!

Az imádott Jenna Fox (Jenna Fox 1.) 263 csillagozás

Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
Bookline · 2.990 Ft –15% 2.542 Ft
1 2
Régikönyvek.hu 2.250 Ft-tól
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A 17 éves Jenna Fox felépülőben van egy borzalmas balesetből, amelynek következtében egy éven át kómában feküdt. A balesetet megelőző életéből semmire sem emlékszik. Szülei átadják neki a családi videótárat, s a filmek láttán előtörnek az emlékképek. Csakhogy felmerül benne a kétség: a saját emlékeiről van-e szó? És miért nem hajlandó beszélni vele a balesetről a család egyetlen tagja sem? Jenna kíváncsisága egyre fokozódik, miközben rájön, hogy hazugságok hálójában vergődik. Ki kell derítenie az igazságot, bármi áron…

Eredeti mű: Mary E. Pearson: The Adoration of Jenna Fox

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ciceró, Budapest, 2011
352 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635397365 · Fordította: Németh Anikó Annamária

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Jenna Angeline Fox


Hirdetés

Kedvencelte 39

Most olvassa 6

Várólistára tette 195

Kívánságlistára tette 169

Kölcsönkérné 12

Elcserélné vagy eladná

>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
_Emese_ könyve Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Roni90 könyve Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Varga_Szandi könyve Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Kiemelt értékelések

+
>!
Renkaa
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Az elején a könyvnek végig érezni lehetett, hogy valami nincs rendben, valamit titkolnak Jenna előtt és alig vártam, hogy kiderüljön, hogy mi az.
Érdekes bele gondolni, hogy idővel akár mire is képes lehet az orvostudomány.
Én örülnék neki mondjuk, ha ez igaz lenne és tényleg bekövetkezne.
Az egyedüli karakter akivel nem tudtam mit kezdeni az Dane, nem derült ki róla semmi, hogy most akkor ő miért járt oda, mi volt a baja, mit miért tett.. ezt hiányoltam azért.
Hallottam, hogy nem folytatják itthon a sorozatot, mert hogy önállóan is megállja a helyét a könyv, plusz a folytatások állítólag nem is lettek jók.. és ez igaz is, mármint az első része. Szerintem tök jól le lett ez zárva. Nekem nem hiányoznak a folytatások, ha mégis megjelennének, akkor lehet, hogy elolvasnám kíváncsiságból de amúgy meg vagyok nélkülük.
A borítót pedig imádom, szerintem nagyon szuper lett. Emiatt is figyeltem fel a könyvre.

2 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Bemész a boltba. Meglátsz egy szépséges puzzle-t, nem is kérdés, hogy hazaviszed. Amint hazaérsz, alig várod, hogy nekikezdhess kirakni a képet. Kiborítod a darabokat, kezedbe fogod őket, és igyekszel megtalálni a helyüket.
Először nem gyanakszol. Stimmelnek a színek, egyre nagyobb lelkesedéssel kirakózol. Aztán ahogy egyre több részlet a helyére kerül, gyanút fogsz. Biztos, hogy ez a kép volt a dobozon? Megnézed, összehasonlítod, egyformának tűnik, de mégsem az. Amikor kész vagy, már biztos vagy benne: nem azt kaptad, amit ígértek. Viszont amit kiraktál sem tűnik annyira rossznak, csak más. Most aztán gondolkodhatsz, visszaviszed-e boltba vagy sem.

Jenna Foxnak önmagát kell összeraknia egy képre, amelyet videofelvételeken lát, de az eredmény nem az lesz, amit várt. Csak neki nincs lehetősége kicserélni önmagát…
Megdöbbentően jó regény fontos kérdésekről, és valójában nem is mondanám ifjúságinak. Az epilógus nekem nem kellett volna, de így is remek olvasmány.

9 hozzászólás
+
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Fura egy könyv volt, bár ifjúsági sci-fi, mégis elég erőteljes morális kérdéseket taglal. Mitől ember az ember? Bármilyen eszközzel meg kell valakinek az életét menteni? Meddig mehet el a tudomány? A könyvben már bekövetkezett az, ami felé most haladunk – a rengeteg antibiotikumtól az emberek immunissá válnak a betegségekre és óriási járványok törnek ki. Ez a történet igazából egy trilógia része, bár elég szépen le lett zárva. Azért érdekelne a folytatása is.

2 hozzászólás
+
>!
zsiina
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Talán a megbocsátás is egyfajta változás. Csak apránként megy végbe.

Azt hittem, valami könnyű kis olvasmány lesz, de még mennyire, hogy nem volt az! Néhányszor lesokkolt, elgondolkodtatott, megnevettet, néhol pedig elég szomorú volt. Nem hittem volna, hogy ennyire szeretni fogom.

+
>!
AniTiger P
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

(Még egy elkaszált sorozat…)
Bár nem rajongok különösebben a sci-fi könyvekért, nagyon megfogott ez a puzzle mintás borító! Igazából 1-1 pont a javára és ellene, hiszen a disztópiákat meg szeretem – ennyit a Moly.hu-s címkéiről.

A könyv izgalmas, olvasmányos és érdekes dolgokkal foglalkozik. Nem tudom, hogy miért disztópia, inkább sci-fi. Összességében értem, hogy miért nem kapták fel az olvasók, de sajnálom, hogy nem fogják folytatni a történet kiadását.

VIGYÁZAT! Nem éreztem benne a disztópiát, kicsit inkább utópisztikus ezzel a kék szupergéllel a sztori! Szerencsére megbocsátható félrevezetés, mert enélkül is élvezhető!

Nagyon erősen hat az érzelmekre a könyv, éjszaka olvastam a végét és majdnem elsírtam magam. Furcsa, nehéz témákat boncolgat – lélekről, szülői elengedésről, családi kapcsolatokról, emberségről, barátságról és rengeteg bonyolult dologról. Könnyedén szoktam ítéletet mondani Jennához képest, aki egy-egy szó meghatározásáról órákig-napokig mereng. Tetszett, jó az írásmód!

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/09/mary-e-pear…

+
>!
Adryenne1991
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Amikor elolvastam a tartalmát, rögtön felkerült a kívánságlistámra. Nagyon tetszett a története annak ellenére, hogy fogalmam sem volt, hogy mire számítsak. A legvágyottabb könyveim közé tartozott.
A borítója nagyon tetszett.

Ezután jött a pofára esés.
Borzalmas volt. Egyáltalán nem azt kaptam, mint amire számítottam. És nem is csak azzal volt baj, hogy a történetét másnak képzeltem, hanem a stílus is furcsa volt. Azt vártam, mikor érek már a végére. Aztán a közepétől beindult egy kicsit, de a stílus még ott is érdekes volt.

Kezdek rájönni, hogy azokban a könyvekben csalódom a legnagyobbat, amit a legjobban szeretnék.

3 hozzászólás
+
>!
Bernadetti
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Először is: a borító fantasztikus!
Másodszor: ennek minek folytatás? És mégis miről szól? Nem is baj az, hogy magyarul nem jelentek meg, tökéletesen megáll a lábán ez a könyv önállóan is.
A cím alapján először valami nyálas romantikus történetre asszociáltam, örülök, hogy elolvastam a fülszöveget és végül kivettem, mert egy nagyon olvasmányos történet kerekedett ki belőle!
Az eleje egy kicsit lassú volt, de a közepétől kezdve faltam minden sorát! Gondolatokat ébresztett. Jól döntöttek-e a szülők? Milyen lehet így élni? Abba inkább bele se gondoltam, mit érezhet Jenna, de én biztos be is golyóznék.
A vége megint belassult kicsit, amolyan „olvassam már el, jelölhessem már olvasottnak molyon” érzés kerített hatalmába.
Egy egészen jó, de egyszer olvasós könyv ez.

+
>!
EgyKönyvmoly
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Mit marad belőled, ha nincs egyetlen emléked sem?
Hol kezdődik az ÉN?
Hol van a lelked?
Mire elég 10 %?
Nem számítottam rá, hogy ilyen komoly kérdéseket fog boncolgatni.
Az epilógus nekem már nem hiányzott, de így is szuper könyv!!!

+
>!
Roni90
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

A borító nagyon megfogott!!Imádom!!!És a történet is nagyon érdekes.Tetszett.
Már a könyv elején sejteni lehetett,hogy valami nincs rendben a Fox családban. A szülőket értettem is meg nem is.Jennának joga volt tudni,hogy mi történt vele,de nyílván nem lett volna könnyű elmondani neki.Viszont így csak még nehezebb volt neki elfogadni a történteket.
Allyst annyira nem kedveltem már az elején sem,és várható volt,hogy elárulja Jenna titkát,bár ez számára visszafelé sül el.
Dane egy állat.Nem nagyon értettem a szerepét,hogy mit keresett ebben a történetben.Ki lehetett volna hagyni.
Ethan persze imádnivaló,mondjuk a múltja meglepett,de meg tudtam érteni a reakcióját.
Jenna.Hmmmmmm.Érdekes személyisége van,szerethető lány.Meglepett,hogy az elején milyen rossz volt a viszonya a nagymamájával és a végére majdhogynem ő volt a legnagyobb bizalmasa.

+
>!
Amygdala
Mary E. Pearson: Az imádott Jenna Fox

Az első 100 oldalt halálra untam, és nem értettem, mi a csoda fog vajon kikerekedni ebből, miért tetszett ez olyan sok embernek? :)
Továbbra is tartom, hogy az első része el lett húzva, mint a rétes, még akkor is, ha szükséges volt a továbbiak megértéséhez. Viszont egy igen érdekes történetet kaptam, amire még keresem a szavakat. Talán jobb, ha nem próbálom elképzelni, hogy Jenna mit érezhetett, még bekattannék.
Viszont nagyon sok kérdés felvetődött bennem. Vagy inkább úgy mondom (írom), hogy vadul száguldoznak a gondolataim, össze-vissza, és nem tudom eldönteni, vajon helyes dolog lenne az, ha a tudomány erre képes lenne majd? Mi alapján döntünk, és ki dönti el, hogy ki érdemes arra, hogy tovább éljen? Mindenki kedves valakinek. Mindig lesz egy anyuka, egy apuka, vagy egy családtag, barát aki szeretné, ha továbbélnénk. De jó döntést hozna? Vagy ha egy független bizottság döntené el, ők mi alapján? Pontrendszer, most komolyan? mint a koleszba bekerüléshez? Nem tudom. Azt viszont egészen biztosra, hogy örülök neki, amiért ma még nincsenek ilyen kérdések, amiben döntést kell hozzunk.


Népszerű idézetek

+
>!
PimPo

Az élet akkor a legédesebb, ha csontig hatol.

95. oldal

+
>!
zsiina

– Vannak dolgok, amiket nem kell tudnunk. Csak hinnünk kell bennük.

++
>!
zsiina

Csakhogy annyira jó érzés elengedni valami régit és elkezdeni felépíteni valami újat.

++
>!
No_Exist

Mindenkinek van legalább egy barátja.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: barát
+
>!
zsiina

Miért van az, hogy annyira félelmetesnek érezzük az ismeretlent?

+++
>!
zsiina

Egyes dolgokat muszáj elmondani még akkor is, ha ostobaságnak hangozhatnak.


Hasonló könyvek címkék alapján

Rob Reger – Jessica Gruner: Emily the Strange – Elveszett emlékek
Dan Krokos: Hamis emlékek
Nick Sagan: Idlewild
Nemes István (szerk.): Delírium
Ernest Cline: Ready Player One
Suzanne Collins: Az éhezők viadala
Dan Wells: Ruins – Romok
Suzanne Collins: Futótűz
Dan Wells: Fragments – Töredékek
Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: Időfutár 5. – A por hatalma