!

Angyalvér (Angyali vadász 1.) 646 csillagozás

Nalini Singh: Angyalvér
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában – abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Eredeti mű: Nalini Singh: Angels' Blood

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Egmont-Hungary, Budapest, 2010
440 oldal · ISBN: 9789636296582 · Fordította: Bottka Sándor Mátyás

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Dmitri · Elena P. Devereux · Méreg · Ransom Winterwolf · Sara Haziz

Helyszínek népszerűség szerint

Central Park


Hirdetés

Kedvencelte 215

Most olvassa 23

Várólistára tette 222

Kívánságlistára tette 236

Kölcsönkérné 13

Elcserélné vagy eladná

>!
3.000 Ft ★★★★☆ Eladó
HeilyHell könyve Nalini Singh: Angyalvér

Kiemelt értékelések

+
>!
Littlewood P
Nalini Singh: Angyalvér

Figyelmeztetés: minthogy olyan könyv a téma, amiben minden megtörténik, ami szexfronton lehetséges, meg olyan is, ami a felénk szokásos gravitációs állandó mellett nem, felhatalmazottnak érzem magam a gyerekbarát megfogalmazások mellőzésére. Szóval. Az újabb romantikus regényeknek – kisszámú, ám gyorsan olvasható mintavételeim alapján – két típusa van:
„A” felállás: áldomináns hősnő találkozik valódi domináns hímmel, aki dugással kezeli ki téveszméiből,
„B” felállás: fapina hősnő találkozik rosszfiú hímmel, aki – meglepetés – dugással kezeli ki téveszméiből.

Jelen könyv az „A” kategóriába tartozik. Főszereplője az úgynevezett erős, önálló nő. Miben áll ereje és önállósága? Például képes magának bevásárolni. Ellátja a munkáját. Lakik, eszik, alszik, funkcionál. Sikeres valamiben, amit szeret csinálni. Van valami extra nehézség az életében, amit igyekszik megoldani.
Mi az erejének és önállóságának korlátja? A Férfi. De írhatnám csupa nagybetűvel is, annyira olyan. Van hasizma, meg egója, meg monomániája, meg hasizma is. Nem csoda hát, hogy hősnő mindezeket látván elanyátlanodik. Nem minden téren, mert a bevásárlás, evés, alvás, vámpírirtás, világmegmentés, természetfeletti lények vállról indítható rakétával történő kilövése, komplett hadseregek tompa kiskanállal kibelezése továbbra is megy készségszinten, csak hát a férfi. Vele olyan tehetetlen. Mert azért az önállóságnak és az erőnek is van határa. Ez az egyetlen olyan természeti törvény, amelynek egy alapjaiban fikciós műben is érvényesülnie kell.

Cserébe a férfi megváltozik. Van neki egy csomó tulajdonsága, amiket akár megcsontosodottnak is vélhetnénk ikszezer éves előzménnyel, de nem. Neki egy szerepet osztottak a könyvben, és ez a felhasználóbarát verzióra frissülés. Ő is csinál közben ezt-azt, leszámol ellenségeivel, megvalósítja a globális egyensúlyt, kontinenseket úsztat odébb, leszervezi a következő téli olimpiát, de ez mind csak körítés. A lényeg, hogy volt valamilyen, aztán a hősnő hatására egyszer csak nem olyan, és ennek a folyamatnak a részletes ábrázolása azonosítható a cselekménnyel. Ez a megváltoz(tat)ás valami nagyon ősi és izgató fétis, hogy erre kelljen épülnie mindennek. Önmagában erotikusabb, mint tíz hasizom.

A változás első lépése a kiindulópont ismertetése. Partnerünk egy kontrollvesztésre hajlamos, különös kegyetlenségéről híres lény, aki a hősnő elméjének befolyásolásával éri el, hogy az kárt tegyen magában, és élvezi, ha ledobálhatja áldozatát a levegőből, és az sikít. Mit mond erre egy erős és független nő? Hogy oké, ez így jónak tűnik, akkor térjünk is rá a dugásra. De, mivel ez eddig csak egy feljelentésre elegendő, nem pedig egy regényre, eljön a változás második lépése: a szelektív személyiség. A férfi mindenkivel (apja, anyja, bátyja, nénje, nagyszüleje és a dédje, plusz barát, ellenség, főnök és szájdkikk) valamilyen, a hősnővel viszont ennek gyökeres ellentéte. Ez is elég mély fétis lehet, azaz hogy a férfi mindenkit agresszáljon le a vérbe, én viszont kapjak ezen alapbeállítottsága alól személyre szóló felmentést, de nem ám két napra, hanem örökre. Örökre pedig, és itt jön be a változás harmadik lépése a képbe, csak akkor megy, ha a férfi átalakul egy új minőséggé, ami pont az ellentéte a korábbinak, aminek kapcsán megkedveltük. De mindezt természetesen úgy kell eszközölni, hogy a világ hősnőn kívüli részével, tehát mindenki mással szemben azért ne változzon érzékelhetően, mert akkor oda a dominancia, meg a hatalom, meg a hasizmok (jó, az pont nem), de a feladat adott, jöjjön is, meg nem is, hozzon is ajándékot, meg nem is, üssön is oda, meg nem is, legyen is kasztrált békegalamb, meg nem is.

