!

Bábel 758 csillagozás

Leiner Laura: Bábel

Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal? A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül… Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.

„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója

Eredeti megjelenés éve: 2013

Szereplők népszerűség szerint

Kiss Szabolcs (Szasza) · Németh Kolos · Herczeg Napsugár (Napsi) · Latter Zsófia · Herczeg Boldizsár (Boldi) · Abdul Farouk · Kocsis Márton (Hipó) · Punk · Dr. Dabil Farouk · Anthony Kiedis · Völgyi Petra · Szekuritis · Latter Bianka (Bius) · Latter-Kiss Zsófia · Baráth Krisztina · Latter Kálmán · Latter Kálmánné Ildikó · Punk

Helyszínek népszerűség szerint

Pápa · Nagykanizsa

Hirdetés

Kedvencelte 270

Most olvassa 151

Várólistára tette 135

Kívánságlistára tette 174

Kölcsönkérné 19

Elcserélné vagy eladná

>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Zsofcsi könyve
>!
Elcserélhető
Csenga könyve
>!
2.000 Ft Eladó
lady_aliz könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
kiruu
Leiner Laura: Bábel

Laura újabb remekműve, annyira elvarázsolt, hogy fel se tűnt, hogy Justin Biebert hallgatok és éneklek. as long as you lalalalalalaaallaaa, na jó abbahagytam:D
Tények, a könyv kiolvasása után:
– jövőre megyek fesztiválozni
– elkezdek egy jónak ígérkező fesztivált keresni jövő nyárra
– jó gyerek leszek, hogy anyu elengedjen
– elkezdek pénzt gyűjteni
Ennyi. Illetve még keresek egy Napsit, egy Hipót, egy punkot, egy Kolost, egy Szaszát és álmaim pasiját, Abdul Faroukot! Ugyanis, Zsófi azt mondta, hogy nincs fesztivál szerelem nélkül. Hm. Hol vagy Abdul?
http://www.youtube.com/watch?v=0fcRa5Z6LmU

9 hozzászólás
+
>!
Mrs_Herondale 
Leiner Laura: Bábel

Nahátakkor.
MIÉRT?! Minek kellett ezt 400 oldalban megírni? Kinek lett jobb tőle?! Körülbelül minden második oldalon értesültünk ugyanazokról a roppant érdekfeszítő információkról. Pár példa:
-amikor sütött a nap:dögmeleg van,mindenki izzad,nagyon meleg van,megsülünk.
-amikor esett az eső: esik. sár. pocsolya.unalom. (Zsófi,nem csak te unatkozol.)
-Laura kedvenc szava a röhögés,mindenki röhögött mindenen,a cseppet sem vicces dolgokon is.
-Zsófi mérhetetlenül lenézi a napijegyes fesztiválozókat,ami szerintem undorító viselkedés, az miért szánnivaló,lenézendő,hogy valakinek nincs pénze hetijegyet venni?! (Egyébként Zsófi is tök fölöslegesen volt ott egész héten,amikor csak egy koncertre ment el.Ja nem,arra sem.)
-Imádjuk Anthony Kiedist,a végletekig menjünk ezzel a kedves olvasó agyára,majd a koncerten ne is vegyünk részt. Gratulálok,ez szépen föl volt építve!
És, kedvencem, a SZERELEM. Régóta szeretik egymást,csak nem tudják egymásról. Hát nincs is ennél romantikusabb,ugye? Nem ismerős valahonnan?! Amúgy végül is cukik voltak,csak borzasztóan idegesítettek.
Engem az zavart az SzJG-ben is,és ebben is,hogy minden karakternek egy,legföljebb két tulajdonsága van,és Laura ezt erőlteti a végtelenségig,semmi jellemfejlődés,esetleg kidolgozott személyiség. Hipó-hipochonder. Abdul-egoista piperkőc. Napsi-laza és nagyon szép. Boldi-egy állat. Megtudtunk ennél többet bármelyik karakterről is? Lehet,hogy az én hibám,néha rekordgyorsasággal pörgettem végig az oldalakat,érdekes történés után kutatva. Csak nagyon keveset találtam,és azoknak is hamar vége lett.
Az utolsó száz oldal és a fácsebukos beszélgetések végül is tetszettek.És Kolos is. Az egyetlen szereplő,akit szerettem. (hozzuk össze Kingával!) Ez pont két csillag.
A Bábel számomra abszolút felejthető olvasmány volt,és én most tényleg végeztem Leiner Laura könyveivel. Elhiszem,hogy sokaknak tetszik,értem is,hogy miért. De ez nagyon nem az én világom,és nem is lesz soha.

