!

Angyalvér (Angyali vadász 1.) 534 csillagozás

Nalini Singh: Angyalvér
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A vámpírvadász Elena Deveraux tudja, hogy ő a legjobb a szakmában – abban viszont már egyáltalán nem biztos, ez elég is lesz ahhoz, hogy túlélje legújabb megbízatását. Megbízója, a világot irányító arkangyalok egyike, Raphael fenyegetően vonzó, de az évezredes hatalom kegyetlenné tette. Elena tehát nem hibázhat, ha kedves az élete – még akkor sem, ha lehetetlen feladatot kell megoldania.
Még ha a vadászatot meg is ússza ép bőrrel, lehet, hogy az arkangyal csábító hatalmának nem tud ellenállni. Márpedig ha az angyalok játszani kezdenek, gyakran megtörik halandó játékszereiket…

Eredeti mű: Nalini Singh: Angels' Blood

Eredeti megjelenés éve: 2009


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Illium · Raphael · Dmitri · Elena P. Devereux · Méreg · Sara Haziz · Ransom Winterwolf

Helyszínek népszerűség szerint

Central Park


Hirdetés

Kedvencelte 182

Most olvassa 19

Várólistára tette 203

Kívánságlistára tette 181

Kölcsönkérné 14

Elcserélné vagy eladná

>!
1.400 Ft Eladó Elcserélhető
LexyViolette könyve Nalini Singh: Angyalvér

Kiemelt értékelések

+
>!
Littlewood P
Nalini Singh: Angyalvér

Figyelmeztetés: minthogy olyan könyv a téma, amiben minden megtörténik, ami szexfronton lehetséges, meg olyan is, ami a felénk szokásos gravitációs állandó mellett nem, felhatalmazottnak érzem magam a gyerekbarát megfogalmazások mellőzésére. Szóval. Az újabb romantikus regényeknek – kisszámú, ám gyorsan olvasható mintavételeim alapján – két típusa van:
„A” felállás: áldomináns hősnő találkozik valódi domináns hímmel, aki dugással kezeli ki téveszméiből,
„B” felállás: fapina hősnő találkozik rosszfiú hímmel, aki – meglepetés – dugással kezeli ki téveszméiből.

Jelen könyv az „A” kategóriába tartozik. Főszereplője az úgynevezett erős, önálló nő. Miben áll ereje és önállósága? Például képes magának bevásárolni. Ellátja a munkáját. Lakik, eszik, alszik, funkcionál. Sikeres valamiben, amit szeret csinálni. Van valami extra nehézség az életében, amit igyekszik megoldani.
Mi az erejének és önállóságának korlátja? A Férfi. De írhatnám csupa nagybetűvel is, annyira olyan. Van hasizma, meg egója, meg monomániája, meg hasizma is. Nem csoda hát, hogy hősnő mindezeket látván elanyátlanodik. Nem minden téren, mert a bevásárlás, evés, alvás, vámpírirtás, világmegmentés, természetfeletti lények vállról indítható rakétával történő kilövése, komplett hadseregek tompa kiskanállal kibelezése továbbra is megy készségszinten, csak hát a férfi. Vele olyan tehetetlen. Mert azért az önállóságnak és az erőnek is van határa. Ez az egyetlen olyan természeti törvény, amelynek egy alapjaiban fikciós műben is érvényesülnie kell.

Cserébe a férfi megváltozik. Van neki egy csomó tulajdonsága, amiket akár megcsontosodottnak is vélhetnénk ikszezer éves előzménnyel, de nem. Neki egy szerepet osztottak a könyvben, és ez a felhasználóbarát verzióra frissülés. Ő is csinál közben ezt-azt, leszámol ellenségeivel, megvalósítja a globális egyensúlyt, kontinenseket úsztat odébb, leszervezi a következő téli olimpiát, de ez mind csak körítés. A lényeg, hogy volt valamilyen, aztán a hősnő hatására egyszer csak nem olyan, és ennek a folyamatnak a részletes ábrázolása azonosítható a cselekménnyel. Ez a megváltoz(tat)ás valami nagyon ősi és izgató fétis, hogy erre kelljen épülnie mindennek. Önmagában erotikusabb, mint tíz hasizom.

