Kis aljasságok lányaimnak 12 csillagozás
Ha valaki megéri a hatvanadik évét, nem kell dicsekednie vele, mert ez csak azt bizonyítja, hogy az ágyúgolyónak nincs szeme. Moldova György is igyekszik szerényen elviselni életének ezt a fordulatát. Nem kér ajándékot, inkább ő szeretne adni nekünk, egy könyvet, melyet eredetileg a lányainak írt, összeszedve benne „élettapasztalatait”, azokat a „kis aljasságokat”, melyek segítségével meg tudta úszni ezt a hat évtizedét. Aszfaltvirágok, egy mocsári hajós tapasztalatai, gyalogos filozófiai félpercesek, tanácsok az élet középnehéz helyzeteire. Neked is segíteni fog.
Egy könyv, melyet nem lehet megunni, ahhoz túlságosan rövid, mondatai úgy csattannak, mint egy pofon vagy egy csók.

Számtalan Moldova könyv elolvasása után ez „stílusváltás” volt számomra. De nagyszerűre sikeredett! Ez a könyv nem csak az író lányinak, hanem minden gondolkodó és olvasó ember számára íródott. Valójában a könyv lapszámát tekintve „egy estés” olvasmány, de én szándékosan lassan ízlelgettem, hogy a bevett falatokat jól megrághassam és emészthessem.
Ez az a könyv, amit nem lehet elolvasni. Apránként kell ízlelgetni, minden mondatát megrágni.
Fél év kell rá minimum…
Ha valamelyik barátod beteg, okvetlenül látogasd meg – és kérj kölcsön tőle könyveket!
Ha felépül, legfeljebb visszaadod.
– Ne árts azoknak, akiknek könnyű ártani!
Magadat tiszteled meg, ha olyan ellenfeleket választasz, akik vissza is tudnak ütni.
Ha felépül, legfeljebb visszaadod.
Az illúziók használati díját mindig behajtják rajtad!
Nehéz helyzeteken olykor átsegíthet egy-egy illúzió – érzés vagy hit –, de utána ki kell fizetned az árát – súlyos csalódásokban. Mindig próbáld kiszámolni, hogy megéri-e.
Soha ne hidd el, hogy ha valaki sokat foglalkozik valamivel, annak okvetlenül a mestere lesz!
Ilyen alapon minden megrögzött részeges kiváló szőlősgazda lehetne