22. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
59. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

Borzongás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 3.) 223 csillagozás

Nalini Singh: Borzongás

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait.
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik.
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Eredeti mű: Nalini Singh: Caressed by Ice

Eredeti megjelenés éve: 2007

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Hawke Snow · Dorian Christensen · Sascha Duncan · Tamsyn Ryder · Brenna Shane Kincaid · Riley Aedan Kincaid · Andrew Liam Kincaid · Mercy Smith

Hirdetés

Kedvencelte 83

Most olvassa 3

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 68

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
anivirag könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
monibook
Nalini Singh: Borzongás

A sorozatból eddig ezt a részt imádtam a legjobban. Judd már legelőször is levett a lábamról, hát még itt…:) Brennát is nagyon szerettem, bátor, erős, érzéki, igazi kemény csaj. Örülök, hogy betekintést nyerhettünk a farkasokhoz a SnowDancer falkába, valamint jobban megismerhettük a tanács piszkos titkait, és az Elcsendesedésbe is jobban beleláthattunk. És végre több akció, több cselekmény is volt, amit az előző részből hiányoltam.
Én imádtam ezt a könyvet, új kedvenc sorozatot is avattam, új kedvenc szereplőkre is találtam, az írónő meg már amúgy is kedvenc volt. Mi kellene egy jó könyvhöz még? :)

+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Borzongás

Imádtam az egészet. Judd megvett magának, akárcsak az előzőben Vaughn. Brenna iszonyatosan szimpatikus volt, eddig a kedvenc női karakterem. :)
Volt jópár mosolygós rész is, a pucér farkaskölyök esete, és a Doriannel megbeszélt karate/katana edzés :)
Ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz…és lassan jön Dorian is! Nyami :P

+
>!
Fairy
Nalini Singh: Borzongás

Nagyon jó a könyv imádtam minden sorát.
A borító borzalmas a pasi olyan nyálaska nem az én ízlésem, egyáltalán nem hasonlít Judd-ra.
Judd és Brenna zseniális párost alkotott.
Nalini remekül megírta az egymásra találásuk minden percét.
Nagyon tetszett Judd odaadása és saját maga háttérbe szorítása, szenvedése a lányért.
Na de vannak kérdéseim és sejtéseim ki valójában a Szellem?!
Nagyon örültem,hogy a végén Brenna visszakapja a farkasát.
Kapom is elő a következő részt.

3 hozzászólás
+
>!
Nusejka_Sentellion P
Nalini Singh: Borzongás

Ha az előzőnek 4,5-et adtam, ennek muszáj 5-öt adni, mert jobban tetszett, mint az második kötet. (Valószínűleg annál kicsit jószívű voltam a 4,5-el) Sokkal mozgalmasabbnak éreztem ahhoz képest, viszont azt cseppet se bánom, hogy a románc most egy kicsit lassabban indult be. Nagyon jó húzás volt, hogy időnként a „gonosznak” is beleláthattunk a gondolataiba, ettől teljesen hátorzongató lett néha, azt éreztem, hogy akármikor lecsaphat.
Judd-ot és Brennát is megkedveltem, sikerült megint olyan karaktereket alkotni, akik csodák csodájára nem mennek az agyamra :D (Ritka az ilyen.)
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy a séma végig ugyanaz marad vajon? És hogyan lehet 10+ könyvet írni ugyanarról? Azt hiszem ez további vizsgálatokat kíván a témában :D

7 hozzászólás
+
>!
Bagneso
Nalini Singh: Borzongás

Elég egykedvűen vágtam bele, sőt, az elején abszolút közönyösen álltam az egészhez! Nem tudom miért, talán mert nem voltam megfelelő hangulatban hozzá. Azonban a könyv nem sokáig hagyott egykedvű közönyömben! :) Ezúttal is bebizonyosodott számomra, hogy egy jó történet sosem tud hidegen hagyni, bármilyen kedvel vágjak is bele. Ez is beszippantott aztán és magával vitt egy különleges és bonyolult világba. A cselekmény izgalmas volt, hála a krimi szálnak, érzelmes és szenvedélyes, hála a szerelmi szálnak, valamint kifejezetten humoros, hála a szereplők évődéseinek! Szóval jó volt ez a könyv, úgy, ahogy volt, bár azért néha kicsit már töménynek éreztem. Judd viszont a kezdetektől az egyik legérdekesebb szereplő volt számomra, és végül nagyon tetszett, ahogy lassacskán felolvadozott, de mégsem lett belőle öleb! :) Kíváncsian várom a folytatást!