21 hozzászólás
+
>!
SarahSparkle
Leiner Laura: Bábel

Úgy gondolom, ha Leiner Laura egy aszalt datolya szemszögéből írna regényt, az is jó lenne!

A Bábel volt az én próbám. A teszt-könyv, mely eldöntötte, a jövőben is tűkön ülve fogom-e várni az új regényeit. Az eredmény pedig pozitív lett, meg is született a gyermek, büszkén vállalhatja, és fél év múlva, Laura új regényének megjelenésekor (hű, az de soká lesz ) biztosan az elsők között leszek, akik elolvassák majd.

Az aggodalmakkal ellentétben (az enyémmel is) Latter Zsófia cseppet sem hasonlít az SzJG-ből megismert Rentai Renátára. Ő egy teljesen új karakter, új ember, aki az olvasó szívéhez nő szarkasztikus stílusával és szeretni való őrültségével (gondolok itt a biztonságiakkal kötött bonyolult kapcsolatára, a kleptomániájával mely a VIP jegyekre specializálódott új betegségféle, és a kólás dobozokhoz fűződő szoros kapcsolatára). Ha esetleg látható is némi hasonlóság a két hölgy között, véleményem szerint az az írónő sajátos stílusának köszönhető, ami összeköti Leiner Laura eddigi, és valószínűleg jövőben megjelenő könyveit is, de nem annyira, hogy zavarja az olvasót, csak hogy régi ismerőseként üdvözölhesse az újakat.

A könyv olvasása közben három dologra lettem figyelmes:

1. Nem volt kedvem netezni, enni, telefonálni, zenét hallgatni, stb. , csakis kizárólag a könyv érdekelt, holott ilyen az SzJG óta nem fordult elő velem. Valami mindig érdekesebb volt, de nem most!

2. Saccperkábé két percenként hangosan felnevettem. Nem, nem elmosolyodtam, nevettem. Hangosan. A szüleim minimálisan nézhettek hülyének csak, ahogy időnként hisztérikus kacagás szűrődött fel a szobámból (nem beszélve a kávézóról, ahol ismeretlen emberek lehettek ennek fültanúi).

3. Hamarabb kiolvastam, mint egy fele ekkor, nagyobb betűs könyvet (ami pedig szintén egy nagyon jó könyv!).

Nagyjából ezeket érzékeltem, a külvilágot pedig csak minimálisan (oxigén, víz). Ott voltam én is a Bábelfeszten, és ennél színesebb az élmény filmen sem lehetett volna. A „képfeltöltésekkor” a képleírások annyira élethűek, hogy tényleg láttam magam előtt a megörökített pillanatokat, a videókról már nem is beszélve! Hihetetlen, mikre képesek a szavak!

Szerintem ezután elhiszitek nekem, hogy ez egy jó könyv,. És mivel jó könyv, érthető, ha nem írok a cselekményről, mert hogy őszinte legyek, nem is lehet átadni azt, amit ebben olvastam máshogy, mint az illető kezébe nyomni a könyvet. Így mindenki, aki eddig hezitált, megvegye-e a Bábelt, ne hezitáljon, hanem robogjon el, és szerezze meg!Garantáltan jól fog szórakozni, aki megteszi! Ha nem, lehet itt panaszkodni, engedélyezem, csak adjatok a könyvnek egy esélyt! (Nálam az SzJG elé került, sokkal, pedig az sincs hátul!).

Bővebben itt: http://akonyvkotelez.blogspot.hu/2013/08/leiner-laura-babel.html

+
>!
Ekesgyb
Leiner Laura: Bábel

És ezennel egy újabb Laura könyvnek a végére értem, ami azt jelenti, hogy megpróbálok egy jó hosszú prózai alkotásban ömlengeni a könyvről!

Nos, amikor az írónő honlapján olvastam a részletet, fel se fogtam nagyon, mondom, mi van?
Mert ott nekem Zsófi például egy ilyen Viki féle csajnak tűnt. De mint később kiderült, nem az, hála a jó égnek.
Napsi egy Virág Dina keverék, mert belülről nekem teljesen Virág jutott róla eszembe, kívülről meg egy Dina, szóval ezt is jól megcsinálta.

