A pingvinek vándorlása 5 csillagozás

Luc Jacquet: A pingvinek vándorlása

Kötetünk izgalmas szövege és fantasztikus fotói tovább mesélik a kalandokat, még teljesebbé teszik a nagy sikerű mozifilm adta élményt. Luc Jacquet és csapata egy esztendőn át követte és filmezte a déli-sarkvidéken honos császárpingvinek életét. Világsikert aratott filmjük után most könyvalakban is közreadják a különleges és oly kedves madarak körében átélt elképesztő kalandjaikat. Tanúi lehetünk annak a küzdelemnek, amelyet a császárpingvin vív immár évezredek óta a könyörtelen, de felejthetetlenül szép antarktiszi környezettel.

Geographia, Budapest, 2007
160 oldal · ISBN: 9789639810051 · Fordította: Koncz Katalin

Röfipingvin MP

szép képek és egy kis információ ezekről a jég hátán is megélő madarakról. nekem különösen kedves könyv. tetszett.

Sceurpien I

Igazából maga a könyv nekem egy nem kellemes emlék, ugyanis a szülinapomra kaptam, az akkori barátnőmtől, aki aznap szakított is velem. De már csak a film, a zene, a képek és minden egyéb miatt is szép. Mindenkinek ajánlom, aki egyszer csak a kezébe tudja fogni.

GaborLajos

A film jobb volt…
a könyv igen rövid, és jóllehet kitér olyan részletekre is, amire a film nem, mégis sokkal kevésbé szívbemarkoló.
A könyvbe beválogatott képek nagy része is inkább a jeges tájat mutatja a pingvinek helyett.