+
>!
Wee I
Nalini Singh: Borzongás

Most mit mondjak? Nalini. Ennyi. Még mindig imádom ezt a nőt :)
És most végre akadt egy olyan női szereplő, akit tényleg, igazán megszerettem. Sasha-val meg Faith-szel sem volt semmi baj, de Brenna igazi nagyszájú, belevaló csaj, vele inkább tudtam azonosulni, mint a kezdetben rideg és félénk mentál lányokkal :) Judd meg…:D Jók együtt, ez tényleg egy jól sikerült párosítás lett, és tetszett, hogy egészen a végéig ki tudták húzni a szerelmi szálat is. A rejtély pedig ezúttal is izgalmasra sikeredett, nagyon kíváncsi voltam, ki lehet az, aki a falkán belül ilyen rosszindulatra képes.
Megint csak csillagos ötös :)
Valaki mesélje el nekem, ki lesz a következő páros! :)

19 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Nalini Singh: Borzongás

Nagyon vártam a 3. kötetet. Éreztem, hogy ez a rész más lesz mint az eddigiek. Ez a változás nagyon jót tett a sorozatnak, imádtam minden sorát. Itt végre a férfi főszereplő volt mentál, és a lány sem macska, hanem farkas alakváltó. Izgalmakon, történéseken volt a hangsúly. Erotika, szex nagyon kis mennyiségben fordult elő. Akik a Látomást azért nem szerették, mert sokallták benne a szexet, akkor ez a rész nekik való lesz. Szerintem le sem tudják majd tenni.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/04/04/nalini-singh-borzongas-psy-changeling-3/

+
>!
Marcsi8909 P
Nalini Singh: Borzongás

Fantasztikus könyv, fantasztikus világ, és fantasztikus szereplők. Judd az abszolút favorit. :)

22 hozzászólás
+
>!
Shanara
Nalini Singh: Borzongás

Régen volt az, amikor utoljára a mentálok és az alakváltók világában töltöttem az időt és az emlékeim is megfakultak kissé, ezért el kellett telnie valamennyi időnek, amíg visszarázódtam ebbe a nem egészen szokványos környezetbe. De amint ez megtörtént, már nagyon élveztem a lapokon feltáruló eseményeket és érzelmeket. Sőt… jobban tetszett, mint az előző két rész.
Értékeltem, hogy a szokásos pártaláláson kívül folytatódott a köteteken átívelő fő szál a történetben, amelynek hatására a világ összetettsége még jobban megmutatkozik és a problémák sokkal közelebb kerülnek az olvasóhoz. Ez jó! Ez nagyon jó! Így legalább tényleg érzem, hogy van világ, van probléma és nem csak a mindent elsöprő szerelem, meg az azt megelőző nyűglődés létezik.
Kifejezetten tetszett, hogy Judd képességei ennyire eltértek az eddig kiugrott mentálok (Sascha és Faith) speciális tulajdonságaitól, amelyek értékesek ugyan, de a férfiéhoz hasonlítva ártalmatlanok. Az ő húzódozása és hezitálása tehát egyáltalán nem túlzás, hanem maga a rideg valóság és a várható következmény együttes eredménye. A férfi hidegsége és érzelemmentessége már a korábbi részben is feltűnt, de úgy érzem, hogy ebben a kötetben a szerző kifejezetten jól és mélyrehatóan meg tudta jeleníteni azokat az okokat és reakciókat, amelyek ezzel az állapottal járnak, illetve azokat az akadályokat, amelyeket a helyzet megváltoztatásához le kell dönteni. Annak ellenére, hogy a korábbi kötetekben nem igazán sikerült megkedvelnem a mentálokat, Judd most egészen közel férkőzött hozzám és ő volt az, aki miatt ezt a részt a sorozat eddig olvasott kötetei közül az egyik legjobbnak tartom.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2013/12/nalini-singh-borzongas-egy-vilag-ket.html

+
>!
Lilith
Nalini Singh: Borzongás

Az eleje ennek tetszett a legjobban, de a vége felé voltak pontok, amikor kicsit már soknak éreztem, fogalmazhatunk úgy, hogy egy picit untam. Ez a Látomásnál nem volt így, úgyhogy továbbra is azt kell kedvencnek neveznem :)
De Judd fejlődése, átalakulása nagyon jól végig volt vezetve, egy erotikus történetben ilyen szép kidolgozás ritka.
Brenna kevésbé volt a történet középpontja, mint az első két kötetben a női főszereplő, és talán pont emiatt az ő fejlődése kevésbé volt színes, kevésbé éreztem valósnak, mert elrabolták, és csúnya dolgokat tettek vele, de a második oldalon már Judd után ácsingozik… de értem, hogy mit akart Nalini, hogy Judd miként játszott szerepet Brenna gyógyulásában, csak oda is figyelhettünk volna egy kicsit jobban.
Szóval tetszett a történet, akarom Howke történetét, és Dorian történetét is olvasni már, és szerintem Aishala vagy hogy hívták a kutató csajszit a mentál oldalon, szóval remélem neki is lesz saját könyve, mert az már most érdekesnek ígérkezik :))

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
SzAngelika

– Hogy vadásznak a mentál hadnagyok?
Judd egyenesen a leopárd világoskék szemébe nézett.
– Nagyon halkan.
– Akár a lövészek. – Dorian elgondolkozott. – Beszélgetnünk kellene.
– Lehet, hogy szükségem lesz majd egy küzdőpartnerre. (…)
– Karate? – Azok a teljesen emberi szemek érdeklődve felcsillantak.
– Katana.
– Azta! Benne vagyok.
Lucas megköszörülte a torkát.
– Ha végeztetek a flörtöléssel, rátérhetnénk a témára.
Indigó vigyorgott, de nem szólt egy szót sem. Mercy azonban nem volt ennyire tartózkodó.
– Á, szóval ennyi kell ahhoz, hogy valaki lefektesse Doriant! Majd szólok a rajongóinak.

355. - 356. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian Christensen · Judd Lauren · Lucas Hunter · Mercy Smith
4 hozzászólás
+
>!
Javíthatatlan

Judd már késő délelőtt visszafelé tartott a lakrészébe, amikor az egyik járatban egy apró, meztelen test rohant neki. A mentál a Tk-erejével elkapta a kisfiút, hogy el ne essen és lenézett rá. A farkaskölyök a szájához emelte az ujját.
– Pszt! Elbújok! – Azzal Judd mögé ugrott és behúzódott egy apró fülkébe. – Gyorsan!
Judd nem tudta pontosan, miért is engedelmeskedik, de megállt háttal a fal mélyedése előtt és karba fonta a kezét. Egy pillanattal később Lara futott felé idegesen.
– Nem láttad Bent? Négyéves. Meztelen.
– Milyen magas? – kérdezte Judd a legvisszataszítóbban arrogáns mentál hangján.
Lara rámeredt.
– Négyéves. Mégis mit gondolsz, milyen magas?! Láttad vagy nem?
– Hadd gondolkozzam. Azt mondtad, meztelen?
– Éppen meg akartam fürdetni azt a csúszós kismajmot.
Judd mögül kuncogás hallatszott.
Lara szeme elkerekedett, a szája mosolyra húzódott.
– Szóval nem láttad?
– Megfelelő személyleírás nélkül nem tudok biztosan nyilatkozni erről.
A farkas gyógyító nagyon igyekezett, hogy el ne nevesse magát.
– Legalább ne bátorítsd! Már így is egy javíthatatlan rosszcsont!
Judd apró kezek érintését érezte a combján, mielőtt Ben kidugta volna mögüle a fejét.
– Javíthatatlan moszcsont vagyok! Judd lenézett rá.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
22 hozzászólás
+
>!
SzAngelika

– Nem akarok több könnyet látni. Soha.
– Bocs, tündérbogár, de én farkas vagyok, nekünk már csak ilyen hevesek az érzelmeink. Jobb lesz, ha hozzászoksz.
– Ezt ne! A drágámat elviselem, még az édest is – érezte, hogy felszabadul, amikor hallotta, hogy Brenna hangja újra a régi volt –, de azt, hogy tündérbogár, soha.
– Angyalbögyörő? – Brenna a férfi mellkasának dörgölte az arcát.
Judd kölcsönvett egyet Andrew kifejezései közül.
– Most csak gonoszkodsz, ugye?
Brenna felkacagott. Judd úgy érezte, egy örökkévalóság óta nem hallott ilyen csodás hangot.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
2 hozzászólás
+
>!
SzAngelika

Nem lehet eltörölni a sötétséget, mert akkor a fény is eltűnne.