Amikor Zsófi mesélte a dolgot, ugyanaz a hangulat volt bennem, amikor az SzJG-t olvastam. És rájöttem, hogy nem Zsófinak van Renis stílusa, hanem mindkettő lánynak van Laura stílusa :D

És persze, mint éjszakai moly, ennél a könyvnél is tiszteletemet, vagyis hiába volt iskolaidő, és fogadtam meg, hogy júniusig nem olvasok fél 10 után, csak hétvégén, természetesen itt is olvasni kezdtem, és egészen 11ig ment is, nem meglepően úgy, mint az összes SzJG-könyvnél.

Még egy hasonlóság : a társaság viselkedése és összetétele ugyanazt a vicces, jókedvű hangulatot hozta, mint annak idején a 9,10,11,12/b osztály.

Laurának hála tisztázódott bennem a könyv vége után, hogy mi is az a fesztivál. Mindeddig csak úgy homályosan jutott pár szó az eszembe, mint ivás, bulizás, zene, koncert. Meg hogy mi a jó abban, ha ezt a tevékenységet egy ember egy hétig folytatja. Azután elolvastam a könyvet, és rájöttem, menni akarok fesztiválozni! Merthogy, egész nap sétálgatunk, nézelődünk, zenét hallgatunk, koncertre járunk, hajnalig fent vagyunk, és egyszerűen csak együtt érezzük jól magunkat.

A szerelmi szál a vége felé kezdte behálózni a könyvet, és átszőtte teljesen a történetet. Bár, mint sok filmben és könyvbe, természetesen, amikor az érzelmek bevallására érkezett a sor, sehol senki, mindenki rossz helyen jó időben, és a végén pedig ……… (aki nem olvasta a könyvet, annak nem szeretném leírni). Nagyjából olyan volt, mint az SzJG-ben, csak itt 500 oldalon, ott meg 8 könyvben.

És most, várhatok az új Laura könyvre februárig, ha valahogy nem szerzem be a régebbi könyveit!

6 hozzászólás
+
>!
raczlilian
Leiner Laura: Bábel

Hm. Érdekes. Ez a kilencedik olvasmányom Laurától, és… őszintén bevallva szüntelen járt az agyam, kételkedtem, bíztam, 'hátha…' 'á, nem, úgysem ', stb. Nem tudtam.
Képes lesz visszaadni azt, amit egykor a Szent Johanna gimi kapcsán éreztem? Akartam is ezt, meg nem is, leginkább ekkor azt vártam (éljen a negativitás), hogy kb SzJG 9 lesz; arra azonban nem gondoltam, hogy egy teljesen más világgal fog megajándékozni, új szereplőkkel, új sztorikkal, új helyszínekkel. Imádtam ezt a kellemes meglepetést, meg azt is, hogy egy sok újdonság közt egy tényező megmaradt: a röhögés, a sok-sok és még több nevetés. :)
Régóta foglalkoztat már a fesztivál, és az ott résztvevők külön kis világa, sejtettem, hogy ez egy teljesen más dolog, de hogy ennyire? Hihetetlen volt átélni. Mert átélheted, ha úgy igazából belemerülsz a leírásokba, az elejtett infókat pedig elraktározod magadban; szerintem büszkén vállalhatom, hogy bizony, ott voltam én is a Bábelfeszten, nem kisebb társasággal, mint Zsófival, Szaszával, Abdullal, Napsival, Hipóval, a punkkal és Kolossal.
Kolos. Hajajaj. Tudom én, megtanultam innen ugyanis, hogy egy együtt töltött fesztivál után soha többet nem találkoznak az ott hirtelenjében megismerkedők, főleg, ha biztosan csak egy alkalom volt. Ugyanakkor szokták mondani azt is, hogy a reményhal meg utoljára nekem viszont sajnos az új kisállatom a szarokrája (bocsi), szóval…
Kolos, drága. Call me maybe? :)

