!

Összekötve (Összekötve 1.) 150 csillagozás

Oravecz Nóra: Összekötve Oravecz Nóra: Összekötve
Bookline · 3.490 Ft –15% 2.967 Ft
Könyvtár

Kloé igazán elégedett az életével. Remek munkája van, szép lakása Budán, imád bulizni, szeretik a barátai, mindig eléri, amit akar. Csak hát a szerelem… az hiányzik az életéből. Mert valahogy mindig rosszul választ.
Ám amikor megismeri Benit, minden megváltozik. Mert ez a fiú különleges. Legalábbis elsőre úgy tűnik. Csakhogy, ahogy jobban megismerkednek, Kloénak be kell látnia: Beni talán még a többieknél is rosszabb. De akkor vajon miért vonzódik hozzá mégis ennyire? Miért nem tudja kiverni őt a fejéből?
A lány nem is sejti, hogy köztük valami egészen más fajta kötelék húzódik, ami elválaszthatatlanul egymáshoz kapcsolja az életüket, ha akarják, ha nem. Valami, ami jóval kiegyensúlyozottabb a szerelemnél, és ha hinni mernek benne, örökre megváltoztathatja mindkettőjük sorsát.

„Pörgős, fordulatokban gazdag könyv. Egy percre se unatkoztam az olvasása közben.” – Festy, blogger (Festy in style)

>!
Libri, Budapest, 2013
254 oldal · ISBN: 9789633102756
>!
Libri, Budapest, 2013
252 oldal · ISBN: 9789633102312

Enciklopédia 1


Hirdetés

Kedvencelte 12

Most olvassa 22

Várólistára tette 56

Kívánságlistára tette 53

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft Eladó Elcserélhető
Bettiky könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
kaposi95 könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
MissaBell könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
1.400 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
CsiRkU könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
2.500 Ft ★★★★★ Eladó
e_m_m könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
sedina22 könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó
ke555 könyve Oravecz Nóra: Összekötve
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Yeliz könyve Oravecz Nóra: Összekötve

Kiemelt értékelések

+
>!
Ciccnyog ISMP
Oravecz Nóra: Összekötve

„Oravecz Nórának például négyszer kellett átírnia a könyvét, és bár a végeredmény a szerkesztő szerint sem tökéletes, hiszen egyértelműen érződik rajta, hogy első könyv, azt mondja, nagyon elégedett az eredménnyel.”

Ez volt az a mondat, ami alapján úgy döntöttem, elolvasom a könyvet. Hogy vajon mit láttak meg az eredeti kéziratban (naivan reménykedtem, hogy a névtől és divattól függetlenül megcsillant valami, de tévedtem).

