!

Varjak tava 32 csillagozás

Mary Lawson: Varjak tava

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Varjak tava – a ritka felfedezések egyike, az írónő első regénye. Olyan meggyőző, lenyűgöző és érzelmileg oly tökéletesen irányított, hogy azonnal érezzük, mindez valóság. Varjak tava a szó szoros értelmében irodalmi élmény: egy könyv, amiben elmerülhet az ember, s egy név – Mary Lawson – amelyre érdemes odafigyelni. A Varjak tava káprázatos, lassan izzó, egy családi életét és egymástól való elszakadását bemutató történet Észak-Ontario „terméketlen vidékén”, a táj a tragédiák és küzdelmek hű tükre, itt a művelődésre fektetett túl nagy hangsúly is veszélyes lehet. A farmgazdálkodást folytató Pye-család története szinte görög tragédia, ahol az apák vétke a fiakat sújtja, és a kulisszák mögött is irtózatos események történnek. Középpontban a Morrison-család áll, akiknek tragédiája Pye-ékénál is súlyosabbnak tűnik, még ha kevésbé könyörtelen is, mert alattomos és megosztja a családot. Az árva Kate Morrison Matt, bátyja pártfogoltja. Különös elragadtatását a bányató élővilága iránt a… (tovább)

Eredeti mű: Mary Lawson: Crow Lake

Hirdetés

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

+
>!
horsegirl
Mary Lawson: Varjak tava

Remek könyv a felnőtté válásról, nehéz döntésekről és arról, mennyire befolyásolhatja egy ember más életét. Nagyon különleges hangulata van; élvezet volt olvasni. :)

3 hozzászólás
+
>!
Csenga
Mary Lawson: Varjak tava

Állandóan figyelmeztetnem kellett magam,hogy ez nem igaz történet!! A szerző remek családregényt írt,végigpityeregtem az egészet..és feleségül akarok menni Luke-hoz.

2 hozzászólás
+
>!
anni_olvas
Mary Lawson: Varjak tava

Teljesen valóságos történet, érzelmek. Nyugodt, letisztult, szomorkás könyv, szerettem olvasni.

+
>!
bozs
Mary Lawson: Varjak tava

Csak olvastam, olvastam, azután egyszer csak elfogytak a lapok, amit sajnáltam.
Imádom azokat a könyveket, amiket úgy látok magam előtt, mint egy filmet és ez pont olyan volt. Mindenki megjelent előttem, fiúk, lányok, szomszédok, orvos, szerelmek, tanárok. Nekem nagyon önfeláldozók voltak a fiúk, amit el sem tudok képzelni az általam ismert férfiakról.
Egyedül az zavart, hogy korban nem tudtam őket rendesen betájolni. Gondolom, hogy mai időkben játszódik a történet, de egy konkrét évszámot szerettem volna.

6 hozzászólás
+
>!
Blair
Mary Lawson: Varjak tava

Számomra letehetetlennek bizonyult. Nagyon tetszett a stílus, a szereplők, minden! A lassan kibontakozó történet igazán jól ábrázolja, mekkora hatással vannak ránk a gyermekkorban belénk nevelt elvek és elvárások… Örülök, hogy megakadt rajta a szemem (itt a molyon :P), és hogy az egyik kollégám meglepett vele karácsonykor :)

4 hozzászólás
+
>!
belata
Mary Lawson: Varjak tava

Nagyon megható történet,a családot összetartó fiuk cselekedete olyan szivszoritó,hogy el is lehet felejteni hogy csak regény.

+++
>!
Icur_picur
Mary Lawson: Varjak tava

Teljesen elvarázsolt… alig várom, hogy a gyerekeim kezébe adhasam!

+
>!
utazó
Mary Lawson: Varjak tava

Nem is lehetett volna csattanós vége, „csak” ilyen egyszerü, megbékélt . Nagyon szép és elgondolkodtató, megrázó és emlékezetes, mégis könnyen olvasható, viszonylag rövid, szépen megírt család-történet.

5 hozzászólás

Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el