A változás első lépése a kiindulópont ismertetése. Partnerünk egy kontrollvesztésre hajlamos, különös kegyetlenségéről híres lény, aki a hősnő elméjének befolyásolásával éri el, hogy az kárt tegyen magában, és élvezi, ha ledobálhatja áldozatát a levegőből, és az sikít. Mit mond erre egy erős és független nő? Hogy oké, ez így jónak tűnik, akkor térjünk is rá a dugásra. De, mivel ez eddig csak egy feljelentésre elegendő, nem pedig egy regényre, eljön a változás második lépése: a szelektív személyiség. A férfi mindenkivel (apja, anyja, bátyja, nénje, nagyszüleje és a dédje, plusz barát, ellenség, főnök és szájdkikk) valamilyen, a hősnővel viszont ennek gyökeres ellentéte. Ez is elég mély fétis lehet, azaz hogy a férfi mindenkit agresszáljon le a vérbe, én viszont kapjak ezen alapbeállítottsága alól személyre szóló felmentést, de nem ám két napra, hanem örökre. Örökre pedig, és itt jön be a változás harmadik lépése a képbe, csak akkor megy, ha a férfi átalakul egy új minőséggé, ami pont az ellentéte a korábbinak, aminek kapcsán megkedveltük. De mindezt természetesen úgy kell eszközölni, hogy a világ hősnőn kívüli részével, tehát mindenki mással szemben azért ne változzon érzékelhetően, mert akkor oda a dominancia, meg a hatalom, meg a hasizmok (jó, az pont nem), de a feladat adott, jöjjön is, meg nem is, hozzon is ajándékot, meg nem is, üssön is oda, meg nem is, legyen is kasztrált békegalamb, meg nem is.

Vajon hány éves korban jön el a felismerés, hogy ilyen nincs? Hogy ha egyszer valaki erőszakos, az olyan mindenkivel szemben? Hogy ha valaki arra kényszerít, hogy megvágd magad, akkor no fuckin way, hogy arra adekvát válasz legyen a vonzalom? Hogy nem ismert olyan kategória, hogy instant megváltozás, csak időleges önkontroll? Hogy ha valaki máshogy bánik veled, mint azokkal, akiktől nem akar semmit, akkor az utóbbi az irányadó? Vajon ha valaki ezt a sémát olvassa hatszázhúsz változatában tizenévei végén, eljön valaha?

Nem tudom, hogy hány éves kortól kezdik ezeket olvasni a leányok, és hogy alkalmas-e arra, hogy összezavarja a fogalmakat a fejekben, de nekem úgy tűnik, hogy a fogalmak nagyon nincsenek rendben. Sőt, tulajdonképpen ez a szóhasználatbeli zavar a legidegesítőbb az egész könyvben, annyira célzatos. Egyes szavak rendszeres ismétlése eléri, hogy azt értse az olvasó alatta, amit a könyv, bármennyire ellentétes legyen a józan ésszel. Itt a hősnő a szavak szintjén erős és önálló, el is mondják róla, ahányszor csak lehet. A tettei alapján viszont betegesen függő és irányítható. A férfi a szavak szintjén vonzó és domináns. A tettei alapján pedig pszichopata és bűncselekményeket követ el a nő sérelmére. Ez akkor is így marad, ha oldalanként harminc pozitív jelző szerepel velük és a szerelmükkel kapcsolatban, és bevallom, ettől én olvasás közben nem tudok elvonatkoztatni.

Lehet mondani, hogy ez csak mese, és ezzel mindenki tisztában van, de szerintem jó lenne, ha tényleg csak felnőttek olvasnának ilyeneket. Nem azért, mert dugás van benne, pár szexjelenet elolvasásától senkinek semmi baja nem lesz. Hanem a kapcsolati mintája miatt, ami olyan kiválóan el van rejtve a szavak mögé, hogy Elena sok helyen úgy van emlegetve, mint a – meglepetés – erős, önálló női főszereplők egyik példája. Nos, nem az. A kiirtott ellenségek viszonylatában talán, de a könyv központi témáját adó romantikus szálban az a karakter, akiről jellemzően a vérhíradóban interjúvolják a szomszédasszonyt, és az zsebkendőjébe szipogva közli, hogy mindenki más tudta a környéken, hogy ennek rossz vége lesz, egyedül ő nem, szegénykém.

