A Dárdaháború félelmetes sárkányfattyai visszavonultak a harcmezőtől egy kellemes völgybe, valahol a kharolis-hegységben. Vagyis kellemes volna, ha nem lennének azok a bosszantó dombi törpék, akik csak nehezítik a sárkányfattyak kilátástalan jövőjét – fajtájuk ugyanis utódok nélkül kihaló félben van. Amikor a törpék fölfedeznek egy térképet, ami hatalmas kincshez vezet Thorbardin törpe királysága alatt, a sárkányfattyak is belekerülnek a kincsért folytatott versenyfutásba. Nem is sejtik, hogy mindannyian furcsa és szörnyű végzet felé tartanak, ami a Nyári Tűz idején ereszkedett Krynn világára. A Halálbrigád a hat kötetes Káosz háború sorozat első könyve. A történetek a Nyári Tűz Sárkányai idején játszódnak a Sárkánydárda világán.
Halálbrigád (Káosz-háború 1.) 21 csillagozás

Margaret Weis jó író. Ha nem szabja meg a szerepjáték, hogy mit írjon, akkor jókat tud alkotni. Szeretem a stílusát, mert valahogy a történeteit átlengi a bűbáj.
Ez a történet a szerepjáték miatt van. Azért jött létre, hogy a sárkányfattyak helyzetét tisztázza.
Ennek ellenére ez jó történet és úgy gondolom, hogy itt a szerepjáték nem megy a történet rovására. Ez egy kellemes könnyed történet, amely a krónikák után a nyári tűz sárkányi alatt játszódik. Akinek az tetszett ez is tetszeni fog.
Kedvenc Dragonlance történetem. Zseniális. Az, hogy itt nem vérszomjas barbár dögöknek mutatják be a sárkányfattyakat, hanem gondolkodó lényekként, külön jó pont. Nagy kedvenc. 5/5
5 csillagot megéri kiváló:).A sárkányfattyak eddig is rendkívül intelligens lények voltak csak nem fenyegette őket ennyire a kihalás ezért nem gondolkodtak el annyira a dolgokon.Teljesen logikus a dombi törpék és a sárkányfattyak közötti békés eggyüttlét.A sárkányfattyak csak túlakarják élni és mivel nincsenek nőstények (persze a végén megszerzik a nősténytojásokat)nem tudnak szaporodni a másik ok amiért nem mészárolják le a törpéket az élelem és a pálinka:).Egy ilyen parancsnokkal mint Kang nem csoda hogy túlélték:P.
Meglepődtem az alapkoncepción, de kimondottan jó volt látni a sárkányfattyakat, mint értelmesen gondolkodó lények. Nem gondoltam volna, hogy ez így működni fog, de hamar meg lehetett őket kedvelni, a köréjük tekert történet meg kellően fordulatos és izgalmas volt. Szinte már-már emberi érzésekkel ez így nekem tetszett.