Pokoli lecke 10 csillagozás

Lorenzo Carcaterra: Pokoli lecke

Manhattan szívében, a bevándorlóiról, kisstílű bandáiról, kétes üzelmeiről és illegális szerencsejátékairól elhíresült, korrupciótól, uzsorásoktól és bűnözőktől hemzsegő Pokol Konyhájában éli küzdelmes mindennapjait négy tinédzser – négy elválaszthatatlan jó barát. Az otthoni kötelékektől elszakadva, a zűrös családi háttérből kiábrándulva, az erőszak és az egyház között ingázva az utcán keresik a szórakozást, a gyerekes csínytevéseket, mígnem egy nap saját bőrükön tapasztalják, mennyit ér az emberélet: meggondolatlan tréfájuknak csaknem áldozatul esik egy ember, s a fiúk egy könyörületet nem ismerő intézet falai mögé kerülnek. Miként lehet átvészelni a rettegéssel töltött napokat?

GABO, Budapest, 2005
384 oldal · ISBN: 9789637318665 · Fordította: Szőnyi Péter

nyolcadikutas

Na! Ez az, ami zseniális. Erőteljes, drámai és letaglózza az embert. A belőle készült film is remek, de a regény mindent visz. Ajánlom mindenkinek!

StoneStone

Nagyon szeretem ezt a könyvet.
Többször olvastam már és a filmet is többször láttam. Mindkettő remek volt.

Megrázó de szép és a következmények súlyát is nagyon jól bemutatja,bár azért kicsit durva formában.

BerAnna

Elsőnek a filmet láttam, aztán olvastam a könyvet, nagyon megszerettem ezt a történetet, megható és szívbemarkoló, és ha valóban megtörtént, ahogy az író állítja, akkor még sokkolóbb és megdöbbentőbb.
Részletesebb vélemény a blogomon:

cinege

Megrázóan szép. Kár, hogy előbb láttam a filmet, mint hogy olvastam volna a könyvet. Biztos jobb lett volna úgy.

cinege

Nokes meg a többi fiú nem sokat láttak az életből, és amit láttak, az nem tetszett nekik. Aki így nő fel, belül legtöbbször üres marad. Ők is azok. Üresek. Nincs belül semmi. Kívül se sok.