20 zavarba ejtően rossz borító: http://flavorwire.com/378513/20-embarrassingly-bad-book-covers-for-classic-novels/view-all
Karcok
Kapcsolódó könyvek: Stephen King: A ragyogás · Mary Shelley: Frankenstein (angol) · Mary Shelley: Frankenstein · Ernest Hemingway: A Farewell to Arms · Ernest Hemingway: Búcsú a fegyverektől / Akiért a harang szól · Baroness Orczy: The Scarlet Pimpernel · Orczy Emma bárónő: A Vörös Pimpernel · Vladimir Nabokov: Lolita · Henry James: The Turn of the Screw · Henry James: A csavar fordul egyet · Fjodor Mihajlovics Dosztojevszkij: Bűn és bűnhődés · F. Scott Fitzgerald: The Great Gatsby · F. Scott Fitzgerald: A nagy Gatsby · James Joyce: Dubliners · James Joyce: Dublini emberek · Mark Twain: The Adventures of Huckleberry Finn · Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai · William Goldman: The Princess Bride · William Goldman: A herceg menyasszonya · Stephen King: Carrie · Lucy Maud Montgomery: Anne of Green Gables · Sylvia Plath: The Bell Jar · Sylvia Plath: Az üvegbura · L. Frank Baum – Eric Shanower: Dorothy and the Wizard in Oz · Charlotte Perkins Gilman: Herland · Elizabeth Gaskell: Cranford · Elizabeth Gaskell: Cranford – Egy orvos vallomásai · Virginia Woolf: Night and Day · Virginia Woolf: Éjre nap · William Shakespeare: Romeo and Juliet · William Shakespeare: Romeo és Júlia · Lewis Carroll: Alice's Adventures in Wonderland · Lewis Carroll: Alice Csodaországban

A februári tervezet. :)
Kapcsolódó könyvek: Jodi Picoult: Házirend · Dennis Lehane: Sötétség, fogd meg a kezem · Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai · Stephen King: Hasznos holmik · Nick Hornby: Fociláz · Kertész Imre: Sorstalanság · Stanisław Lem: Kiberiáda · Babits Mihály: Babits Mihály válogatott versei
Mark Twain: „Időnként elmegyek az orvoshoz, és megvizsgáltatom vele magam, mert az orvos is élni akar. Aztán elmegyek a gyógyszertárba, és kiváltom az orvosságot, mert a patikus is élni akar. Aztán a gyógyszert a csatornába öntöm – mert én is élni akarok!” :)
Kapcsolódó könyvek: Mark Twain: Huckleberry Finn kalandjai

„Az egész amerikai irodalom Mark Twain egyetlen könyvéből ered, a Huckleberry Finn-ből … Előtte semmi sem volt. Azóta sem írtak ilyen jót.” – Hemingway
Reményik Sándor: Szól a cenzor
Szól a cenzor: Vétó; megtiltom ezt.
E hasáb üres marad és fehér!
S az üres lapon gyúlnak lángbetűk,
Betűk: mint a tűz, betűk: mint a vér.
Szól a cenzor: Vétó; hatalmam nagy;
A semmiségbe vetlek vissza én!
S a fehér lapról láthatatlan sorokban
Feltámad az elítélt költemény.
Szól a cenzor: Álom, megfojtalak,
Hogy lásd a napfényt: én megtiltom Néked!
S szól az Ige: én öröktől vagyok
S nem érintenek halálok, születések!
Szól a cenzor: Ez férfimunka volt,
Ma nem olvasta senki e lapot!
S szól a fehér lap: tévedsz, jó uram,
Látatlanul mindenki olvasott!