!

The Graveyard Book 34 csillagozás

Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book Neil Gaiman: The Graveyard Book
Book Depository
Könyvtár

When a baby escapes a murderer intent on killing the entire family, who would have thought it would find safety and security in the local graveyard?
Brought up by the resident ghosts, ghouls and spectres, Bod has an eccentric childhood learning about life from the dead. But for Bod there is also the danger of the murderer still looking for him — after all, he is the last remaining member of the family.
A stunningly original novel deftly constructed over eight chapters, featuring every second year of Bod’s life, from babyhood to adolescence. Will Bod survive to be a man?

Eredeti megjelenés éve: 2008


Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

+
>!
kaen
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Én élveztem: modern Maugli-történet temetővel és holtakkal, igen hasonló kalandokkal és védelmezőkkel, jellegzetes gaimanes stílusban. Nem a legjobb könyv, amit eddig olvastam tőle, de a jobbak között van: nagyon hangulatos (szinte kiált a megfilmesítésért), és az epizodikus történetszövés szerintem jobban is megy Gaimannek.

+
>!
blankaveronika
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Neil Gaiman-nel valahogy úgy vagyok, hogy imádom, és ha kezembe fogom a könyveit, akkor sosem tudom, hogy mire számítsak persze a legjobb értelemben. Aztán elkezdem olvasni, kellemes, borzongató, mégsem letehetetlen. Van mikor le is kell tennem, de mindig visszatalálok hozzá, mert nem hagy nyugodni, és a végén olyan dolgokat művel, hogy csak ámulok.
Ez a könyv jó volt. Az írói kommentárban meg is említi, hogy köszönet Rudyard Kiplingnek a Dzsungel Könyvéért, de valójában csak az alapsztori stimmel. Nagyon szerettem a könyvbeli karaktereket. Még mindig nem tudom, Gaiman hogy csinálta, hogy hátborzongató legyen és mégse legyen félelmetes, de megcsinálta. És ezért nagyon szeretem!

+
>!
nominion
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Ha az olvasóban a recens filmkultúra ellenére még félelmet keltenek a vámpírok és szörnyetegek, esetleg már inkább a gyermekeit szeretné rávenni a sötétben alvásra, csak ajánlani tudom ezt a remek kis könyvet. Nyelvtanulási szempontból sem utolsó. Nem árthat hamar elkezdeni az idegennyelven olvasást, főleg ha az a tudáson kívül még nyugalmat is hoz. Valószínűleg a 11-12 évesek tagadják ha megijednek valamitől, de ha ez igaz lenne, nem állnának túl jól anyagilag a horrorfilm rendezők. Bájos és izgalmas könyv ami rávilágít arra mi is az amire igazán oda kell figyelni, és mi az ami valójában félelmetes.

+
>!
leventesan
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Engem magaval ragadott ez a vilag. Kolyokkorombeli kaland regenyeket idez. Az pedig, ahogy atultette a Dzsungel konyvet ebbe a groteszk vilagba azert kulon megerdemli az 5 csillagot! A tortenetek kozul persze van jobban sikerult es kevesbe sikerul de osszessegeben a hangulat zsenialis.

+
>!
agiking
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Creepy…:-) It starts with a terrible murder and a fortunate escape. But it's a good coming of age story that takes place mostly in an unusual place – a graveyard. It is strange that the spooky characters of the graveyard can have good or evil hearts just like the living.

+
>!
Arianrhod MP
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Az értékelést a magyar nyelvű kiadásnál adtam meg, de ez az egyik Gaiman-mű, ami a legjobban elvarázsolt.

+
>!
Amethyst 
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Nem mondanám, hogy nagy reményeket fűztem a történethez, mégis csalódottnak érzem magam az olvasottak után. Kreatív alapötlettel indít, ki ne lenne rá kíváncsi, hogyan nevelnek fel egy csecsemőt a temető szellemei? – és lényegében szinte ennyiben ki is merül az egész. Túl sok a fölösleges jelenet meg az időhúzás, a karakterek többsége irritált, a vége pedig olyan összecsapott, hogy azt se tudtam, hova kapjam a fejemet. Végig az volt az érzésem, hogy az író fejében megfogant egy szituáció, de nem kapott elég ihletet ahhoz, hogy korrekt módon kifejtse, vagy legalább is érdekesebbé tegye.
Nem igazán győzött meg Neil Gaiman, talán valamikor adok neki még egy esélyt, de egész biztosan nem a közeljövőben.

