Értékelések 247

++++
>!
AeS

A gimnáziumi irodalomfüzetemben van vagy tíz oldal a darab jegyzete, órán leírtam egy-két szót azokból az idézetekből, amelyeket az osztályfőnököm példaként megemlített, és amikor hazaértem, kis, öntapadós jegyzetlapokra kimásoltam a vonatkozó részt, és odaragasztottam az aktuális részhez. Így belegondolva, azt a jegyzetet bárki megirigyelhetné. Minden sora aranyat ér – nem a jegyzetnek, a műnek.
Ha egy színt kellene választanom, az a londoni. De inkább ne kelljen, mert egészében véve kerek és hibátlan.

++
Hirdetés
+
>!
kávéscsésze

Nagyon nehezen tudom megfogalmazni a gondolataimat a műről .
Először is le kell szögezni, hogy nagyon tettszett ! Az, hogy kötelező olvasmány nagyon sok embert riaszt el az elolvasásától, pedig nem kellene! Zseniális gondolatok vannak benne. A mű felépítése és mondanivalója is igazán érdekes és elgondolkodtató. Létezik tökéletes kor ? Meg lehet ezt valósítani ? Nekem az is komoly kérdés, hogy vajon Lucifer jó vagy rossz?( komoly vitákat folytattam már erről egy ismerősömmel :D , de nem jutottunk dűlőre ). Tavaly nyáron olvastam, de azóta gondolkozom a mondanivalóján! kötelező elolvasni tényleg nem az iskola miatt,de ezt nem szabad kihagyni ! :)

+
>!
Razol

Az oktatás tragédiája, hogy kötelezőként tálalják.

++
>!
Anuika

Igazából tetszett is meg nem is. Nagyon utálok színdarabokat olvasni, őszintén.. de ez volt talán az egyetlen ilyen amit többnyire élvezettel olvastam. Voltak olyan részek amiket nem tartottam feltétlen szükségesnek benne, néha elvesztem az oldalhosszú monológok tengerében, sokszor idegesített fel a könyv hímsovinizmusa. Lucifer nélkül teljesen eluntam volna magam, de szerencsére a segítségével sokkal élvezetesebb lett.
Voltak benne nagyon szép gondolatok és örök igazságos is. Összességében egyszer mindenképp érdemes kiolvasni, és elgondolkodni rajta, de semmi több.