400. oldal

+
>!
SzAngelika

– Ha csak egyszer is megríkatod, én összetöröm minden csontodat, darabokra szaggatlak és pikniket rendezek a vad farkasoknak.
– Riley! – Brenna megütközött a bátyja szavain.
Judd nem lepődött meg. A nyugodt külső alatt Riley éppen annyira vadul féltette Brennát, mint Andrew.
– Azt hiszem, Brenna tökéletesen képes ezt elintézni saját maga is.
– Judd!
Riley arcán szokatlanul széles mosoly jelent meg.
– Igen. Ez így van!

398. oldal

+
>!
_nalla_

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Te vagy a legerősebb és legeltökéltebb nő, akivel valaha találkoztam. – Végighúzta az ujjait a lány hajtincsein. – Egy gyengébb férfiból darált húst csinálnál. Még jó, hogy az enyém vagy.
A lány térde megbicsaklott a megkönnyebbüléstől.
– Nem vicces.
– Komolyan beszélek. – Valami nagyon férfias kifejezés ült Judd arcára. – Ha most igent mondasz, nem foglak elengedni, akkor sem, ha út közben úgy döntesz, mégsem én vagyok az, akire vágysz. Ha igent mondasz, az örökre szól. Biztosnak kell lenned benne.

252. oldal

+
>!
Sunshine

– Lasagna volt vacsorára – kiáltott oda Tamsyn. – Az jó lesz?
(…)
– Bármi megfelel.
– Akkor nem is pazarolom rád a lasagnámat. – Tamsyn közben kivette a tárolódobozt a hűtőből. – Egyél inkább kartondobozt.
(…)
– A kartondoboznak igen csekély a tápértéke – szólt Judd tökéletesen színtelen hangon. – A lasagna jobban megfelelne a célnak.
Tamsyn az égnek emelte a kezét.
– Már el is felejtettem, milyen szörnyű tud lenni a fajtátok!

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Tamsyn Ryder
+
>!
SzAngelika

– Fogalmad sincs, mihez kezdj velem, igaz?
Rossz ötletnek tűnt, hogy ezt bevallja.
– Ha férfi lennél, egyszerűen kihajítanálak a házból néhány zúzódással a testeden. De mivel nő vagy, nem tudom pontosan, hogyan szabadulhatnék meg tőled.
– Ez gonosz volt – válaszolt a lány, de továbbra is mosolygott.

112. oldal

+
>!
Sunshine

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Még ha ki is nevezel a katonáddá, nem valószínű, hogy minden parancsodat követni fogom.
– Ha feltétlen engedelmességet vártam volna, kerestem volna magamnak egy báránycsordát. – Hawke már vicsorgott. – Benne vagy, vagy nem?
Soha nem lett volna képes magára hagyni Brennát, sem feladni a kötelességeit, amelyekkel a családjának tartozott.
– Igen.
(…)
Hawke elvigyorodott.
– Meg kellett volna kérdezned, milyen rangot kapsz, mielőtt elfogadtad. Most már késő.
– Feltételezem, alacsony vagy közepes rangú katona. – Márpedig a mentálok soha nem bocsátkoztak alaptalan feltételezésekbe.
– Körbetáncollak itt, elregélem, hogy túl erős vagy ahhoz, hogy magadra hagyjalak, te meg azt hiszed, hogy olyan rangot adok, amivel összezavarom az egész falkát?!
(…)
– Mostantól SnowDancer hadnagy vagy.

Kapcsolódó szócikkek: Hawke Snow · Judd Lauren
+
>!
monibook

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A farkas egy mosolyt villantott a mentál nő felé.
– Köszönöm, Sascha, kedvesem. Nem lehet, hogy nem a jó alfát választottad?
– Esküszöm, Hawke – mordult Lucas, és magához szorította a lányt, a karjával teljesen átfogta a nyakát –, hogy egyszer még…
A fenyegetést Sascha szakította félbe, aki megfordult a férfi ölelésében és egy csókot nyomott a szájára. Rövid és szeretetteljes gesztus volt, Juddot mégis megigézte. Nem Lucast és Saschát látta azonban maga előtt. Lenézett Brenna csillogó hajára, és el tudta képzelni, milyen érzés lehetett, amikor azok a tincsek a legmeghittebb körülmények között végigsimítják a bőrét.
Brenna tágra nyílt szemmel nézett fel rá.
– Judd! – Halk suttogás, amit csak a mentál férfinak szánt. Az orcái elpirultak. – Nagyon szar az időzítés – mormolta, és erősebben nekidőlt.

210. oldal


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el