19. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
20. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
56. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

Vonzódás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 1.) 348 csillagozás

Nalini Singh: Vonzódás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Sascha Duncan mentál. Mint fajának minden képviselője, ő is különleges mentális képességekkel rendelkezik és minden érzelmet, érzést száműzött az életéből. Sascha azonban más, mint népe többi tagja, és ezt a hibáját rejtegetnie kell.

Lucas Hunter alakváltó. Egyszerre ember és leopárd; az ösztönei, érzelmei és a falkája iránti szeretet vezérli.

A két faj eddig békében élt egymás mellett, most azonban háború fenyeget: egy mentál sorozatgyilkos szedi áldozatait az alakváltó nők közül. Lucas meg akarja találni a tettest, és ehhez Saschán keresztül szeretné megismerni az ellenség féltve őrzött titkait. Van azonban valami ebben a látszólag jéghideg lányban, ami lenyűgözi a férfiban lakó vadállatot. Csakhogy ez a vonzódás mindkettőjük vesztét jelentheti.

Figyelem: felnőtteknek szóló tartalom!

Nalini Singh írónő a paranormális romantikus regények ünnepelt és elismert szerzője. Írásaiban mindig lenyűgöző világokat, különleges hősöket, izgalmas… (tovább)

Eredeti mű: Nalini Singh: Slave to Sensation

Eredeti megjelenés éve: 2006

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Hawke Snow · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder · Sienna Lauren · Mentálok (mint faj)

Hirdetés

Kedvencnek jelölte 106

Most olvassa 12

Várólistán 159

Kívánságlistán 127

Kölcsönkérné 5

Elcserélné vagy eladná

>!
1.700 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Üstökös könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Lanore P
Nalini Singh: Vonzódás

Igen, ez bizony 4 csillag, és én lepődtem meg a legjobban, hogy ennyire tetszett, mert ez a fajta paranormális-romantikus műfaj igencsak távol áll tőlem. Az elején még furcsa volt az alakváltók, és a mentálok világa, nehezen tudtam magam elé képzelni, de maga az alapötlet, ez az egész mentálhálós megoldás nagyon tetszett. Ami, ill. aki a legnagyobb pozitív csalódást okozta, az a főszereplő Sascha, én ezt a lányt imádtam! Minden gondolatával, tettével azonosulni tudtam, igazán megszerettem! Lucas pedig… nos igen, néha már túl tökéletes férfi volt, de hát ez már csak így szokott lenni az álompasiknál :) Az írónő stílusa nagyon jó, olvastatta magát a könyv, és teljes kikapcsolódást tudott nyújtani. Jöhet a folytatás!

16 hozzászólás
+
>!
Fairy
Nalini Singh: Vonzódás

Hú még mindig nem tértem magamhoz,a könyv fantasztikus.
Nagyon tetszett a történet,már az első laptól kezdve beszippantott, pedig csak bele akartam olvasni,hát nem tudtam letenni.
A világ nagyon jól fel van építve,a szereplők imádni valók,és külön tetszett,hogy leopárdok a főszereplők.
Sascha igazi belevaló bevállalós klassz csaj,Lucas pedig vérbeli pasi imádtam őket.
A vége felé teljesen pánikban voltam,hogy nem lesz happy,de klasszul megoldotta az írónő.
Nalini fantasztikusan ír.

6 hozzászólás
+
>!
kiruu
Nalini Singh: Vonzódás

Apu! Apu! Apuuuuu! Kérek kis leopárdot. Mooooost. Kölyök leopárdokat akarok.
Istenem ez hihetetlenül édes volt! :)))
Az összes falka tagot imádom, ezért le sem írom külön a véleményemet róluk.
Lucas keeeeeell nekem. Ilyen helyes kis leopárdot szeretnék. :D
Sascha helyében rég kinyírtam volna, azt a tanácstagot és a saját anyámat is. Ez így durván hangzik, de igazságos lenne. Tökéletesen illik Lucashoz. Azt hiszem ezzel mindent elmondtam.
Nagyon bánom, hogy csak most szántam rá magam, hogy neki álljak ennek a sorozatnak. Az Angyali vadász részeit is imádtam, de mivel Illium volt a kedvencem nem tudtam annyira élvezni, csak amikor Illium k*rva szép kék szárnyairól volt szó mivel ő nem sokat szerepelt benne, de ettől függetlenül az is nagyon jó, viszont ez jobb.
Egy idő után megunom az alakváltókat, de Nalini olyan édesen írta le, hogy lehetetlen volt megunni. Végig izgultam az egész könyvet, és remegve vártam, hogy mi fog történni. Nem is tudom mit írjak, mert annyira tetszett, hogy csak azt tudnám írni, hogy imádom. :D Ja és, hogy vicces volt.
Kellenek Tamsyn fiai. Beleőrültem a leopárdkölykökbe.
Ui: A könyv fénypontja:
– Péppé változtathatnám az agyad, ha akarnám.
– De akkor ki nyalna az orgazmusig?

