!

A neveletlen hercegnő naplója 1. (A neveletlen hercegnő naplója 1.) 562 csillagozás

Hercegnő születik
Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1. Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
Régikönyvek.hu · 2.490 Ft –15% 2.117 Ft
Könyvtár

Mia Thermopolis az egyik percben még teljesen átlagos, tizennégy éves manhattani kamaszlány, a következőben pedig már Genovia trónörököse, akinek minden lépését egy állig felfegyverzett testőr követi, hercegnői illemtanleckéket kap igencsak nehéz természetű nagyanyjától, akit Grandmère-nek kell szólítania, és külsejének megváltoztatásán egy Paolo nevű stylist fáradozik. Miának minden porcikája tiltakozik a hercegnővé válás ellen, hisz, bár lapos mellével és langaléta termetével egyáltalán nincs megelégedve, valójában egész jól érzi magát a bőrében az Albert Einstein Gimnázium diákjaként. És hogy Genoviába költözzön? Bocsi, ez valami vicc?

Eredeti mű: Meg Cabot: The Princess Diaries 1.

Eredeti megjelenés éve: 2000

>!
Ciceró, Budapest, 2015
230 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635399505 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2002
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635393652 · Fordította: Merényi Ágnes
>!
Ciceró, Budapest, 2002
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394632 · Fordította: Merényi Ágnes

Enciklopédia 36

Szereplők népszerűség szerint

Michael Moscovitz · Mia Thermopolis · Grandmére · Lars · Kövér Lulu · Borisz Pelkovszkij · Lilly Moscovitz · Rommel · Lana Weinberger · Tina Hakim Baba · Diana walesi hercegné · Helen Thermopolis · Josh Richter · Mr. Gianini · Philipe Renaldo

Helyszínek népszerűség szerint

állatkert · Central Park · Manhattan · The Plaza Hotel


Hirdetés

Kedvencelte 65

Most olvassa 70

Várólistára tette 83

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
1.800 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
Ginewra könyve Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.
>!
1.000 Ft ★★★☆☆ Eladó Elcserélhető
Serpiente20 könyve Meg Cabot: A neveletlen hercegnő naplója 1.

Kiemelt értékelések

+
>!
meseanyu MP

Hát gyerekek, Meg Cabot azért kenterbe veri a Leiner Laurát. Ilyennek kell lennie egy igényesen megírt kamaszregénynek.

12 hozzászólás
+
>!
Adryenne1991

Teljesen odavagyok Meg Cabot könyveiért. Ő (és J. K. Rowling) szerettette meg velem az olvasást, és ezért nagyon hálás vagyok nekik.
A sorozatot már egyszer olvastam, a filmeket is többször láttam, de úgy gondoltam, hogy a 11. kötet elolvasása előtt, felelevenítem a történéseket, és végigolvasom újra a sorozatot.
Idén úgy is annyi olyan könyvet olvastam, ami nem jött be, hogy gondoltam, valami egészen jóval kell zárnom ezt az évet.

Azt mindenképpen meg kell említsem, hogy mindig gondban vagyok azokkal a könyvekkel, amikből filmet készítettek. Valahogy sokkal mélyebb nyomot szoktak hagyni a filmek, és amikor újra szeretném olvasni a könyvet, már nem tudok elvonatkoztatni a filmtől.
Itt ez mégis másképp történt. Teljesen el tudtam vonatkoztatni tőle, és a könyv újra a hatalmába kerített. Újra 14 éves lehetettem, holott már 24 is elmúltam.
Szeretem az írónő stílusát, és azt, hogy ennyire egyedi karaktereket tud létrehozni amellett, hogy a várva várt sablonos cicababák és szépfiúk is megjelennek a történeteiben.

Valószínűleg nem ez volt az utolsó alkalom, hogy végigolvasom a sorozatot.

+
>!
julicsenge

Hogy én ezt eddig miért nem olvastam?!
Fényévekkel jobb és másabb, mint a film. Ciki, ha majdnem 21 éves fejjel végigizgultam és nevettem egy 14 éveseknek való könyvet? Lehet, hogy visszamaradtam a fejlődésben :D Mia annyira a 14 éves én, hogy minden oldalon elképedtem. Én is ugyan ilyen nyomi szövegeket írtam a naplómba, meg dühöngtem a matekon, és fizika képletekből írtam sormintát…Atya ég, hogy ez néha mennyire hiányzik!