2 hozzászólás
+
>!
Supergirl
Leiner Laura: Bábel

Áh én is menni akarok.! Anya, jövőre megyek a Bábelre punktum.!! …jó ha nem is a Bábelre, de valamilyen fesztiválra.:D Mert ez egy életre szóló emlék lenne, olvasás alapján és rögtön beleszerettem mindenbe ami egy fesztiválon van.:D
Úgy gondoltam a Szent Johana gimi után már nem lesz jó e a könyv,mint ahogy J.K.Rowlingnak se lett jó az Átmeneti üresedés című könyve a Harry Potter sorozat után (ezt csak hallásból tudom..), de kellemes csalódtam.:) ja és beleszerettem Szaszába.:$ azt hiszem ezzel nem csak én vagyok így.:D

+
>!
janka0416
Leiner Laura: Bábel

Borító: 5/5 – tetszetős :)
Cselekmény: 5/5***
40% – Fesztivál
30% – Humor
20% – Szerelem
10% – Déja vu
Először is… én azt hittem,hogy:
– Zsófi Abdullal fog összejönni :D
Másodszor:
– már megint nem a fő szereplővel szimpatizáltam, Kolos lelki társak vagyunk! :D
Harmadszor:
– ennyit még az életben nem röhögtem… :”DD
Mit is mondhatnék? – Imádlak SZJG, imádlak Bábel! :)
Ha esetleg valaki a molyon szeretne elmenni fesztiválozni,szívesen csatlakoznék hozzá :D Hátha én is találkozom egy Kolossal :D
*One Republic – If I Lose Myself * – http://www.youtube.com/watch?v=2aFKSBO7F4g

17 hozzászólás
+
>!
Fancsee
Leiner Laura: Bábel

Hiába próbáltam, egyszerűen nem tudtam nem a Szent Johanna gimihez hasonlítani. Valamelyest csalódtam. Amikor történt is valami esemény pláne amikor Kolos is jelen volt az kifejezetten szórakoztató volt. A beszólások is jók voltak, tartotta az Szjg szintjét. Azonban itt annyira nem voltam megelégedve a szereplőkkel. kivéve Kolossal És ugyanaz a logika, ami volt Reninél és Corteznél (viszont utóbbiak esetében nem idegesített). Ha a fiúnak van barátnője rengeteg, az soha nem baj. De amint a lány kiejti egy másik fiú nevét a száján, azonnal jön a féltékenykedés és a sok-sok hiszti. :/ Bevallom, voltak sorok/bekezdések/oldalak amiket átugrottam, mert nem voltam kíváncsi rá, hogy mennyire van dög meleg, és mennyire izzad mindenki.:')
Összességében: voltak jó, és voltak rossz pillanataim is a könyv olvasásakor, és ha egy hajszálnyival is, de a jóból volt több tudom, ez az értékelésből nem jön le:D :)
Remélem ez csak egy kisebb mélypont Lauránál, és a későbbiekben ismételten a megszokott minőséget, szintet kapjuk.:)

27 hozzászólás
+
>!
dottya P
Leiner Laura: Bábel

Nem sűrűn olvasom végig az éjszakát, de ha igen, akkor az Leiner Laura miatt van.

Nem is tudtam mennyire hiányzott már ez a könyv, amíg el nem olvastam, ugyanis, mondhatni gyakorlott fesztiválozóként különösen közel áll hozzám a téma. :)
Férjhez ugyan még nem mentem műanyag gyűrűért, gumicsónakban sem aludtam, és VIP jegyes ismerősöm sem volt, aki bevinne a backstagebe, de a sátorban nyomorgás, napi 2 óra alvás, mindenhol sorban állás, kordonnak passzírozódás, tömegnyomor, hatszoros árú ásványvíz mind ismerős probléma, mégis a végeredmény mindig egy eufóriához hasonlatos állapot és nem csak az alkohol miatt, mert a végén úgyis csak a pozitív dolgok fognak számítani. Évek múlva úgyis csak arra fogsz emlékezni, hogy a kedvenc együttesed koncertjén az első sorban tomboltál, nem pedig arra, hogy közben 10-en tapostak a lábadra, 8-an könyököltek oldalba, és 3-an öntöttek le a kétes eredetű italukkal.
Ez a könyv megdöbbentően pontosan adta vissza a fesztiválozás összes mozzanatát, mindent, amit ilyenkor érez az ember, olyannyira, hogy úgy éreztem én is részese vagyok, csak ezúttal 30ezer helyett 3ezer volt a hetijegyem, muhahaha. :D

"A fesztiválozásban az a legjobb, hogy az egymást nem ismerő embereket is összeköti a közös érdeklődési kör, a sorban állás, a zene szeretete, a szabadság érzése és a hangulat."

