!

A föld alatti piramis 127 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson New York‑i magándetektív megbízást kap, hogy kutasson fel egy eltűnt személyt, akiről csak egy csecsemőkori fénykép áll rendelkezésre. Nelsont még az sem keseríti el, hogy a megbízó a maffia embere, és megbízásának komolyságát egy lefűrészelt csövű puskával támasztja alá. A magándetektív nyomozni kezd az eltűnt ifjú után, s egyre hihetetlenebb kalandokba bonyolódik. Megtudja, hogy Peter Szilágyi, a San Antonió‑i egyetem professzora ásatást vezetett a múmiák földjén, hogy megtalálja a titokzatos föld alatti piramist.

A regény egyesíti magában a science fiction fordulatosságát a krimik izgalmával. Lehetséges‑e, hogy az elmúlt évszázadokban idegen világból érkezett űrhajósok szerepet játszottak az emberiség történetében? A föld alatti piramis kutatóinak szemében lehetségesnek tűnik…

Eredeti megjelenés éve: 1986

Hirdetés

Kedvencelte 25

Most olvassa 2

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 18

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
ODININ könyve
>!
Elcserélhető
Leoni könyve
>!
500 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
Rebane könyve
>!
2.200 Ft ★★★★☆ Eladó
antinazia könyve
>!
500 Ft ★★★☆☆ Eladó
Németh_Veronika könyve
>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Anitiger könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
AnTalk
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Gyerekkoromban olvastam, akkor annyira lekötött, olyan hatással volt rám, hogy még most is emlékszem a történetre. Ezt nem minden akkoriban olvasott könyvről tudom elmondani. Felnőttként valószínűleg másként látnám, hisz középiskolás korom óta nem olvastam semmit a szerzőtől.

1 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Az első, de úgy érzem, nem az utolsó Lőrincz L. László könyv, amit olvastam. Nagyon megfogott a humora, és hát volt benne egy kis sci-fi, amit nagyon tudok értékelni. (Persze ha ránézek a címre és visszagondolok a sztorira, rögtön @Inpu ugrik be. :))) )

7 hozzászólás
+
>!
Hadriadri
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Eletem elso konyve tole . Nem volt kerdes ,hogy a tobbi konyvet elolvassam. De ez maradt szamomra a kedvec!

+
>!
Montana
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ez volt az első, amit Lőrinc L. László néven olvastam tőle és nagyon tetszett. Szerencsétlen kezdés volt, mert a többi utána már nem tudta ezt az élményt kiváltani belőlem. Talán még az Üvöltő bika volt, ami tetszett ennyire.

2 hozzászólás
+
>!
nandras
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Kb 12 évesen olvashattam és annyira tetszett, hogy utána évekig csak sci-fit akartam a kezembe venni. Most már biztos nem tetszene annyira, de ha az akkori fejemmel pontozhattam volna amikor olvastam akkor biztos, hogy a maximumot adtam volna rá.

+
>!
mady
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Számomra a legjobb könyv az írótól,bár a régebbiek közül mindet szeretem.Minden benne van amit szeretek:Egyiptom,régészet,kaland,csipetnyi sci-fi,leheletnyi romantikával fűszerezve.

+
>!
Action
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Egyik osztálytársam mesélt róla, azonnal megfogott a sztori és elolvastam. Gyerekfejjel nagyon tetszett.

+
>!
GTimi2
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Életem első Lőrincz könyve, és itt megpecsélődött a sorsom!

+
>!
Eta IP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Újraolvasás: a legjobban az idegesített, hogy Szilagyi profnak meg Sam Nelsonnak a stílusa, hangneme, szóhasználata stb. tökéletesen megegyezett egymással.
Igazából a szereplők is 2D-sek voltak.
De a sztori elvitte a hátán az egészet.
Na, nézzük a következőt!

+

Népszerű idézetek

+
>!
dpspeti

Csak nem tört ki a forradalom Egyiptomban?

189. oldal (Két kötetes változat, első kötet)

+
>!
kolika

Ha hülyékkel van összezárva az ember, meg kell szoknia, hogy úgy is viselkednek. A majmoktól senki sem veszi rossz néven, ha grimaszokat vágnak a látogatókra vagy hozzávágják a sárgarépát az állatkertben!

+
>!
alaurent P

Hogy beletörődött-e Amenhotep fáraó a helyzetébe, arra az egyiptomi urak nem tudtak választ adni. Én azonban azt gondolom, hogy aligha. Csak hát a történet is azt mondja, hogy hiába állsz ki Korinthosz szélére ellenszélben, amely Hellészpontosz felől fúj: ha szembe köpsz vele, arcodba veri saját nyáladat, ha pedig könnyítesz magadon, behugyozza sarudat.

125. oldal

+
>!
Lornka

Alighanem mindketten akartunk valamit az élettől. De mindegyikünk mást…
S a kettő valahogy nem jött össze.

++
>!
Nita_Könyvgalaxis P

-Tudja a nyavalya. Na, szóval, bementünk a bozótosba, amit úgy látszik, nemcsak mi, hanem a bennszülöttek is szabadtéri latrinának használtak. Annyi volt ott a fel nem robbant bioakna, hogy csak csacsacsalépésben tudtunk átmenni köztük. Bár a legtöbbje már egészen kiszáradt.
-Nono! – emelte fel ujját a vörös. – Volt ott azért ott még robbanásveszélyes is!


Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el