Az Oroszlán leánya (Úri csirkefogók 1.) 21 csillagozás

Loretta Chase: Az Oroszlán leánya

Esme Brentmor gyengéd szívű, félelem nélküli lázadó, akinek indulatai forróbbak, mint lángoló vörös haja. Titokban arra készül, hogy megbosszulja apja halálát. Arra kényszerül, hogy együtt utazzon egy jóképű angol lorddal Albánia kemény és sivár vidékén át. Varian St. George öntelt arisztokrata, aki eljátszotta a családi vagyont, és most csinos külsejéből és vele született sármjából él. Esme megveti ugyan önző és az élvezeteket hajszoló életmódjáért, Varian nyers érzékisége mégis felkelti benne a forró és édes szenvedélyt. Ahogy a veszedelmes utazás közelebb hozza őket egymáshoz, Esme a csiszolt külső mögött felfedezi a becsületes és bátor férfit, aki mindent elkövet, hogy méltó legyen hozzá, mert magáénak akarja… mindörökké.

Eredeti mű: Loretta Chase: The Lion's Daughter

Anita82 könyve
1.300 Ft ★★★★★ Eladó
cirmilla könyve

Elhaym

Mit kapunk, ha kezünkbe vesszük az Oroszlán leányát?

1818-ban játszódó történetet, változatos helyszíneket: Albánia, Korfu, Olaszország, London. Egy intrikákkal, korrupcióval, lázadással, ármánykodással, cselszövéssel, összesküvéssel teli letehetetlen könyvet. Sok sok bonyodalmat egy sakk bábú, a sötét vezér körül, szerethető karaktereket és egy kiváló fordítást.

Loretta Chase remélem nagyon népszerű lesz nálunk, nálam megelőzte a többi kedvenc írómat: Garwoodot, Quinnt és Lindseyt is. Imádom Chase sorozatát, ezért mindenkinek ajánlom.
Bővebben:

nat P

Sokszor gondolom úgy,hogy a történelmi romantiak újat már nem fog tudni mutatni nekem, egyszerűen csak szeretem, de mindegyik könyv kb ugyanarról szól. Alapvetően ez igaz is, ez a könyv mégis üdítően más volt. A helyszín, a történet, a szereplők. Variant nagyon kedveltem, és nagyon sokat nevettem rajta, szerettem,hogy még a történet végén sem lett az a nyálas hősszerelmes, aki minden humorát elveszíti és csak a főhősnő után sóhajtozik. Sokszor mosolyogtam azon, hogy miket gondol,amikor ideges. És elég sokszor volt ideges Esme miatt :) Azon külön jól elnevetgéltem, hogy szinte rosszul volt és sokkot kapott,amikor rájött,hogy a vetélytársa milyen jól néz ki :)
Esme-vel sem volt gondom, örültem,hogy nem a szokásos hősnőt kaptam. Bár a könyvnek mindenképpen jót tett,hogy Varian szemszögéből kb ugyanannyit láttunk mint Esme szemszögéből,ha nem többet.
Néha kicsit túlzásnak éreztem a sakk figura körülötti bonyodalmat,de jár az öt csillag, mert nagyon újszerű volt, nagyon szórakoztató és nagyon jó könyv.

kurama_yoru

Nekem nagyon tetszett a könyv. Izgalmas volt Albániáról olvasni, olyan szokásokról, amikről még nem hallottam. Hisz minden történelmi romantikás könyv többségében Angliában, ritkábban Észak-Amerikában játszódik. A történet végig izgalmas volt. Amikor már azt hittem, hogy megoldódott a bonyodalom, és már kérdeztem volt magamtól, hogy akkor miről fog még szólni a könyv maradék egyharmada, jött egy másik bonyodalom, jött az újabb izgalom. Sokkal komolyabb volt a történetvezetés, mint Julia Quinn könyveinél. Az írás ugyanolyan szórakoztató, de még sincs annyira poénra véve az egész. Kíváncsi vagyok, hogy Chase minden könyve ilyen jó-e, vagy csak Esme karaktere tette meg a hatását. Én mindkét verzióban kiegyeznék, de feltétlenül el fogom olvasni a többi könyvét is, hogy kiderítsem.

krisztin21

Mielőtt elkezdtem, sok rossz véleményt olvastam róla, nekem mégis tetszett. S már itt felfigyeltem Ismalra:)

Bak_Beatrix

Nagyon tetszett a könyv, főleg azért, mert a történet főleg Albániában játszódik. Főhősünk, Lord Varian hitelezői elöl menekülve ismerkedik meg Itáliában Lady Dianával és annak fiával, Percivallal, majd a hölgy halála után a fiút kíséri el Albániába. Itt kezdődnek a bajok, Varian Esmével való találkozása alapjaiban megrengeti a Lord világát, és miatta szeretne jobb emberré válni. A fordulatos kalandok mellett jókat szórakozhatunk Esme és Varian vitáin és a könyvben szereplő „rosszfiú” Ismal is kedvelhető figurává válik.

