!

Az imádott Jenna Fox 229 csillagozás

Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 17 éves Jenna Fox felépülőben van egy borzalmas balesetből, amelynek következtében egy éven át kómában feküdt. A balesetet megelőző életéből semmire sem emlékszik. Szülei átadják neki a családi videótárat, s a filmek láttán előtörnek az emlékképek. Csakhogy felmerül benne a kétség: a saját emlékeiről van-e szó? És miért nem hajlandó beszélni vele a balesetről a család egyetlen tagja sem? Jenna kíváncsisága egyre fokozódik, miközben rájön, hogy hazugságok hálójában vergődik. Ki kell derítenie az igazságot, bármi áron…

Eredeti mű: Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox

Eredeti megjelenés éve: 2008


Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Jenna Angeline Fox


Hirdetés

Kedvencelte 36

Most olvassa 5

Várólistára tette 165

Kívánságlistára tette 152

Kölcsönkérné 12

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
_Emese_ könyve Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Kiemelt értékelések

+
>!
Renkaa
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Az elején a könyvnek végig érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, valamit titkolnak Jenna előtt és alig vártam, hogy kiderüljön, hogy mi az.
Érdekes bele gondolni, hogy idővel akár mire is képes lehet az orvostudomány.
Én örülnék neki mondjuk, ha ez igaz lenne és tényleg bekövetkezne.
Az egyedüli karakter akivel nem tudtam mit kezdeni az Dane, nem derült ki róla semmi, hogy most akkor ő miért járt oda, mi volt a baja, mit miért tett.. ezt hiányoltam azért.
Hallottam, hogy nem folytatják itthon a sorozatot, mert hogy önállóan is megállja a helyét a könyv, plusz a folytatások állítólag nem is lettek jók.. és ez igaz is, mármint az első része. Szerintem tök jól le lett ez zárva. Nekem nem hiányoznak a folytatások, ha mégis megjelennének, akkor lehet, hogy elolvasnám kíváncsiságból de amúgy meg vagyok nélkülük.
A borítót pedig imádom, szerintem nagyon szuper lett. Emiatt is figyeltem fel a könyvre.

2 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Bemész a boltba. Meglátsz egy szépséges puzzle-t, nem is kérdés, hogy hazaviszed. Amint hazaérsz, alig várod, hogy nekikezdhess kirakni a képet. Kiborítod a darabokat, kezedbe fogod őket, és igyekszel megtalálni a helyüket.
Először nem gyanakszol. Stimmelnek a színek, egyre nagyobb lelkesedéssel kirakózol. Aztán ahogy egyre több részlet a helyére kerül, gyanút fogsz. Biztos, hogy ez a kép volt a dobozon? Megnézed, összehasonlítod, egyformának tűnik, de mégsem az. Amikor kész vagy, már biztos vagy benne: nem azt kaptad, amit ígértek. Viszont amit kiraktál sem tűnik annyira rossznak, csak más. Most aztán gondolkodhatsz, visszaviszed-e boltba vagy sem.

Jenna Foxnak önmagát kell összeraknia egy képre, amelyet videofelvételeken lát, de az eredmény nem az lesz, amit várt. Csak neki nincs lehetősége kicserélni önmagát…
Megdöbbentően jó regény fontos kérdésekről, és valójában nem is mondanám ifjúságinak. Az epilógus nekem nem kellett volna, de így is remek olvasmány.

9 hozzászólás
+
>!
Bak_Beatrix P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Fura egy könyv volt, bár ifjúsági sci-fi, mégis elég erőteljes morális kérdéseket taglal. Mitől ember az ember? Bármilyen eszközzel meg kell valakinek az életét menteni? Meddig mehet el a tudomány? A könyvben már bekövetkezett az, ami felé most haladunk – a rengeteg antibiotikumtól az emberek immunissá válnak a betegségekre és óriási járványok törnek ki. Ez a történet igazából egy trilógia része, bár elég szépen le lett zárva. Azért érdekelne a folytatása is.