2 hozzászólás
+
>!
Röfipingvin MP

Talán tíz éve olvastam utoljára. Jól esett egy kis nosztalgiázás^^

>!
Ciceró, Budapest, 2002
258 oldal · puhatáblás · ISBN: 9635394632 · Fordította: Merényi Ágnes
+
>!
Jessei

Imádom..tök fölösleges lenne Cabot nénit nyolcvanadjára is az egekig dicsőítenem,de muszáj megjegyeznem, hogy valamit nagyon jól csinál!
Alig várom, hogy olvashassam a következő részt, már el is felejtettem min fog Mia picsogni fura de ő az akinél nem zavar az állandó hisztije, inkább szórakoztat .
ÉS KÖNYÖRGÖM VEDD MÁR ÉSZRE, HOGY MICHAEL BÍR!
Jó olvasni, ahogy a leendő barátok kezdenek összejönni és megismerkedni, mindig jókat somolygok, hogy hehe ti járni fogtok, ti meg szakítotok, de aztán megbékültök. Lélekmelengető

2 hozzászólás
+
>!
ScarlettBlair 

Tulajdonképpen ennek a sorozatnak köszönhetem, hogy megszállot könyvmoj lettem, Előtte csak a Harry Pottert olvastam, és már akkor is nagyon szerettem olvasni, de Mia és a története annyira a szívemhez nőt, hogy még most „felnőtt” fejjel is szívesen előveszem a könyveket, és olvasom őket. Meg Cabot azóta is az egyik kedvenc írónőm, nagyon szeretem a sítlusát.

A neveletlen hercegnő naplója (szerintem) egy iszonyatosan vicces, és szuperül megírt történet, ami mindenkinek kedvet csinálhat az olvasáshoz. Bár (akkor még) nem szerettem a macskákat, mindig is szerettem volna magamnak egy Kövér Lulut, és én valahogy Grandmére-t és a karcos stílusát is nagyon kedveltem, hiszem mindig (na jó, majdnem mindig) Mia érdekeit tartotta a szeme előtt. Azt hiszem lassan itt az ideje, megint újraolvasni a könyveket! :)

+
>!
Eszter01

Nem is értem, ez a könyv mit keres a Nagy könyv 100-as listáján. Csak azért olvastam el, mert ott volt, de amúgy olyan volt, mintha egy Tiffany vagy Romana regényfüzetkét vettem volna kézbe. Nem szeretem az olyan könyveket, amiket akár én is megírhattam volna, annyira egyszerű a nyelvezete és a története.
Tiltakozom a listán való szerepeltetése miatt. Ez egyáltalán nem NAGY könyv.
/Bocs a rajongóktól, de ez nálam labdába sem rúghat./

4 hozzászólás
+
>!
szim_

Meg kell mondjam, teljesen lenyűgöz a sztori. Én tudom, hogyha csak egy icipicit is, de minden lányban ott van, hogy szeretne hercegnő lenni…de tényleg, ha csak egy egészen picit is. Annyira visz magával a történet, egyszerűen nem lehet letenni. Minden nagyon „Miás”, imádom a stílusát, annyira hétköznapi, egyszerű de mégis érdekes és szórakoztató. És Michael..! Hű, komolyan, annyira felidézi bennem, hogy mennyire jó is 14 évesen megtapasztalni az első szerelmet… Újra én is 14 vagyok!!! Nagyon várom már, hogy egymásra találjanak és végre bevallják érzéseiket. Lilly stílusa pedig valóban egyedi, de szerintem nagyon kedvelhető, egyértelműen ő az egyik legmeghatározóbb jellem a könyvben. Az egészben azt sajnáltam csak, hogy ilyen hosszú ideig össze voltak veszve. Na és Grandmére. Nem egy tipikus nagymama, de szerintem nem kéne a halálba kívánnia Miának olykor…de tényleg, ez már egy kicsit nekem sok. Azért csak a nagyanyja, viselkedjen bárhogy!
És Josh Richter…menj a fenébe, Lana Weinbergerrel együtt!!! Megérdemlitek egymást.