2 hozzászólás
+
>!
monibook
Nalini Singh: Vonzódás

Miért van az, hogy mikor Nalini Singh könyveit olvasom, az első oldaltól képes beszippantani? Hogy alig bírom letenni a könyvet, és elvonási tüneteim vannak, ha nem olvashatom? Hogy olyan világot képes megalkotni, ami egyszerűen csodálatos? És hogy az összes könyvet imádom, amit tőle olvasok?!
Imádtam. Az egészet. A történtet, a fantasztikus világot, amit az írónő megalkotott, az aranyos szerelmi szálat, a humort(:D), a szereplőket…Kedvenc. A következő részt akarom. Most. :)

4 hozzászólás
+
>!
_nalla_
Nalini Singh: Vonzódás

Nem szeretek újraolvasásokhoz értékelést írni, de ezt most nem tudom kihagyni. Szerintem, ha ennyire sokadik újraolvasás után is ennyire leköt egy könyv, ráadásul egy sorozat első része, ami azért mindig neccesebb, hogy jó lesz e, hát akkor az már tényleg valami. Nalini egy nagyon egyedi világot alkotott meg, amibe szerintem bármelyikünk szívesen tartozna, akár alakváltóként, akár emberként, de akár még mentálként is (én egyébként alakváltó-párti vagyok :) Úgyhogy aki esetleg régóta halogatja, hogy belekezdjen-e, bátran üljön neki, nem fog csalódni benne.

+
>!
Kathreen
Nalini Singh: Vonzódás

Az angyalos sorozatát is imádom az írónőnek, de ez a sorozata visz mindent.
Letehetetlen volt, egy nap alatt kiolvastam.

5 hozzászólás
+
>!
Nusejka_Sentellion P
Nalini Singh: Vonzódás

Ez nekem nagyon bejött, egyszerűen nem tudtam letenni és mindjárt neki is ugrok a következő résznek :) Az elején húztam az orrom egy kicsit, hogy párducok, meg jaguárok meg ilyesmi, furcsa volt a gondolat, de most már én is szeretnék egy ilyen macskát :D
Azért is tartottam tőle, mert az olvasatlanul is látszott, hogy teljesen más, mint az angyali vadász sorozat. De amíg azt a témát most egy kicsit kifulladni látom majd meglátjuk, milyen lesz Jason könyve ez a könyv számomra kellemes csalódás volt. Nagyon tetszik a világ, amit Nalini létrehozott, érdekes és végre valami eredeti legalábbis én még nem találkoztam hasonlóval
Kérem a következőt! :D

3 hozzászólás
+
>!
Sivatagirózsa
Nalini Singh: Vonzódás

Szeretem a jövőben játszódó történeteket, de csak olyan világ elképzeléssel, ami újszerű és ötletes. Sighn olyan világot alkotott, ami azonnal megtetszett, és ahogy egyre többet tudtam meg a két fajról, egyre jobban elmerültem benne.
Jobban örültem volna, ha nem ennyire egyszerű a nyelvezete és, ha több lett volna a környezetleírás, mert nagyon-nagyon kevés. Helyette végig a szereplők „agyában” vagyunk, így a karakterek kidolgozása nagyon részletes, ismerjük jellemüket, minden tulajdonságukat.
Különösen a mentálok nagy közös mentálhálójának gondolata tetszett, ahova mindenki folyamatosan kapcsolódik. Ez az X-menben Cerebro-ra emlékeztetett engem. És itt ez még tovább van fejlesztve, mert nem csak megtalálni lehet egymást, hanem kommunikálni is lehet egymással, tárgyalásokat folytatni, egy óriási adathalmaz is egyben, illetve az életet adó energia is.

+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Vonzódás

Könyvtárból hívtak hogy az előjegyzett könyvem megérkezett. Hazafelé buszon muszáj volt nekiesnem, és elkezdtem olvasni. Alig 7 óra alatt be is kebeleztem a történetet. Meglepődtem azon mennyire magával ragadott a könyv, letenni is nehezen tudtam. :)
Egy érdekes világban játszódik a történet, s egy pillanatig sem kétséges ki áll a jó oldalon, s hogy a mentálok világa velejéig romlott. Leopárdokkal eddig Anita Blake könyveiben találkoztam csak, ott annyira kedvencek nem voltak, de itt imádtam mindet.
Dorian karaktere megvett kilóra. Valamiért bírom az ilyen megmentésre szoruló pasikat. (Lásd Richelle Mead Adrian-je, aki már az első szereplésétől megfogott, s azóta sem ereszt.)
Lucas tökéletes pasas, semmi bajom nincs azzal hogy meg akarja védeni akiket szeret, mégha túl szigorú is. Én kifejezeten örülnék ha valaki ennyire vigyázna rám. Mondjuk vissza is szólnék rendesen ha kicsit elszaladtak a pacik a cicussal. :)
Saschát sajnáltam azért, hogy úgy kellett felnőnie hogy végig selejtnek érezte magát, s a szemét környezete még adagolta a marhaságokat szegény fejébe.
Kíváncsi lettem a következő történetre, alig várom hogy visszahozzák könyvtárba. Nekem tetszett, nem volt feleslegesen kidobott idő elolvasni, az egyszer biztos. :)