Vajon hány éves korban jön el a felismerés, hogy ilyen nincs? Hogy ha egyszer valaki erőszakos, az olyan mindenkivel szemben? Hogy ha valaki arra kényszerít, hogy megvágd magad, akkor no fuckin way, hogy arra adekvát válasz legyen a vonzalom? Hogy nem ismert olyan kategória, hogy instant megváltozás, csak időleges önkontroll? Hogy ha valaki máshogy bánik veled, mint azokkal, akiktől nem akar semmit, akkor az utóbbi az irányadó? Vajon ha valaki ezt a sémát olvassa hatszázhúsz változatában tizenévei végén, eljön valaha?

Nem tudom, hogy hány éves kortól kezdik ezeket olvasni a leányok, és hogy alkalmas-e arra, hogy összezavarja a fogalmakat a fejekben, de nekem úgy tűnik, hogy a fogalmak nagyon nincsenek rendben. Sőt, tulajdonképpen ez a szóhasználatbeli zavar a legidegesítőbb az egész könyvben, annyira célzatos. Egyes szavak rendszeres ismétlése eléri, hogy azt értse az olvasó alatta, amit a könyv, bármennyire ellentétes legyen a józan ésszel. Itt a hősnő a szavak szintjén erős és önálló, el is mondják róla, ahányszor csak lehet. A tettei alapján viszont betegesen függő és irányítható. A férfi a szavak szintjén vonzó és domináns. A tettei alapján pedig pszichopata és bűncselekményeket követ el a nő sérelmére. Ez akkor is így marad, ha oldalanként harminc pozitív jelző szerepel velük és a szerelmükkel kapcsolatban, és bevallom, ettől én olvasás közben nem tudok elvonatkoztatni.

Lehet mondani, hogy ez csak mese, és ezzel mindenki tisztában van, de szerintem jó lenne, ha tényleg csak felnőttek olvasnának ilyeneket. Nem azért, mert dugás van benne, pár szexjelenet elolvasásától senkinek semmi baja nem lesz. Hanem a kapcsolati mintája miatt, ami olyan kiválóan el van rejtve a szavak mögé, hogy Elena sok helyen úgy van emlegetve, mint a – meglepetés – erős, önálló női főszereplők egyik példája. Nos, nem az. A kiirtott ellenségek viszonylatában talán, de a könyv központi témáját adó romantikus szálban az a karakter, akiről jellemzően a vérhíradóban interjúvolják a szomszédasszonyt, és az zsebkendőjébe szipogva közli, hogy mindenki más tudta a környéken, hogy ennek rossz vége lesz, egyedül ő nem, szegénykém.

54 hozzászólás
+
>!
Madridista
Nalini Singh: Angyalvér

Nagyon-nagyon imádtam! Hatalmas kedvenc lett.
Régebben is nagyon szerettem a vámpíros, valamint angyalos történeteket, hát még ezt, ahol mind a kettő előfordult.. :)
Nagyon sokan ajánlották már nekem, egy ideje rajta volt az „El akarom olvasni” listámon. Most végre rászántam magam, és egyáltalán nem bántam meg! :) Ráadásul úgy sikerült öt nap alatt elolvasnom, hogy közben bizony suliban jártam, és nagyon kevés szabadidőm volt.
Abban 100%-ig biztos vagyok, hogy a jövőhéten belekezdek a folytatásába… :)

Raphael egy erős, magabiztos, szexy, és IMÁDNIVALÓ pasas. Egy rossz szavam nem lehetett rá. Hozta az elvárt szintet.. :D Nekem is kell egy saját Raphael. Nem tudtok valakit, akinek van pár felesleges New York arkangyal példánya?
Elena egy erős női karakter. Végre valaki, aki nem nyafog amiatt, hogy letört a körme, vagy begöndörödött a haja.
Annyira szerettem ahogy ők ketten beszéltek egymással. Hogy a végén sem egy hatalmas nyáladzás lett, hanem hozták a szintet, a saját stílusukat.

