Balettcipők 20 vélemény

Egyszer volt hol nem volt, élt egyszer három kislány, akiket a szórakozott, jószívű tudós kalandos útjai során örökbe fogadott és elvitt londoni otthonába. A gyerekek szeretetteljes légkörben, számtalan érdekes élmény révén jutnak el a világot jelentő deszkákig.
A színház varázslatos világa mindhármuk számára mást jelent, egy azonban közös bennük: kivételes tehetségek, így bekerülnek a híres londoni művészeti akadémiára.
Az 1930-as évek Angliájában játszódó klasszikus a szerző szerint „olyan tündérmese, amelynek van valóságalapja”, hiszen valahányszor a gyerekeknek problémáik adódnak, egy jótevő a segítségükre siet és megoldja a gondjukat. A ház, amelyben a három kedves kislány felnő, otthont ad számos érdekes embernek, s olyan, akár egy színes forgatag. A különös gonddal és szeretettel megírt, finom humorral és érzékenységgel átszőtt történet lapjain megelevenednek egy összetartó család mindennapjai, megismerhetjük örömeiket, gondjaikat, együtt sírunk és nevetünk velük. A lányok közben felcseperednek és fontos döntést kell hozniuk az életükről.
Az írónő számtalan brit és nemzetközi irodalmi díj tulajdonosa, legsikeresebb és legismertebb műve a Balettcipők. 1983-ban Anglia királynője kitüntette, s a Brit Birodalmi Rend tisztje lett. Művei ott sorakoznak sok gyermek, s minden bizonnyal a szüleik könyvespolcán is, hiszen olyan történet ez, amely felnőtteknek és a kisebbeknek is egyaránt örömöt szerez.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |

Aktuális kihívások
| Kihívás | Résztvevők | Véget ér | |
|---|---|---|---|
| Könyv a filmben | 182 | 2016. november 13., 00:00 |
Nagyon régóta kíváncsi voltam erre a könyvre, és éppen ezért nem bánom, hogy elolvastam, de a jó ötlet, érdekes karakterek, szimpatikus miliő ellenére a megvalósítás szerintem igen gyengécske. Olyan érzésem volt sokszor, mintha egy szinopszist olvastam volna. Az utolsó mondat, na az meg végtelenül didaktikus.
18 kommentNagy várakozással vettem kezembe a könyvet, kedvenc filmemben (A szerelem hálójában) is megemlítik. Sajnos csalódnom kellett. Túlságosan didaktikus, tipizált szereplőkkel, és annyira nem érdekelt az a sok ruha és uzsonna leírás sem.
1 kommentEz volt életem első könyve, a könyvtárból. Aranyos történet három lányról. Néhol nagyon dühös voltam rájuk, a cselekedeteik miatt, de ez egyáltalán nem rontott a színvonalán, a szememben. :D
A Fossil nővérek a Cromwell úton laktak, egészen pontosan azon a végén, amely a legtávolabb esett a Brompton úttól.
Pauline-nak hatalmas sikere volt Alice szerepében. Valamennyi újság dicshimnuszokat zengett róla, és mellé fényképeket is közölt az előadásokról. a gyerekek, akik elmentek megnézni a darabot, rajongó levelekkel és csokoládéval árasztották el, s kerek perec kijelentették, hogy csodálatosan játszik.