!

A föld alatti piramis 134 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson New York‑i magándetektív megbízást kap, hogy kutasson fel egy eltűnt személyt, akiről csak egy csecsemőkori fénykép áll rendelkezésre. Nelsont még az sem keseríti el, hogy a megbízó a maffia embere, és megbízásának komolyságát egy lefűrészelt csövű puskával támasztja alá. A magándetektív nyomozni kezd az eltűnt ifjú után, s egyre hihetetlenebb kalandokba bonyolódik. Megtudja, hogy Peter Szilágyi, a San Antonió‑i egyetem professzora ásatást vezetett a múmiák földjén, hogy megtalálja a titokzatos föld alatti piramist.

A regény egyesíti magában a science fiction fordulatosságát a krimik izgalmával. Lehetséges‑e, hogy az elmúlt évszázadokban idegen világból érkezett űrhajósok szerepet játszottak az emberiség történetében? A föld alatti piramis kutatóinak szemében lehetségesnek tűnik…

Eredeti megjelenés éve: 1986


Hirdetés

Kedvencelte 26

Most olvassa 2

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 18

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
pwz SP
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Bájosan 80-as évek közepének magyar sci-fije! :) Egyben variációk egy témára LLL-től, aki két évvel később a „Nagy Folyómenti Civilizációk kialakulásának és fejlődésének külső segítséggel történő megvalósítására” írt egy másik sci-fi beütésű könyvet, az Üvöltő bika-t.
Ez valahogy jobban tetszett, beszippantott, na :D! Bár még keveset olvastam Laci bácsitól, de ez biztos ott van a legjobbjai között.
'Asszem, elő kell vennem a folytatást is, hiszen 2011-ben megírta A piramis gyermekei-t… :D

>!
Kozmosz Könyvek, Budapest, 1986
522 oldal · ISBN: 9632117034
4 hozzászólás
+
>!
PandaSára
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Szerintem Lőrincz L. László legjobb könyve, fordulatos, könyv a könyvben. Igaz, hogy a két stílus nehezen elválasztható egymástól, és az ember nem is ilyennek képzeli a komoly tudósokat, valamint van pár furcsa dolog a könyvben, mégis nagyon olvasmányos, magával ragadó történet.
Sokoldalú könyv, belecsempészett az író valóságot, mesét, művészettörténetet, szerelmet, kalandot és krimit is.
A figurák nem túlzottan kidolgozottak, és néha kicsit lassúak a párbeszédek, de én élveztem az egész könyvet :)

+
>!
AnTalk
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Gyerekkoromban olvastam, akkor annyira lekötött, olyan hatással volt rám, hogy még most is emlékszem a történetre. Ezt nem minden akkoriban olvasott könyvről tudom elmondani. Felnőttként valószínűleg másként látnám, hisz középiskolás korom óta nem olvastam semmit a szerzőtől.

1 hozzászólás
+
>!
Nita_Könyvgalaxis P
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Az első, de úgy érzem, nem az utolsó Lőrincz L. László könyv, amit olvastam. Nagyon megfogott a humora, és hát volt benne egy kis sci-fi, amit nagyon tudok értékelni. (Persze ha ránézek a címre és visszagondolok a sztorira, rögtön @Inpu ugrik be. :))) )

7 hozzászólás
+
>!
Hadriadri
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Eletem elso konyve tole . Nem volt kerdes ,hogy a tobbi konyvet elolvassam. De ez maradt szamomra a kedvec!

+
>!
Montana
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Ez volt az első, amit Lőrinc L. László néven olvastam tőle és nagyon tetszett. Szerencsétlen kezdés volt, mert a többi utána már nem tudta ezt az élményt kiváltani belőlem. Talán még az Üvöltő bika volt, ami tetszett ennyire.

2 hozzászólás
+
>!
nandras
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Kb 12 évesen olvashattam és annyira tetszett, hogy utána évekig csak sci-fit akartam a kezembe venni. Most már biztos nem tetszene annyira, de ha az akkori fejemmel pontozhattam volna amikor olvastam akkor biztos, hogy a maximumot adtam volna rá.

+
>!
mady
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Számomra a legjobb könyv az írótól,bár a régebbiek közül mindet szeretem.Minden benne van amit szeretek:Egyiptom,régészet,kaland,csipetnyi sci-fi,leheletnyi romantikával fűszerezve.

+
>!
Action
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis

Egyik osztálytársam mesélt róla, azonnal megfogott a sztori és elolvastam. Gyerekfejjel nagyon tetszett.

+

Népszerű idézetek

+
>!
dpspeti

Csak nem tört ki a forradalom Egyiptomban?

189. oldal (Két kötetes változat, első kötet)

+
>!
alaurent P

Hogy beletörődött-e Amenhotep fáraó a helyzetébe, arra az egyiptomi urak nem tudtak választ adni. Én azonban azt gondolom, hogy aligha. Csak hát a történet is azt mondja, hogy hiába állsz ki Korinthosz szélére ellenszélben, amely Hellészpontosz felől fúj: ha szembe köpsz vele, arcodba veri saját nyáladat, ha pedig könnyítesz magadon, behugyozza sarudat.

125. oldal

+
>!
Lornka

Alighanem mindketten akartunk valamit az élettől. De mindegyikünk mást…
S a kettő valahogy nem jött össze.

++
>!
kolika

Ha hülyékkel van összezárva az ember, meg kell szoknia, hogy úgy is viselkednek. A majmoktól senki sem veszi rossz néven, ha grimaszokat vágnak a látogatókra vagy hozzávágják a sárgarépát az állatkertben!

+
>!
Nita_Könyvgalaxis P

-Tudja a nyavalya. Na, szóval, bementünk a bozótosba, amit úgy látszik, nemcsak mi, hanem a bennszülöttek is szabadtéri latrinának használtak. Annyi volt ott a fel nem robbant bioakna, hogy csak csacsacsalépésben tudtunk átmenni köztük. Bár a legtöbbje már egészen kiszáradt.
-Nono! – emelte fel ujját a vörös. – Volt ott azért ott még robbanásveszélyes is!


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is