Coelho (akit én amúgy olvasok és nincs vele különösebb bajom) valószínűleg szivárványszínben adná vissza a vacsoráját eme (és hadd idézzek egy klasszikust) szellemi kútmérgezést olvasva.
Konkrétan fogalmam sincs, ki a célcsoport (de, az önálló véleménnyel nem rendelkező tinik és huszonévesek, akiknek az a jó, amit mondanak). Meg, hogy milyen értékeket akart ezzel közvetíteni (már ha akart egyáltalán, én nem fedeztem fel erőlködésen kívül több dolgot). Persze, éld az életed, ne add fel, megváltozhatsz, a vonzás törvénye működik, vannak fontos emberek az életünkben, okok és okozatok, meg minden, csak marhára nem jött át ez az egész. A történet sablonos, nincs ezzel gond, de nulla, azaz kettő mínusz kettő egyediség jellemzi, a főszereplő ritka unszimpatikus, egy r*banc, komolyan, aki aztán egy fordulat miatt (igyekszem a cselekményleírást kerülni, bár nem vesztenétek sokat) megváltozik és jó útra tér. Ami annyit tesz, hogy a csóró kislány (aki rávágja a szüleire az ajtót, mert nem vesznek meg neki valamit,lenézi őket, miközben ők meg güriznek érte), az osztály (iskola) r*bije lesz, hogy felfigyeljenek rá a srácok (ez teljesen korrekt…), a sminkjét lopja, mert az szerinte menő, strigulázza a kivel-mikor-hol-hányszorokat (középiskolában járunk még) aztán később nem érti, miért olyan igazságtalan vele az élet párkapcsolati téren. De azért élvezi az életét, van egy menő menedzseri pozija (igen, pozi), budai lakása, shoppingol, saját taxisa van (Béla bá a vadnyugaton), és amióta nem p*csa, észrevette, hogy vannak barátai. Akik ugyancsak rém irritálóak és mellé még semmilyenek is. A főszereplő „férfihoz” való viszonya (aki csupa rejtély és furcsaság) kimerül olyan néhány, soronként változó színvonalas belső megnyilatkozásban, mint mondjuk jajj, de helyes, de nem, nem lehet semmi, olyan édes, nem gondolok rá, nem leszek pótlék, miért dobog ennyire a szívem, hagyjon csak békén, vajon milyen lehet az ölelése, nagyképű bunkó, jajj, azok a bociszemek… Igazán eldönthetné már, mit akar vagy mit nem. Egy életképtelen zigóta. Néha felderengett a mamiporn*k szürke világa, vártam egy-egy párbeszéd után, hogy most aztán a konyhapadlón és nagyon.
A párbeszédek amúgy borzalmasak, a magánhangzók sokszorozása idegesítő (tééényleeeeg?), a véletlenek nincsenek itt új értelmet nyernek (nahát!!! még ilyet!!! nem furcsa?? ez nem lehet véletlen!!! és egyéb magasröptű gondolatok), az életszerűség kimerül a Holdudvarban és a Deák térben (ja,amúgy ha nincs pénzed, egy senki vagy és nem lehetnek ilyen fantasztikus kalandjaid – Balaton Sound még pl.), a szappanopera szint a lapok fogyásával egyre nő, hogy aztán az utolsó 10-20 oldalon teljesedjék ki (arckaparás level 100, abszolút mélypont), a cím megmagyarázása és a spirituális vonal elképesztő mélységekben szánkázik, fényt nem látott soha, néha természetesen muszáj közbeszúrnia egy-egy életbölcsességet, a legközhelyesebb fajtából, mellé egy kis tanítás (tudjuk, Tolle meg Coelho, na és Oprah), de minek, a márkák hangsúlyozása kellett, mint halnak a bicikli, az sem érdekelt, hogy most a szürke platform cipőjét vette fel a zöld miniruhával vagy csak fekete nacit csőtoppal a mi kedves Kloénk. Komolyabb fontosságú dolgok közé egy-egy ilyet beszúrni… Egy-egy barna fürt, kék szem, szőke haj, kidolgozott felsőtest volt az összes karakterábrázolás, elképzelésem sincs, hogy nézhetnek ki a szereplők. Legalább lett volna egy kóbor macska, akivel szimpatizálhatok, de senki, egyetlen árva mellékszereplő sem volt, aki kiváltott volna belőlem valamit, vagy legalább érdemben meg lett volna írva. De a legrosszabb, hogy hiteltelenek voltak. És a vége… Az mindent vitt, de leginkább az idegeimet.
Az a jó benne, hogy gyorsan el lehet olvasni és könnyen el lehet felejteni. Annyi sebből vérzik, hogy erre még az sem mentség, hogy első könyv. Garantált WTF élmény.

De most komolyan, ezt négyszer kellett átírnia Nórának? Nem kétszer, nem háromszor, négyszer!!!! És utána vállalják, hogy nem az igazi, de azért jó lesz? Na neeeeee!
Más tehetséges embernek, akinek meg nincs pénze, neve, saját idézetekkel kivarrt, árusítani való párnahuzatja meg telefontokja, annak meg visszadobják a kéziratát? Meg se nézik? Vagy elég lenne egyszer átírnia, de hát Nórika több pénzt hoz? Szükség van ezekre a könyvekre? Jesszus, ha valami nem jó, az NEM JÓ. Azért arra kíváncsi lennék (költői kérdés, nagyon jól sejtem a választ), ha ezt egy noname valaki küldi be a kiadónak, akkor is kiadták volna?

Nem értettem meg? Szerencsére még nincs 60 alatt az IQ-m.
Tetszett a barátaimnak, akkor most leh*lyéztem őket? Tisztelet a kivételnek (meg ők olvasnak irodalmat is).
Irigy vagyok? Nem, csak fel vagyok háborodva.
Írjak jobbat? Írok is.

