Értékelések 280

++
>!
Kittyki7

Kötelezö olvasmány. Fuh, de nem szerettem a kötelezöket. Mégis, ez is tetszett. Éva borzasztó egy nöszemély, Ádám mindig bánkódik, nem való féfinak. Lucifer meg vicces, véleményem szerint igazán jó szereplö ebben a könyvben.

+++
>!
Horv_Dori

Idősebb fejjel érti meg az ember, hogy a szerző pontosan mire akart kilyukadni, és most már én is értem. Egyszerűen gyönyörű rímekkel, hasonlatokkal találkozhatunk, de mégis van egy mélyebb mondanivalója a történetnek. Úgy gondolom, hogy ezekből a „bűnökből” mindegyik még mindig megtalálható az emberi fajban, ez azért kicsit szomorú, de van esélyünk változni és ha valami nem is sikerül, a körforgás rendbe hoz mindent.

+
>!
littlethings16

Cselekményleírást tartalmazó szöveg

Kötelező olvasmányként mindenki számára eléggé elrettentő a mű. Nekem első olvasásra is az egyik legnagyobb kedvencem lett, talán a mondanivalója, talán az egyes társadalmak egy másik szemszögből való megfigyelése miatt… Rengeteg mindent lehetne még róla sorolni, de ami szerintem a legjobban ki kell emelni az a frappáns hasonlatok amelyekkel minden egyes szereplő monológjaiban találkozhatunk. A már híressé vált idézetek közül ezt a egyet (a számomra legfontosabbat) emelném ki, de persze sok ilyen nagyszerű van még….
„Mondottam, ember: küzdj és bízva bízzál!”

Hirdetés
+
>!
Viktorius

Régen olvastam, így nem áltathatom magam irodalmi mélységűnek képzelt értékeléssel. Emiatt csak annyit mondhatok, hogy akár jogosan nevezte neves költőnk első olvasatra Faust utánzatnak, akár nem, ennek a 15 színnek minden percét szerettem az órai elemzések őrjítő(en érdekes) körmölésével és kegyetlen kikérdezésével egyetemben.

+
>!
Adrirawia

Egy újabb jó kötelező középiskolában :)
Bár a nyelvezete számomra nehézkés volt (154 éves műtől mit várnék?:D), de tetszett, leginkább Lucifer volt a kedvenc szereplőm.
Sokat nem tudok róla írni, csak annyit, hogy tényleg nagyon jó a mű, és mindenkinek ajánlom, aki kicsit is nyitott.
4,5 csillag, mert említettem, nehéz volt számomra a nyelvezete :(

>!
Editorg, Budapest, 1991
184 oldal · ISBN: 9637438025
+
>!
Cicus

Végre egy olyan házi olvasmány, ami igazán tetszett.Nincs túlszépítve, csak a tiszta igazság van leírva benne.
Az elején nem értettem, hogy miért kellett Istent annyira dicsérjék , amiért ilyen nagyot alkotott, de a végén örültem, hogy megbocsátott Ádámnak, így megbocsátást nyert.
Mint ahogyan Ádám volt vele, szerintem egy hétköznapi ember is azt élné át, amit ő, elszörnyedne, ha tudná mi vár rá a jövőben( de talán jobb is, hogy nem tudja, mert erre tényleg nem tudott volna igazán felkészülni)
Összességében tetszett, Lucifert egy nagyon gonosz szereplőnek tartottam, aki be tudta bizonyítani azt amit akart, hogy az ember nem mindig olyan, mint aminek mutatja magát.
Összességében nagyon tetszett, örülök, hogy elolvashattam.

+