35 hozzászólás
+
>!
Javíthatatlan
Nalini Singh: Angyalvér

Igeeeeeeeen. Imádtam, Faltam a lapokat. Könyvtári volt a könyv de nekem kell!
Angyalszárnyat a akarok simizni :) Bezony. :)
Node. Az alapötlet tetszett, a főhősnőt kifejezetten bírtam, bár kicsit fura a platinaszőke, de a lincselés elkerülése végett kijelentem hogy nincs semmi bajom a szőkékkel. :) Csak megszoktam hogy dögös vörös vagy éjfekete a toplistás. :)
Raphael….hmmm….tetszik a személyiség változás, és a hatalmas fürdőkádja is. :)
A kék angyalkát, Mérget, Dmitri-t, jajjj és Jasont remélem igen sokat fogom még „látni” (lelki szemeim9 előtt. :)
Jöhet a következő….

13 hozzászólás
+
>!
Démonika
Nalini Singh: Angyalvér

Ez a könyv te úr Isten! Számítottam rá hogy jól lesz bár az írónő másik sorozata nagyon nem jött be. Na de hogy ennyire!! Ez tipikusan „ A Na még egy utolsót lapozz könyv!” Csak hát az eléggé gáz hogy másnap suli én meg hajnali 1-kor kapok észbe, hogy hoppácska aludni is kéne valamikor.! De eszméletlen! A sztori pörgős, és esemény dús! Soha nem untam magam az olvasás közben. És a szereplőket is imádtam! Mindenkit még a negatív karaktereket is, mivel így volt kerek egész a dolog. Annyira élethű volt minden és mindenki mintha én is jelen lettem volna…. :D (ÉS EZ RITKA) Az érzelmek is jól átjöttek ahhoz képest hogy nem karakterközpontú. Elena : (Hát nagyon bírtam a csajt!) Szépen felküzdötte magát a kedvenc szereplőim közé, nem nyávog egy vérbeli harcos, de még is vannak érzelmei és emlékei, amik azzá teszik őt aki. ;) Illium és Dmitri állati jó fejek és egyebek.. Sara egy igaz barátnő és ez nagy kincs. És hát ott van Raphael, jajj nekem is kell egy ilyen angyal! Most azonnal!!! KÉK szemek FEKETE haj erős, tekintély parancsoló, halálos de Elenával még is olyan gyengéd és oltalmazó…. elolvadok. Nem tudok mint mondani, csak azt hogy irtóra tetszett és alig várom hogy olvashassam a folytatást. ( amit szívem szerint ebookba tennék, de a további részeket muszáj hogy könyvből olvashassam.) :DD

+
>!
popKORN0725
Nalini Singh: Angyalvér

Szinte azonnal beszippantott a tortenet. Elenat nagyon megkedveltem mar rogton az elejen, es ahogy haladt elore a tortenet ugy kedveltem meg jobban, szinte mar utolerte Cat-et, de azert meg voltak hianyossagai boven. Szerettem, hogy eros es hatarozott, hogy nem hagyta magat Raphaellel szemben. Oh igen, Raphael… olvastam mar elotte angyalos tortenetet, es azonnal lenyugoztek ezek a teremtmenyek, de itt Nalini elmosta az osszeset.

+
>!
Elhaym
Nalini Singh: Angyalvér

Izgatottan vettem a kezembe, arra számítottam, hogy ez nekem is egy 10 pontos történet lesz, olyan jó lesz mint a többi kedvencem. Sok akciót, humort, meg egy-két szívszorító jelenetet vártam. Nem kellett volna ilyen magasra tennem a mércét, elvárásaimhoz képest csalódtam. Könyv elején nehezen barátkoztam meg a szárnyakkal, olvasás közben sokszor elkalandoztak a gondolataim. Sztori első felében nem volt semmi izgalom, unalmasnak találtam, hogy a történet szinte csak arról szólt, hogy Raphael és Elena kerülgeti egymást, állandóan arról beszélgettek, hogy lefeküdjenek-e vagy ne.
Negatív vélemények után jöjjenek a pozitívak. Tetszett az egyedien kidolgozott világ.
Végső harc is nagyon tetszett. Izgalmas volt és látványos , majd jött egy váratlan és meglepő fordulat amire egyáltalán nem számítottam. Utolsó mondat meg előre jelzi, hogy most fog beindulni a történet, most kezdődnek el az igazi harcok. Raphael és Elena már ebben a kötetben egymásra talált, ennek is örültem. Rossz lett volna ha ezt több részen keresztül húzzák. Várom, hogy mi lesz velük a továbbiakban.
Csalódás ellenére tetszett a könyv, mindenkinek csak ajánlani tudom, angyalos könyvből úgyis kevés jelent meg még nálunk. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/20/nalini-singh-angyalver-angyali-vadasz-1/

