30. legjobb sci-fi könyv a molyok értékelése alapján
98. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
!

Borzongás (Egy világ - két faj - állandó küzdelem 3.) 288 csillagozás

Nalini Singh: Borzongás
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Judd Lauren mentálképességei gyilkolásra valók. A mentálhálón egy titkos osztag katonájaként iszonyatos dolgokat tett; most a farkas alakváltó falka odújában a Mentál Tanács végzetes tervének meghiúsítására használja erejét. Az Elcsendesedést azonban nem törheti meg, mert ezzel a környezetére szabadítaná gyilkos hajlamait.
Brenna Shane Kincaid ártatlan farkas alakváltó lány volt, mielőtt egy sorozatgyilkos mentál elrabolta és megtörte az elméjét. Azóta látszólag felgyógyult, de a sérülések mélyebbek, mint ami a felszínen látszik.
Kísérti a múltja. Juddhoz fordul segítségért, de bármilyen erős is közöttük a vonzalom, a rideg mentál nem tudja megadni a lánynak azt, amire a teljes gyógyuláshoz szüksége van.

Eredeti mű: Nalini Singh: Caressed by Ice

Eredeti megjelenés éve: 2007


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Lucas Hunter · Judd Lauren · Hawke Snow · Sascha Duncan · Dorian Christensen · Brenna Shane Kincaid · Tamsyn Ryder · Riley Aedan Kincaid · Andrew Liam Kincaid · Mercy Smith


Hirdetés

Kedvencelte 115

Most olvassa 5

Várólistára tette 77

Kívánságlistára tette 79

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó
Blue_Nadine könyve Nalini Singh: Borzongás

Kiemelt értékelések

+
>!
monibook
Nalini Singh: Borzongás

A sorozatból eddig ezt a részt imádtam a legjobban. Judd már legelőször is levett a lábamról, hát még itt…:) Brennát is nagyon szerettem, bátor, erős, érzéki, igazi kemény csaj. Örülök, hogy betekintést nyerhettünk a farkasokhoz a SnowDancer falkába, valamint jobban megismerhettük a tanács piszkos titkait, és az Elcsendesedésbe is jobban beleláthattunk. És végre több akció, több cselekmény is volt, amit az előző részből hiányoltam.
Én imádtam ezt a könyvet, új kedvenc sorozatot is avattam, új kedvenc szereplőkre is találtam, az írónő meg már amúgy is kedvenc volt. Mi kellene egy jó könyvhöz még? :)

+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Borzongás

Imádtam az egészet. Judd megvett magának, akárcsak az előzőben Vaughn. Brenna iszonyatosan szimpatikus volt, eddig a kedvenc női karakterem. :)
Volt jópár mosolygós rész is, a pucér farkaskölyök esete, és a Doriannel megbeszélt karate/katana edzés :)
Ez a sorozat részről részre egyre jobb lesz…és lassan jön Dorian is! Nyami :P

+
>!
DarknessAngel
Nalini Singh: Borzongás

Sokkal, de sokkal jobb volt mint az előző rész. Mivel úgy látszik, hogy az alakváltók elkezdtek mentál párt keresni maguknak, egy kicsit féltem, hogy kezd egyhangú lenni a sorozat. Itt viszont fel lettek cserélve a szerepek, és végre egy mentál pasi volt az, aki megtörte az Elcsendesedést… és nemis akármilyen pasi, hanem maga Judd *.*
Tényleg nagyon – nagyon megszerettem, sőt még Brennával sem volt semmi problémám.
A Mentál Tanács már kezd nagyon az idegeimre menni, az első részben még annyira érdekelt, mert hát ott meg volt a kellő feszültség, az akció, a második részben még azért volt egy két olyan dolog, ami érdekelt, de sajnos a vége felé már kezdett elpuhulni az egész. Ebben a részben pedig, már annyit csavargatják az egészet, hogy azt vettem észre, már csak fél szemmel figyelek oda, hogy mi történik.
Egyedül ez zavart a történetben, amúgy Judd és Brenna kapcsolata fantasztikus volt, és Siennát is mindig jobban kedvelem.