Összekötve. Össze kellene kötni Nórát Arthur Madsennel.

update:
természetesen én is szeretem, ha egy könyv csak simán kikapcsol, ha azt nézzük, sem Rejtő Jenő, sem Vavyan Fable vagy épp Lee Child sem döngeti a szépirodalom kapuit, távolról sem, de ettől még nem kell rajtuk agyalni és érdekes módon mégis élvezhetőek és jók (ami mindenkinek más és más – ezt pedig nekem is jogom van eldönteni)

81 hozzászólás
+
>!
Algernon +SP
Oravecz Nóra: Összekötve

Az a helyzet, hogy van az a könyv, ami alulmúlja a Szürke50-t és a Szűcs Vanda: Egy ikerpár titkos naplója – Kezdetek-t.

Kloé-nak tökéletes élete van. @Algernon-nak is jó napja volt. Aztán kezébe vette ezt a szemetet…

Mélyen. Legbelül. Sírok. Zokogok. Fetrengek a könnyeimben.

Továbbra sem sikerült megcáfolni az Univerzum három rendező elvének egyikét: ugyanis mindig van lejjebb másik két törvény: Van az a pénz! Mindig van, csak nem tudjuk elképzelni és a „Nincs az az alkoholmennyiség… hogy… egyszerűen fizikai korlátokba ütközik”.

Az ember lánya jószándékúan kezd molyolni, olvasgatja ismerősök értékelését, hümmög egy-egy könyv számára indokolatlan népszerűségén, kívánságlistáz, kölcsönkér, olvas, adósságba veri magát egy-egy akció során, kísérletezik.
És néha beleakad ilyen szemétbe, mint ez.
Okos moly továbblép.
De nem @Algernon. @Algernon buta. @Algernon hős :)

Amikor befészkeli magát a fejedbe a gondolat, akkor véged, ennyi volt, finito, neked lőtted, te vagy a leggyengébb láncszem, ma nem kapsz rózsát, el kell hagynod a szigetet, a villalakók úgy döntenek, neked kell menned, az utad véget ért, már nem vagy többet játékban, ki vagy rúgva, a desszerted nem sikerült, a törzs téged választott, add oda a kabátod és hagyd el a Pokol konyháját, a művészeted nem működik, nincs meg benned az X-faktor, a viszontlátásra. Barney
Úgy sem nyerhetsz.
Mert a gondolat a legellenállóbb parazita, ha egyszer gyökeret ver, kiirtani lehetetlen, mind tudjuk.

Szóval nekiállsz elolvasni.
De feladod.
Mert félted az agyad épségét. Meg a körülötted lévő tárgyakat is :)

Nem az a bajom a könyvvel, hogy olvashatatlan. Lelke rajta. A célcsoport behatárolása sem sikerült, na jó, tegyük fel nem én vagyok. Ma már nem kell helyesírási szótár ahhoz, hogy könyvet írj, elég egy jegyzettömb.
A történet közben a fal, majd az arcom lekaparása szerintem lényegtelen.
Nézőpont kérdése az is, hogy a jelzőktől, leírásoktól hányni támadt kedvem. Talán én vagyok túl földhözragadt, hogy a Coejjó-i magasságokat egyszerűen nem tudtam értékelni. A cukormáz pedig lepergett rólam. Érzékelten tuskó vagyok, ez van, ezt kell szeretni.

Oravecz Nóra életbölcsességeit aranyba kellene önteni, de minimum asztalterítőkre hímezni. Kitenni a falra az étkező fölé, vagy a könyvespolcra, ahol ott sorakoznak az őket megillető helyen a könyvei. Több példányban. Szentélyt emelni Nórikának, a kukájából kiguberált használt rágót és papírzsepit üvegkalitkában őrizni, örökmécsest gyújtani.
Aztán porrá égetni a házat, ledózerolni a p*csába az egészet, és sóval behinteni.
Még írmagja se maradjon.
Azt kellene ezzel az egésszel, még csak emléke se maradjon fent ennek, mert az, hogy ez a könyv megjelenhetett, sőt, újrakiadása van, miközben számos más értéknek esélye sincs kikerülnie az asztalfiókból, vagy sajnálkozva kerülnek visszahívásra, és a 100 Ft-os polcra az eldugott sarokban, az azt jelzi, hogy valami nagyon nincs rendben a világgal.