Soha nem unatkoztam a könyv olvasása közben, egyszerűen alig tudtam letenni. Mit sem bizonyít ez jobban, hogy a szünetekben valamint a buszon sikerült öt nap alatt elolvasnom..:) Nagyon ritka nálam az, ha egy könyv után rögtön beleakarok vágni annak a folytatásába, de most ezt érzem.

Nalini Singhben eddig nem csalódtam. Kíváncsian várom a folytatást! :)
Mindenképpen ajánlom ezt a könyvet! :)

Azért valaki árulja már el nekem, hogy a nagy szárnyaktól az angyalok hogy veszik fel a felsőiket? Erre még nem tudtam rájönni, de érdekelnének a válaszok. :D

+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Angyalvér

Igeeeeeeeen. Imádtam, Faltam a lapokat. Könyvtári volt a könyv de nekem kell!
Angyalszárnyat a akarok simizni :) Bezony. :)
Node. Az alapötlet tetszett, a főhősnőt kifejezetten bírtam, bár kicsit fura a platinaszőke, de a lincselés elkerülése végett kijelentem hogy nincs semmi bajom a szőkékkel. :) Csak megszoktam hogy dögös vörös vagy éjfekete a toplistás. :)
Raphael….hmmm….tetszik a személyiség változás, és a hatalmas fürdőkádja is. :)
A kék angyalkát, Mérget, Dmitri-t, jajjj és Jasont remélem igen sokat fogom még „látni” (lelki szemeim9 előtt. :)
Jöhet a következő….

13 hozzászólás
+
>!
Katie_Sue P
Nalini Singh: Angyalvér

Drága, egyetlen Raphael arkangyal!! Ejnye-bejnye……. Hát hogy a jó fenébe tudtál eddig elbújni az imádatom elől??! :D :D
Vannak ezek az imádni való szereplők, akik egyszerűen beeszik magukat a bőröd alá. Biztos vagyok benne, hogy léteznek valahol, mert az nem lehet, hogy csak valakiknek az elméjében létezzenek ezek a gyöngyszemek, mi pedig a nyálunkat csorgassuk minden alkalommal, amikor olvasunk róluk!!! Akarom, hogy egy ilyen díszpéldány meglátogasson!!! A dolog hátulütője, hogy nincs semmi különleges képességem, nincs fegyverarzenálom, nem vagyok jól képzett harcos és elképzelhető hangsúlyozom, elképzelhető, hogy meg se tudnék szólalni, ha mégis találkoznánk! :D Ennek ellenére reménykedem, minden nap, minden órában! tudom, túl sokat várok, de soha ne mondd, hogy soha :D

A történetre visszatérve: szerettem, bár nem azt mondom, hogy ez volt életem legjobb fantasy-ja, bár angyal kategóriában nagyon a topon van.
Elena nagyon szimpatikus főszereplő. Kemény csajszi, de nem túlságosan. Nem esett bele a vadállat kategóriába. Megérdemelték egymást az arkangyalOMmal! :)

Sok-sok angyal, sok-sok vámpír, sok imádni való szereplő, akikről többet akarok tudni!! :)

♡♡♡ Team Raphael Arcangel ♡♡♡

+
>!
Nikyy18
Nalini Singh: Angyalvér

Most olvastam el másodjára és még mindig nagyon jó. Bírtam Elenát mert nem hagyta magát és amit Dimitri-vel tett az haláli volt :)

+
>!
Petra_Nemes
Nalini Singh: Angyalvér

Nagyon nagy tehetsége van Nalini Singh-nak olyan természetfeletti férfiak megteremtésében, akik után vágyakozhatunk. Ez a második sorozatom tőle, és már most tudom, hogy ezt is ugyanúgy szeretni fogom ha nem jobban mint az előzőt. Úgy örültem ennek a regénynek, mivel a mostanában olvasottak nem ragadtak meg ennyire már az elejétől kezdve. Nem azt éltem meg, hogy oké mindjárt vége a szenvedésnek, csak ezen a részen legyünk túl hanem minden sorát imádtam, olyannyira, hogy szomorúan váltam el tőle, akárhányszor valaki, vagy valami megszakított az olvasásban.
Leginkább az angyalok szárnyai, képességei, és ezek között a repülés az, ami nagyon megfogott ebben a könyvben. Csodálatosan voltak leírva, és már csak emiatt is megkapja tőlem az öt csillagot. Sok klisével találkoztam benne, de még azok sem voltak annyira fájóak, tehát még ebben a szempontban sem esett lejjebb az értéke.
Nalini még abban is sikert aratott, hogy rengeteg nézőpontból építette fel a történetet, és mindezt annyira természetesen, mintha ez lenne a világ legkönnyebb dolga.
A krimi része is hihetetlenül jó volt. Még nem találkoztam olyan könyvvel, amiben túl tudtam volna tenni magam azon, hogy egy sorozatgyilkos tetteit ilyen részletesen szemléltették. Filmen ez nem annyira megrázó, de azt hiszem túlságosan oda tudom magam képzelni, és mit ne mondjak eléggé gyomorforgató volt a helyszín.