Lehet, hogy ez most inkább óda a fesztiválozáshoz, mint normális értékelés, de ez a könyv ezt hozta ki belőlem, sajnálom. :D
ja, és imádlak Szasza! ❤

na meg standing in line to see the show tonight and there's a light on, heavy glow, by the way, I tried to say, I'd be there waiting for…
http://www.youtube.com/watch?v=JnfyjwChuNU
#köszönömlaura!

+
>!
Könyvmolykisasszony
Leiner Laura: Bábel

Először is: WÁÁÁÁÁÁÁÁÁ HUJÁÁÁÁÁÁ JÁÁÁÁJ
Másodszor: Köszönöm @justagirl-nek, hogy olvashattam
Harmadszor: Értékeljünk!
Hát ez hatalmas volt, imádtam, elejétől a végéig, sikerült megszeretnem a szereplőket is, sokat nevettem rajtuk, meg kialakult helyzeteken. Tőlem aztán mondhatják, hogy ugyanaz, mint az SzJg… NEM az! Nyáron az esett jól, kicsit vártam a sulit, most meg ez egy nagy felfrissülés a sulis napokra, és már alig várom, hogy mehessek fesztiválozni!
Még megjegyezném, hogy Zsúfi RHCP mániája sokkal jobban bejött, mint Reni Beatles mániája. Azóta is csak azt hallgatom. :)
Annyira jó! Nem tudom még mit írhatnék, egyszerűen fantasztikus, és biztos, hogy nem most olvastam utoljára!

