!

A neveletlen hercegnő naplója 1. (A neveletlen hercegnő naplója 1.) 573 csillagozás

Hercegnő születik
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Bookline · 2.490 Ft –15% 2.117 Ft
Régikönyvek.hu · 2.490 Ft –15% 2.117 Ft
Könyvtár

Mia Thermopolis az egyik percben még teljesen átlagos, tizennégy éves manhattani kamaszlány, a következőben pedig már Genovia trónörököse, akinek minden lépését egy állig felfegyverzett testőr követi, hercegnői illemtanleckéket kap igencsak nehéz természetű nagyanyjától, akit Grandmère-nek kell szólítania, és külsejének megváltoztatásán egy Paolo nevű stylist fáradozik. Miának minden porcikája tiltakozik a hercegnővé válás ellen, hisz, bár lapos mellével és langaléta termetével egyáltalán nincs megelégedve, valójában egész jól érzi magát a bőrében az Albert Einstein Gimnázium diákjaként. És hogy Genoviába költözzön? Bocsi, ez valami vicc?

Eredeti mű: Meg Cabot: The Princess Diaries 1.

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Ciceró, Budapest, 2015
230 oldal · ISBN: 9789635399673
>!
Ciceró, Budapest, 2015
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399505 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2002
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635393652 · Fordította: Merényi Ágnes

1 további kiadás


Enciklopédia 37

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Grandmére · Kövér Lulu · Lars van der Hooten · Lilly Moscovitz · Borisz Pelkovszkij · Rommel · Lana Weinberger · Tina Hakim Baba · Diana walesi hercegné · Helen Thermopolis · Josh Richter · Mr. Gianini · Philipe Renaldo

Helyszínek népszerűség szerint

állatkert · Central Park · Manhattan · The Plaza Hotel


Hirdetés

Kedvencelte 67

Most olvassa 71

Várólistára tette 86

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
1.800 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Ginewra könyve Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
Serpiente20 könyve Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Kiemelt értékelések

+
>!
meseanyu MP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Hát gyerekek, Meg Cabot azért kenterbe veri a Leiner Laurát. Ilyennek kell lennie egy igényesen megírt kamaszregénynek.

12 hozzászólás
+
>!
Adryenne1991
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Teljesen odavagyok Meg Cabot könyveiért. Ő (és J. K. Rowling) szerettette meg velem az olvasást, és ezért nagyon hálás vagyok nekik.
A sorozatot már egyszer olvastam, a filmeket is többször láttam, de úgy gondoltam, hogy a 11. kötet elolvasása előtt, felelevenítem a történéseket, és végigolvasom újra a sorozatot.
Idén úgy is annyi olyan könyvet olvastam, ami nem jött be, hogy gondoltam, valami egészen jóval kell zárnom ezt az évet.

Azt mindenképpen meg kell említsem, hogy mindig gondban vagyok azokkal a könyvekkel, amikből filmet készítettek. Valahogy sokkal mélyebb nyomot szoktak hagyni a filmek, és amikor újra szeretném olvasni a könyvet, már nem tudok elvonatkoztatni a filmtől.
Itt ez mégis másképp történt. Teljesen el tudtam vonatkoztatni tőle, és a könyv újra a hatalmába kerített. Újra 14 éves lehetettem, holott már 24 is elmúltam.
Szeretem az írónő stílusát, és azt, hogy ennyire egyedi karaktereket tud létrehozni amellett, hogy a várva várt sablonos cicababák és szépfiúk is megjelennek a történeteiben.

Valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy végigolvasom a sorozatot.

+
>!
julicsenge
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Hogy én ezt eddig miért nem olvastam?!
Fényévekkel jobb és másabb, mint a film. Ciki, ha majdnem 21 éves fejjel végigizgultam és nevettem egy 14 éveseknek való könyvet? Lehet, hogy visszamaradtam a fejlődésben :D Mia annyira a 14 éves én, hogy minden oldalon elképedtem. Én is ugyan ilyen nyomi szövegeket írtam a naplómba, meg dühöngtem a matekon, és fizika képletekből írtam sormintát…Atya ég, hogy ez néha mennyire hiányzik!

2 hozzászólás
+
>!
Röfipingvin MP
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Talán tíz éve olvastam utoljára. Jól esett egy kis nosztalgiázás^^

>!
Ciceró, Budapest, 2002
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394632 · Fordította: Merényi Ágnes
+
>!
ScarlettBlair P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Tulajdonképpen ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megszállot könyvmoj lettem, Előtte csak a Harry Pottert olvastam, és már akkor is nagyon szerettem olvasni, de Mia és a története annyira a szívemhez nőt, hogy még most „felnőtt” fejjel is szívesen előveszem a könyveket, és olvasom őket. Meg Cabot azóta is az egyik kedvenc írónőm, nagyon szeretem a sítlusát.

