Ott tartok, hogy VIT, vagyis Világifjúsági Találkozó. 1957-ben Moszkvában rendezték a hatodikat, ahol eddig a legtöbben vettek részt. A második Budapesten volt 1949-ben, a nyolcadik 1962-ben Helsinkiben. (Az már Nyugat.)
De nem ezeken lepődtem meg, hanem hogy ez még mindig létezik. A legutóbbi tavaly volt Johannesburgban. Mottója: „Győzzük le az imperializmust a világbékéért, a szolidaritásért és a szociális átalakulásért!”
Karcok

Kapcsolódó könyvek: Ljudmila Ulickaja: Imágó
Jaj, de jó volt a mai könyvbemutató :) Csak azt sajnálom, hogy csomóan kinn ragadtak (teljesen tele volt a mozi, szerintem jóval a balesetveszélyesnél több embert engedtek be így is), és nem volt dedikálás a kéztörés miatt :(
Viszont a beszélgetés itt nagyon jól sikerült, Goretity József értelmes kérdéseket tett fel, Ulickaja meg okosakat válaszolt :) Hihetetlenül intelligens nőnek tűnik, és olyanokat mondott, hogy beleremegtem (az milyen, hogy elmész egy könyvbemutatóra, és az író olyanokról beszél, amik épp a te életedben most kulcsfontosságúak, és mintha hozzád beszélne, rólad, az elevenedbe vág…). Hú, hátborzongató.
És megnyugodtam: ő is jobban szeret novellákat írni :)
Kapcsolódó könyvek: Ljudmila Ulickaja: Imágó
Tegnap @malenkij egy kedves barátom (szülinapja volt és Ulickaja a kedvenc) és én leugrottunk Ulickaja könyvbemutatójára. A „beszélgetés” kritikán aluli volt, nagyjából értelmezhetetlen, amit a szervezők műveltek. És bár valamilyen baleset során eltört Ulickaja keze (megismerkedett a magyar egészségüggyel) készségesen dedikált. Összességében remek élmény volt, csakis Ulickajanak köszönhetően. Nagyon nagy kár hogy megpróbálták tönkretenni, például bár az új könyve (Imágó) volt az apropó, arról egyetlen szó sem esett.
Kapcsolódó könyvek: Ljudmila Ulickaja: Imágó
Három példányt lehet megnyerni, szept. 11-én 24 óráig.
Ulickaja Debrecenben, úristen, úristen!! *fan bekapcs* *piheg*
Kapcsolódó könyvek: Ljudmila Ulickaja: Médea és gyermekei · Ljudmila Ulickaja: Vidám temetés · Ljudmila Ulickaja: Szonyecska · Ljudmila Ulickaja: Odaadó hívetek, Surik · Ljudmila Ulickaja: Elsők és utolsók · Ljudmila Ulickaja: Életművésznők · Ljudmila Ulickaja: Imágó