8 hozzászólás
+
>!
Fairy
Nalini Singh: Borzongás

Nagyon jó a könyv imádtam minden sorát.
A borító borzalmas a pasi olyan nyálaska nem az én ízlésem, egyáltalán nem hasonlít Judd-ra.
Judd és Brenna zseniális párost alkotott.
Nalini remekül megírta az egymásra találásuk minden percét.
Nagyon tetszett Judd odaadása és saját maga háttérbe szorítása, szenvedése a lányért.
Na de vannak kérdéseim és sejtéseim ki valójában a Szellem?!
Nagyon örültem,hogy a végén Brenna visszakapja a farkasát.
Kapom is elő a következő részt.

3 hozzászólás
+
>!
Bagneso
Nalini Singh: Borzongás

Elég egykedvűen vágtam bele, sőt, az elején abszolút közönyösen álltam az egészhez! Nem tudom miért, talán mert nem voltam megfelelő hangulatban hozzá. Azonban a könyv nem sokáig hagyott egykedvű közönyömben! :) Ezúttal is bebizonyosodott számomra, hogy egy jó történet sosem tud hidegen hagyni, bármilyen kedvel vágjak is bele. Ez is beszippantott aztán és magával vitt egy különleges és bonyolult világba. A cselekmény izgalmas volt, hála a krimi szálnak, érzelmes és szenvedélyes, hála a szerelmi szálnak, valamint kifejezetten humoros, hála a szereplők évődéseinek! Szóval jó volt ez a könyv, úgy, ahogy volt, bár azért néha kicsit már töménynek éreztem. Judd viszont a kezdetektől az egyik legérdekesebb szereplő volt számomra, és végül nagyon tetszett, ahogy lassacskán felolvadozott, de mégsem lett belőle öleb! :) Kíváncsian várom a folytatást!

+
>!
Nusejka_Sentellion P
Nalini Singh: Borzongás

Ha az előzőnek 4,5-et adtam, ennek muszáj 5-öt adni, mert jobban tetszett, mint az második kötet. (Valószínűleg annál kicsit jószívű voltam a 4,5-el) Sokkal mozgalmasabbnak éreztem ahhoz képest, viszont azt cseppet se bánom, hogy a románc most egy kicsit lassabban indult be. Nagyon jó húzás volt, hogy időnként a „gonosznak” is beleláthattunk a gondolataiba, ettől teljesen hátorzongató lett néha, azt éreztem, hogy akármikor lecsaphat.
Judd-ot és Brennát is megkedveltem, sikerült megint olyan karaktereket alkotni, akik csodák csodájára nem mennek az agyamra :D (Ritka az ilyen.)
Viszont felmerült bennem a kérdés, hogy a séma végig ugyanaz marad vajon? És hogyan lehet 10+ könyvet írni ugyanarról? Azt hiszem ez további vizsgálatokat kíván a témában :D

7 hozzászólás
+
>!
kiruu P
Nalini Singh: Borzongás

Nem volt rossz, de mégsem lett egy újra olvasós könyv. A második rész után féltem folytatni, de ez határozott jobb volt.
Brenna határozott hozzáállását nagyon élveztem. Judd viszont nekem annyira ellenszenves volt… Nem tudtam megbékélni vele. Oké, hogy Brennával másképp viselkedik, de olyan nehéz lenne egy picit mással is kedvesnek lenni? Brenna legnagyobb titkán meglepődtem. Nem számítottam az erőszak efféle módjára.
Hawke viszont nagyon érdekel… milyen jó lenne megszelídíteni. Grrr.

+
>!
Renee_chan
Nalini Singh: Borzongás

Imádtam. Rajongok a mentálokért, alakváltókért. Őrülten függő vagyok. Nalini függő. Ez az újbóli Nalini kötet emlékeztetett, miért is imádom ezt a nőszemélyt. Megőrjít.
Egyetlenegyszer (na jó, max 3x) volt az a szó leírva, hogy Szeretlek. Mégis tudtam, hogy éreznek a szereplők, sokkal fontosabb voltak a tettek és más szavak. Nem rögtön egymás nyakába borultak, hanem egészséges időn belül vonzódásból kötődés lett. Egyszerűen leírhatatlan mit ad minden egyes könyvével nekem Nalini. Megbolondulok érte.
Szerintem, mindenkinek kellene egy Judd Lauren. Az a ridegen szexi férfi kiakasztott. Brennát is imádtam a makacs, csajos, gyengéd és mégis erős jellemével. De mindenki mást is, akivel újra találkozhattam és akikkel majd fogok – vagy nem sajna a fordítás félbeszakítása miatt.
Kellő erotika, romantika, dráma és humor. Cselekmény sosem volt vontatott, mindig történt valami, kellő mennyiségben jöttek elő a főszereplők, és más fonalak is. Ezt a tökéletes egyensúlyt imádom egy könyvben.

2 hozzászólás
+
>!
Wee I
Nalini Singh: Borzongás

Most mit mondjak? Nalini. Ennyi. Még mindig imádom ezt a nőt :)
És most végre akadt egy olyan női szereplő, akit tényleg, igazán megszerettem. Sasha-val meg Faith-szel sem volt semmi baj, de Brenna igazi nagyszájú, belevaló csaj, vele inkább tudtam azonosulni, mint a kezdetben rideg és félénk mentál lányokkal :) Judd meg…:D Jók együtt, ez tényleg egy jól sikerült párosítás lett, és tetszett, hogy egészen a végéig ki tudták húzni a szerelmi szálat is. A rejtély pedig ezúttal is izgalmasra sikeredett, nagyon kíváncsi voltam, ki lehet az, aki a falkán belül ilyen rosszindulatra képes.
Megint csak csillagos ötös :)
Valaki mesélje el nekem, ki lesz a következő páros! :)

19 hozzászólás
+
>!
Fay 
Nalini Singh: Borzongás

Végre újra szimpatikus főszereplők vannak jelen.
Mondjuk az írónő még mindig nem tud írni egy izgalmas harci jelenetet, mert ahogy kezdődik, úgy hamar vége is szakad. Ettől függetlenül, most egész izgalmasra sikeredett ez a rész. A becézgetések elég furcsán hatottak, de több negatívumot nem tudok felsorolni.
Viszont lesz végre egy olyan regény, ahol nem mentál-alakváltó kapcsolat lesz? Kicsit uncsi…


Népszerű idézetek

+
>!
SzAngelika 

– Hogy vadásznak a mentál hadnagyok?
Judd egyenesen a leopárd világoskék szemébe nézett.
– Nagyon halkan.
– Akár a lövészek. – Dorian elgondolkozott. – Beszélgetnünk kellene.
– Lehet, hogy szükségem lesz majd egy küzdőpartnerre. (…)
– Karate? – Azok a teljesen emberi szemek érdeklődve felcsillantak.
– Katana.
– Azta! Benne vagyok.
Lucas megköszörülte a torkát.
– Ha végeztetek a flörtöléssel, rátérhetnénk a témára.
Indigó vigyorgott, de nem szólt egy szót sem. Mercy azonban nem volt ennyire tartózkodó.
– Á, szóval ennyi kell ahhoz, hogy valaki lefektesse Doriant! Majd szólok a rajongóinak.

355. - 356. oldal

4 hozzászólás
+
>!
Javíthatatlan

Judd már késő délelőtt visszafelé tartott a lakrészébe, amikor az egyik járatban egy apró, meztelen test rohant neki. A mentál a Tk-erejével elkapta a kisfiút, hogy el ne essen és lenézett rá. A farkaskölyök a szájához emelte az ujját.
– Pszt! Elbújok! – Azzal Judd mögé ugrott és behúzódott egy apró fülkébe. – Gyorsan!
Judd nem tudta pontosan, miért is engedelmeskedik, de megállt háttal a fal mélyedése előtt és karba fonta a kezét. Egy pillanattal később Lara futott felé idegesen.
– Nem láttad Bent? Négyéves. Meztelen.
– Milyen magas? – kérdezte Judd a legvisszataszítóbban arrogáns mentál hangján.
Lara rámeredt.
– Négyéves. Mégis mit gondolsz, milyen magas?! Láttad vagy nem?
– Hadd gondolkozzam. Azt mondtad, meztelen?
– Éppen meg akartam fürdetni azt a csúszós kismajmot.
Judd mögül kuncogás hallatszott.
Lara szeme elkerekedett, a szája mosolyra húzódott.
– Szóval nem láttad?
– Megfelelő személyleírás nélkül nem tudok biztosan nyilatkozni erről.
A farkas gyógyító nagyon igyekezett, hogy el ne nevesse magát.
– Legalább ne bátorítsd! Már így is egy javíthatatlan rosszcsont!
Judd apró kezek érintését érezte a combján, mielőtt Ben kidugta volna mögüle a fejét.
– Javíthatatlan moszcsont vagyok! Judd lenézett rá.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren
22 hozzászólás
+
>!
SzAngelika 

– Nem akarok több könnyet látni. Soha.
– Bocs, tündérbogár, de én farkas vagyok, nekünk már csak ilyen hevesek az érzelmeink. Jobb lesz, ha hozzászoksz.
– Ezt ne! A drágámat elviselem, még az édest is – érezte, hogy felszabadul, amikor hallotta, hogy Brenna hangja újra a régi volt –, de azt, hogy tündérbogár, soha.
– Angyalbögyörő? – Brenna a férfi mellkasának dörgölte az arcát.
Judd kölcsönvett egyet Andrew kifejezései közül.
– Most csak gonoszkodsz, ugye?
Brenna felkacagott. Judd úgy érezte, egy örökkévalóság óta nem hallott ilyen csodás hangot.

274. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
2 hozzászólás
+
>!
Sunshine

– Lasagna volt vacsorára – kiáltott oda Tamsyn. – Az jó lesz?
(…)
– Bármi megfelel.
– Akkor nem is pazarolom rád a lasagnámat. – Tamsyn közben kivette a tárolódobozt a hűtőből. – Egyél inkább kartondobozt.
(…)
– A kartondoboznak igen csekély a tápértéke – szólt Judd tökéletesen színtelen hangon. – A lasagna jobban megfelelne a célnak.
Tamsyn az égnek emelte a kezét.
– Már el is felejtettem, milyen szörnyű tud lenni a fajtátok!

Kapcsolódó szócikkek: Judd Lauren · Tamsyn Ryder
+
>!
Sunshine

– Annyira szexi vagy!
– Tudom.
Brenna elmosolyodott.
– Tényleg?
– Van egy csodálatos alakváltó, ő mondja mindig.

Kapcsolódó szócikkek: alakváltó · Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
+
>!
SzAngelika 

– Ha csak egyszer is megríkatod, én összetöröm minden csontodat, darabokra szaggatlak és pikniket rendezek a vad farkasoknak.
– Riley! – Brenna megütközött a bátyja szavain.
Judd nem lepődött meg. A nyugodt külső alatt Riley éppen annyira vadul féltette Brennát, mint Andrew.
– Azt hiszem, Brenna tökéletesen képes ezt elintézni saját maga is.
– Judd!
Riley arcán szokatlanul széles mosoly jelent meg.
– Igen. Ez így van!

398. oldal

+
>!
SzAngelika

Nem lehet eltörölni a sötétséget, mert akkor a fény is eltűnne.

400. oldal

+
>!
kiruu P

– Huh, annyira szexi vagy, amikor mentálul beszélsz!

Kapcsolódó szócikkek: Lucas Hunter
+
>!
SzAngelika

– Fogalmad sincs, mihez kezdj velem, igaz?
Rossz ötletnek tűnt, hogy ezt bevallja.
– Ha férfi lennél, egyszerűen kihajítanálak a házból néhány zúzódással a testeden. De mivel nő vagy, nem tudom pontosan, hogyan szabadulhatnék meg tőled.
– Ez gonosz volt – válaszolt a lány, de továbbra is mosolygott.

112. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Brenna Shane Kincaid · Judd Lauren
+
>!
SzAngelika

– Nincs tökéletes faj. (…) De téged például egészen bírlak, a hibáid ellenére is.

401. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Egy világ - két faj - állandó küzdelem sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is