A föld alatti piramis 119 csillagozás

Lőrincz L. László: A föld alatti piramisLőrincz L. László: A föld alatti piramisLőrincz L. László: A föld alatti piramisLőrincz L. László: A föld alatti piramis

Samuel Nelson New York‑i magándetektív megbízást kap, hogy kutasson fel egy eltűnt személyt, akiről csak egy csecsemőkori fénykép áll rendelkezésre. Nelsont még az sem keseríti el, hogy a megbízó a maffia embere, és megbízásának komolyságát egy lefűrészelt csövű puskával támasztja alá. A magándetektív nyomozni kezd az eltűnt ifjú után, s egyre hihetetlenebb kalandokba bonyolódik. Megtudja, hogy Peter Szilágyi, a San Antonió‑i egyetem professzora ásatást vezetett a múmiák földjén, hogy megtalálja a titokzatos föld alatti piramist.

A regény egyesíti magában a science fiction fordulatosságát a krimik izgalmával. Lehetséges‑e, hogy az elmúlt évszázadokban idegen világból érkezett űrhajósok szerepet játszottak az emberiség történetében? A föld alatti piramis kutatóinak szemében lehetségesnek tűnik…

Eredeti megjelenés éve: 1986

antinazia könyve
500 Ft ★★★☆☆ Eladó
Németh_Veronika könyve

Maate P

Újraolvastam, mert most kijött a folytatás és nem árt ilyenkor.
Hát mit mondjak, valami ilyesmire emlékeztem. Vannak negatívumai. Az egyiptologiához kicsit is szagló embereknek ez nagyon le van butítva, egyszerűen nem így működnek a dolgok. A másik, hogy a szerkezete csapnivalóan rossz. Túl hosszú bevezető, aztán egy bazinagy naplórészlet, ami nem lehet napló, mert így nem ír naplót senki. És aztán még egy pici és a befejezés fél oldal. Az írótól, akinek egy befejezés 80 oldal szokott lenni idegesítően. Szóval inkább valami közepes hosszúságú lezárás kellett volna, ez csak ilyen upsz oldal alja, akkor itt be is fejezzük. Ettől még jó, de nem olyan jó. Várom a folytatást, hogy merre felé kanyarította a sztorit Laci bá.

AnTalk

Gyerekkoromban olvastam, akkor annyira lekötött, olyan hatással volt rám, hogy még most is emlékszem a történetre. Ezt nem minden akkoriban olvasott könyvről tudom elmondani. Felnőttként valószínűleg másként látnám, hisz középiskolás korom óta nem olvastam semmit a szerzőtől.

Nita_Könyvgalaxis P

Az első, de úgy érzem, nem az utolsó Lőrincz L. László könyv, amit olvastam. Nagyon megfogott a humora, és hát volt benne egy kis sci-fi, amit nagyon tudok értékelni. (Persze ha ránézek a címre és visszagondolok a sztorira, rögtön @Inpu ugrik be. :))) )

Hadriadri

Eletem elso konyve tole . Nem volt kerdes ,hogy a tobbi konyvet elolvassam. De ez maradt szamomra a kedvec!

Montana

Ez volt az első, amit Lőrinc L. László néven olvastam tőle és nagyon tetszett. Szerencsétlen kezdés volt, mert a többi utána már nem tudta ezt az élményt kiváltani belőlem. Talán még az Üvöltő bika volt, ami tetszett ennyire.

nandras

Kb 12 évesen olvashattam és annyira tetszett, hogy utána évekig csak sci-fit akartam a kezembe venni. Most már biztos nem tetszene annyira, de ha az akkori fejemmel pontozhattam volna amikor olvastam akkor biztos, hogy a maximumot adtam volna rá.

mady

Számomra a legjobb könyv az írótól,bár a régebbiek közül mindet szeretem.Minden benne van amit szeretek:Egyiptom,régészet,kaland,csipetnyi sci-fi,leheletnyi romantikával fűszerezve.

cseszlovák

Abszolút kedvencem a szerzőtől. Én is gyerekként olvastam először, de nem csak gyerekfejjel volt évezhető és lebilincselő. Sokadszori olvasásra is. Felnőtt fejjel is. Ez a kor mindig magával ragad. A jó sci-fik mindig megfognak. LLL stílusa itt még gördülékeny, nem önismétlő, izgalmas. Nekem 10/10.

fht109

Hát ez nagyon jó volt! Én inkább Lawrence könyv párti vagyok, de ez most nagyon el volt találva. Érdekesek voltak benne az egyiptomi utalások is„ a végére szép kerek történet lett, minden kis titokra választ kaphattunk . Szerettem Nelsont is benne( bát azért sok hasonlósága volt Leslie-vel be kell valljuk :)) Már várom, hogy kezembe vehessem a folytatását!

xevus

A család egyik nagy kedvence volt, mindenki elolvasta, a szüleim, a kollégáik, a nyaralótársak… Nem tudom, milyen lenne mai szemmel, de hatodikos vagy hetedikes koromban odáig voltam érte!

dpspeti

Csak nem tört ki a forradalom Egyiptomban?

189. oldal (Két kötetes változat, első kötet)

alaurent P

Hogy beletörődött-e Amenhotep fáraó a helyzetébe, arra az egyiptomi urak nem tudtak választ adni. Én azonban azt gondolom, hogy aligha. Csak hát a történet is azt mondja, hogy hiába állsz ki Korinthosz szélére ellenszélben, amely Hellészpontosz felől fúj: ha szembe köpsz vele, arcodba veri saját nyáladat, ha pedig könnyítesz magadon, behugyozza sarudat.

Lornka

Alighanem mindketten akartunk valamit az élettől. De mindegyikünk mást…
S a kettő valahogy nem jött össze.

kolika

Ha hülyékkel van összezárva az ember, meg kell szoknia, hogy úgy is viselkednek. A majmoktól senki sem veszi rossz néven, ha grimaszokat vágnak a látogatókra vagy hozzávágják a sárgarépát az állatkertben!

Nita_Könyvgalaxis P

-Tudja a nyavalya. Na, szóval, bementünk a bozótosba, amit úgy látszik, nemcsak mi, hanem a bennszülöttek is szabadtéri latrinának használtak. Annyi volt ott a fel nem robbant bioakna, hogy csak csacsacsalépésben tudtunk átmenni köztük. Bár a legtöbbje már egészen kiszáradt.
-Nono! – emelte fel ujját a vörös. – Volt ott azért ott még robbanásveszélyes is!