28 hozzászólás
+
>!
Fairy
Nalini Singh: Angyalvér

Imádtam minden egyes sort hamar ki is végeztem.
Teljesen elmerültem benne.
Nalini tökéletesett alkotott.
A világ egyedi jól kidolgozott pörgös,fordulatos,eseménydús,angyalos.
A karakterek jól kidolgozottak mindenkit imádtam még a gonoszt is.
Elena vérbeli harcos és dögös belevaló csaj.
Sara igazi barátnő mindenki ilyet szeretne magának.
Na és a PASI nagybetűvel Raphael ááá meg úúú
mindenki elolvadna tőle és a szárnyai az angyalpor meg a repülés.
A végén volt egy sejtésem,hogy mivé válik majd Elena és nagyon örültem neki.
Ide a folytatást de rögtön.

+
>!
abstractelf
Nalini Singh: Angyalvér

Nagyon pozitívan csalódtam, és wow! Enyhén függőséget képes okozni ez a sorozat. Mármint egyszerűen olvastatta magát, s akarok még még mééég.
Amúgy én Raphaelt, Illiumot és Dmitrit is nagyon megkedveltem, meg Elenát és Sarat! Azért az elég ritka, hogy majdnem mindegyik "jó"szereplőt bírom. :)

+
>!
kreiszdorcii
Nalini Singh: Angyalvér

Hűű.*-* Imádtam. Csak azért kezdtem el olvasni mert a baratnőm nem hagyott vele békén. Ezt tuti, hogy meg fogom neki köszönni. Eddig még nem nagyon olvastam angyalokról könyvet de ez…. Egyik kedvencem lett. És én is szeretnék egy angyalt. A szereplőket is nagyon bírtam. Kivételesen a lány főszereplő sem idegesíttet egy kicsit sem. Mindjárt kezdem a következő részt.:D

+
>!
deen
Nalini Singh: Angyalvér

Hát, hát, hát… Ez egyszerűen elképesztő volt. Eddig csak egy vámpírvadász létezett a számomra, most már kettő. Bevallom az elején féltem, hogy végig Anita Blake-kel fogom összehasonlítani Elenát, de szerencsére azon túl, hogy kemény csajok mindketten, más világban élnek. Az arkangyalok uralják a világot, ők a legfőbb hatalom és ők teremtik a vámpírokat, akiket szerződés köt az urukhoz. Aki ezt a szerződést megszegi, azt a vámpírvadászok begyűjtik és visszaszolgáltatják a gazdáiknak. Ez így teljesen egyszerűen hangzik. Adj hozzá egy őrült arkangyalt, véres fantáziával, aki világuralomra tör és máris nem olyan egyszerű a helyzet. Nagyon tetszett az történetvezetés, ahogy a két főszereplő Elena és Raphael is fejlődik, változik. A vadászat izgalmas volt, és folyamatosan kaptuk az információkat az angyalokról, a vámpírokról, a piszkos kis titkaikról… Elena humorát is nagyon szerettem. A történet vége pedig tényleg ötcsillagos. Le kalappal. Mindenki egy dologra gondol, közben pedig valami teljesen más dolog történik. Nekem nagyon bejött, biztosan folytatom a sorozatot.

1 hozzászólás
+
>!
anikho P
Nalini Singh: Angyalvér

Egy újabb angyalos történet. Legalábbis azt hittem, mert van itt bőven más is! Vámpírok, zombik, vadászok. Ilyesfajta megközelítéssel még nem találkoztam. (hogy mindenki értse az angyal-vámpír kapcsolatra gondolok.)
Nagyon tetszettek az angyalszárnyak, én is akarok egyet! de csak akkor, ha el is tudom tüntetni. Szóval ebből következik, hogy hiába szép a szárny, nekem olyan fura volt, hogy mindig elől voltak. :S :D de könnyen lehet, hogy én vagyok fura.. nem tudom, mindenesetre ez zavart.

Rengeteg titok volt a könyvben ami a két főszereplőt kölcsönösen körüllengte. Ez tök jó volt, csak a falra másztam attól, hogy ezeket a titkokat a könyv végén tudtam meg! És ráadásul nem is mindet! utáltam, hogy csak körülírásokat kaptam egy-egy rejtéllyel kapcsolatban, és ez teljesen felcsigázta már a kíváncsiságomat, erre hopp, hirtelen már teljesen másról beszélünk! miért?