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
K_Kyra4

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Kiss Szabolcs Szasza: Emberek, megnősülök! Kéne két tanú. Gyertek az Amerika mögötti házasságkötő standhoz.
Abdul Farouk: Mi van?
Herczeg Napsugár: He???
Kocsis Hipó Márton: Kit veszel el?
Latter Zsófia: Engem.
Kiss Szabolcs Szasza: Zsófit.
Herczeg Napsugár: Mi vaaaan?
Latter Zsófia: Siessetek, mindjárt odaérünk!
Abdul Farouk: Mi bajotok van nektek? Hol vagytok?
Kiss Szabolcs Szasza: Már majdnem a házasságkötő standnál.
Abdul Farouk: Van házasságkötő stand?
Latter Zsófia: Igen, nézd meg a térképen!
Herczeg Boldizsár: Mi van, jön a gyerek? :DDD
Latter Zsófia: Boldi, te idióta!
Kiss Szabolcs Szasza: Fakoff Boldi.
Herczeg Napsugár: Akkor lehetek a koszorúslány???
Latter Zsófia: Persze! Csak siessetek nagyon!
Abdul Farouk: Egy órán belül ott vagyok.
Latter Zófia: Abdul, nincs egy óránk, mindjárt összeházasodunk!
Abdul Farouk: Csak nem mehetek egy esküvőre akármiben. Ki kell választanom a ruhámat.
Kiss Szabolcs Szasza: Abdul, senkit sem érdekel, hogy miben vagy.
Abdul Farouk: Jó, de én vagyok a násznagy.
Latter Zsófia: Akkor igyekezz!
Kocsis Hipó Márton: Hirtelen jött ez a hír. Azt hiszem, felment a vérnyomásom.
Latter Zsófia: Hipó, semmi baja a vérnyomásodnak.
Kocsis Hipó Márton: Pedig lüktet a fülem.
Herczeg Boldizsár: Rácsapok egyet, megnézzük, akkor mi történik.
Kocsis Hipó Márton: Ez nem vicces.
Latter Zsófia: Napsi!!!! Hozd el a fehér dzsekimet!
Herczeg Napsugár: Oké, visszafutok érte. Más valami?
Latter Zsófia: Hát, kéne virág, nem? Mégiscsak esküvő…:D
Herczeg Napsugár: :D Ha látok, viszek.
Dr. Dabil Farouk: Sok boldogságot, gyerekek!
Latter Zsófia: Köszönjük szépen! <3
Kiss Szabolcs Szasza: Thx doki.
Abdul Farouk: Apu, megint mit csinálsz a Face-en? Ne lógjál már mindig a barátaim profilján.
Dr. Dabil Farouk: Elnézést, csak éppen láttam a nagy hírt.
Kocsis Hipó Márton: Üdvözletem Farouk doktor! Zúg a fülem!
Dr. Dabil Farouk: Szervusz, Hipó! Nos. Pontosan milyen jellegű zúgás?
Abdul Farouk: Apu, lépjél már ki!
Dr. Dabil Farouk: :'(
Kocsis Hipó Márton: Farouk doktor, lépjen be a chetre! Ott várom.
Herczeg Boldizsár: DOKI! ÍRJON MINDENT NAGYBETŰVEL, MERT NEM HALL JÓL A FÜLZÚGÁSTÓL!
Dr. Dabil Farouk: Ez LOL volt! :D
Abdul Farouk: Apu, ne lolozzál már itt, rém ciki vagy! Lépjél kifele! Na!
Latter Kálmán: Megtudhatnám, hogy mégis miért olvasom a Facebookon azt, hogy férjez megy a lányom???
(…)
Latter Zsófia: Szia, apu! (:
Abdul Farouk: Jó napot!
Herczeg Napsugár: Csókolom!
Herczeg Boldizsár: Napot, Kálmán bá'!
Kocsis Hipó Márton: Tiszteletem!
Kiss Szabolcs Szasza: Üdvözletem. Vagy mondhatom, hogy „papa”?
Latter Kálmán: Szasza, ne feszítsd túl a húrt. Mi folyik ott?
Herczeg Boldizsár: Sár.
Latter Kálmán: Zsófi, azonnal mond meg, hogy mit műveltek!
Latter Zsófia: Jaj, apu, semmit. Csak szeretnék egy gyűrűt, amit csak akkor kaphatok meg, ha férjhez megyek.
Latter Kálmán: Kislányom, szerinted ez logikus válasz?
Latter Zsófia: Apu, ez egy poén. Kamu házasság a Bábelfeszten.
Kiss Szabolcs Szasza: Tényleg kamu. Még legénybúcsú sem volt. :D
Herczeg Boldizsár: Vagy csak nem emlékszünk rá… :DDD
Latter Zsófia: Boldi, te barom. Ne rontsd a helyzetet.
Latter Kálmán: Gyerekek, ne idegesítsetek.
Latter Zsófia: Apu, nincs semmi baj. Légyszi, lépj ki a Face-ről.
Latter Kálmán: Nem lépek ki!
Dr. Dabil Farouk: Én sem!!!
Abdul Farouk: Apuuuuuu! Miért vagy még itt?
Herczeg Napsugár: Nem találok virágot. Jó egy ág is?
Latter Zsófia: Persze…
Latter Kálmánné Ildikó: Zsófi, eszedbe ne jusson egy ággal férjhez menni!
Latter Zsófia: Szia, anyu!
Latter Kálmán: Tényleg az ág a legnagyobb probléma???
Latter Kálmánné Ildikó: Ugyan, hallod, hogy ez egy „poén”.
Latter Kálmán: Akkor is!
Latter Zsófia: Szülők. kilépnétek a Facebookról? Köszi.
Abdul Farouk: Adom!
Kiss Szabolcs Szasza: Üdv, mama ((:
Latter Kálmánné Ildikó: Szia, Szaszám! Én is küldök neked egy ilyen fordított mosolygós fejet. Hogy is kell?
Latter Zsófia: Tejóég!
Kiss Szabolcs Szasza: Tessék csak hagyni, majd odaképzelem.
Latter Zsófia: Na, lassan lépek, mert férjhez kel mennem az RHCP-gyűrűért.
(…)
Harczeg Boldizsár: Basszus Szasza, kivágtak az esküvőtökről!
Abdul Farouk: ??? Miért?
Kiss Szabolcs Szasza: Talán mert az még nem a miénk volt…