A neveletlen hercegnő naplója (szerintem) egy iszonyatosan vicces, és szuperül megírt történet, ami mindenkinek kedvet csinálhat az olvasáshoz. Bár (akkor még) nem szerettem a macskákat, mindig is szerettem volna magamnak egy Kövér Lulut, és én valahogy Grandmére-t és a karcos stílusát is nagyon kedveltem, hiszem mindig (na jó, majdnem mindig) Mia érdekeit tartotta a szeme előtt. Azt hiszem lassan itt az ideje, megint újraolvasni a könyveket! :)

+
>!
lettielena
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Jézusom! Hová lettek a rendes nagyik, akik pitét sütnek az embernek és arany kincsemnek szólítják? Miért pont nekem jutott ki egy olyan, akinek sminktetoválása van és a tetejébe még ő kurváz le engem?

Először rendet kellett tennem az agyam Neveletlen hercegnő részlegén. Pár oldal után rájöttem, hogy van a FilmMia és van a KönyvMia, így a részleget ketté kellett szednem. FilmMia régóta az életem része, már vagy 100-szor láttam az első és a második részt is. Imádom. Nem lehet megunni filmkategória. Tényleg.

Most eljött az ideje, hogy KönyvMia is betoppanjon az életembe és megismerjem őt. Azt kell mondjam, haláli jófej csaj és ketté tudom választani őket, úgyhogy maradhat és mesélhet tovább az életéről. A poénok szuperek, gimibe jár, hercegnő. Kell ennél több? Csak tudnám hol volt ifjúságom hajnalán. Nem értem, miért nem olvastam el előbb, de ezt maximum egy időgéppel lehet megtudni, ugyanis ezt csak a múltbeli énem magyarázhatja el. A mai énem hülyének nézi.

Most, hogy tudathasadásom van abba is hagyom. A lényeg egy szó: imádtam.

+
>!
stecz
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Már a filmet is imádtam. Hiába leszek lassan 32 éves, olykor igénylem a királylány sztorikat és ez a történet egyszerűen mesés. 14 évesen én is szerettem volna naplót írni a kis hülyeségeimről, de valahogy mindig attól rettegtem, hogy egyszer valaki megtalálja és kiröhög azért, mert tetszik egy cikisnek tartott szám, vagy rám nézett egy fiú, sőt esetleg véletlenül hozzám ért a térde. :) Úgy sajnálom, hogy ezt a könyvet nem akkor olvastam, de azért most is jó volt. Csak úgy faltam a sorokat és nagyon élveztem. Mia nagyon szimpatikus volt a greenpeace-es és vegetáriánus elveivel. Michael-t egyszerűen imádtam, pedig azért nem voltak kiemelkedő megnyilvánulásai a könyvben, mivel Mia alig-alig vette észre. Nagyon várom a folytatást és azt, hogy Miának legyen egy első igazi csókja, mint a filmben… :)

+
>!
Eszter01
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Nem is értem, ez a könyv mit keres a Nagy könyv 100-as listáján. Csak azért olvastam el, mert ott volt, de amúgy olyan volt, mintha egy Tiffany vagy Romana regényfüzetkét vettem volna kézbe. Nem szeretem az olyan könyveket, amiket akár én is megírhattam volna, annyira egyszerű a nyelvezete és a története.
Tiltakozom a listán való szerepeltetése miatt. Ez egyáltalán nem NAGY könyv.
/Bocs a rajongóktól, de ez nálam labdába sem rúghat./

4 hozzászólás
+
>!
szim_
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Meg kell mondjam, teljesen lenyűgöz a sztori. Én tudom, hogyha csak egy icipicit is, de minden lányban ott van, hogy szeretne hercegnő lenni…de tényleg, ha csak egy egészen picit is. Annyira visz magával a történet, egyszerűen nem lehet letenni. Minden nagyon „Miás”, imádom a stílusát, annyira hétköznapi, egyszerű de mégis érdekes és szórakoztató. És Michael..! Hű, komolyan, annyira felidézi bennem, hogy mennyire jó is 14 évesen megtapasztalni az első szerelmet… Újra én is 14 vagyok!!! Nagyon várom már, hogy egymásra találjanak és végre bevallják érzéseiket. Lilly stílusa pedig valóban egyedi, de szerintem nagyon kedvelhető, egyértelműen ő az egyik legmeghatározóbb jellem a könyvben. Az egészben azt sajnáltam csak, hogy ilyen hosszú ideig össze voltak veszve. Na és Grandmére. Nem egy tipikus nagymama, de szerintem nem kéne a halálba kívánnia Miának olykor…de tényleg, ez már egy kicsit nekem sok. Azért csak a nagyanyja, viselkedjen bárhogy!
És Josh Richter…menj a fenébe, Lana Weinbergerrel együtt!!! Megérdemlitek egymást.

+
>!
nettikeee P
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Hátháthát! :D
Egy kis nosztalgia fogott el. Azt hiszem olyan tíz-tizenkettő lehettem, amikor ezt először olvastam, de így, tíz évvel később is ugyanúgy meg tudott fogni, mint akkor… Nem hiába volt ez a kedvencem sok éven keresztül.
Mia a Martens bakancsával elsöprő győzelmet aratott nálam. De azért sajnálom szegény lányt, amiért ilyen kis butuska. Igazán rájöhetett volna, hogy apucinak miért van olyan sok pénze… Nem számít…
Egyébként nagyon cuki, tényleg. Egy kamasz, akit elvarázsol, bálványoz valakit, olyan naiv, olyan tini… ^^


Népszerű idézetek

+
>!
girlhu

Matekórán, jaj mit tegyek?
Unalmamban hová legyek?
Firkáljak vagy ásítozzak,
A pad alatt torpedózzak?

Sonkás zsömlém elővegyem?
Félálomban mind megegyem?
Szundikálnék, álmodoznék,
Egy kicsi dalt dúdolgatnék.

Tábla fölött falióra,
Nem mozdul a mutatója.
Lassú idő, csak nem múlik,
Matekóra hosszan nyúlik.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika
3 hozzászólás
+
>!
Bi_bi_bi

Ha Carol Fernandez szépnek tart engem, akkor én is olyat akarok szívni, mint ő!

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis
+
>!
Chrissie P

Hová lettek a rendes nagyik, akik pitét sütnek az embernek és arany kincsemnek szólítják? Miért pont nekem jutott ki egy olyan, akinek sminktetoválása van és a tetejébe még ő kurváz le engem?

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grandmére
+
>!
Chrissie P

Az, európai hívások mindig bénák, mert hallani, ahogy a tenger alatti kábelek körül sustorog a víz. Ettől mindig ideges leszek, olyan, mintha a halak lehallgatnák a beszélgetést, vagy mi…

18. oldal

+
>!
Chrissie P

Ki a fene lógna még az iskolában péntek délután?
A Komputer Klubról persze elfeledkeztem.
A Komputer Klubról mindenki elfeledkezik, még azok is, akik oda járnak.

100. oldal

+
>!
_nalla_

Matekórán, jaj mit tegyek?
Unalmamban hová legyek?
Firkáljak vagy ásítozzak,
A pad alatt torpedózzak?

Sonkás zsömlém elővegyem?
Félálomban mind megegyem?
Szundikálnék, álmodoznék,
Egy kicsi dalt dúdolgatnék.

Tábla fölött falióra,
Nem mozdul a mutatója.
Lassú idő, csak nem múlik,
Matekóra hosszan nyúlik.

ÉS MÉG MINDIG NINCS VÉGE!!!

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika
+
>!
Chrissie P

A szüzesség elvesztése elég nagy lépés és a megfelelő személlyel kell hogy megtörténjen, máskülönben az ember elcseszi az egész életét, és könnyen doktor Moscovitz Negyven fölött egyedül nevű női terápiás csoportjában köthet ki minden második kedden.

69. oldal

+
>!
bevi

Mi a helyes válasz, ha egy férfi azt mondja: Szeretem Önt?
Köszönöm. Nagyon kedves.

150. oldal

+
>!
kiscsillag0310 P

Rommel Grandmére tizenöt éves törpeuszkárja. Ugyanolyan alakú és méretű, mint egy leguán, csak nem olyan okos.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grandmére · Rommel
+
>!
Chrissie P

A mamám csak olyan pasiknak engedi, hogy ott aludjanak, akiket igazán nagyon szeret. Az elmúlt tizennégy évben eddig összesen három ilyen pasi volt: Wolfgang, akiről kiderült, hogy meleg, Tim, akiről kiderült, hogy republikánus, és most a matektanárom.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Thermopolis

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jack London: A vadon szava
Mark Twain: Tom Sawyer kalandjai
Jean Webster: Nyakigláb Apó
Josephine Angelini: Istennő
Mia Thermopolis (Meg Cabot): Váltságdíj a szívemért
John Minahan: Jeremy
Margaret Peterson Haddix: Az utolsó kulcs
Scott Westerfeld: Leviatán
Irene Adler: A skarlátvörös rózsa rejtélye
Trenton Lee Stewart: A Titokzatos Benedict Társaság