Nem akarok ilyen világot örökölni, ahol sosemvolt ikerpárok naplói és megnemértett életművészek gondolatai között vezet a sárgaköves út, ahol az a menő, minél hülyébb valaki, pláne, ha ezt ki is adja/adatja.

De talán mi vagyunk a hülyék, hogy ezt olvassuk.

Hiába, ez már nem Kansas, azt hiszem. Köszönjük meg Nórikának.

31 hozzászólás
+
>!
zuna19 P
Oravecz Nóra: Összekötve

Ami kiakasztott az a karkötős dolog.Engem nem tud meghatni és nem hiszek a „kremp” nevű dologban. Azt se tudom, van e ilyen egyáltalán, mert nem néztem utána.
A történet eleinte nem nagyon tetszett, de a 70. oldal körül egyre jobban lekötött. Nem volt ez olyan vészes. Olvastam már rosszabb könyvet is ennél. Plusz pont jár neki, hogy olvastatta magát, egyszerűen nem tudtam letenni.
A vége sokkal jobban zavart volna, ha megszerettem volna a karaktereket, de mivel ez nem történt meg, engem a vége igazándiból, most nem nyuvasztott ki.
Egyszer megéri elolvasni és a következő rész is sorra kerül nálam, nálam az is kap egy esélyt.

8 hozzászólás
+
>!
Ngie
Oravecz Nóra: Összekötve

Az hogy élj a mának, nem azt jelenti, hogy legyél hülye. Csak mondom.

+
>!
Sippancs P
Oravecz Nóra: Összekötve

Soha többé ne kerüljön ez a könyv a kezembe, de még a közelembe se, mert nem állok jót magamért!
Egyszerűen szörnyű volt. Unalmas, felszínes, gagyi, nevetséges és szó szoros értelmében SZNOB. Annyira nem szólt semmiről, ugyanakkor annyira lezsibbasztotta az agyamat, hogy ha saját példányom lenne, apró darabokra tépkedném, és minden lelkiismeret-furdalás nélkül a tűzre vetném.
Sajnálom szegény fákat, amelyek a halálukat lelték ezért a rettenetért! :(

2 hozzászólás
+
>!
Neito
Oravecz Nóra: Összekötve

Muszáj volt elolvasnom, ugyanis kifejezetten érdekelt, hogy ez a könyv végig ilyen sz@r-e. Hát végig… Üdv, fogyasztói társadalom, aki ennek az „írónőnek a tollából” származó, bődületesen nagy marhaságokat és közhelyeket ajándékoz párnán és mobiltokon. Ennél szerintem bárki jobbat ír, és talán nem is kell négyszer próbálkoznia.

2 hozzászólás
+
>!
lexa24
Oravecz Nóra: Összekötve

Nóráról és a munkásságáról két eltérő megítélést tudtam megalkotni a fejemben. Egyrészt mondhatjuk, hogy egy rakás kecske ürülék, másrészt pedig, hogy zseniális! Tudom, merőben eltérő meghatározások. A rakat ürülék képében számomra az Összekötve jelenik meg. A zsenialitás rész pedig abban a marketingben és promóban rejlik, amit folyamatosan kap. Engedjétek meg, hogy kifejtsem a véleményem!

További „kedves gondolatokért” katt:
http://www.thinkingaboutyou.gportal.hu/gindex.php?pg=36…