231-235. oldal

+
>!
Timiii

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1.Teljesen oda vagyok Szaszáért.
2. A jelek szerint vonzódik az őrültekhez, mert ő is hasonlóképpen érez velem kapcsolatban.
3. Semmi sem történt közte és Eulália között, csak a csók, amit láttam, volt az utolsó momentum a kapcsolatuknak, merthogy utána reggelig engem keresett.
4. Sikerült elmagyaráznom neki, hogy nem is éreztem semmi Kolos irántm egyszerűen imponált, hogy VIP-jegyes. Ez felszínes és szörnyen gyerekes volt tőlem, de mentségemre legyen mondva, hogy Szasza meg féltékenységből lógott Opáliával.
5. Összességében arra jutottam, hogy fogalmam sincs, mikor szerettem belé, valószínűleg évekkel ezelőtt, de mégis Kolos világított rá arra, hogy mit érzek valójában, így sokkal lógok neki.
6. Szasza sem tudott konkrét infót arról, hogy mikor kezdett nem barátként nézni rám, de azt mondta, Kolos felbukkanása ébresztette rá ténylegesen, így ő is sokkal lóg neki.
7. Mindketten egyetértettünk abban, hogy utáljuk Abdult, amiért a jelek szerint ő mindkettőnknél okosabb.
8. Amíg a mellkasán pihentettem a fejem, folyamatosan a hajamat birizgálta, ami egyébként tetszik neki, mert szerinte különleges és fura, ami passzol hozzám, és csak azért mondta, hogy utálja, mert azt akarta, hogy szomorú legyek.
9. Beismertem, hogy tényleg rosszul esett, hogy nem tetszik neki a hajam.
10. Elmondtam neki, hogy sokat jelentett az ál-házasság-kötésünkkor elcsattant ál-csók.
11. Elmondta, hogy szándékosan adta, mert MEG AKART CSÓKOLNI. (:
12. Megegyeztünk, hogy maradhatok az utolsó éjszakára a sátrában.
13. Egyikünk sem tudja, hogy rakjuk ki a punkot, akit, ugyebár, én fogadtam be.
14. Mindketten egyetértünk abban, hogy végül is egyáltalán nem fura az, ami kettőnk között történt.
15. Ennek mindketten ugyanannyira örültünk.
16. Közöltem Szaszával, hogy nem szakíthat velem, mert én szoktam kidobni a helyette a barátnőit, és nyilván magamat nem fogom, úgyhogy jól gondolja meg a dolgokat.
17. Erre azt mondta, hogy eszében sincs szakítani velem, de amúgy megkérne mást.
18. Ekkor ütöttem meg először úgy, mint a fiút, akivel együtt járok. De biztosan nem utoljára.
19. Bevallottam, hogy napokig gyakran néztem reggel, ébredés után, amikor még aludt.
20. Ő pedig bevallotta, hogy nem álmában ölelt át és fogta meg a kezem, hanem akkor még ébren volt.
+1 Megegyeztünk, hogy nem válunk el. (:

Kapcsolódó szócikkek: Abdul Farouk · Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia
+
>!
DreamerGirl

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tudtam, hogy gondolatban már mind megérkeztünk, mert a következők hangzottak el:
– Jövök, Bábel feszt! – bólogatott Napsi.
– Jövök, Atesz! – tette hozzá Abdul.
– Jövök, csajok! – csatlakozott Szasza.
– Jövök, Anthony Kiedis! – suttogtam izgatottan.
– Jövök, orvosi sátor! – ábrándozott Hipó.
– Jövök, kannás bor! – szólt a punk.

31. oldal

+
>!
DreamerGirl

– Hipó, ülj vissza – kérleltem.
– Jól vagyok itt így – álldogált, és nagyon úgy tűnt, hogy esze ágában sincs visszaülni.
– Pápáig állni fogsz? – csóváltam a fejem.
– Ne má'. A Vatikánig megyünk? – csodálkozott Szasza.
– Te hülye vagy – röhögött fel Napsi.

32. oldal

+
>!
K_Anett

A szüleim jól kijönnek a legjobb barátnőmmel, azt hiszem, a legkedvesebb jelző, amivel sok év óta illetik, az a „degenerált” kifejezés, ami talán durván hangozhat, de a valóságtól annyira nem áll messze.

17. oldal

+
>!
Cheril

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Mi van Zsófival? – kérdezte Abdul Napsitól, aki ismét felült és megvonta a vállát.
– Szerelmes.
– Azt tudom – biccentett Abdul.
– De nem Anthony Kiedisbe.
– Tudom – ismételte meg Abdul.
– És nem is Kolosba – folytatta Napsi a sorolást (…).
– Tudom – vágta rá unottan Abdul.
– Hanem Szaszába – fejezte be Napsi szerelmi életem nyilvános kitárgyalását.
– Azt is tudom – bólogatott Abdul.
(…)
– Persze, de ez régi sztori. Ne mondjátok, hogy nem tudtátok. Oké, hogy elképesztően jól nézek ki, de hogy még a legokosabb is vagyok köztetek? Na ez aztán pofátlanság tőlem – bólogatott elismerően Abdul, saját magát fényezve.

