!

The Graveyard Book 33 csillagozás

Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book
Book Depository
Könyvtár

Bod is an unusual boy who inhabits an unusual place-he’s the only living resident of a graveyard. Raised from infancy by the ghosts, werewolves, and other cemetery denizens, Bod has learned the antiquated customs of his guardians’ time as well as their timely ghostly teachings-like the ability to Fade.
Can a boy raised by ghosts face the wonders and terrors of the worlds of both the living and the dead? And then there are things like ghouls that aren’t really one thing or the other.

Eredeti megjelenés éve: 2008


Hirdetés

Kedvencelte 3

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

+
>!
kaen
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Én élveztem: modern Maugli-történet temetővel és holtakkal, igen hasonló kalandokkal és védelmezőkkel, jellegzetes gaimanes stílusban. Nem a legjobb könyv, amit eddig olvastam tőle, de a jobbak között van: nagyon hangulatos (szinte kiált a megfilmesítésért), és az epizodikus történetszövés szerintem jobban is megy Gaimannek.

+
>!
blankaveronika P
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Neil Gaiman-nel valahogy úgy vagyok, hogy imádom, és ha kezembe fogom a könyveit, akkor sosem tudom, hogy mire számítsak persze a legjobb értelemben. Aztán elkezdem olvasni, kellemes, borzongató, mégsem letehetetlen. Van mikor le is kell tennem, de mindig visszatalálok hozzá, mert nem hagy nyugodni, és a végén olyan dolgokat művel, hogy csak ámulok.
Ez a könyv jó volt. Az írói kommentárban meg is említi, hogy köszönet Rudyard Kiplingnek a Dzsungel Könyvéért, de valójában csak az alapsztori stimmel. Nagyon szerettem a könyvbeli karaktereket. Még mindig nem tudom, Gaiman hogy csinálta, hogy hátborzongató legyen és mégse legyen félelmetes, de megcsinálta. És ezért nagyon szeretem!

+
>!
nominion
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Ha az olvasóban a recens filmkultúra ellenére még félelmet keltenek a vámpírok és szörnyetegek, esetleg már inkább a gyermekeit szeretné rávenni a sötétben alvásra, csak ajánlani tudom ezt a remek kis könyvet. Nyelvtanulási szempontból sem utolsó. Nem árthat hamar elkezdeni az idegennyelven olvasást, főleg ha az a tudáson kívül még nyugalmat is hoz. Valószínűleg a 11-12 évesek tagadják ha megijednek valamitől, de ha ez igaz lenne, nem állnának túl jól anyagilag a horrorfilm rendezők. Bájos és izgalmas könyv ami rávilágít arra mi is az amire igazán oda kell figyelni, és mi az ami valójában félelmetes.

+
>!
leventesan
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Engem magaval ragadott ez a vilag. Kolyokkorombeli kaland regenyeket idez. Az pedig, ahogy atultette a Dzsungel konyvet ebbe a groteszk vilagba azert kulon megerdemli az 5 csillagot! A tortenetek kozul persze van jobban sikerult es kevesbe sikerul de osszessegeben a hangulat zsenialis.

+
>!
agiking
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Creepy…:-) It starts with a terrible murder and a fortunate escape. But it's a good coming of age story that takes place mostly in an unusual place – a graveyard. It is strange that the spooky characters of the graveyard can have good or evil hearts just like the living.

+
>!
Arianrhod MP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Az értékelést a magyar nyelvű kiadásnál adtam meg, de ez az egyik Gaiman-mű, ami a legjobban elvarázsolt.

+
>!
PuPilla
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy nem. Még ülök a bejegyzésen egy kicsit. Nagyon szenvedtem néhol, nagyon átírnám. semmi humor, nem egy Gaiman színvonal, és visszagondolva rá, mégis jó az ötlete, a holtak, a temető, a gyilkosság… Ki érti ezt?

Update: Nem jutottam igazán dűlőre, így 10/5-öt kapott. Nagyon szenvedtem hogy végigolvassam, és nem azt a szórakozást nyújtotta, amit vártam. Mesében a Coraline-hoz képest sehol nincs, történetben gyengébb, mint a Csillagpor, vagy az Elveszett próféciák (bár én attól se vágódtam annyira hanyatt). A vége tetszett.

Bővebben a blogon:http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/04/mind-felnovunk.html

2 hozzászólás
+
>!
valerauko
Neil Gaiman: The Graveyard Book

A Dzsungel Könyve modern, temetői kiadásban, Neil Gaiman keze alól.


Népszerű idézetek

++
>!
SophieOswald P

Mr. Pennyworth despaired.
     'I do believe,' he announced, scratching his dusty moustache, 'that you are getting, if anything, worse. You are not Fading. You are obvious, boy. You are difficult to miss. If you came to me in company with a purple lion, a green elephant, and a scarlet unicorn astride which was the King of England in his Royal Robes, I do believe that it is you and you alone that people would stare at, dismissing the others as minor irrelevancies.'

103.-104. oldal

+
>!
SophieOswald P

     (…), said Silas. Then, 'It appears you've torn your trousers.'
     'I was running,' said Bod. 'Um. I got into a bit of a fight with Thackeray Porringer. I wanted to read Robinson Crusoe. It's a book about a man on a boat – that's a thing that goes in the sea, which is water like an enormous puddle, and how the ship is wrecked on an island, which is a place on the sea where you can stand, and -'

164. oldal

+
>!
SophieOswald P

     The boy was a model pupil, forgettable and easily forgotten, and he spent much of his spare time in the back of the English class where there were shelves of old paperbacks, and in the school library, a large room filled with books and old armchairs, where he read stories as enthusiastically as some children ate.

169. oldal

+
>!
SophieOswald P

     Bod put his hands in his pockets and began to walk, not certain where he was going. He would leave the school, he thought, just as he left the graveyard. He would go somewhere no one knew him, and he would sit in a library all day and read books and listen to people breathing.

182. oldal

+
>!
SophieOswald P

     Nehemiah Trot was the Poet's name, and his gravestone, beneath the greenery, read:

Here lie the mortal remains of
NEHEMIAH TROT
    POET
     1741-1774
SWANS SING BEFORE THEY DIE

Bod said, 'Master Trot? Might I ask you for advice?'
     Nehemiah Trot beamed, wanly. 'Of course, brave boy. The advice of poets is the cordiality of kings! How may I smear unction on you, no, not unction, how may I give balm to your pain?'

216. oldal

+
>!
SophieOswald P

He saw a red fox and a large black cat with a white collar and paws, who sat conversing together in the middle of the path. At Bod's approach they looked up, startled, then fled into the undergrowth, as if they had been caught conspiring.

277. oldal

+
>!
SophieOswald P

     'About fifteen, I think. Though I still feel the same as I always did,' Bod said, but Mother Slaughter interrupted, 'And I still feels like I done when I was a tiny slip of a thing, making daisy chains in the old pasture. You're always you, and that don't change, and you're always changing, and there's nothing you can do about it.'

280. oldal

+
>!
SophieOswald P

     'Sleep my little baby-oh
     Sleep until you waken
     When you wake you'll see the world
     If I'm not mistaken…'

'You're not' whispered Bod. 'And I shall.'

     'Kiss a lover
     Dance a measure,
     Find your name
     and buried treasure…'

Then the last lines of the song came back to Mistress Owens, and she sang them to her son.

     'Face your life
     It's pain, it's pleasure,
     Leave no path untaken'

287.-288. oldal

+
>!
SophieOswald P

     But between now and then, there was Life; and Bod walked into it with his eyes and his heart wide open.

(utolsó mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is