+
>!
WolfEinstein
Oravecz Nóra: Összekötve

Megfogadtam, hogy Oravecz Nórától soha, semmit. Aztán a 2016-os Reading Challenge kihívás miatt el kellett olvasnom. Miért? Én ezt nem akartam! Most akkor ünnepélyesen megfogadom, hogy Oravecz Nórától soha többet semmi mást!
Soha nem gondoltam volna, hogy egy könyv, ami megjelent, ennyire sekélyes lehet! Na, de nézzük szépen sorban az egyes tényezőket, amik meghatároznak egy könyvet.
Történet: Na, az nincs. Állandóan bulizni megy, folyton azt olvassuk, hova megy ugyanazzal a taxival, aztán eljön, és mit vesz fel. Aztán megismerkedik egy sráccal, akiről igazából nem tud semmit, és a végén sem tud semmit, és nem lesz belőle semmi. Hoppá. Ez most spoiler volt? És ennyi a történet. Ez 250 oldalon keresztül!!!
Szereplők: Néhány vállalhatatlanul ostoba fiatal, akik nem tudnak magukkal mit kezdeni. Hát, velük én sem tudok mit kezdeni. Próbálnak nagy okosakat mondani, különösen az a Beni gyerek, de nem sikerül neki. Főszereplőnk pedig egy idegesítő (nyomdafestéket nem tűrő szó), akinek nem jön össze egy normális kapcsolat, mert állandóan elmenekül, aztán hisztizik miatta. De legalább mindent posztol a Facebookon. Ezzel azt hiszem, mindent elmondtam róla.
Párbeszédek: Sablonos, életidegen szövegek, amiket azzal próbál az írónő közvetlenné tenni, hogy egy csomó „laza” kifejezést pakol beléjük, amitől csak röhejes lesz az egész. De legalább ezeken marha jól lehet szórakozni. Gáz, hogy a nyáltól csöpögőnek szánt dialógusokat kiröhögtem?
Eszmei mondanivaló: Na, az sincs. Távolról sincs! Ennyi közhelyet könyvben ellőni – na, ahhoz végülis tehetség kell. Karkötők, amiktől összetartoznak, és akkor minden tök jó lesz, és majd jól megmondja, hogy működik a világ, az ember meg minden más, na kösz… Ennél emelkedettebb dolgokat puffogtatok egy adag töltött káposzta és babfőzelék serkentően üdítő elegyétől.
Összhatás: Tömény giccs, szánalmasan primitív stílus. Hogy erre papírt pazaroltak! Hogy ezt hajlandók voltak kiadni! Hogy ezt könyvnek meri nevezni az írónő! Ekkora szennyet még nem olvastam (ja, de a Szürke ötven árnyalata mérhető ehhez, és kedves Nóra, ezt nem elismerésnek szántam).
Hogy a könyv 36. oldaláról származó idézettel foglaljam össze a benyomásaimat: „Szar volt. Tényleg.”

+
>!
csillagka P
Oravecz Nóra: Összekötve

Most miért, de tényleg miért kellett ez a fantasztikus művet ezzel a gagyi véggel elrontani ?
Emlékeztek az 1984-re vagy a többi jól megírt dísztópiák egy részére, ahol már nem emberek hanem okos gépek írják a lányregényeket, pontosan kiszámított cselekménnyel, könnyel, romantikával és humorral, lehet, hogy jobb minőségben sikerülne mint amit itt összeollózva feltálaltak.
Egyet biztosan tudok Nóra tökéletesen ért a szakmájához, és ez nem a könyvírás hanem a marketing. Ebben a könyvben minden benne van, aminek szerinte egy mai trendi regényben benne kell lennie és pontosan ki van mérve a cselekmény, tanítás, erkölcs összhangja, rosszat nem lehet mondani, ez kell a népnek. Igen állítólag mindenki vágyik a trendi álomvilágra ahol a legnagyobb kín ha valakit egy évig megfosztanak az iPod-ától és naponta megverik (az azért nem derül ki melyik a fájdalmasabb )
Szóval egy tökéletes korképet kaptam, így nézve egy tökéletes könyvet, ami tartalomban siralmasan tükrözi a közönséget akinek szólni szeretne.
Nem én vagyok a fogyasztója, mivel trendi nem szeretnék lenni, és megtanultam annyira olvasni ( fene a kultúrsznob fejemet), hogy a könyvben található mondatoknál összetettebbeket is fel tudok fogni.
A vége kimondottan tetszett, csak éppen szerintem ott a szerző (azért az túlzás, inkább jó munkás ember) kiesett a szerepéből és ezzel el is rontotta az illúziót :P

>!
Libri, Budapest, 2013
252 oldal · ISBN: 9789633102312
+
>!
kedaiyun
Oravecz Nóra: Összekötve

