Rettentő gyönyörűség 250 vélemény

Libba Bray: Rettentő gyönyörűség
Molybolt

Gemma Doyle más, mint a többi lány, akinek kifogástalan a modora, csak akkor szólal meg, ha szólnak hozzá, tudja a helyét, és hanyatt veti magát, és Angliára gondol, amikor ezt kívánják tőle. A tizenhat éves Gemma önálló egyéniség. A londoni Spence Akadémiára akkor íratják be, amikor Indiában tragédia sújt le a családjára. Gemma, aki magányos, bűntudattal küszködik és hajlamos a jövőt illető látomásokra, amelyek kínosan valóra is válnak, hűvös fogadtatásban részesül az Akadémián. Ám nem teljesen magányos: egy rejtélyes fiatalember követi, aki óva inti, nehogy megnyissa a lelkét a látomások előtt. Gemma képessége ugyanis, amivel magához vonja a természetfelettit, itt, a Spence-ben teljesedik ki. Itt kerül kapcsolatba az iskola legbefolyásosabb leányklikkjével, és itt fedezi fel, hogy az anyja kapcsolatban állt egy Rendnek nevezett titokzatos csoporttal. És itt vár rá a sorsa…, amennyiben hisz benne. A Nagy és rettenetes szépség igazi, hátborzongató olvasmány a suhogó szoknyák, táncoló árnyak és éjszaka utunkba vetődő dolgok világának széles palettájáról. A viktoriánus kor élénk színekkel megfestett világát tárja elénk, ahol a lányokat arra nevelik, hogy gazdag férfiakhoz menjenek feleségül, de ahol egy lány más utat keres magának.

Borítók 1

íjász632013. május 16., 12:45
Bentlakásos és árvaházi történetek662013. október 1., 23:59
Olvassunk Vörös illetve Arany pöttyös könyveket!552014. november 12., 01:01

!Titti 2010. szeptember 26., 19:00

Élvezet volt olvasni, mert olyan szép és igényes a nyelvezete, 19. századi leányintézet mindig nyerő téma nálam, 24 órán belül átrágtam magam rajta. Mindezek ellenére csak 4 csillagot kap, mert a következő dolgok zavartak:
– kissé homályos misztikus rész
– vártam, hogy történken valami Kartikkal, tudjunk meg róla többet, ez nem sikerült:(
– a lányok barátságáról nehezen tudtam eldönteni, hogy tényleg barátok e, vagy csak nagyon akarják, valahogy úgy, amint amikor annyira szerelmesek akarunk lenni, hogy maga az érzés bolondít el a célszemély helyett.
– Miss Moore is végig gyanús volt nekem, itt is vártam, hogy napvilágot lát egy titok…

Szóval be kell szereznem a következő könyvet, hátha feloldja ezeket a zavaró dolgokat:)

!abstractelf  2012. április 5., 19:57

Ez üdítő újdonság volt számomra – nem volt benne semmi túlzó rész, a főszereplőt is nagyon kedveltem (ami igazán csoda). Tetszett, hogy a romantika ebben a könyvben nem játszott hatalmas szerepet – szóval nem lett 20% után olyan mint egy rózsaszín nyáltenger…
A vége – ott nekem végem volt teljesen. Egyáltalán nem számítottam ezekre a fordulatokra, s teljesen megleptek, persze pozitív értelemben.
Igazából a legjobb az egész könyvben, hogy nem találtam benne hibát – még ha nem is okozott nekem teljes katarzist, nem tudtam benne semmit sem kifogásolni. Ritka az ilyen könyv.

2 komment
!Belle_Maundrell  2011. augusztus 1., 21:57

Nagyon szeretem azokat a könyveket, amiknek megvan a maguk hangulata. A Rettentő gyönyörűség is ezek közé tartozik. Már az alapötlet is tetszik, a kivitelezés szintén. Tetszettek a naplós részek, nagyon meglepett, hogy ki volt Mary Dowd. Azt szeretem ezekben a könyvekben, hogy mindig van valami a történetben is, ami kapcsolódik az idézethez. Itt a Shalott kisasszonya az idézet, erről elemeznek egy képet és azt hiszem, néhány lány ezt a verset mondja az egyik jelenetben. Gemmát megkedveltem, Kartikot szintén, de Gemma barátnői… egyszerűen borzalmasak! Én az ilyet nem nevezném barátnak, olyan, mintha csak azért lennének Gemmával, hogy át tudjanak menni a Birodalmakba. Mindenért őt hibáztatják, miközben ők azok, akik hülyeségeket csinálnak. Csak miattuk vonok le egy csillagot. Hogy a hibáztatásnál maradjunk: minden miattuk van! :D A borító rettentő gyönyörűséges, imádom, ahogy a címet is.

!Luna_Iceshard 2011. október 29., 17:15

Izgalmas, mesés, sok idéznivaló mondattal (ez fontos:). Itt van ugye a kor, amelyben a lányokat beskatulyázzák és nem lehet kitörni, ahol szó szerint idézve üres az életük, a lányok mégis találnak kiutat. Egy másik világba… A csavarok hatásosak voltak, bár azt sejtettem, mi történt Elena Anya kislányával:( Mary Dowd naplójának utolsó bejegyzése kellően elborzasztó, a lány kiléte pedig olyan volt, mint derült égből a villámcsapás. Kartik személye nagyon tetszett, még az is, hogy nem voltak naaagy romantikus jelenetek. Hiszen, ha rögtön az első könyvben összejönnek, hol maradnak az izgalmak a következőben? Kartik figurája és a kapcsolatuk még rejtélyesebb ettől a kis elhúzástól, jobban felcsigázza az olvasót. Negatívuma nem sok van, az elején kicsit soknak éreztem a tőmondatokat, Felicityéket pedig megcsapkodnám egy húsklopfolóval… Még van képük Gemmát hibáztatni, amikor ők akartak mindenáron átmenni a birodalmakba! Na mindegy, akkor is ötcsillagos történet, kezdem a folytatást:)

