!

Varjak tava 37 csillagozás

Mary Lawson: Varjak tava
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Varjak tava – a ritka felfedezések egyike, az írónő első regénye. Olyan meggyőző, lenyűgöző és érzelmileg oly tökéletesen irányított, hogy azonnal érezzük, mindez valóság. Varjak tava a szó szoros értelmében irodalmi élmény: egy könyv, amiben elmerülhet az ember, s egy név – Mary Lawson – amelyre érdemes odafigyelni. A Varjak tava káprázatos, lassan izzó, egy családi életét és egymástól való elszakadását bemutató történet Észak-Ontario „terméketlen vidékén”, a táj a tragédiák és küzdelmek hű tükre, itt a művelődésre fektetett túl nagy hangsúly is veszélyes lehet. A farmgazdálkodást folytató Pye-család története szinte görög tragédia, ahol az apák vétke a fiakat sújtja, és a kulisszák mögött is irtózatos események történnek. Középpontban a Morrison-család áll, akiknek tragédiája Pye-ékénál is súlyosabbnak tűnik, még ha kevésbé könyörtelen is, mert alattomos és megosztja a családot. Az árva Kate Morrison Matt, bátyja pártfogoltja. Különös elragadtatását a bányató élővilága iránt a… (tovább)

Eredeti mű: Mary Lawson: Crow Lake


Hirdetés

Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 33

Kívánságlistára tette 28

Kölcsönkérné 1

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
horsegirl
Mary Lawson: Varjak tava

Remek könyv a felnőtté válásról, nehéz döntésekről és arról, mennyire befolyásolhatja egy ember más életét. Nagyon különleges hangulata van; élvezet volt olvasni. :)

3 hozzászólás
+
>!
dezirel
Mary Lawson: Varjak tava

Ritka az olyan, hogy körül tudom határolni mi az, amit olvasnék. Még ritkább, hogy le is tudom venni a polcról. Valami kisvárosi hangulatú családregényre gondoltam, és másodikra meg is találtam.
Megnyugtató, jóleső érzés volt olvasni. Végig ott motoszkált bennem, hogy valamiért ismerős, csak nem tudtam hová tenni. Talán a Váratlan utazás, de inkább a helyszín miatt, nem a történet.

7 hozzászólás
+
>!
bozs P
Mary Lawson: Varjak tava

Csak olvastam, olvastam, azután egyszer csak elfogytak a lapok, amit sajnáltam.
Imádom azokat a könyveket, amiket úgy látok magam előtt, mint egy filmet és ez pont olyan volt. Mindenki megjelent előttem, fiúk, lányok, szomszédok, orvos, szerelmek, tanárok. Nekem nagyon önfeláldozók voltak a fiúk, amit el sem tudok képzelni az általam ismert férfiakról.
Egyedül az zavart, hogy korban nem tudtam őket rendesen betájolni. Gondolom, hogy mai időkben játszódik a történet, de egy konkrét évszámot szerettem volna.

6 hozzászólás
+
>!
almamag
Mary Lawson: Varjak tava

Úgy látom elég rendesen kilógok itt a sorból a két csillagommal… de az a helyzet, hogy nem igazán vagyok lenyűgözve. Nekem ez a tipikus egynek elmegy kategória volt, kábé egyenlő arányban voltak a bosszantó és a tetszős részletek. Mert például a tavak leírása klassz volt, meg egyszer-kétszer asszem nevettem is, ugyanakkor a főszereplő csajtól kiújult a vakolatkaparhatnékom, akár a múltjáról mesélt, akár a jelenről. Nem bánom, hogy elolvastam, mert amúgy nem volt ez rossz, csak hát nem nekem írták, ennyi.

4 hozzászólás
+
>!
timuska74
Mary Lawson: Varjak tava

Magamtól biztos nem választottam volna ezt a könyvet, de nem bántam meg. Nagyon feldúlt, nehéz volt megemészteni. Olvasmányos, nem hosszú, a lényeg benne van. Semmi hosszú, plusz, amitől már untam volna. Pont így volt jó.
Döbbenetes volt, ahogy a nagyok a kicsik mellé álltak. A Pye család története azonban szörnyű volt. Nem egy könnyű könyv!

+
>!
anni_olvas
Mary Lawson: Varjak tava

Teljesen valóságos történet, érzelmek. Nyugodt, letisztult, szomorkás könyv, szerettem olvasni.

+
>!
l2njpx
Mary Lawson: Varjak tava

Meglehetősen száraz és unalmas. A „nagy tragédiát” annyiszor és olyan hangsúllyal emlegeti állandóan a könyv, hogy mire odaértem, azt kérdeztem: ja, ennyi, ez az a nagy valami? És kerestem a sokak által hivatkozott hangulatosságot, de sehol nem találtam sajnos.

+
>!
Icur_picur
Mary Lawson: Varjak tava

Teljesen elvarázsolt… alig várom, hogy a gyerekeim kezébe adhasam!

+
>!
Dina_Balasch
Mary Lawson: Varjak tava

Különleges hangulatú könyv, néha már nyomasztó (számomra), és nem csak a történések miatt, hanem a kis falu miatt. Én személy szerint „meghalnék”, ha ilyen helyen kellett volna felnőnöm, és még felnőtt koromban is élnem.
Egyébként a történet jó, felnőtté válásról, áldozatokról, lemondásról

+
>!
belata
Mary Lawson: Varjak tava

Nagyon megható történet,a családot összetartó fiuk cselekedete olyan szivszoritó,hogy el is lehet felejteni hogy csak regény.


Népszerű idézetek

+
>!
MiNiki P

A holnap örökkévaló, és évek múlhatnak el egy pillanat alatt.


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is