2 hozzászólás
+
>!
tinkaa
Nalini Singh: Angyalvér

Már megszámolni sem tudom, hányszor olvastam el ezt a kötetet és magát a sorozatot.
Egyszerűen megunhatatlan.
Elena egy belevaló csaj, aki eléggé őrült ahhoz, hogy szembeszálljon akár egy arkangyallal is.
Raphael-t a történet elején kegyetlennek és gonosznak tartottam, de ugye, ahogy az lenni szokott, a főhősnőnk meglágyítja a szívét, és egyre emberibbé teszi.
A mellékszereplőket is nagyon szeretem, mindegyikőjük érdekes személyiség. Szinte mindenki érdekelne egy külön sztorit.

http://krisztyna-olvas.blogspot.hu/2015/03/nalini-singh…

2 hozzászólás
+
>!
Démonika
Nalini Singh: Angyalvér

Ez a könyv te úr Isten! Számítottam rá hogy jól lesz bár az írónő másik sorozata nagyon nem jött be. Na de hogy ennyire!! Ez tipikusan „ A Na még egy utolsót lapozz könyv!” Csak hát az eléggé gáz hogy másnap suli én meg hajnali 1-kor kapok észbe, hogy hoppácska aludni is kéne valamikor.! De eszméletlen! A sztori pörgős, és esemény dús! Soha nem untam magam az olvasás közben. És a szereplőket is imádtam! Mindenkit még a negatív karaktereket is, mivel így volt kerek egész a dolog. Annyira élethű volt minden és mindenki mintha én is jelen lettem volna…. :D (ÉS EZ RITKA) Az érzelmek is jól átjöttek ahhoz képest hogy nem karakterközpontú. Elena : (Hát nagyon bírtam a csajt!) Szépen felküzdötte magát a kedvenc szereplőim közé, nem nyávog egy vérbeli harcos, de még is vannak érzelmei és emlékei, amik azzá teszik őt aki. ;) Illium és Dmitri állati jó fejek és egyebek.. Sara egy igaz barátnő és ez nagy kincs. És hát ott van Raphael, jajj nekem is kell egy ilyen angyal! Most azonnal!!! KÉK szemek FEKETE haj erős, tekintély parancsoló, halálos de Elenával még is olyan gyengéd és oltalmazó…. elolvadok. Nem tudok mint mondani, csak azt hogy irtóra tetszett és alig várom hogy olvashassam a folytatást. ( amit szívem szerint ebookba tennék, de a további részeket muszáj hogy könyvből olvashassam.) :DD

+
>!
popKORN0725
Nalini Singh: Angyalvér

Szinte azonnal beszippantott a tortenet. Elenat nagyon megkedveltem mar rogton az elejen, es ahogy haladt elore a tortenet ugy kedveltem meg jobban, szinte mar utolerte Cat-et, de azert meg voltak hianyossagai boven. Szerettem, hogy eros es hatarozott, hogy nem hagyta magat Raphaellel szemben. Oh igen, Raphael… olvastam mar elotte angyalos tortenetet, es azonnal lenyugoztek ezek a teremtmenyek, de itt Nalini elmosta az osszeset.

+
>!
B_Brigitta
Nalini Singh: Angyalvér

Nem tudom, miért, de nagyon ritkán akadnak a kezembe angyalos sorozatok. Ez a könyv is főként azért ragadta meg a figyelmemet, mert a főszereplő, Elena egy vámpírvadász.

A történet eleje nagyon tetszett. Kedveltem Elena karakterét, és vártam, hogy egy szuper izgalmas kalandban lesz részem. Aztán bejött a képbe Raphael. Innentől a történet számomra ellaposodott. Nem volt benne más, csak hogy Elena mennyire különleges, mindenki meg akarja „kóstolni”, és Raphael csak a bugyijával foglalkozott. Plusz az írónő annyira sugallta, hogy ő mennyire idős, és mennyire kegyetlen, holott annyira borzalmas dolgokat nem csinált, hogy sokszor a torkomon akadt. De lehet, hogy csak én olvasok túl sok „vérengzős” könyvet.

