Az Otoriak története 1.
Fekete falú erődjében, Inujamában a kegyetlen gyilkos, Iida Szadamu a híres fülemülepadlót nézi. Zseniális építője úgy tervezte, hogy minden egyes lépésre tüstént dalolni kezd. Nincs az az orgyilkos, aki zajtalanul keresztül tudna osonni rajta.
Ám él egy kivételes képességekkel megáldott – vagy megvert? – fiú egy isten háta mögötti hegyi faluban, a Hármas Birodalom ősi földjén. Hogy kicsoda ő s milyen titkok tudója, amelyek révén meghiúsíthatná Iida halálos becsvágyát – maga sem tudja még.
Takeo a Rejtettek között nevelkedett, csak ennek a békeszerető, imádságos szektának az életmódját ismeri. De megvannak benne a Törzs természetfeletti képességei is – a példátlanul éles hallás, az, hogy két helyen tud lenni egyszerre, az, hogy láthatatlanná tud válni. Amikor a rejtélyes Otori Sigeru nagyúr megmenti az életét, Takeo elindul azon az úton, amely a végzetéhez vezet, Inujama falai közé. A bosszú és a hitszegés, a becsület és a hűség, a szépség és a mágia s a szenvedélyes szerelem útja ez.
Az Otoriak történetének lenyűgöző és véres világa tovább színesedik majd a trilógia második és harmadik kötetében, A fűpárná-ban és a Ragyog a hold-ban.
Sorozatpolc
További kötetek: Lian Hearn: Fűpárna, Lian Hearn: Ragyog a Hold, Lian Hearn: Rikolt a kócsag
Címkék
Top értékelések
A leges legjobb történelmi regény sorozat amit valaha is olvastam!!!!!!
Nem mondanám egy szépirodalmi remeknek, a stílusa hagy néhol kivetnivalót maga után, de egy huzamban végigolvastam az összes kötetét, és nagyon szerettem ezt a világot.
Külső linkek