Hogy mi a véleményem erről a könyvről? A szerző szavaival élve:
Úristen!!! Neee, ezt nem hiszem eeeel! Nem mondod komolyan!!!
Amióta olvastam néhány fikázós cikket és értékelés, azóta el akartam olvasni a könyvet, és nemrégiben megtaláltam e-bookban. A szerzőről eddig azt tudtam, hogy újszerű, soha nem hallott igazságokkal bombázza rajongóit a Facebookon, olyanokkal, amiket megosztáskor azzal a kísérőszöveggel kell ellátni, mint pl. „ez annyira igaz! ez nagyon így van!” stb. Tehát az élet nehéz, a férfiak olyanok, mint a körömlakk stb.
Azt vártam, hogy ebben a könyvben is ilyen közhelyek lesznek, de nem is volt benne annyi, mint amennyire számítottam. A történet inkább egy összefüggéstelen katyvasz volt, de legalább kevésbé volt szájbarágós. Amikor elkezdtem olvasni, az eleje még egy átlagos limonádénak indult, de már rögtön a 2. oldalon beütött a krach. Attól a bizonyos cuki kóbor kutyás mondattól igencsak felszaladt a szemöldököm. Kloé nem vált valami szimpatikussá, de igazából egyik szereplő sem, mindenki felszínes, először rossz volt, aztán hirtelen megjavult. A nevek csak lógnak a levegőben, felbukkannak, eltűnnek, és nem is értettem, hogy akkor minek is voltak benne? Sokszor úgy tűnt, csak az volt a szerepük, hogy kitöltsék valamivel az üres lapokat.
A nyelvezet nagyon gagyi, a barátnőkkel való folyamatos „drágám”-ozás rendkívül idegesítő. És ha már itt tartunk, nem hagyhatom ki, hogy a „műsorszám” termékmegjelenítést tartalmaz. Nincs telefon, csak BlackBerry, és mindig mindent fel kell tolni a Facebookra, Instagramra, inni se lehet simán, csak Somersbyt stb. Egy könyv nem attól lesz kortárs és mai, hogy telerakjuk a mai korra jellemző márkanevekkel. Persze ez is egy jelző, de akkor legyen már funkciója, ne csak öncélúan legyen odaírva, hogy ez a ruha pl. Bershka. Vagy fizettek a reklámért a cégek? Nem hinném. Ha például a Boltkóros naplója c. sorozatra gondolok, ott is van ám bőven márkajelzés, de mivel a főhős egy vásárlásmániás nő, aki legszívesebben boltról boltra járva töltené az életét, van funkciója, jelentése a márkáknak. Itt viszont semmit sem tesz hozzá a történethez, hogy tudjuk: a főszereplő nem Samsungot használ, de még csak nem is iPhone-t, hanem BlackBerryt.
A nyelvezetről még annyit, hogy bátran ajánlom a könyvet azoknak, akiknek magánhangzó- illetve írásjelfétise van, mert tobzódunk az olyanokban, mint: neeeee!!!, ne máááár!!, úristen!!
Nem nagyon tudom összefoglalni a történetet, mert olyan, mintha valakinek a chates beszélgetését olvasnám, vagy kihallgatnám két barátnő beszélgetését. Nem áll össze az egész. Ami szóban még elmegy, írásban már nem néz ki olyan jól. Az amerikai utas rész elég hihetetlen. Engem a fanficek arra a típusára emlékeztet, amikor az író kitalál egy történetet, hogy mi lenne, ha a találkozna a kedvenc együttesével, vagy a kedvenc színészével randizhatna. Nagy ugrások vannak benne, mintha a szerző megunta volna, és nem dolgozta volna ki az egészet. Amekkora felvezetés volt az utazáshoz, úgy el is intézte azzal, hogy gyorsan elrepült az idő. A fogalmazási stílus is olyan maximum középiskolás.
A könyv címe az, hogy Összekötve. De igazából szinte erről az összeköttetésről tudjuk meg a legkevesebbet, igazából mondhatjuk, hogy egy karkötőreklámban és néhány közhelyben (pl. nincsenek véletlenek) merül ki ez az egész. Vagy csak én nem figyeltem eléggé?
Az utolsó pár oldal viszont teljesen meglepett, erre nem számítottam, hogy így ér véget. Ezt kellett volna inkább a könyv közepére tenni, vagy az első harmadába, hogy történjen is valami, és a főhős elinduljon a még nagyobb változás útján.
Szóval összességében: nem tetszett. Egyébként sem vártam el, hogy tetszeni fog, de nem akartam látatlanban elítélni. Sokszor volt, hogy pozitívan csalódtam, de most nem. Külön élmény volt, hogy az e-book, amiben olvastam, szkennelt volt, és látszott, hogy az OCR szoftver hol hibázott: például Beni helyett folyamatosan Béni szerepelt, ettől kicsit olyan Flintstone-os hangulatom támadt olvasás közben.:D