+
>!
T_KMaria 
Nalini Singh: Vonzódás

Végre ez is eljött… mindenhol abba ütköztem, Singh mennyire jól ír és milyen fantasztikusak a sorozatai.Most már én is állíthatom, -igen, az írónő tudja mi kell nekünk, legalábbis nekem.
Egy jól felépített világot ismerhettem meg, mindent alaposan elém tárt, nem hagyott űrt maga után.Nem volt hiányérzetem, hogy többet szeretnék tudni.Mindent szépen fokozatosan leírt, megmutatta a két faj közötti különbséget.Részletesen kidolgozottak voltak a karaktereket, megkedveltem mindegyikőjüket.Lettek kedvenceim, remélem találkozok velük a sorozat többi részeiben.
Voltak az alakváltók(imádom őket), és a mentálok, két faj, akik tökéletes ellentétei egymásnak.Mégis az alakváltók -pontosabban a leopárdok- falkavezére egy hideg mentálhoz kezd vonzódni.Két alakváltó falka is volt a történetben: a leopárdok és a farkasok.Együtt kellett megtalálniuk egy sorozatgyilkost, aki az ő fajukból választja ki a áldozatait.Igen izgalmas volt, annak ellenére, hogy beigazolódott a sejtésem ki a gyilkos.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Sunshine 

– Nagyon rossz az emlékezeted.
– Csak azt felejtem el, amire nem akarok emlékezni.

+
>!
Sunshine 

– Azta…
– Tudom. Én vagyok a legszebb lény, akit valaha láttál.

+
>!
RavenS

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

– Péppé változtathatnám az agyad, ha akarnám.
– De akkor ki nyalna az orgazmusig?

10 hozzászólás
+
>!
Vicky3

– Nincs szívetek, nincs lelkiismeretetek,
nincsenek érzéseitek. Ez a pszichopaták
meghatározása, nem?!

Kapcsolódó szócikkek: Mentálok (mint faj)
+
>!
RavenS

– Ezt Marlee-ért és Tobyért teszem, nem a te kedvedért – fordult dacosan Hawke felé a tini.
Az alfahím gúnyosan tisztelgett a lánynak.
– Isten ments, hogy bármit megcsinálj, amire én kértelek!

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Sienna Lauren
2 hozzászólás
+
>!
RavenS

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Ez lehetetlen. – Sascha az asztalra támaszkodott. – Azzal egyetértek, hogy a párok közötti kapcsolat majdnem mentális. De ilyet nem tudok kiépíteni a falka többi tagjával. Hogyan párosodhatnék több leopárddal?
– Sehogy – csattant fel Lucas önkéntelenül. – Te az enyém vagy. Ennyi.
Sascha összeráncolta a szemöldökét, úgy nézett Lucasra.
– Ezt én is tudom, uram, királyom! Csak rá akartam mutatni arra, hogy amit Walker javasol, az lehetetlen.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
1 hozzászólás
+
>!
dor_i

Aznap majdnem megértette, miért ölték ki magukból a mentálok az érzelmeket. Ha nem érzett volna, nem kellett volna emlékeznie. Ha nem érzett volna, nem gyászolt volna. Ha nem érzett volna, nem kellett volna elviselni a fájdalmat, amely nagyon is emberi szívének minden egyes dobbanásakor beléhasított.

117. oldal

2 hozzászólás
+
>!
RavenS

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Megértem, Judd. Ne legyen bűntudatod azért, mert a gyermekeket véded. Én is ugyanezt tenném.
– A mentálok nem éreznek bűntudatot – a férfi szemei ridegek voltak. A helyzet komolysága ellenére Sascha majdnem elmosolyodott.
– Hát persze.
Lucas egy puszit nyomott a lány orra hegyére. Ez a gesztus olyan játékos volt, hogy Sascha nem tudta tovább rejtegetni a mosolyát.
– Az én mentálom érez.

+
>!
Judyth3

Ez a határozott parancs összezavarta Saschát, nem értette pontosan a szobában tartózkodók hierarchiáját.
– Azt hittem, Lucas itt az alfa.
A férfi felnevetett.
– Na igen, de ez itt Tamsyn konyhája. Szóval inkább üljünk le, mielőtt hozzánk vág egy fazekat.

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter · Sascha Duncan
+
>!
Sunshine 

– Te már soha nem leszel egyedül. Te már hozzánk tartozol. A falkához. – A lány kezére tette a kezét. – Ne félj elengedni a mentálhálót. Mi elkapunk.


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el