A történet kezdett elmenni szexuális irányba, és a feladat, amire Elenát szerződtették, elhalványult. De aztán megjött az izgalom és az akció. A könyv felénél beindult a hajsza, és letehetetlenné vált a könyv. Izgalmas volt, fordulatos és romantikus. :)

Nálam akkor lett volna a könyv öt csillagos, ha az elején lévő erotika és az utána következő akció, jobban egybeolvadt volna, ezzel alkotva egy tökéletes keveréket. Nekem túlságosan szétesett két részre a történet.

Ennek ellenére nagyon megfogott a világkép és a természetfeletti lények. Tetszik, hogy az angyalok nem jófiúk. Szóval, ide a második kötetet! :)


Népszerű idézetek

+
>!
Quiconque

– Szükséghelyzet volt. A vámpír le akart fektetni. Én visszautasítottam. Ő üldözni kezdett.
(…)
– Pontosan hogyan utasítottad vissza az ajánlatát?
– Elvágtam a torkát.

136-137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
7 hozzászólás
+
>!
Sunshine

– Én nem csinálom végig ezt a vámpírinasságot!
– Rendben.
– És csak a te véredet iszom.
Ettől az angyal arcán a mosoly még szélesebbre húzódott.
– Rendben.
– Ez azt jelenti, hogy most már itt ragadtál, velem. – Vicsorított a fogaival. – Csak próbálj meg dobni valami buta bögyös libáért, és megmutatom, megtudod, ki itt a halhatatlan!

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal · Elena P. Devereux · Raphael
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Az én időmben a nők még tudták, hol a helyük.
Elena nem ugrott be, és nem kérdezett rá. Kiderült azonban, hogy Dmitrinek nincs is szüksége az ő közreműködésére.
– Vízszintesen a hátukon, széttárt lábbal.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Elena P. Devereux
+
>!
cassiesdream

…De hát neked meg tollaid vannak.
– Igen.
– De az angyalok nem teremtenek angyalokat.
– Hát akkor én mi vagyok? Resztelt máj?

Kapcsolódó szócikkek: angyal
+
>!
Merida

Raphael kitárta a szárnyait, hogy Elena a teljes mintázatot
meglássa.
– Azt hittem, csak az alsó felén van, de a teljes szárnyamat betölti.
Elena szájtátva állt és nézte. Sebhely volt, az biztos, de a
legcsodálatosabb sebhely, amit a lány el tudott képzelni.
– Azt ugye tudod, hogy így még különlegesebb lett a szárnyad? –
Még embertelenebbül szép.
Az angyal leeresztette a szárnyait.
– Csak nem azt akarod mondani, hogy a lövést kozmetikai
beavatkozásnak szántad?

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
+
>!
Sunshine

– Sokat kérdezősködsz ahhoz képest, hogy halott vagy.
– Mit mondhatnék? Szeretnék jól informáltan meghalni.

+
>!
Greylupus

– A legenda szerint az ambrózia akkor termelődik, ha egy arkangyal…
Elena visszatartotta a lélegzetét.
– …. igazán szeret.

433. oldal, 40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal
+
>!
Üstökös

Persze, ahhoz, hogy valakiből legenda legyen, általában előbb meg kell halnia.

47. oldal

+
>!
Lobo

Valahányszor Elena elmondta valakinek, hogy vámpírvadász, először mindenki eltátotta a száját, ezután pedig jött az elkerülhetetlen kérdés: „Akkor te karókkal rohangálsz és beleszúrod azokat a rothadó szívükbe?”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

A Deveraux család olyan hosszú időre vissza tudta vezetni a családfáját, hogy Elena néha azt képzelte, arról is őriznek feljegyzéseket, hogyan másztak ki először az ősóceánból.

281. oldal


A sorozat következő kötete

Angyali vadász sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. R. Ward: Éjsötét szerető
Amanda Stevens: Örök kísértés
Darynda Jones: Második sírhant
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / A homokember / Scuderi kisasszony
Darynda Jones: Harmadik sírhant
E. T. A. Hoffmann: Az arany virágcserép / Scuderi kisasszony
Karen Rose: Halj meg értem
Laurell K. Hamilton: Obszidián Pillangó
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Lakatos Levente: Loveclub