenne a megoldás…minden attól függ, melyik ablakon át nézzük.
Sok jó idézetet kiemeltem, de nem tudok választani, mi is kerüljön ide.
Sokszor unatkoztam, ezért a 3 csillag, egyébként egyszer olvasható :)

8 hozzászólás
+
>!
Almost_Zed
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Ne köss felesleges kompromisszumokat a pasikkal, helyette élvezd az életet szingliként, ismerd meg önmagad, tudd, hogy mire vágysz, mit szeretnél, és ha érzelmileg is felnőtt nő vagy, aki tudja mit akar és stabil önbecsüléssel rendelkezik, akkor majd a párkapcsolataidban is egy magasabb szintre léphetsz. Kábé ennyi a lényeg. Hajrá, csajok!

+
>!
Christine_ 
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Ha szingli vagy, jó vagy, boldog vagy, gazdag vagy. Ha párkapcsolatban vagy, akkor nem tőrödsz magaddal és érzelmi roncs leszel. Eléggé el van tévedve az írónő.

+
>!
Faythe
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Semmi értelme a könyvnek. Nagyon téved Oravecz Nóra, általánosságokban beszél, sokszor azt se tudja, miket hord össze. Azonnal letegez mindenkit, minket pedig egy rakás szerencsétlenségnek titulál. Noha nem olvastam végig, az is bőven elég volt, sok is.

1 hozzászólás
+
>!
Nóra_Fodor
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Mikor elkezdtem olvasni, nem pont erre számítottam, de mégsem mondanám azt, hogy csalódást okozott. Mivel sokszor már túl szájbarágósnak éreztem ezért adok csak 4 csillagot, de a tartalma mindenképpen jó és mindenkinek ajánlom, aki kicsit is maga alatt van, mert a szerelmi élete nem pont úgy alakul, ahogy azt várná! :)

1 hozzászólás
+
>!
Aquarius 
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Jól indult, azután elkezdtem unni, a végét már az érdeklődés csírája nélkül olvastam el. Nem biztos, hogy a szerzőben van a hiba, lehet, hogy bennem. Újat, nem tudott nyújtani.
Kifejezetten zavart az írásjelek hiánya a tagmondatok között. Rontotta az olvasás élvezetét.

4 hozzászólás
+
>!
littlemexy
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Nagy adag mosolykapszula, tinimagazinokból kivágott cikkekkel. Ez jutott először eszembe, az első pár oldal elolvasása után. Aztán elkezdett tetszeni Nóri stílusa, ahogyan megválogatja a szavakat – tényleg jól ír.
Ami viszont nem tetszett, az az, hogy minden áron bizonygatni próbálja, hogy mosolyogni kell mindig. És ha én nem fogok? És így jó nekem? A világ annyira az emberekre akarja erőltetni a mosolyt, a boldogságot… Majd én megtalálom a boldogságom, ha úgy alakul. Miért lennék attól erős, hogyha fejet hajtok, s beállok a „mosolygó, életvidám” emberek közé? Szerintem ez hülyeség. Akkor vagyok erős, ha vállalom, hogy épp nem vagyok boldog, és igenis jó néha a szobában egy forró tea társaságában szomorkodni, sírdogálni.
Bocsi, ezeket a mondatokat váltotta ki a könyv belőlem, ennek ellenére persze könnyed kis olvasmány, vannak benne értékes gondolatok!

+
>!
Pandalány
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Érdeklődve olvastam el Nóri első hosszabb terjedelmű írását, és őszintén szólva nem volt rossz.De tényleg. Bár sokan szidják, meg leszólják, hogy mennyire nem eredeti, nekem vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Igenis, hogy tesz az álmaiért, próbálkozik, ez pedig sokkal több, mint amit sokan valaha is tesznek azért, hogy boldogabbak legyenek. Ez a könyv tehát egy első lépés az önmegvalósítás felé, ezt éreztem olvasás közben.

+
>!
ponyponypony
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Semmi mondanivaló,semmi stílus,a téma már elcsépelt, nagyon nem tetszett, sajnálom.

+
>!
mokus33
Oravecz Nóra: Tejszínhab nélkül

Nem tudok mit kezdeni azzal a rengeteg sok okossággal, amit ebben a könyvben olvastam. Sokszor nem is értettem, mi is az okosság egy-egy mondatban. Ha véletlenül úgy éreztem, hogy végre értem, mit akar közölni az írónő, a következő mondatnál újra elbizonytalanodtam. Valószínűnek tartom, hogy ez csak azért van, mert egyáltalán, semmi porcikámban nem vagyok célközönség:
– nem tartozom már a fiatal korosztályhoz,
– nem vagyok oda a karrierépítésért, a nyugalmat szeretem,
– utálok vásárolni,
– és legfőképpen nem vagyok szingli :)
Így valahogy nem is tudtam igazán elmerülni a könyv mondanivalójában, inkább csak úszkáltam a felszínen oldalról oldalra a sztereotípiák tengerén, vagyis inkább sodródtam az árral, mindaddig, míg el nem értem a lezáró mondathoz. És boldogan evickéltem ki a partra, azzal a tudattal, hogy végül is elolvastam :) Bocsánatot kérek az írónőtől, de ez nekem nem jött be!
végül is azért elégedett vagyok, októberi kihíváshoz kipipálhatok egy betűt:)


Népszerű idézetek

+
>!
Aquarius 

A pasik szeretik, ha valamit nem kapnak meg könnyen.

+
>!
kataaa

Öt pasiból négy észre sem veszi, hogy milyen ruha van rajtad… Többségüket úgyis a kisugárzásod és a személyiséged fogja majd meg. Az, hogy magadat adod. Az, ahogyan viselkedsz. Ahogy berobbansz az életébe. Az, hogy nem nyavalyogsz és elégedetlenkedsz. Az, hogy szereted magad, az életedet, és kihasználsz minden egyes lehetőséget, amit az élet aranytálcán kínál neked.

+
>!
kataaa

Sportolj, táncolj, írj, olvass, építsd a karriered, teljesen mindegy, hogy mit csinálsz, de valamit csinálj kiemelkedően jól. Érd el, hogy például a táncról te juss eszébe az embereknek. Legyen személyiséged. Legyen defekted. Gyűjts valamit, ragaszkodj valamihez az életedben. Légy egyszerű, kedves, őszinte, de mégis kerüld az egyszerűséget az életedben.

1 hozzászólás
+
>!
kataaa

Igenis meg lehet valósítani az álmokat. Egytől egyig mindet. Csak merj, higgy magadban és ne húzd az időt. Az élet egyébként is csak akkora feladatot adhat, amekkorával meg tudsz birkózni. Szóval: mire is vársz még?

+
>!
Aquarius 

Az egyedüllét nem összetévesztendő a magánnyal. A magány az, amitől szabadulni akarsz, mert borzalmasan érzed magad benne. Magány az, amikor a másik embertől függsz érzelmileg.

+
>!
Aquarius 

Harci tankként törünk előre, célokat valósítunk meg; sőt ha kell, ugyanebből a páncélból időről időre letörünk egy darabot, hogy beburkolózhassunk azért, hogy biztonságban legyünk. Hogy senki se bánthasson. Hogy ne férjenek hozzánk. A lelkünkhöz. (…) Mert az életet végigcsinálni csak sértetlenül védve jó.

+
>!
Aquarius 

Köszönöm (…), hogy odafigyelsz rám, és egy pillantásomból megmondod, ha valami nem oké. Kevés ember tudja, hogy mi zajlik bennem igazán. Te közéjük tartozol.

+
>!
kataaa

Nem értem az embereket. Akárhová fordítom a fejem, saját stílus nélküli huszonéveseket látok, akik egymást majmolják. Versengenek egymással, és csak azért vesznek drága ruhákat és telefonokat, mert azok státuszszimbólumokként funkcionálnak, és ezáltal talán elfogadottak lesznek abban a közösségben, ahol élnek. Évek múlva, ahogy egyre jobban megismerik magukat – már ha ez bekövetkezik –, rájönnek, hogy mennyire buták voltak. Mert jobb esetben megismerték magukat, és felismerték, hogy mi az, ami passzol a személyiségükhöz, és mi az, ami nem. Az élet nem arról szól, hogy egy klón legyél. Inkább arról, hogy legyen saját, individuális stílusod. Hogy legyenek álmaid, amikben hiszel. Ne foglalkozz azzal, hogy más mit mond. Az a más azért van ott, hogy nehezítse a sorsodat, és vizsgáztasson: mennyire gondolod komolyan? Ha pedig tűzön-vízen át magaddal hurcolod, egy pillanatra sem elengedve az álmaidat, valóra válnak.

+
>!
littlemexy

Minek fárasztanád magad egy olyan kapcsolat építésével, ahol az építkezésen csak te pakolod a téglákat?

+
>!
littlemexy

Ne azért legyen valakid, hogy tudj rá támaszkodni, ugyanis ha a két érzelmileg gyenge ember közül az egyik eldől, a másik vele együtt borul.


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is