Kathreen

Új írónő, jó fülszöveg, történelmi romantika – ez kell nekem, mégis sokszor éreztem egy kicsit lassúnak a történetet. De aztán mindig történt valami, ami olvasásra ösztönzött.
Varian-t megszerettem a történetben, a végére felnőtt a felelősségre, viszont Esme-t végig nem sikerült megkedvelnem.

Maszatostappancs

Jobb volt, mint vártam, de tényleg…. Kidolgozott karakterek (ha nem is mind) kalandok Albánia szerte és Londonban. A könyv olvastatja magát bár az talán jelent valamit, hogy a kedvenc szereplőm a 12 éves és nem Esme vagy Varian. A két főszereplő közül egyik sem tudott igazán megnyerni, Esme karaktere egy kicsit hirtelen változott (gondolom ahogy a történet megkívánta), pedig az alapok nagyon jók voltak, de nekem sajnos Esme nem lett igazán élő. Varian egy fokkal jobban kidolgozott őt már jobban el tudtam képzelni.
Az egész világ felépítése viszont érdekes, kíváncsian várom a folytatást, hogy ott kik fognak felbukkanni.

wallery

Nem hittem volna, hogy valaha ezt mondom egy igazán vékony könyvre: nagyon hosszú volt. Rengetegszer unalmas is, az időhúzás sokszor az idegeimre ment. Esme számomra nem volt egy szerethető karakter, a többiekkel kapcsolatban is eléggé vegyesek az érzéseim.

Ingryd

Teljesen véletlenül akadtam rá a könyvtárban, és nem csalódtam benne. Az írónő nemcsak különleges helyszíneket (Albánia, Korfu, Olaszország, az Adria) mutat be az olvasónak, hanem kidolgozott karaktereket, fordulatos kalandokat és romantikus jeleneteket. A két főhős kapcsolata is fokozatosan alakul ki. Esme karaktere sem a megszokott volt: kedves és gyengéd, de ugyanakkor erős, lázadó és bátor. Varian sem a tipikus hősszerelmes figura volt. Talán az ő jellemfejlődését könnyebben nyomon tudtam követni. Jó volt az ő szemszögéből is belepillantani a történetbe. Érdekesek voltak a reakciói Esme tetteire, illetve a vetélytárs személyére. Nagyszerűen felépített történet, bár néhány helyen elnyújtott volt. Amikor egy bonyodalmat megoldottak és úgy tűnt minden rendben, akkor jött egy újabb, érdekesebb nehézség. A mellékszereplők jellemét is részletesen bemutatta. A könyv nagyon szórakoztató volt, humoros és izgalmas.

mamono

Igazán tetszett, hogy képes volt az írónő nem átlagos helyszínre helyezni a szereplőket. És hát mit ne mondjak, Albánia nem éppen gyakori helyszín.
Az viszont nem tetszett, hogy Esme néha annyira gyerek volt, hogy legszívesebben felpofoztam volna. de az el kell ismernem, hogy ő és Varian nagyszerű párt alkotnak.
Azt is el kell ismernem, hogy az írónő mesterien fűzte a különböző szálakat, és ugrott át időnként az egyikről a másikra.

tigi5

– Menj a pokolba! – kiáltotta a lány. – A sakálok lakmározzanak a beleiden, miközben a szíved még dobog. Ess bele a legsötétebb folyóba, és lepjék el testedet a piócák. A férgek öreganyja verjen tanyát az arcodon és árassza el ivadékaival a szemed, az orrod…
– Ah, egy albán szerelmes dal. És ezt nekem írtad, te romantikus lélek. Remek. Megadom magam. – Kitárta a karját. – Gyere, borítsd csókokkal azt az elragadó arcomat.

Ingryd

– (…) Te azt hiszed, a Mindenható hibát követett el. Én azt, hogy valami angyal küldött téged. – Elengedte az asszony kezét, és megcirógatta az arcát. – Egy olyan angyal, aki nyilvánvalóan olvasta a Childe Haroldot, és úgy döntött, jobb lesz, ha átírja komédiára.
– Childe Harold? – Esme eltolta a férje kezét. – Lord Byron poémájáról beszélsz? Amelyet Albániáról írt?
– Albánia csak egy része a hosszú mesének, amely egy boldogtalan vándorról szól. Azon az éjszakán, amikor Percival hazudott a sötét vezérről, az első éneket olvasta.
Varian a szemét lehunyva idézte: – Így ért a bűnök útvesztőin át, / De bűnbánón magába mégse tért, / Nagy nővadász volt, ám csak egy leányt / Imádott, akit, hajh, hiába kért…*

*George Byron: Childe Harold indulása (Tóth Árpád fordítása)

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!