Negyven év telt el a pusztító káoszháború óta, azóta, hogy az istenek elhagyták Krynnt. Kegyetlen, hatalmas erejű sárkányok ragadták magukhoz a hatalmat Ansalon felett, felosztották maguk közt a kontinenst, és sarcot szedtek a leigázott területek népeitől.
A múlt hősei már megérdemelt végső álmukat alusszák. Új hősök veszik át helyüket, hogy folytassák a gonosz elleni küzdelmet.
Változás előtt áll a világ, még nem tudni, jó vagy rossz irányban. Ádáz mágikus vihar söpör végig Ansalonon, áradást és tüzet, halált és pusztítást hozva magával. Az égiháborúból egy különös, titokzatos fiatal lány bukkan elő. Sorsa összefonódik Krynn sorsával, hiszen egyedül ő tudja a jövő igazságát, a jövőét, amelyet furcsa és megmagyarázhatatlan szálak kötnek Krynn múltjának rémisztő titkaihoz.
A hanyatló nap sárkányai (Lelkek háborúja 1.) 27 csillagozás
Eredeti cím: Dragons of a Fallen Sun
Eredeti megjelenés éve: 2000

A vége tetszett.Ismétlem a vége.600 oldalas a könyv és a 320. oldaltól kezdett tetszeni.Azért ez rendesen megcsapolta a csillagokat.
Régóta szemeztem már ezzel a könyvvel, de amíg a Nyári napot nem olvastam, nem akartam elkezdeni. Végre a végére értem. Ezt nem azért írom, mert „rossz” volt, hanem mert szerintem kár kihagyni. Egy teljesen más hangulatú könyv ez, mint az eddigi DL könyvek, amiket olvastam…még Tas alakja is komorabb és ridegebb. Egy olyan jövő képe jelenik meg, amire Én nem számítottam, de teljesen magával ragadott…
A karakterek nagyon jók és a fordulatok is olyanok, amikre nem számítottam.
Várólistám ismét bővült 2 kötettel :D
Miután az Ikrek-trilógiában és a Nyári tűzben is többé-kevésbé csalódtam, nem is tudom, miért kezdtem tíz évvel később mégis bele ebbe a könyvbe. Talán azért, mert a rajongók olyan rosszakat mondtak róla. És mit nem szeret egy rajongó? Igen, az újdonságot (Tudom, rosszindulatú vagyok :-D)
És valóban, ez egy egészen újszerű trilógia, ami nem az eredetit klónozza újra és újra, egy jóval sötétebb világ, amelyben elég kevés hely jut a hagyományos fajta hősiességnek. Egy igazi bajom volt vele: túl hosszú lére eresztették.
Annyi különböző, de leginkább gyenge minőségű mellékszál és előzmény után végre ismét egy minőségi Dragonlance-regényt olvashattam, naná, hogy ismét a klasszikus szerzőpárostól. Holnaptól jöhet a folytatás!
Egy bajom volt csak vele (a többi kekeckedésnek minősülne): sajnos már Smaragdszem első feltűnésekor tudni lehetett, hogy ő Vérontó Cyan elf alakban, így a regény végén nem annyira lepődtem meg (avagy semennyire).
Nem tudtam elképzelni, hogyan lehet még normális folytatást kerekíteni A nyári tűz sárkányai után. Kicsit félve is kezdtem neki, de már az első pár oldallal magába szippantott a könyv. Pár helyen tényleg túlságosan el van nyújtva és elveszik a részletekben, mégis, összességében remek lett. Tényleg teljesen más hangulat árad ebből a trilógiából, mint a korábbi DL könyvekből, de ez nem baj, mert teljesen magával ragad. Nekem nagyon bejött, hogy egyszerre ilyen sok szálon fut a történet és hogy megjósolhatatlan, hogy mi fog kisülni az egészből.
Az új karakterek tetszettek és pár ismerős arc is felbukkan (Palin, Tas, Aranyhold).
Tetszett. :)
Kicsit néha túl hosszú nekem, de még belefér; mindenesetre pár részt rövidebbre vettem volna. Nekem eléggé tetszett, más mint anno a trilógia volt, főleg mert egyelőre teljesen külön szálakon fut a sztori, és még nem teljesen tiszta, hogy hol fog összeérni, ez fenntartja az izgalmat. A karakterek is tetszettek, meg a sok háttérkavarás. Nagyon érdekes volt újra találkozni a korábbi szereplőkkel ilyen öregen.
Két bajom volt vele összesen, az egyik a sztorival, a másik inkább logikai kérdés:
1. Én egyébként jókat nevetek mindig, amikor Tas jártatja a száját és mindenki szeretné agyoncsapni valamivel, de már annyi rész volt tele annak leírásával az eddigi kötetekben, hogy az unatkozó surranó mennyire közveszélyes stb, hogy kicsit untam ezeket…
2. A többi Dragonlance-könyvben tömegesen járkáltak a sárkányok emberi alakban, Cyannak miért kellett ehhez varázstárgy? Oké, hogy a sztori miatt, de azon kívül. :D
Ezenkívül azért csak 4, mert a Krónikákhoz azóta se ér fel nekem semmilyen Dragonlance. :)