"Az ételkultúra otthon kezdődik.
Nincs jó étterem, nem is lehet igazán jó étterem olyan országban, ahol nem ismerik az ételeket. A valódi ételekre gondolok, amelyek valódi konyhákban készülnek, nem az élelmiszer-kombinátok aroma-fellegváraiban, sem a szupertrendéttermek kémiai laboratóriumaiban.
Ahogy az előző könyvemben, az „Ételmesék”-ben, úgy most a „Konyhanyelv”-ben is arra törekszem, hogy bemutassam, mennyi múlt és mennyi művészet húzódik meg a híres, régi fogások mögött. Reményeim szerint olyan könyv született, amelyet bárki szívesen fellapozhat akkor is, ha nem szándékozik főzni. S ha közben feltámad az alkotási kedv, akkor jól tagolt, pontos és részletes útmutatók kalauzolnak el a sikerhez. " (a Szerző)
Konyhanyelv 2 csillagozás
Várólistára tette 3
Kívánságlistára tette 6
Kiemelt értékelések
rosa_canina>!
A könyv szép. A receptek modern alapanyagú és technikájúak, de ismerős ízűek, no nem a céklás bulgurra meg a feketekagyló-levesre gondolok, hanem a csirkepörköltre, ami itt citromos csirkeragu tésztakéregben vagy a koviubira, ami itt kefirrel hideg, nyári leves. Vitatható tézise a könyvnek, a libamáj Tatin őszibarackkal, mert állítólag jobb, mint egy nászéjszaka…..hm, hát nem tudom.
Hasonló könyvek címkék alapján
- Gáll Tímea: Kölcsönkért kovász 100% ·
Összehasonlítás - Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren 100% ·
Összehasonlítás - Váncza József: A mi süteményes könyvünk 96% ·
Összehasonlítás - Jancsa Jani: Nagy burgerkönyv 97% ·
Összehasonlítás - Borbás Marcsi: A sűrűje 2. 94% ·
Összehasonlítás - Máté Pálné Terenyei Katalin: Ahogy én készítem… – Kati mama szakácskönyve ·
Összehasonlítás - Lejtényi Éva – Waldhauser György: Régi idők receptjei ·
Összehasonlítás - Magyar Elek: Az ínyesmester szakácskönyve 92% ·
Összehasonlítás - Bereznay Tamás: Mai magyar konyha ·
Összehasonlítás - Papp Emese: A Nők Lapja Konyha 100 legjobb süteménye ·
Összehasonlítás