!

Hogyan neveljünk? 53 csillagozás

Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk? Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?
Könyvtár

Akarod tudni, hogyan kell megnevelni a játszótársadat, a padszomszédot, a macskát és a szerelmünk mamáját? Tudod-e, hogyan nevelhetjük le magunkat az orrturkálásról, a kézizzadásról, a falánkságról, a tévénézésről, a félelemről és a csúnya beszédről? Szeretnél a tacskóból vérebet, magadból pedig kitűnő tanulót faragni? Vagy talán a családodat akarod átnevelni: a testvéredet, a nagybácsidat, a nagymamát? Semmi akadálya. Csupán a könyvben található hatvanöt vidám írást kell elolvasnod, és már hozzá is foghatsz a neveléshez. Vagy a nevetéshez.

Eredeti megjelenés éve: 1995


Hirdetés

Kedvencelte 8

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 3

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+++
>!
Parsley
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Ismét egy ötletes novellás könyv született Nógrádi Gábor és Cakó Ferenc közreműködéséből. Frappáns részek, vicces sorok ezek méltán jellemzik a könyvet. Aki nem olvasta még ajánlom figyelmébe bármelyik korosztály számára kiváló .

+
>!
wallery
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Már többször volt a kezembe, s többször feldolgoztuk a gyerkőcökkel, mégis mindig a kezembe akad. Elsősorban azért, mert imádom a kisebb reakciót a legjobb történetekkel kapcsolatban, azt pedig még jobban, mikor meghallgatom az ő kis kitalált szösszenetüket :)

++
>!
danlin P
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Magával ragadó Nógrádi humora, mind gyerekeknek, mind felnőtteknek jó olvasmány. Persze az a jó, minél hamarabb olvassuk „jó tanácsait”, hogy sikeresen alkalmazzuk nevelési módszerét. Én már kicsit megkésve olvastam, és attól tartok, hogy esélytelen, hogy padszomszédomat – lévén, hogy nincs – megneveljem. Persze pár figyelemreméltó ötletet mindenképpen érdemes alkalmazni a való életben… vagy mégsem.

+
>!
Bobo6000
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Vicces könyv volt, de semmi különös. Legalább megtanultam, hogyan csikarjak ki apuból Nike cipőt… :D

+
>!
rockdoki
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Imádnivaló, vicces kis történetek, amit érdemes előkapni, ha egy rövidke felüdülésre vágyunk a morcos világban. Hangsúlyozom: rövidke. Mindig csak egyet-egyet, esetleg kettőt. Többnyire ugyanarra a sémára épül minden rész, és ömlesztve, ahogy én is olvastam, eléggé kiszámítható, és elveszti a varázsát. Legközelebb figyelmesebb leszek, és csak lépésről-lépésre haladok:)

+
>!
Tipti
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Olvasás közben sokszor elgondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha tényleg megpróbálnám Nógrádi tanácsai szerint nevelni a szüleimet. Aztán arra jutottam, hogy ennek nem is lett volna szabad az eszembe jutnia, tiszta bolond vagyok. Figyelmeztetés magamnak: Kéretik ezt a könyvet nem komolyan venni – még véletlenül sem, soha
Hülyeséget félretéve, ahogy Nógrádi összes könyvét, ezt is imádtam. Nagyon sokat nevettem, nagyon hangosan. Főleg a buszon.

+
>!
Kitty_Kye
Nógrádi Gábor – Cakó Ferenc: Hogyan neveljünk?

Zseniális humor, pompás kis derű. Kortól függetlenül élvezhető, többször is. Jómagam a kedvenc fejezeteimet szó szerint tanultam meg, és még mindig van, hogy elsütök egy-egy poént. Órán, metrón való olvasását nem ajánlom, mert vicces. :)


Népszerű idézetek

+
>!
Marsie

…megkérjük a kistestvérünket például arra, hogy ne vegyen mindent a szájába.
Javaslatok:
1. Egyszerű módszer: Pötyike, kérlek ne vedd a szádba a macskát!
2. Bővített módszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert piszkos és meg fogsz fulladni!
3. Agresszív mógszer: Pötyike, kérlek, ne vedd a szádba a macskát, mert úgy fejbe kólintalak, hogy arról koldulsz!
A fent említett pedagógiai célzatú mondatok egyike sem vezetett még célra a világtörténelem során.

Hogyan neveljük a kistestvérünket?

+
>!
Marsie

…arra gondolunk, hogy a barátunk azért késik, mert talán jeges az út ilyenkor júniusban, vagy sok időbe került egy vak embert átkísérni az úton, aki nem akart átmenni. (…) Reméljük, nem arról van szó, hogy nem jön, csak a fejére esett egy tégla, vagy földrengés van az utcájukban. Végül is ez megbocsátható…

Hogyan neveljük magunkat pontosságra?

+
>!
Bogi__

Fontos,hogy a gyerekek moziba,színházba,meg popkoncertekre járjanak,mert nekik még tanulni kell,meg szükségük van barátokra is.
A szülők azonban már nyugodtan otthon maradhatnak,hiszen mindent tudnak,és barátaik is voltak,amíg el nem üldöztük őket,hogy ne minket zabáljanak ki a vagyonunkból.
Ha mégis szórakozni szeretnének,nézegessenek minket.A gyerek a szülő számára a legnagyobb öröm.

Hogyan neveljük takarékosságra a családot?

+
>!
Marsie

A répaegyelék a legtáplálóbb ételek egyike. Ecetes vízbe áztatott répát hirtelen leforrázunk és a turmixgépben összekeverjük tormával és férges almával. A férges alma azért fontos, mert az egészséges étkezés szerint a féreg finnyás állat. Ha beleeszi magát egy almába, az az alma biztosan jó volt. A répaegyelék elfogyasztása után hányni kell, mert az segíti az emésztést.

Hogyan neveljük a családunkat egészséges táplálkozásra?

+
>!
Parsley

Sajnos a szülők nevelése nem olyan egyszerű, mint a kutyáké, a macskáké, vagy a csótányoké.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is