Az ikrek próbája 48 csillagozás

Margaret Weis – Tracy Hickman: Az ikrek próbájaMargaret Weis – Tracy Hickman: Az ikrek próbájaMargaret Weis – Tracy Hickman: Az ikrek próbája

Raistlin alászállt Abyssbe, ahol egymás után aratja győzelmeit a Sötétség Királynőjének seregei felett.
Palanthas egét egy repülő erőd árnyékolja be, Kitiara és Lord Soth megkezdi az ostromot. Ekkor érkezik a városba az idő két megfáradt vándora, hogy Tanis mellé álljon. A félelf, Caramonnal az oldalán, bejut a Toronyba, ahol vérbe fagyva találja Dalamart és Kitiarát. Egy kísérteties találkozás a halállovaggal arra kényszeríti Caramont, hogy beváltsa szörnyű ígéretét: átlép a Kapun, hogy megölje ikertestvérét…

Dragonlance Legendák 3.

53. Richard A. Knaak: A Fekete Karom

500 Ft ★★★★★ Eladó
nemDóri könyve

Dominik_Blasir

Bevallom, ez így nagyon meglepett. Az első kettőt könnyedén felülmúlta, sokkal érdekesebbre és izgalmasabbra sikerült. A hangulat jó irányba változott, sokkal jobban éreztem rajta a komolyságot és a kissé humorosan kidolgozott elgondolkodtatást is. A trilógiában folyamatos javulás érzékelhető, ez remek lezárása lett a történetnek. Nagyon tetszett, jobban, mint az előzőek.

Tíci

Ó, hát ez a vége, annyira szívfájdítós, olyan szép szerelmes és olyan igazán Raistlin itt Raistlin… Méltó befejezés.

MaRee

a trilógia befejező része 10 pont az 5-ből szerintem, erre szokták angolul azt mondani, hogy EPIC :) nem is tudom olvastam-e már ennyire megindító, heroikus és egyben nagyon sötét történetet, talán a Tolkien regények mellé lehet sorolni, nálam a három regény elfoglalta azok mellett méltó helyét a polcon. elég rövidre sikerült ez már sajnos, egy nap alatt végeztem vele szinte, de ez semmit nem von le az értékéből. hihetetlen, az ember már azt hinné hogy 7-800 után már nagyjából tudja mi fog következni, de nem, még ígyis tartogat fordulatokat a cselekmény, de még milyeneket! a befejezés is méltó a regényhez, én könnyeztem az utolsó oldalnál, és akárhányszor vissza gondolok rá, meghatódok. mindenkinek ajánlom meleg szívvel a trilógiát aki kicsit is szereti a dragonlancet, nem fog csalódni.

kokaiakos

Rövid értékelésem: kötelező alapmű a Dragon Lance világát szerető embereknek.
Hamar sikerült végeznem ezzel a könyvvel,mikor vége lett, azt éreztem, hogy miért nincs tovább :D Caramon és Raistlin mindig is a kedvenc karaktereim voltak, Tas már csak hab a tortán. A trilógiában, ami a dárdaháború után játszódik, hatalmas átalakuláson megy át Caramon jelleme. A dárdaháború könyveiben néha már idegesített az, ahogy ikertestvéréhez viszonyul. Az ikrek próbájában végre nem éreztem ezt az ellenszenvet a karakter iránt, az eddig szerethető karakter végre levetkőzte hibáit, belenyugodott ikertestvére jellemébe és tényleg hősként viselkedett
. Bátran merem ajánlani azoknak akik szeretik a világot, és azoknak is, akik csak egy jó fantasyt akarnak olvasni (persze csak az előzmények elolvasása után).

++++
Noro

A Szukits kiadó által egy időben gyakorolt, „darabolós gyilkos” szisztémának köszönhetően az első kiadás csak a regény második felét tartalmazza. Az első kötet a hangzatos Pusztulás néven jelent meg.
Jó lenne valahogyan feltüntetni az ilyeneket a könyvek adatlapján…

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!