Önmagában tetszett a sztori, de nehezen tettem túl magam azon, hogy egyik percben egy rém izgalmas krimiben éreztem magam, a másikban meg már egy kupiban. :D Furcsa volt, hogy egy ilyen dominanciával rendelkező arkangyal ennyire vulgáris legyen. Ő egy kemény kezű vezető, látszik rajta, hogy érti mit csinál, tök komolyan viselkedik, szinte süt a természetéből a tekintély, erre szinte minden figyelmeztetés nélkül elkezd a farkáról beszélni. érdekes..

Elena személye nem zavart, de nem is kedveltem meg azt hiszem. Erős csaj, kész egyéniség, aki szépen Raphael ágyában köt ki. A történet nagy részét ez a szál tette ki, hogy ők vajon mikor szánják rá magukat a dologra. Ez teljesen jól volt felépítve, mindegyik karakternek volt ideje ráhangolódni a témára.
A krimi része tetszett, csak nagyon bánom, hogy a könyv végéig szinte semmit nem tudtam meg arról mitől lett Urram az aki. De a végén azért kiderült ám.

Megadom a 4 csillagot, mert a megoldás nagyon tetszett. Raphael és az a jó, szerető szíve csak helyretett mindent.
A történetet lezártnak találom, bár az epilógus enged sejtetni valamiféle konfliktust a jövőre nézve. Tudom, hogy van folytatása a könyvnek, ezért kíváncsian fogom olvasni a továbbiakat, hogyan alakul a szereplők sorsa.

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Quiconque

– Szükséghelyzet volt. A vámpír le akart fektetni. Én visszautasítottam. Ő üldözni kezdett.
(…)
– Pontosan hogyan utasítottad vissza az ajánlatát?
– Elvágtam a torkát.

136-137. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
7 hozzászólás
+
>!
Csenga

…De hát neked meg tollaid vannak.
– Igen.
– De az angyalok nem teremtenek angyalokat.
– Hát akkor én mi vagyok? Resztelt máj?

Kapcsolódó szócikkek: angyal
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

– Az én időmben a nők még tudták, hol a helyük.
Elena nem ugrott be, és nem kérdezett rá. Kiderült azonban, hogy Dmitrinek nincs is szüksége az ő közreműködésére.
– Vízszintesen a hátukon, széttárt lábbal.

182. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dmitri · Elena P. Devereux
+
>!
Sunshine

– Én nem csinálom végig ezt a vámpírinasságot!
– Rendben.
– És csak a te véredet iszom.
Ettől az angyal arcán a mosoly még szélesebbre húzódott.
– Rendben.
– Ez azt jelenti, hogy most már itt ragadtál, velem. – Vicsorított a fogaival. – Csak próbálj meg dobni valami buta bögyös libáért, és megmutatom, megtudod, ki itt a halhatatlan!

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal · Elena P. Devereux · Raphael
+
>!
Merida

Raphael kitárta a szárnyait, hogy Elena a teljes mintázatot
meglássa.
– Azt hittem, csak az alsó felén van, de a teljes szárnyamat betölti.
Elena szájtátva állt és nézte. Sebhely volt, az biztos, de a
legcsodálatosabb sebhely, amit a lány el tudott képzelni.
– Azt ugye tudod, hogy így még különlegesebb lett a szárnyad? –
Még embertelenebbül szép.
Az angyal leeresztette a szárnyait.
– Csak nem azt akarod mondani, hogy a lövést kozmetikai
beavatkozásnak szántad?

185. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux · Raphael
+
>!
Sunshine

– Sokat kérdezősködsz ahhoz képest, hogy halott vagy.
– Mit mondhatnék? Szeretnék jól informáltan meghalni.

+
>!
temoC

Persze, ahhoz, hogy valakiből legenda legyen, általában előbb meg kell halnia.

47. oldal

+
>!
Lobo P

Valahányszor Elena elmondta valakinek, hogy vámpírvadász, először mindenki eltátotta a száját, ezután pedig jött az elkerülhetetlen kérdés: „Akkor te karókkal rohangálsz és beleszúrod azokat a rothadó szívükbe?”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Elena P. Devereux
+
>!
Greylupus

– A legenda szerint az ambrózia akkor termelődik, ha egy arkangyal…
Elena visszatartotta a lélegzetét.
– …. igazán szeret.

433. oldal, 40. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: arkangyal
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

A Deveraux család olyan hosszú időre vissza tudta vezetni a családfáját, hogy Elena néha azt képzelte, arról is őriznek feljegyzéseket, hogyan másztak ki először az ősóceánból.

281. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Angyali vadász sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is