2 hozzászólás
+
>!
Anitiger P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

(Még egy elkaszált sorozat…)
Bár nem rajongok különösebben a sci-fi könyvekért, nagyon megfogott ez a puzzle mintás borító! Igazából 1-1 pont a javára és ellene, hiszen a disztópiákat meg szeretem – ennyit a Moly.hu-s címkéiről.

A könyv izgalmas, olvasmányos és érdekes dolgokkal foglalkozik. Nem tudom, hogy miért disztópia, inkább sci-fi. Összességében értem, hogy miért nem kapták fel az olvasók, de sajnálom, hogy nem fogják folytatni a történet kiadását.

VIGYÁZAT! Nem éreztem benne a disztópiát, kicsit inkább utópisztikus ezzel a kék szupergéllel a sztori! Szerencsére megbocsátható félrevezetés, mert enélkül is élvezhető!

Nagyon erősen hat az érzelmekre a könyv, éjszaka olvastam a végét és majdnem elsírtam magam. Furcsa, nehéz témákat boncolgat – lélekről, szülői elengedésről, családi kapcsolatokról, emberségről, barátságról és rengeteg bonyolult dologról. Könnyedén szoktam ítéletet mondani Jennához képest, aki egy-egy szó meghatározásáról órákig-napokig mereng. Tetszett, jó az írásmód!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/09/mary-e-pearson-az-imadott-jenna-fox.html

+
>!
Bernadetti
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Először is: a borító fantasztikus!
Másodszor: ennek minek folytatás? És mégis miről szól? Nem is baj az, hogy magyarul nem jelentek meg, tökéletesen megáll a lábán ez a könyv önállóan is.
A cím alapján először valami nyálas romantikus történetre asszociáltam, örülök, hogy elolvastam a fülszöveget és végül kivettem, mert egy nagyon olvasmányos történet kerekedett ki belőle!
Az eleje egy kicsit lassú volt, de a közepétől kezdve faltam minden sorát! Gondolatokat ébresztett. Jól döntöttek-e a szülők? Milyen lehet így élni? Abba inkább bele se gondoltam, mit érezhet Jenna, de én biztos be is golyóznék.
A vége megint belassult kicsit, amolyan „olvassam már el, jelölhessem már olvasottnak molyon” érzés kerített hatalmába.
Egy egészen jó, de egyszer olvasós könyv ez.

+
>!
EgyKönyvmoly
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Mit marad belőled, ha nincs egyetlen emléked sem?
Hol kezdődik az ÉN?
Hol van a lelked?
Mire elég 10 %?
Nem számítottam rá, hogy ilyen komoly kérdéseket fog boncolgatni.
Az epilógus nekem már nem hiányzott, de így is szuper könyv!!!

+
>!
Amygdala P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Az első 100 oldalt halálra untam, és nem értettem, mi a csoda fog vajon kikerekedni ebből, miért tetszett ez olyan sok embernek? :)
Továbbra is tartom, hogy az első része el lett húzva, mint a rétes, még akkor is, ha szükséges volt a továbbiak megértéséhez. Viszont egy igen érdekes történetet kaptam, amire még keresem a szavakat. Talán jobb, ha nem próbálom elképzelni, hogy Jenna mit érezhetett, még bekattannék.
Viszont nagyon sok kérdés felvetődött bennem. Vagy inkább úgy mondom (írom), hogy vadul száguldoznak a gondolataim, össze-vissza, és nem tudom eldönteni, vajon helyes dolog lenne az, ha a tudomány erre képes lenne majd? Mi alapján döntünk, és ki dönti el, hogy ki érdemes arra, hogy tovább éljen? Mindenki kedves valakinek. Mindig lesz egy anyuka, egy apuka, vagy egy családtag, barát aki szeretné, ha továbbélnénk. De jó döntést hozna? Vagy ha egy független bizottság döntené el, ők mi alapján? Pontrendszer, most komolyan? mint a koleszba bekerüléshez? Nem tudom. Azt viszont egészen biztosra, hogy örülök neki, amiért ma még nincsenek ilyen kérdések, amiben döntést kell hozzunk.

