Bunny Munro halála 34 vélemény

Életének monoton lélektelenségét egy nap családi tragédia robbantja szét, és ezzel kezdetét veszi különös pokolra szállása. Bunny kénytelen magával vinni vigéckörútjaira kisfiát, és ezzel valóban pokoli kalandok sorozata veszi kezdetét, melyek során mérlegre kerül kapcsolata a fiával, feleségével, apjával – szinte mindenkivel, akit ismer. Az események kérlelhetetlen, ördögi láncolata hol kísérteties, hol szívbemarkoló, hol szórakoztató jelenetekben bontakozik ki, és a feszültséget csak fokozzák az egyre szaporodó baljós előjelek, amelyek mintha Bunny végzetét vetítenék előre.
| Kiadás | ISBN | Oldal | Fordította | Illusztrálta | |
|---|---|---|---|---|---|
| 9789632661131 | 276 | Polyák Béla | Ugrás |

Most olvassa
Most nem olvassa senki.
Igen, nagyon is perverz párbeszédekkel és történésekkel van tele, de ordít a mögötte megbújó fontos mondanivaló!
Nem dughatod végig a környezeted és az ügynöki munkád által megismert akármilyen kinézetű hüvelyt, mert elbaszod az életed, elveszted a nejed, s ki neveli fel a kölyködet, ha rólad már a 32. oldalon kiderül, hogy alkalmatlan vagy rá ?!
Nick Cave neve nekem nem sokat mondott. A könyvet csak leemeltem a könyvtári polcról, szeretem a vadi új kiadásokat, amikről tudom, én olvasom először. Meg kellett hallgatnom néhány dalát, őszintén mondom, nem ragadott magával, s míg kutakodtam, kiderült, hogy ismerem az egyik nagy slágerét, egy duettet Kylie Minogue -val : Where the Wild Roses Grow
A könyve eredetileg forgatókönyvnek készült, egy haver, vagy nemtom ki ötlete alapján. Kíváncsi vagyok, a történetek közül mennyi épül valóságos élményre! :)))
Bunny öcsi nagyon fontos volt nekem egész idő alatt. A beteg szemhéja, az okos kis feje az enciklopédiájával, s az összetört szíve, mert nem bírta feldolgozni anyu halálát – apu sem –, s a csodálat, ahogy az elcseszett apja irányába viszonyult… hát, ez engem meghatott…
Bunny, a bagzó nyúl.
Primitív, alpári, és nem a trágár szavak miatt. Ha egy ivarérett férfinek a nap 24 órájában folyamatosan merevedése van, dug és önkielégít minden fantázia nélkül. Ha a pohár szájától a dinoszauruszok párzásáig minden kerek és lyukszerű felizgatja, talán orvoshoz kellene fordulnia. de ha a pszichiátere azt javasolta neki: írja meg. Rendben van. DE MI A FRÁSZNAK KELLETT EZT MEGJELENTETNI?
A fülszöveg szerint kafkai, meg Benni Hilles. Hát nem tudom.
Szerintem Cave látta az Utolsó tangó Párizsban című Bertolucci filmet, meg olvasta azt a könyvet,amit én évek óta keresek, írt valamit, majd egy szerkesztő program segítségével az általa ismert és használt 4 trágár szót minden sorba háromszor beaplikáltatta. A haverjai meg azt mondták ez egy jó szöveg, jelentesd meg.
Hát nem jó.
Szerintem nagyon jó kis regény. Talán az túlzás, hogy kafkai lenne a szöveg, de azért nagyon érzékeletes, ahogy Cave ábrázolja azt, ahogy egy ilyen plasztik, üres figura a saját műanyag, reklámokkal, márkákkal és sekélyes parasztokkal töltött világban egyre mélyebbre és mélyebbre süllyed-
Vulgáris, durva és káromkodásokkal teli. De a mögöttes tartalom az igazi, még ha nehéz is elsőre felfedezni benne az értéket.
Na,igen!-ez az a könyv,melyre most szükségem volt.Ha nincs rajta ki írtad,ezer mérföldről,már az illata alapján is felismertem volna:ez Nick Cave…Ráadásként:kellenek a kimondott,nevén nevezett szavak-mert vulgaritása nélkül ez a könyv nem csattan ekkorát,nem így szól-nem lett volna semmi,csak egy a sok közül.Olyannyira mélység rejtőzik e szavak mögött,hogy mire a végére értem,tökéletes „mélytengeri búvár”-kiképzést kaptam…s remélem jelesre vizsgáztam.Amit sejtet és mondani akar,annyira mély és aktuális minden szférában és érában,hogy nem lehet kihagyni.De aki nem tud függetleníteni a saját erkölcsi normáitól,melybe nem fér bele semmiféle kimondott naturalitás,obszcenitás-ne olvassa-nem fog tudni függetleníteni és mögé látni.Nálam kiverte a biztosítékot-így is,hogy általában 4-5könyvet olvasok egyszerre+a folyóiratok:))))))
szex szex szex
-jár Bunny Munro fejében állandóan. Meglát egy apácát és elképzeli, milyen lehet a puncija.
Csakhogy felesége öngyilkosságával rámarad a fia, akit kénytelen a kocsiban hagyni, miközben bemutatja a „termékeit” a kiszemelt hölgyeknek.
Végig sajnáltam kicsit Bunnyt, hogy ilyen apja van és ő a példaképe és ilyen közegben fog felnevelkedni. Valószínűleg ő is ilyenné válna felnőtt korában.
Amúgy semmi extra nincs a könyvben, végig punci meg maszturbálás meg sajnáljuk a kis Bunnyt. Többre nem is emlékszem, átlagos.
Hát igen, az ember ritkán olvas ennyi káromkodást ilyen tömény mennyiségben, 270 oldalra besűrítve. Az elején egy kicsit zavart, hogy csak úgy röpködtek bele a csúnya szavak az arcomba, de hamar hozzászoktam :-) Viszont a szívem szakadt meg azért a kisfiúért!
Bunny jól emlékszik arra a napra, amikor Libbyt és a kisbabát hazavitte a kórházból. A kicsi babaszeme, mely még nem találta meg a színét, csak bámult ki a bíborvörös, gyurmaszerű arcból, amikor befektették a bölcsőbe.
– Nem tudom, mit mondjak neki – fordult Bunny Libbyhez.
– Igazából mindegy, Bun. Még csak háromnapos.
– Hát ez igaz.
– Mondd neki, hogy nagyon szép.
– De hát nem is az. Úgy néz ki, mintha valaki rálépett volna.
– Hát akkor mondd azt – felelte Libby. – Csak kedves hangon mondjad.
Bunny a bölcső fölé hajolt. […]
– Helló, kisöreg, úgy nézel ki, mint akit átnyomtak a húsdarálón. […]
– Látod? Tetszik neki – mondta Libby.
– Úgy nézel ki, mint egy nagy tál bolognai – folytatta Bunny. – Mint egy pávián valaga. […]
– Ne is figyelj apádra. Csak féltékeny rád.
Meglepetésére, csak ekkor veszi észre, hogy az asztalon egy jókora tranzisztoros rádió áll, melyből mindvégig komolyzene szólt, mióta belépett az ajtón.
Mrs. Brooks felsőteste erősen megdől, majd az asszony előre-hátra hintáztatja magát, és átszellemülten azt mondja:
– Beethoven. Bachon kívül senki más nem ér fel vele. Mozartnál klasszisokkal jobb. Beethoven mélységesen megértette a szenvedést. Érezni, milyen erősen hisz Istenben, és milyen vadul szereti a világot.
175. o. Cartaphilus, Bp. 2009
– Mi az: zöld és malacnyálkás?
(…)
– Breki ujja.
103. o. Cartaphilus, Bp. 2009
A teste és az arca annyira érdektelen, hogy ha nem lenne rajta az a póló a felirattal, miszerint „ Nem 40 vagyok, hanem 18, csak plusz 22 év tapasztalattal!” , akkor jószerivel láthatatlan lenne.
68. o. Cartaphilus, Bp. 2009
Az orrszarvú bogár a legerősebb lény a világon, három szarv van a fején, és saját súlyának a nyolcszázötvenszeresét képes fölemelni. Ha egy ember képes lenne erre, az azt jelentené, hogy hatvanöt tonnát tud a levegőbe emelni.
126. o. Cartaphilus, Bp. 2009
Az ifjabbik Bunny azt kívánja, bár neki is lenne napszemüvege, amilyen az apjának , olyan áramvonalas, amiben úgy néz ki, mint egy rovar. Sarjadzó szemhéja miatt sokkal többet pislog, mint mások, és arra gondol, talán szólnia kellene az apjának, hogy muszáj vennie neki abból a speciális szemcseppből, különben teljesen megvakul vagy mi. A fiú látja az apja nyakán a lüktető, bíborvörös sávot, meg hogy milyen vadul szívja a cigarettát és fújja a füstöt ki az orrán. Egy rajzfilmes bikára hasonlít, mintha a Bolondos dallamok -ban lenne, tisztára mexikói toro vagy mi, gondolja a fiú, és érzi, hogy most jobb nem zaklatni olyasmivel, mint a szemcsepp.
72. o. Cartaphilus, Bp. 2009
Bunny már lezuhanyzott és megborotválkozott, a mindig a homloka közepén díszelgő tincset művészien valami zenei alakzatba rendezte, olyan, mint egy violinkulcs vagy egy hegedű végén a csigavonal, és bár a szeme meghökkentően skarlátszínű, a keze pedig annyira remeg, hogy zsebre kell dugnia, ránézésre elevennek és jóképűnek látni.
97. o. Cartaphilus, Bp. 2009
Mindig ez van az apjával, gondolja, hogy épp, amikor az ember már kezd megharagudni rá, fogja magát, és csinál valami egészen lenyűgöző dolgot. „Szóval – gondolja –, én szeretem az apukámat, és ez jó így.”
210. o. Cartaphilus, Bp. 2009
– Ő az ifjabbik Bunny – mondja Bunny. – A fiam.
A fiú hüvelykujjával az apja felé bök, és feszes mosollyal azt mondja:
– Ő meg az én apám.
Ezen mindenki jót nevet, amit az ifjabbik Bunny nem ért, hiszen amit mondott, az igaz. És számára ez a lényeg. Szereti az apját. Úgy gondolja, nincs nála jobb, okosabb„ ügyesebb apa, és büszkén áll mellette – ő az én apám –, meg persze azért is áll mellette, mert rajta kívül nincs kihez mennie.
78. o. Cartaphilus, Bp. 2009