„Márpedig kísértetek nem léteznek". Tudományos berkekben legalábbis ez a nézet. Suzannah Simon, a másodéves középiskolás is szeretné ezt hinni. Még csupán két hete él a napfényes Kaliforniában, s máris medencés bulik és új barátok forgószele ragadja magával. Na és az új mostohabátyjai! Ráadásul a hajának is jót tesz a tengeri levegő! Egyszóval minden mesés. Aztán megjelenik egy halott nő kísértete az ágyánál, és sírva arra kéri Suzie-t, találja meg a Vöröst, és közölje vele, nem ő tehet az asszony halaláról. Egy gyilkos felkutatása nem könnyű feladat, különösen azért nem, mert a nyomok Tad Beaumont apjához vezetnek. Tad pedig az iskola legédesebb és legmenőbb sráca ráadásul vele randizik Suzie életében először.
Mondd meg a Vörösnek! (A mediátor 2.) 133 csillagozás
Eredeti mű: Meg Cabot: Ninth key
Eredeti megjelenés éve: 2001

Olyan, mint az előző. Szerethető, gyorsan olvasós és kikapcsoló. Egy picivel több humort azért elviseltem volna. Elég meredek lett a végére a történet, ami talán túlzás, de nincs szívem ezt negatívumnak betudni.
Viszont, ha minden rész felépítése hasonló lesz (probléma -> problémához kapcsolódó helyes fiú -> Jesse-ért való siránkozás -> szellemgyilkolászás -> aktuális fiú kikerülése a képből), hamar meg fogom unni…
De azért egy Jesse-t néha én is elfogadnék a szobámba, lenne kivel beszélgetni, és csak én látnám :D
Hát kicsit még mindig a könyv hatása alatt vagyok, mert mint kiderült Doki a vörös és a könyvben vagy 8x elmondta, hogy vörös a haja de még így sem esett le.
Pici negatívum, hogy a végére kicsit zavaros lett a történet, és már komolyan nem tudtam azt se hogy fiú vagyok-e vagy lány (már értem és khm.. lány vagyok..).
Suze személyisége nagyon nagy kedvenc lett (pedig még csak a második résznél tartok és óó még mennyi van).
Na és Jesse… óó, Istenem, komolyan csak egy hajszálon múlott, hogy nem szaggattam ki a lapjait és vágtam földhöz a könyvet, a dührohamomban amikor a mostohatesók anyukája megjelent szobában, pont amikor majdnem megcsókolták egymást Suzie-val.. vááá :@ (pedig vigyázni kéne rá mert könyvtári..)
Sue-t nagyon sajnálom komolyan előbb Braddel ( első rész), és most Taddel.. (bár hülye aki egy maci nevet ad a fiának még ha a betűvel írják is..)
De összességében nagyon jó volt és már nem bírom kivárni a keddet hogy kivegyem a 3. részét.. hüpp.
kedvenc sorozatom volt az írónőtől, és az egyetlen, amit végig is olvastam, persze az is már vagy 4 éve történt. az első két kötet első kiadása amúgy sokkal szebb, nem értem, a 3. kötettől miért történt váltás.
Suzannah, a tizenhat éves mediátor (Mediátor jelentése: látja és a túlvilágra segíti a halott lelkeket) kalandjai folytatódnak ugyanis most egy újabb szellem háborgatja, méghozzá az éjszaka közepén jelenik meg, sikongatva és kétségbeesetten.
Suzie nyomban elkezd nyomozni a kétségbeesett nő ügyében, akinek az üzenete: „Mondd meg a Vörösnek, hogy nem az ő hibája, hogy meghaltam!” Oké, de ki az a Vörös és hol találja meg Suzie? A nyomok az iskola egyik leghelyesebb és legismertebb srácának apjához vezetnek.
Miután Suzie lassúzott ezzel a Tad Beaumont-al egy medencés bulin, úgy tűnik, hogy a fiúnak tetszik, de mégis hogyan állhatna leendő barátja apja elé azzal, hogy egy szellem azt állítja nem az ő hibája, hogy halott? Nehéz ügy…
Közben egy kisfiú szelleme is feltűnik egy szokatlan kéréssel és egy macskával, valamint Jesse is szemrehányást tesz Suzie-nak, a Tad-al való kapcsolata miatt. Vajon Jesse féltékeny? Suzie-nak be kell vallania maga előtt, hogy egyre jobban kezd beleesni a szobájában élő szellembe, pedig ez tilos!
Közben újabb furcsa tények és pletykák kapnak szárnyra, miszerint Tad Beumont apja vámpír, de vámpírok nem léteznek, ugye? Mielőtt Suzie észrevenné magát már egy gyilkos kezei közé kerül, akinek az a célja, hogy eltünteti Suzie-t az útból, méghozzá piszkos eszközökkel…
Meg Cabot sosem okoz csalódást. A történet a második részben is ugyanolyan élvezhető. Ne ijedjetek meg a vámpírszáltól, majd megértitek, de ne az Alkonyat történetre építsetek. Többet nem is árulok el.
A kedvenc szereplőm? Azt hiszem kétségtelen, hogy Suzie és Jesse a két kedvenc még mindig.
Imádtam…..Jesse hozta a formáját…<3… Suze testvéreihez fűződő viszony megerősödik….Doki…:)
Soha nem jöttem volna rá hogy milyen Vörösre gondol, ahogy Suzie sem. Érdekes történet volt.
Eddig mindkét könyvben volt egy döglesztő (élő) pasi aki a végén lelép. Ez már állandó lesz minden könyvben? Majd megtudom ha elolvastam a többit. Mert el fogom.
Számomra letehetetlen volt, de azért több mint idegesítő volt ez a Suzie. Nekem a stílusa túl hihetetlen és nem is tetszik. A történet jó volt, igazi kis délutáni olvasmány. Azt hiszem veszem is a kezembe a következő részt….. :)))
Anyám szerintem akkor is bepisilt volna az örömtől, ha Darth Vader meg a fia állít be hozzánk, annyira akart nekem egy barátot. Hiába, anyám mindig egy normális kamaszlányra vágyott.
Valami fegyver után néztem. Mivel a menekülés lehetetlennek tűnt, azt terveztem, hogy felmászok a liftajtó melletti könyvespolcra. Aztán amikor Marcus belép, ráugrok, és egy éles fegyvert szegezek a torkának. Majd túszul ejtem, és a két verőlegény szépen kienged az ajtón.
Tudom, tudom, nem én vagyok Xéna. Csak egy terv volt, világos? Azt sose mondtam, hogy jó is!
Jesse savanyú pillantást vetett rám. A modernkor vívmányai közül a telefon az, ami egyáltalán nem nyűgözi le. Meg a tévé. Madonnával bezzeg nincs semmi baja.
Szerencsére azt is megemlítette, hogy amíg az ebédjére várt, szundított egyet a koporsójában.
Jól hallottad: a koporsójában.
– Most aztán nagy pácban vagy, lányom – nézett rám fájdalmasan. Olyan fájdalmasan, amennyire csak egy melegítős pasas nézni tud. – Mégis mit gondoltál magadról?
– Hát csak azt, hogy ezután nem kell attól félni, hogy olajoshordóba betonozva az óceán fenekén végzi az, aki veszi a bátorságot, és tiltakozik Észak-Kalifornia természeti forrásainak totális tönkretétele ellen.
-Na? Te és Tad? Vége? – kérdezte. És még csak bocsánatot sem kért, mert hallgatózott!
Rábámultam.
– Egyáltalán nem tartozik rád – válaszoltam mereven – de azért elárulom, hogy Tad valóban San Franciscóba költözik.
Még arra sem vette a fáradságot, hogy legalább ne előttem vigyorogjon.
A házhoz kocogtam a kocsifeljárón. Kábé annyi tisztelettel raktak le, mint a hétfő reggeli újságot.
Különben is, miben reménykedtem? Tudtam, hogy úgysem fog menni. Végül is én mediátor vagyok. Az apja vámpír. A nagybátyja gyilkos. És ha összeházasodunk? Most képzeld el, milyen gyerekeink lennének!
Gyagyásak. Tisztára gyagyásak.
Pont olyanok, mint Tad.
Persze néhány autó elsuhant mellettünk vagy 80-nal a 30-as sebességkorlátozásnál. De hiába reménykedtem, senki sem tartotta sportszerűtlennek, hogy két fickó küzd egy leányzó ellen – még akkor sem, ha a leányzó egy kurvára hasonlított.
– Tudja – mondtam neki –, ha anyám erre rájön, a Beaumont Vállalatnak vége. Befellegzett.
– Nem fogja összekapcsolni a halálodat a cégemmel – közölte velem Marcus.
– Tényleg nem? Haver, akkor hadd mondjak valamit. Amint előkerül a megcsonkított testem, anyám átváltozik, és olyan lesz, mint az a lény az Aliens 2-ben. Tudja, akkor, amikor Sigourney Weaver beszáll abba a liftszerű izébe, aztán…