3 komment
!Ryia 2012. február 21., 18:19

Az elején unalmas volt, aztán a végére megjött a kedvem az olvasáshoz. MÉG, még, még!!! Kell a következő rész! :D

!Hiranneth 2011. május 8., 21:49

Nekem tetszett. Érdekes volt, ahogy a valóságot összefonja a varázslattal. És eközben bepillantást nyerhetünk a rangok és pénz világába, amely néha fontosabb mint maga az ember…
Kíváncsi vagyok a folytatásra, főleg mivel jó pár nyitott kérdést hagyott bennem ez a könyv.

!enoree 2011. szeptember 16., 21:49

Nagyon – nagyon tetszett. A nyelvezete, az egész stílus. Az elején kicsit mintha magamat láttam volna Gemma és az édesanyja közötti kapcsolatra tekintve. Az események utána hirtelen fordulatot vesznek, elvárják, hogy a főhősnő megfeleljen a kor által előírt követelményeknek, de Gemma már az elején tudja, hogy ő egy teljesen más sorsú lány. A végét egy kicsit sajnáltam, mert Pippát teljesen megkedveltem, a szívemhez nőt, de valahol mélyen megértettem a szándékait, hiszen ki vágyna arra, hogy hozzákényszerítsék szerelem nélkül egy nálánál idősebb úr kegyeibe? Persze igen, az akkori korban ez számított, a pénz, a nők pedig csupán „árucikkek” voltak.
A folytatásokat is hamarosan kézügybe veszem majd

!Or_Sheet 2009. április 17., 18:36

A misztikus része zavaros volt, de a XIX. századi lányiskolai éltenének hangulata tetszett.

!Enoia 2011. augusztus 29., 16:21

Kellemes kis olvasmány volt ez. Bár eleinte kicsit tartottam tőle, mert a korszak ahol játszódik, nem mindig áll közel a szívemhez, viszont túl sok ismerős ajánlotta, és mikor megkaptam ajándékba, még inkább nagyobb lett a „nyomás”, hogy elolvassam.
Tetszett a világok közötti kapu, érdekes volt Mary és Sarah kapcsolata… és kíváncsi vagyok, hogy mi vár még a lányokra. Hát akkor… második részre fel! :D

!TTiti 2011. szeptember 18., 04:09

Az eleje picit nehezen indult, de aztán szépen jöttek az érdekesebb dolgok. A végén maradt egy kevés hiányérzet bennem, amit nem tudok minek tulajdonítani, ezért kíváncsian vártam a következő részt. Alapból szeretem ezt a korszakot, így nagy reményeket fűztem hozzá, hogy egy nagyon jó kis történetet fogok kapni és nem csalódtam. :)

!hóvirág 2010. február 26., 23:09

Senkit sem ismerhetünk meg teljesen. Ezért a legfélelmetesebb elfogadni valakit hittel és bizalommal, és reménykedni, hogy ő is így fogad el minket.

!Netelka AP 2009. október 14., 09:51

Attól félek, mindig kergetnem kell azt, amire vágyom. Sosem fogom tudni, hogy valóban engem kívánnak-e, vagy csak beérik velem.

!Zozii 2010. február 8., 17:02

A dolgok önmagukban, önmaguktól nem jók vagy rosszak, csak az teszi őket egyikké vagy másikká, hogy mit kezdünk velük.

!Netelka AP 2009. október 14., 08:20

Időről időre valamennyien csúnyán viselkedünk. Olyasmit teszünk, amit aztán kétségbeesetten szeretnénk meg nem történtté tenni. A megbánás is része – más mindennel együtt – annak, akivé válunk.

!Tiktak 2009. november 16., 21:16

Senkit sem ismerhetünk meg teljesen. Ezért a legfélelmetesebb elfogadni valakit, hittel és bizalommal, és reménykedni, hogy ő is így fogad el minket.

Megváltoztatom a világot, a világ megváltoztat engem.

Árnyék nélkül nem vesszük észre a fényt

A dolgok önmagukban, önmaguktól nem jók, vagy rosszak, csak az teszi őket egyikké, vagy másikká, hogy mit kezdünk velük

!monanna 2011. augusztus 11., 21:22

Mindig félnek a nőktől, akiknek hatalmuk, erejük van.

!TmeaJR 2009. október 28., 18:31

Szeretnék elkerülni innen, és egy olyan helyen, ahol senki sem ismer, és senki sem vár el dolgokat tőlem, kis időre más lenni.

!Titti 2010. szeptember 27., 11:09

– Honnan tud ilyen sokat az istennőkről és
hasonlókról, Miss Moore? (….) Miss Moore
lassan, kimérten válaszol.
– Tudom, mert olvasok. – Hátrahúzódik, és kiegyenesedik, keze a
csípőjén. Kihívóan teszi hozzá.
– Javaslom, hogy maguk is olvassanak! Mégpedig gyakran. Higgyék el, kellemes, ha másról is tudnak beszélni, mint az időjárásról és a királynő egészségéről. Az elméjük nem egy ketrec, hanem egy kert. És művelniük kell.

!zsofigirl 2012. január 24., 21:24

A francia az a nyelv, amiről mindig is azt tartottam, hogy a gargarizálásra hasonlít.

1 komment

Blogbejegyzések