409. oldal

3 hozzászólás
+
>!
bzsolti10

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Latter Zsófia új fényképet töltött fel a Bábelfeszt albumba.
Dr. Dabil Foruk és tizenegy további ember kedveli ezt.
54 komment
Kocsis Hipó Márton Hol vagy Zsófi?
Herczeg Napsugár Mi ez, egy mező?
Kocsis Hipó Márton Én nemtom'.
Kiss Szabolcs Szasza Emberek. Zsófi elgyalogolt az Alpokig? :D
Latter Zsófia Milyen Alpok? Milyen mező? Itt ülök a… fogalmam sincs, hol.
Herczeg Boldizsár jódlizol,mi?
Latter Zsófia Igen, Boldi, egy tehén mellett. Itt vagyok a mosdók mögötti réten.
Abdul Farouk Milyen rét?
Kiss Szabolcs Szasza Milyen mosdó?
Latter Zsófia A térkép jelöli.
Herczeg Napsugár Milyen térkép?
Kocsis Hipó Márton Én megtaláltam.
Latter Zsófia Tényleg? Nem látlak, várj integetek.
Kocsis Hipó Márton Mármint a térképen találtam meg.
Latter Zsófia Ja. Oké.
Dr. Dabil Farouk Milyen a fesztivál, gyerekek?
Latter Zsófia Köszönjük, szuper! :D
Kocsis Hipó Márton Farouk doktor! Jó napot! Ég a torkom!
Dr. Dabil Farouk Csak ég vagy kapar is?
Abdul Farouk Apu, ne kommentelj már a barátaim képeihez, tiszta ciki!

155.-156. oldal

+
>!
hellodorie

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Feladó: Latter Zsófia (chilizsofi@yahoo.com)
Címzett: Kiss Szabolcs (szaszanemvalaszol@gmail.com)
Másolatot kap: sztivönszpilberg lol
Tárgy: Mondom szeretlek!!!!

Na. Szasza! Hallasz? Ja, ez nem telefon. :DDDD Figyelj. Most elmondom, mi van. Itt van Boldi is. Azt üzeni, hogy „helló, kérsz dinnyét?”. Elküldtem, mert ez fontos. Szóval, oké, láttalak Opáliával. Szépek vagytok együtt. Persze, miért is ne. Mondjuk, szerintem hozzád hullámos hajú lány illik, tudod, a kontraszt miatt. Vagy mi. Tudod. Nekem is hullámos a hajam, amit azt mondtad, utálsz. Pedig sokat kondicin. Koncidin. Nehéz szó. KONDICIONÁLOM. Na, megvan. Szóval, szerint tudnod kéne, hogy az én hullámos hajam mennyire jól állna melletted. Velem együtt. Mondjuk, ma el akartam mondani, hogy mennyire szeretlek. Még egy szekuritis is segített, csak aztán nem sikerült elmondanom, és késztetést éreztem arra, hogy megigyam a vödröt. Nem szoktam ilyet csinálni, nem is szeretem a vödröket, de elég szomorú lettem, amikor láttalak Alufóliával. Ő olyan szép hajú. Meg szőőőke. Mindig a szőke nyer. Miért nem nyerhet a barna is néha? A hullámosról meg ne is beszéljünk. Úgyhogy szerintem hagyjuk az egészet. Ja, és el akarok válni tőled. Na, kösz.
Zsófi
Ui.: Boldi azt kérdezi, biztos nem kérsz dinnyét?

459-460. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia
+
>!
Riett_

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Elveszlek, mert kérted, úgyhogy örüljél.

251. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szabolcs (Szasza)
+
>!
Gaby33

(…) de Boldizsár…hát, nála nagyobb állattal még életemben nem találkoztam. Nem vicc. Az az ember egyszer fogadásból fél perc alatt megevett egy sajtburgert. És nem az a baj. Hanem, hogy nem csomagolta ki.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Herczeg Boldizsár (Boldi)

Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el