+
>!
PuPilla
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Nem tudom eldönteni, hogy tetszett-e vagy nem. Még ülök a bejegyzésen egy kicsit. Nagyon szenvedtem néhol, nagyon átírnám. semmi humor, nem egy Gaiman színvonal, és visszagondolva rá, mégis jó az ötlete, a holtak, a temető, a gyilkosság… Ki érti ezt?

Update: Nem jutottam igazán dűlőre, így 10/5-öt kapott. Nagyon szenvedtem hogy végigolvassam, és nem azt a szórakozást nyújtotta, amit vártam. Mesében a Coraline-hoz képest sehol nincs, történetben gyengébb, mint a Csillagpor, vagy az Elveszett próféciák (bár én attól se vágódtam annyira hanyatt). A vége tetszett.

Bővebben a blogon:http://pupillaolvas.blogspot.hu/2013/04/mind-felnovunk.html

2 hozzászólás
+
>!
valerauko
Neil Gaiman: The Graveyard Book

A Dzsungel Könyve modern, temetői kiadásban, Neil Gaiman keze alól.

+
>!
Gulo_gulo
Neil Gaiman: The Graveyard Book

Szerintem Neil Gaiman egyik legjobb, ha nem a legjobb könyve.


Népszerű idézetek

++
>!
SophieOswald

     'Name the different kind of people,' said Miss Lupescu. 'Now.'
     Bod thought for a moment. 'The living,' he said. 'Er. The dead.' He stopped. Then, '… Cats?'

63. oldal

+
>!
SophieOswald

Mr. Pennyworth despaired.
     'I do believe,' he announced, scratching his dusty moustache, 'that you are getting, if anything, worse. You are not Fading. You are obvious, boy. You are difficult to miss. If you came to me in company with a purple lion, a green elephant, and a scarlet unicorn astride which was the King of England in his Royal Robes, I do believe that it is you and you alone that people would stare at, dismissing the others as minor irrelevancies.'

103.-104. oldal

+
>!
SophieOswald

There was a hand in the darkness, and it held a knife. The knife had a handle of polished black bone, and a blade finer and sharper than any razor. If it sliced you, you might not even know you had been cut, not immediately.

(első mondatok)

+
>!
SophieOswald

     You could see stones and tombs and vaults and memorial plaques. You could see the occasional dash or scuttle of a rabbit or a vole or a weasel as it slipped out of the undergrowth and across the path.
     You would have seen these things, in the moonlight, if you had been there that night.
     You might not have seen a pale, plump woman, who walked the path near the front gates, and if you had seen her, with a second, more careful glance you would have realised that she was only moonlight, mist and shadow.

7. oldal

+
>!
SophieOswald

     'Hello?' he called again. He hoped to hear a baby cry or utter a half-word, or to hear it move. He did not expect what he actually heard, a voice, silky smooth, saying:
     'Can I help you?'
     The man Jack was tall. This man was taller. The man Jack wore dark clothes. This man's clothes were darker. People who noticed the man Jack when he went about his business – and he did not like to be be noticed – were troubled, or made uncomfortable, or found themselves unaccountably scared. The man Jack looked up at the stranger, and it was the man Jack who was troubled.

12.-13. oldal

+
>!
SophieOswald

     The next night, Silas appeared at the front of the Owenses' cosy tomb carrying three large books – two of them brightly coloured alphabet books ('A is for Apple, B is for Ball') and a copy of The Cat in the Hat. He also had paper, and a packet of wax crayons.

33. oldal

+
>!
SophieOswald

     'Hush-a-you-hush-a-boy,' said a voice from behind him. 'Where did you come from? Dropping like a thunderstone. What way is that to carry on?'

99. oldal

+
>!
SophieOswald

'Gracious lady, this I pray: join me in the Macabray.'

147. oldal

+
>!
SophieOswald

     But between now and then, there was Life; and Bod walked into it with his eyes and his heart wide open.

(utolsó mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Goudge: Holdhercegnő
C. S. Lewis: The Lion, the Witch and the Wardrobe
Gail Carson Levine: Ella Enchanted
Alan Alexander Milne: Once On A Time
Angie Sage: Flyte
Jasmine Jones: Enchanted
Katherine Paterson – John Paterson: The Flint Heart
Norton Juster: The Phantom Tollbooth
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Elisabetta Gnone: Fairy Oak – A Fény Hatalma

Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is