Vajon ki ez a légies, kecses mozgású asszony, aki éjnek évadján sétál a szomszéd kertben? A telihold megvilágítja kibontott haját, amely csillogó vízesésként ömlik alá vékony, világoskék köpenyén, miközben valami különös hangzású dalt énekel és a kosarába virágot szed.
Boone Sawyert, a nemrég megözvegyült férfit ez a látomás a meséiben szereplő tündérhercegnőkre emlékezteti, és nem is jár messze az igazságtól. Anastasia ugyanis boszorkány, természetfeletti képességekkel rendelkezik, a családfája egészen a kelta istennőig, Fionáig nyúlik vissza, és birtokában van a gyógyítás adománya. Ám ennek a hatalomnak ára van. Sokkal érzékenyebb, mint mások, magányos, csendes életet él, noha ő is akár a többi halandó, vágyik az igaz, örök szerelemre…
Tündérvarázs (Donovan örökség 2.) 41 csillagozás
Eredeti mű: Nora Roberts: Charmed
Eredeti megjelenés éve: 1992
Érdekes, régebben a Bűbájosok fogott meg jobban, most meg ez. :) Persze a csöpögősség itt is megvan, de mégis: Anastasia egy édes tündérbogár (oké, tudom, hogy ilyen nincs, de akkor is)! :D
Szeretem ezt a családot, kicsit még irigy is vagyok rájuk – persze csakis pozitív értelemben. ;)
Könnyű, szórakoztató, romantikus. Egy kis tündérség, egy kis boszorkányság fűszerezi. A tomboló hőségben épp megfelelő olvasmány volt, nehezebbet nem is bírtam volna.
A könyv csillagozása a saját kategóriáján belül történik.
Boszorkányos történet, szerelmi szállal, egy édes kisgyerekkel.
Van amikor ennyi elég egy olvasónak a könnyed kikapcsolódáshoz:)
Kis kritika, hogy előre megtippeltem, hogy hogy fog fény derülni a titokra és ami nagyon zavart, hogy a hősnőt, a leírások alapján, nem tudtam olyannak elképzelni, mint amilyennek szerettem volna.
Varázslatos boszik, romantikus szerelem, és még csak köze sincs az ömlengős bugyuta sztorikhoz! Igazi szívet melengető téli olvasmány!
Könnyed, szórakoztató szerelmi történetek, amik engem is teljesen elvarázsoltak. Minden történetét élveztem. A karakterek szerethetők, egyikük sem idegesített, ami az ilyen stílusú könyveknél sajnos már többször előfordult. Tetszett a felépítése: unokatestvérek életét mondja el, de közben elmeséli azok szüleinek is a történetét, a legvégén pedig jönnek az utódok, akiknek csak a születésénél vagyunk jelen, mégis már várjuk a folytatást, hogy az ő életüket is elmeséljék… Szeretném ha lenne még több folytatása :-)
Első könyvem volt Nora Robertstől.Nagyon aranyos,többször is elolvastam már,és teszem ,ha rossz napjaim vannak.Könnyű olvasmány,jó kedvre derít.:)
– Amint látom, túlélted az első napot az iskolában. A kérdés csak, az iskola is túlélt-e
téged?
– Azt hiszem, én is leülnék, ha valaki fahéjas pirítóssal etetne jutalomképpen – jegyezte meg az idegen Anára kacsintva.
– Leülnél te bármiért, ami ehető – mosolygott a lány csúfondárosan.
– Édes, drága Anám, a te jóképű, barátságos szomszédod épp a torkomat készült elharapni, mielőtt bemutattál neki.
– Ne aggódj, megvédtelek volna – jelentette ki Mel harciasan.
– Ó, az én kis hősnőm!
– Különben is – folytatta Mel – szerintem inkább Anát akarta elráncigálni a hajánál fogva
– Ők is hiányoznak nekem, de szoktam beszélni velük telefonon, sőt már írtam is nekik egy levelet apa számítógépén. Kicsit segített ő is. Nem akarsz feleségül menni hozzá, hogy Sawyer nagymama ne nyaggassa állandóan?
A serpenyő ezekre a szavakra hangos csörömpöléssel kiesett Ana kezéből, vissza a mosogatóba, aminek következtében a piszkos víz jelentős része a konyhakőre loccsant.
– Ez nem ilyen egyszerű.
– Drága gyermekem, csak bízd Anára a dolgot! Ő majd gondoskodik mindenről. Ami azt illeti, én tizenhárom órán át vajúdtam Sebastiannel. Sokat is viccelődtünk emiatt, nem igaz, Douglas?
– Igen, miután abbahagytad az átkozódást, édes szívem.
– Természetesen – mosolygott Camilla, és továbblibegett a konyha felé. Ellenőrizni szerette volna az ürügulyást, mert úgy vélte Ana sohasem tesz elég zsályát bele.
– Ha nem vette volna igénybe minden erejét a szülés, isten bizony sündisznóvá változtat! – súgta Douglas bizalmasan.
– Most megnyugodtam – motyogta Nash falfehéren.
Douglas, elégedetten, hogy segíthetett, meglapogatta Nash hátát.
– Ezért vagyunk itt, Dash fiam.
– Nash.
Douglas nyájasan elmosolyodott. – Ha neked úgy jobban tetszik…
– Anya! – szorította meg Morgana Bryna kezét. – Kérlek, menj, és mentsd meg Nasht Douglas bácsitól! Ha jól látom, pillanatokon belül elájul.
– Fárasztó dolog a bábáskodás – mosolygott a lány. – Hol aludtál?
– A vendégszobában – felelte Boone. Hirtelen akkorát roppant a háta, hogy összerezzent. – Most legalább tudom, hogy vennem kell oda egy rendes ágyat.
– Szeretnék beszélni Anával, Mr. Donovan.
– Egyelőre velem beszélsz, fiam. Mondd csak, mit szólnál, ha valaki kitépné Jessie szívét, és addig facsarná, míg egy csepp vér sem marad benne? – Padrick, bár több mint egy fejjel alacsonyabb volt Boone-nál, most fenyegetően elindult felé. – Verekedjünk meg, fiam, mint férfi a férfival! Nem nyúlok tisztességtelen eszközökhöz, boszorkány becsületszavamra
Boone hirtelenjében azt sem tudta, nevessen-e, vagy menekülni próbáljon.