Népszerű idézetek

+
>!
zuna19 P

A világ olyan igazságtalan. Olyan sötét minden, és annyira egyedül vagyok.

6. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Cheril 

Ha valaki csak akkor tart értékesnek, ha az ő elvárásai szerint gondolkodsz, élsz, akkor valójában nem téged tart értékesnek. Hanem önmagát. Önmaga értékrendjét akarja benned viszontlátni. Mint egy tükörben. Amit ő értéknek gondol, azt szeretné benned látni, azt akarja tőled megkapni. És ha próbálsz megfelelni neki, akkor már nem TE vagy, hanem Ő.

+
>!
agivagyok

– Ne keverd össze a kötődést a barátsággal. A barátság múlandó, eltűnik, a kötődés viszont a lelkedet köti a másikéhoz. Ezért szeretnél minél több időt vele, mert érzed, hogy többé tesz, erősít, feltölt. Többnek érzed magad már attól is, hogy ott van az életedben. Onnantól meg nincs lehetetlen.

114-115. oldal

+
>!
Miss_Katalin

Ilyenek vagyunk mi! Falakat építünk magunk köré, aztán bujkálunk mögöttük, ahol apránként darabjainkra hullunk.

25. oldal

1 hozzászólás
+
>!
zakkant

– De miért kell ehhez teljesnek lenni?
– Mert amíg nem teremted meg magadnak a tökéletes életet, másokéra leszel irigy. Ha viszont már tudod, neked mi a tökéletes, teszel is majd érte. És büszke leszel a másikra, ha neki már sikerült. És arra ösztönöz majd, hogy te is elérd a célodat, ha neki összejött. Ez a jó a kötődésben.

116. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Miss_Katalin

Csak annyira látok beléd, amennyire engeded.

170. oldal

+
>!
Faythe

Nem szeret. Csak ez jár a fejemben. Monotonon ismételgetem magamban a mondatot, más gondolatoknak esélye sincs beférkőznie az agyamba. A két szó beleeszi magát minden sejtembe, érzem, ahogy egyre hangosabban zakatolnak a fejemben. Néha még az is bevillan, hogy soha nem leszel elég. A szavak hangosak. Idegesítenek. Nagyon.

+
>!
kiruu P

Mire felmentem a Facebookra, már üzenet várt tőle, amiben azt ecsetelte, bár fontos vagyok neki, ő csak ennyit tud nyújtani.

Kapcsolódó szócikkek: Facebook
+
>!
Csakegylány

A kötődés hirtelen, váratlanul bukkan fel az életedben, mégis tudod, hogy ez valami fontos. Olyan, mintha ezer éve ismernéd az illetőt.

83. oldal

+
>!
kataaa

Az bukkan fel az életedben, akire elég érett vagy, aki most a legtöbbet tud segíteni neked, és akinek te is a legtöbbet tudsz adni, akivel a leginkább passzoltok egymáshoz. Adok- kapok kapcsolat az egész, de mégis van valami olyan mélysége, hogy akár az egész életedet végigkövetheti. Össze vagytok kötve.

136. oldal


A sorozat következő kötete

Összekötve sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lakatos Levente: Aktus
Lylia Bloom: Visszaszerzett életek
Lylia Bloom: Ellopott életek
Lylia Bloom: Csillagfény
Colleen Hoover: Losing Hope – Reményvesztett
Colleen Hoover: Hopeless – Reménytelen
Colleen Hoover: Slammed – Szívcsapás
Tammara Webber: Easy – Egyszeregy
Sherry Gammon: Elviselhetetlen
J. A. Redmerski: A soha határa