+
>!
Vic12
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

A fülszöveg alapján nem számítottam rá, hogy ennyire elgondolkodtató témát fog boncolgatni a könyv. Jennával együtt próbáltam összerakni az információmorzsákat, hogy végre kiderüljön, ki is ő valójában. Ami aztán sokkal drámaibb lett, mint gondoltam.
Vajon meddig lehet elmenni, hogy megmentsük a számunkra fontos embert? És valóban megmentettük? Mi tesz minket emberré? Az a 10%?
A folytatások miatt függővégre számítottam, de a könyv lezárt, önmagában is olvasható.

2 hozzászólás
+
>!
zsebibaba007
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Emlékszem annak idején a borító miatt figyeltem fel a könyvre :D
Nem is csalódtam, és imádtam a könyvet. Tényleg egy puzzle darabjait kellett kiraknom olvasás közben, és szép lassan jöttem rá, hogy mi történik. Kíváncsi vagyok, hogy tényleg annyira rossz lett-e a folytatás…

>!
Ciceró, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397365 · Fordította: Németh Anikó Annamária
+
>!
kellyolvas P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Engem lenyűgözött a történet, a közeli jövőben játszódik, kicsit disztópikus jellegű. A kómából felébredő lány I/1-ben mondja el az érzéseit, félelmeit. Az emlékek lassan jönnek vissza és nagyon furcsák, ahogy ismeretlen minden, ami körülveszi. Az eleje épp ezért vontatottnak tűnik, de így hiteles. Jenna karaktere nagyon tetszett, visszaadta mindazt a vívódást, amit a helyzetében érezhet az ember. A könyv vége lezárt, de az írónő épp egy hónapja jelentette meg a folytatást, aminek a fülszövegét olvasva meglepődtem, de mindenképp elolvasom majd.
A könyv nem tökéletes, majd a blogban kifejtem, de a téma annyira eredeti, hogy mindenképp 5 csillag.


Népszerű idézetek

+
>!
Róka

– (…) De az, hogy valamit képesek vagyunk megtenni, még nem jelenti azt, hogy meg is kell tennünk.

125. oldal

+
>!
Sundelion33 I

Egyes dolgokat muszáj elmondani, még akkor is, ha ostobaságnak hangozhatnak. Van, amit nem lehet későbbre halasztani. Mert lehet, hogy nincs „legközelebb”.

220. oldal

+
>!
Sundelion33 I

Lehet, hogy az ember egész élete ebből áll csupán? Jelentéktelen apróságokból, amelyek végső soron összeállnak és létrehoznak egy személyt.

228. oldal

+
>!
KoŁibri

Lehetséges, hogy életünk bizonyos eseményei kitörölhetetlen nyomot hagynak, az idő egy adott pontján megfagy egy részünk, s ez egyfajta etalonunkká válik, amelyhez életünk hátralévő részét viszonyítjuk?

293. oldal

+
>!
Koksa

Bármiben hiszünk is, szertefoszolhat. Attól, hogy hiszünk benne, még nem válik létezővé valami.

172. oldal

+
>!
PimPo

Az élet akkor a legédesebb, ha csontig hatol.

95. oldal

+
>!
Sundelion33 I

Azt mondják, csak olyan eseményre emlékszik az ember, ami akkor történt meg vele, amikor már ismerte az annak leírásához szükséges szavakat.

193. oldal

++
>!
Godzsi P

– Olyan szívós vagy mint egy ló- állapítja meg.
– Te meg…-keresem a megfelelő szót.- Te meg nem.

118. oldal

+
>!
KoŁibri

… ha az ember elszántan halad az álmai szabta irányba, és van bátorsága, azt az életet élni, amelyet elképzelt magának, akkor mellészegődik a siker még a legváratlanabb pillanatban is.


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is