+
>!
hypedne

Jaj ez nagyon jó volt! Sajnos a könyvek eddig kimaradtak az életemből, ezt most nagyon sajnálom, de igyekszem bepótolni. :D Vicces, volt, de nem idegesítően és érdekes. Szerettem Miát és nagyon kíváncsi vagyok, mi fog még történni vele. :)

+
>!
_nalla_

Kicsit / eléggé más mint a film, de nekem nagyon tetszett. Szegény Mia olyan szerencsétlen néha, de úgy viccesen szerencsétlen. Lilly-t is tökre bírom, néha kétszer is végig kell olvasnom, hogy mit mondott ahhoz hogy fel tudjam fogni :D Ja, és Michael, az ő karaktere is tökre tetszik. A cica meg, Kövér Lulu, aki zoknikat eszik nagyon aranyos.

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
girlhu

Matekórán, jaj mit tegyek?
Unalmamban hová legyek?
Firkáljak vagy ásítozzak,
A pad alatt torpedózzak?

Sonkás zsömlém elővegyem?
Félálomban mind megegyem?
Szundikálnék, álmodoznék,
Egy kicsi dalt dúdolgatnék.

Tábla fölött falióra,
Nem mozdul a mutatója.
Lassú idő, csak nem múlik,
Matekóra hosszan nyúlik.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika
3 hozzászólás
+
>!
Bi_bi_bi 

Ha Carol Fernandez szépnek tart engem, akkor én is olyat akarok szívni, mint ő!

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mia Thermopolis
+
>!
hóvirág P

Hová lettek a rendes nagyik, akik pitét sütnek az embernek és arany kincsemnek szólítják? Miért pont nekem jutott ki egy olyan, akinek sminktetoválása van és a tetejébe még ő kurváz le engem?

102. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grandmére
+
>!
hóvirág P

Az, európai hívások mindig bénák, mert hallani, ahogy a tenger alatti kábelek körül sustorog a víz. Ettől mindig ideges leszek, olyan, mintha a halak lehallgatnák a beszélgetést, vagy mi…

18. oldal

+
>!
hóvirág P

Ki a fene lógna még az iskolában péntek délután?
A Komputer Klubról persze elfeledkeztem.
A Komputer Klubról mindenki elfeledkezik, még azok is, akik oda járnak.

100. oldal

+
>!
_nalla_

Matekórán, jaj mit tegyek?
Unalmamban hová legyek?
Firkáljak vagy ásítozzak,
A pad alatt torpedózzak?

Sonkás zsömlém elővegyem?
Félálomban mind megegyem?
Szundikálnék, álmodoznék,
Egy kicsi dalt dúdolgatnék.

Tábla fölött falióra,
Nem mozdul a mutatója.
Lassú idő, csak nem múlik,
Matekóra hosszan nyúlik.

ÉS MÉG MINDIG NINCS VÉGE!!!

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: matematika
+
>!
hóvirág P

A szüzesség elvesztése elég nagy lépés és a megfelelő személlyel kell hogy megtörténjen, máskülönben az ember elcseszi az egész életét, és könnyen doktor Moscovitz Negyven fölött egyedül nevű női terápiás csoportjában köthet ki minden második kedden.

69. oldal

+
>!
hóvirág P

A mamám csak olyan pasiknak engedi, hogy ott aludjanak, akiket igazán nagyon szeret. Az elmúlt tizennégy évben eddig összesen három ilyen pasi volt: Wolfgang, akiről kiderült, hogy meleg, Tim, akiről kiderült, hogy republikánus, és most a matektanárom.

134. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Helen Thermopolis
+
>!
bevi

Mi a helyes válasz, ha egy férfi azt mondja: Szeretem Önt?
Köszönöm. Nagyon kedves.

150. oldal

+
>!
kiscsillag0310 P

Rommel Grandmére tizenöt éves törpeuszkárja. Ugyanolyan alakú és méretű, mint egy leguán, csak nem olyan okos.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Grandmére · Rommel

A sorozat következő kötete

A neveletlen hercegnő naplója sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján