Konyhanyelv 2 csillagozás

Marton Levente: Konyhanyelv

"Az ételkultúra otthon kezdődik.
Nincs jó étterem, nem is lehet igazán jó étterem olyan országban, ahol nem ismerik az ételeket. A valódi ételekre gondolok, amelyek valódi konyhákban készülnek, nem az élelmiszer-kombinátok aroma-fellegváraiban, sem a szupertrendéttermek kémiai laboratóriumaiban.
Ahogy az előző könyvemben, az „Ételmesék”-ben, úgy most a „Konyhanyelv”-ben is arra törekszem, hogy bemutassam, mennyi múlt és mennyi művészet húzódik meg a híres, régi fogások mögött. Reményeim szerint olyan könyv született, amelyet bárki szívesen fellapozhat akkor is, ha nem szándékozik főzni. S ha közben feltámad az alkotási kedv, akkor jól tagolt, pontos és részletes útmutatók kalauzolnak el a sikerhez. " (a Szerző)

>!
Arena 2000, 2011
256 oldal · ISBN: 9789639974432

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

rosa_canina>!
Marton Levente: Konyhanyelv

A könyv szép. A receptek modern alapanyagú és technikájúak, de ismerős ízűek, no nem a céklás bulgurra meg a feketekagyló-levesre gondolok, hanem a csirkepörköltre, ami itt citromos csirkeragu tésztakéregben vagy a koviubira, ami itt kefirrel hideg, nyári leves. Vitatható tézise a könyvnek, a libamáj Tatin őszibarackkal, mert állítólag jobb, mint egy nászéjszaka…..hm, hát nem tudom.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász
Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Váncza József: A mi süteményes könyvünk
Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv
Borbás Marcsi: A sűrűje 2.
Máté Pálné Terenyei Katalin: Ahogy én készítem… – Kati mama szakácskönyve
Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei
Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve
Bereznay Tamás: Mai magyar konyha
Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye