!

Bábel 1161 csillagozás

Leiner Laura: Bábel

Bábel. A legnagyobb nyári zenei fesztivál, valahol Pápa mellett. Mi lehet jobb annál, mint tizenhét évesen, életedben először, egy hetet eltölteni itt a barátaiddal? A zárónapi koncert a Red Hot Chili Peppersé, és Zsófi többek között azért érkezik, hogy találkozhasson Anthony Kiedisszel. Na de addig még sok minden történik vele, Napsival, Abdullal, Hipóval és Szaszával az Európa, Ázsia, Afrika és Ausztrália színpad körül… Bábel. Ha voltál már fesztiválon, azért fogod szeretni, ha még nem voltál, azért.

„Nagyon örülök, hogy Laurának sikerült megjeleníteni és tökéletesen visszaadni a fesztiválok hangulatát, és kifejezetten tetszik a humora. Gratulálok!” Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál alapítója

Eredeti megjelenés éve: 2013


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Kiss Szabolcs (Szasza) · Németh Kolos · Herczeg Napsugár (Napsi) · Latter Zsófia · Herczeg Boldizsár (Boldi) · Abdul Farouk · Kocsis Márton (Hipó) · Dr. Dabil Farouk · Szekuritis · Anthony Kiedis · Punk · Völgyi Petra · Latter Bianka (Bius) · Latter Kálmán · Latter Kálmánné Ildikó

Helyszínek népszerűség szerint

Pápa · Nagykanizsa


Hirdetés

Kedvencelte 394

Most olvassa 244

Várólistára tette 140

Kívánságlistára tette 177

Kölcsönkérné 21

Elcserélné vagy eladná

>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó
rhea_silvia könyve Leiner Laura: Bábel
>!
1.800 Ft ★★★★★ Eladó
MissaBell könyve Leiner Laura: Bábel
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
princess_of_chaos könyve Leiner Laura: Bábel
>!
2.490 Ft ★★★★★ Eladó
dedikált
MolnárA_aka_Bikura könyve Leiner Laura: Bábel Megjegyzés

Kiemelt értékelések

+
>!
kiruu P

Laura újabb remekműve, annyira elvarázsolt, hogy fel se tűnt, hogy Justin Biebert hallgatok és éneklek. as long as you lalalalalalaaallaaa, na jó abbahagytam:D
Tények, a könyv kiolvasása után:
– jövőre megyek fesztiválozni
– elkezdek egy jónak ígérkező fesztivált keresni jövő nyárra
– jó gyerek leszek, hogy anyu elengedjen
– elkezdek pénzt gyűjteni
Ennyi. Illetve még keresek egy Napsit, egy Hipót, egy punkot, egy Kolost, egy Szaszát és álmaim pasiját, Abdul Faroukot! Ugyanis, Zsófi azt mondta, hogy nincs fesztivál szerelem nélkül. Hm. Hol vagy Abdul?
http://www.youtube.com/watch?v=0fcRa5Z6LmU

9 hozzászólás
+
>!
Mrs_Herondale

Nahátakkor.
MIÉRT?! Minek kellett ezt 400 oldalban megírni? Kinek lett jobb tőle?! Körülbelül minden második oldalon értesültünk ugyanazokról a roppant érdekfeszítő információkról. Pár példa:
-amikor sütött a nap:dögmeleg van,mindenki izzad,nagyon meleg van,megsülünk.
-amikor esett az eső: esik. sár. pocsolya.unalom. (Zsófi,nem csak te unatkozol.)
-Laura kedvenc szava a röhögés,mindenki röhögött mindenen,a cseppet sem vicces dolgokon is.
-Zsófi mérhetetlenül lenézi a napijegyes fesztiválozókat,ami szerintem undorító viselkedés, az miért szánnivaló,lenézendő,hogy valakinek nincs pénze hetijegyet venni?! (Egyébként Zsófi is tök fölöslegesen volt ott egész héten,amikor csak egy koncertre ment el.Ja nem,arra sem.)
-Imádjuk Anthony Kiedist,a végletekig menjünk ezzel a kedves olvasó agyára,majd a koncerten ne is vegyünk részt. Gratulálok,ez szépen föl volt építve!
És, kedvencem, a SZERELEM. Régóta szeretik egymást,csak nem tudják egymásról. Hát nincs is ennél romantikusabb,ugye? Nem ismerős valahonnan?! Amúgy végül is cukik voltak,csak borzasztóan idegesítettek.
Engem az zavart az SzJG-ben is,és ebben is,hogy minden karakternek egy,legföljebb két tulajdonsága van,és Laura ezt erőlteti a végtelenségig,semmi jellemfejlődés,esetleg kidolgozott személyiség. Hipó-hipochonder. Abdul-egoista piperkőc. Napsi-laza és nagyon szép. Boldi-egy állat. Megtudtunk ennél többet bármelyik karakterről is? Lehet,hogy az én hibám,néha rekordgyorsasággal pörgettem végig az oldalakat,érdekes történés után kutatva. Csak nagyon keveset találtam,és azoknak is hamar vége lett.
Az utolsó száz oldal és a fácsebukos beszélgetések végül is tetszettek.És Kolos is. Az egyetlen szereplő,akit szerettem. (hozzuk össze Kingával!) Ez pont két csillag.
A Bábel számomra abszolút felejthető olvasmány volt,és én most tényleg végeztem Leiner Laura könyveivel. Elhiszem,hogy sokaknak tetszik,értem is,hogy miért. De ez nagyon nem az én világom,és nem is lesz soha.

24 hozzászólás
+
>!
SarahSparkle

Úgy gondolom, ha Leiner Laura egy aszalt datolya szemszögéből írna regényt, az is jó lenne!

A Bábel volt az én próbám. A teszt-könyv, mely eldöntötte, a jövőben is tűkön ülve fogom-e várni az új regényeit. Az eredmény pedig pozitív lett, meg is született a gyermek, büszkén vállalhatja, és fél év múlva, Laura új regényének megjelenésekor (hű, az de soká lesz ) biztosan az elsők között leszek, akik elolvassák majd.

Az aggodalmakkal ellentétben (az enyémmel is) Latter Zsófia cseppet sem hasonlít az SzJG-ből megismert Rentai Renátára. Ő egy teljesen új karakter, új ember, aki az olvasó szívéhez nő szarkasztikus stílusával és szeretni való őrültségével (gondolok itt a biztonságiakkal kötött bonyolult kapcsolatára, a kleptomániájával mely a VIP jegyekre specializálódott új betegségféle, és a kólás dobozokhoz fűződő szoros kapcsolatára). Ha esetleg látható is némi hasonlóság a két hölgy között, véleményem szerint az az írónő sajátos stílusának köszönhető, ami összeköti Leiner Laura eddigi, és valószínűleg jövőben megjelenő könyveit is, de nem annyira, hogy zavarja az olvasót, csak hogy régi ismerőseként üdvözölhesse az újakat.

A könyv olvasása közben három dologra lettem figyelmes:

1. Nem volt kedvem netezni, enni, telefonálni, zenét hallgatni, stb. , csakis kizárólag a könyv érdekelt, holott ilyen az SzJG óta nem fordult elő velem. Valami mindig érdekesebb volt, de nem most!

2. Saccperkábé két percenként hangosan felnevettem. Nem, nem elmosolyodtam, nevettem. Hangosan. A szüleim minimálisan nézhettek hülyének csak, ahogy időnként hisztérikus kacagás szűrődött fel a szobámból (nem beszélve a kávézóról, ahol ismeretlen emberek lehettek ennek fültanúi).

3. Hamarabb kiolvastam, mint egy fele ekkor, nagyobb betűs könyvet (ami pedig szintén egy nagyon jó könyv!).

Nagyjából ezeket érzékeltem, a külvilágot pedig csak minimálisan (oxigén, víz). Ott voltam én is a Bábelfeszten, és ennél színesebb az élmény filmen sem lehetett volna. A „képfeltöltésekkor” a képleírások annyira élethűek, hogy tényleg láttam magam előtt a megörökített pillanatokat, a videókról már nem is beszélve! Hihetetlen, mikre képesek a szavak!

Szerintem ezután elhiszitek nekem, hogy ez egy jó könyv,. És mivel jó könyv, érthető, ha nem írok a cselekményről, mert hogy őszinte legyek, nem is lehet átadni azt, amit ebben olvastam máshogy, mint az illető kezébe nyomni a könyvet. Így mindenki, aki eddig hezitált, megvegye-e a Bábelt, ne hezitáljon, hanem robogjon el, és szerezze meg!Garantáltan jól fog szórakozni, aki megteszi! Ha nem, lehet itt panaszkodni, engedélyezem, csak adjatok a könyvnek egy esélyt! (Nálam az SzJG elé került, sokkal, pedig az sincs hátul!).

Bővebben itt: http://akonyvkotelez.blogspot.hu/2013/08/leiner-laura-babel.html

+
>!
Ekesgyb

És ezennel egy újabb Laura könyvnek a végére értem, ami azt jelenti, hogy megpróbálok egy jó hosszú prózai alkotásban ömlengeni a könyvről!

Nos, amikor az írónő honlapján olvastam a részletet, fel se fogtam nagyon, mondom, mi van?
Mert ott nekem Zsófi például egy ilyen Viki féle csajnak tűnt. De mint később kiderült, nem az, hála a jó égnek.
Napsi egy Virág Dina keverék, mert belülről nekem teljesen Virág jutott róla eszembe, kívülről meg egy Dina, szóval ezt is jól megcsinálta.

Amikor Zsófi mesélte a dolgot, ugyanaz a hangulat volt bennem, amikor az SzJG-t olvastam. És rájöttem, hogy nem Zsófinak van Renis stílusa, hanem mindkettő lánynak van Laura stílusa :D

És persze, mint éjszakai moly, ennél a könyvnél is tiszteletemet, vagyis hiába volt iskolaidő, és fogadtam meg, hogy júniusig nem olvasok fél 10 után, csak hétvégén, természetesen itt is olvasni kezdtem, és egészen 11ig ment is, nem meglepően úgy, mint az összes SzJG-könyvnél.

Még egy hasonlóság : a társaság viselkedése és összetétele ugyanazt a vicces, jókedvű hangulatot hozta, mint annak idején a 9,10,11,12/b osztály.

Laurának hála tisztázódott bennem a könyv vége után, hogy mi is az a fesztivál. Mindeddig csak úgy homályosan jutott pár szó az eszembe, mint ivás, bulizás, zene, koncert. Meg hogy mi a jó abban, ha ezt a tevékenységet egy ember egy hétig folytatja. Azután elolvastam a könyvet, és rájöttem, menni akarok fesztiválozni! Merthogy, egész nap sétálgatunk, nézelődünk, zenét hallgatunk, koncertre járunk, hajnalig fent vagyunk, és egyszerűen csak együtt érezzük jól magunkat.

A szerelmi szál a vége felé kezdte behálózni a könyvet, és átszőtte teljesen a történetet. Bár, mint sok filmben és könyvbe, természetesen, amikor az érzelmek bevallására érkezett a sor, sehol senki, mindenki rossz helyen jó időben, és a végén pedig ……… (aki nem olvasta a könyvet, annak nem szeretném leírni). Nagyjából olyan volt, mint az SzJG-ben, csak itt 500 oldalon, ott meg 8 könyvben.

És most, várhatok az új Laura könyvre februárig, ha valahogy nem szerzem be a régebbi könyveit!

6 hozzászólás
+
>!
raczlilian

Hm. Érdekes. Ez a kilencedik olvasmányom Laurától, és… őszintén bevallva szüntelen járt az agyam, kételkedtem, bíztam, 'hátha…' 'á, nem, úgysem ', stb. Nem tudtam.
Képes lesz visszaadni azt, amit egykor a Szent Johanna gimi kapcsán éreztem? Akartam is ezt, meg nem is, leginkább ekkor azt vártam (éljen a negativitás), hogy kb SzJG 9 lesz; arra azonban nem gondoltam, hogy egy teljesen más világgal fog megajándékozni, új szereplőkkel, új sztorikkal, új helyszínekkel. Imádtam ezt a kellemes meglepetést, meg azt is, hogy egy sok újdonság közt egy tényező megmaradt: a röhögés, a sok-sok és még több nevetés. :)
Régóta foglalkoztat már a fesztivál, és az ott résztvevők külön kis világa, sejtettem, hogy ez egy teljesen más dolog, de hogy ennyire? Hihetetlen volt átélni. Mert átélheted, ha úgy igazából belemerülsz a leírásokba, az elejtett infókat pedig elraktározod magadban; szerintem büszkén vállalhatom, hogy bizony, ott voltam én is a Bábelfeszten, nem kisebb társasággal, mint Zsófival, Szaszával, Abdullal, Napsival, Hipóval, a punkkal és Kolossal.
Kolos. Hajajaj. Tudom én, megtanultam innen ugyanis, hogy egy együtt töltött fesztivál után soha többet nem találkoznak az ott hirtelenjében megismerkedők, főleg, ha biztosan csak egy alkalom volt. Ugyanakkor szokták mondani azt is, hogy a reményhal meg utoljára nekem viszont sajnos az új kisállatom a szarokrája (bocsi), szóval…
Kolos, drága. Call me maybe? :)

2 hozzászólás
+
>!
Supergirl

Áh én is menni akarok.! Anya, jövőre megyek a Bábelre punktum.!! …jó ha nem is a Bábelre, de valamilyen fesztiválra.:D Mert ez egy életre szóló emlék lenne, olvasás alapján és rögtön beleszerettem mindenbe ami egy fesztiválon van.:D
Úgy gondoltam a Szent Johana gimi után már nem lesz jó e a könyv,mint ahogy J.K.Rowlingnak se lett jó az Átmeneti üresedés című könyve a Harry Potter sorozat után (ezt csak hallásból tudom..), de kellemes csalódtam.:) ja és beleszerettem Szaszába.:$ azt hiszem ezzel nem csak én vagyok így.:D

+
>!
janka0416

Borító: 5/5 – tetszetős :)
Cselekmény: 5/5***
40% – Fesztivál
30% – Humor
20% – Szerelem
10% – Déja vu
Először is… én azt hittem,hogy:
– Zsófi Abdullal fog összejönni :D
Másodszor:
– már megint nem a fő szereplővel szimpatizáltam, Kolos lelki társak vagyunk! :D
Harmadszor:
– ennyit még az életben nem röhögtem… :”DD
Mit is mondhatnék? – Imádlak SZJG, imádlak Bábel! :)
Ha esetleg valaki a molyon szeretne elmenni fesztiválozni,szívesen csatlakoznék hozzá :D Hátha én is találkozom egy Kolossal :D
*One Republic – If I Lose Myself * – http://www.youtube.com/watch?v=2aFKSBO7F4g

17 hozzászólás
+
>!
csillagka P

Első Laura könyvem, a SZJG előtt kellett egy kis bemelegítés. Nagyjából az kaptam amit vártam. Összeillő (előző olvasás után nagy szó :) ) , nem túl tekervényes mondatokat, felületessen kidolgozott karaktereket, nem ez a könyv fogja megnyerni a Nobelt az elkövetkező ezer évben, kis humort (nagyon kicsit) és egy tökéletes korrajzot.
Igen azt hiszem ebben erősek az LL könyvek, rólunk szólnak, a mi gyerekeinkről, bár a Facebookon kukkoló anyát és a hülye azonnal Pápára elinduló apát simán bevállalom.
Egy kicsiny szereptévesztés a pénz kérdése, ahogyan csak fejben összeadtam ez bizony százezres nagyságrendű összegbe kerül, mármint a Bábelen(ben) elköltött személyes keret, ez szerintem nem igazán reális, ilyen helyeken nem sokan tudják megengedni a póló, karkötő… vétel és bizony vödrös koktélozás sem utolsó szűkös időkben.
Molyocskát és most a kimondottan fiatal molyoknak szeretnék üzenni higgyetek egy már poros szárnyú molyanyónak, ne csak olvassátok! hanem repüljetek! éljétek is meg az élményeket! Menjetek fesztiválozni, koncertekre, hallgassatok élő zenét, induljatok neki stoppal, busszal, vonattal, vár a Velencei-tó, Balcsi esetleg Párizs. Szeressetek, utáljatok, legyetek szerelmesek és kövessétek el azokat a hibákat amiket csak kamaszként lehet elkövetni, később majd lesz mit elmesélni a gyerekeknek, unokáknak.
Éljetek, mert nincs második esély!!!!

>!
Ciceró, Budapest, 2013
528 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635398232
4 hozzászólás
+
>!
Fancsee

Hiába próbáltam, egyszerűen nem tudtam nem a Szent Johanna gimihez hasonlítani. Valamelyest csalódtam. Amikor történt is valami esemény pláne amikor Kolos is jelen volt az kifejezetten szórakoztató volt. A beszólások is jók voltak, tartotta az Szjg szintjét. Azonban itt annyira nem voltam megelégedve a szereplőkkel. kivéve Kolossal És ugyanaz a logika, ami volt Reninél és Corteznél (viszont utóbbiak esetében nem idegesített). Ha a fiúnak van barátnője rengeteg, az soha nem baj. De amint a lány kiejti egy másik fiú nevét a száján, azonnal jön a féltékenykedés és a sok-sok hiszti. :/ Bevallom, voltak sorok/bekezdések/oldalak amiket átugrottam, mert nem voltam kíváncsi rá, hogy mennyire van dög meleg, és mennyire izzad mindenki.:')
Összességében: voltak jó, és voltak rossz pillanataim is a könyv olvasásakor, és ha egy hajszálnyival is, de a jóból volt több tudom, ez az értékelésből nem jön le:D :)
Remélem ez csak egy kisebb mélypont Lauránál, és a későbbiekben ismételten a megszokott minőséget, szintet kapjuk.:)

27 hozzászólás
+
>!
Anitiger P

Csak azt állapíthatom meg, amit előttem már rengetegen: ez egy nagyon, nagyon, nagyon jól sikerült történet! Abszolút kikapcsol, élvezetes és izgalmas! A Szent Johanna Gimi rajongóknak minden bizonnyal ismerősek lesznek az egyes karakterek jellemvonásai vagy a viselkedésük, de engemet nem zavart a hasonlóság. Végülis nincs új a nap alatt, nemdebár?

Igazából még a legelsikkadóbb karakteren is elröhögcséltem és a legidiótábbakon is jól szórakoztam. Mindegyik jól kidolgozott és egyedi, megkedveltem ezt a társaságot. Egyébként sosem voltam ott alvósan fesztiválozni és nem is tervezek menni (igazi konformista lévén nem vágyom sátorba), de nagyszerűen ábrázolja azt az életet, amit a fesztiválpatkány barátaim többször is lefestettek. (Ki tudja? Rosszul hangzik, de élvezetesnek tűnik.) Szerettem ezt a könyvet, most kellett a humora.

Futó gondolat: Jó lenne egy Bábel spin-off Szasza szemszögéből

Kedvenc: 1) FB csevegés az esküvős poszt alatt, 2) Kolos és Zsófi közös jelenetei, 3) horkolásos részek, 4) Egyél sünt!

Bővebb – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2015/03/leiner-laura-babel.html

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
DreamerGirl

– Hipó, ülj vissza – kérleltem.
– Jól vagyok itt így – álldogált, és nagyon úgy tűnt, hogy esze ágában sincs visszaülni.
– Pápáig állni fogsz? – csóváltam a fejem.
– Ne má'. A Vatikánig megyünk? – csodálkozott Szasza.
– Te hülye vagy – röhögött fel Napsi.

32. oldal

+
>!
Κ_Αηett

A szüleim jól kijönnek a legjobb barátnőmmel, azt hiszem, a legkedvesebb jelző, amivel sok év óta illetik, az a „degenerált” kifejezés, ami talán durván hangozhat, de a valóságtól annyira nem áll messze.

17. oldal

+
>!
Gaby33

(…) de Boldizsár…hát, nála nagyobb állattal még életemben nem találkoztam. Nem vicc. Az az ember egyszer fogadásból fél perc alatt megevett egy sajtburgert. És nem az a baj. Hanem, hogy nem csomagolta ki.

15. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Herczeg Boldizsár (Boldi)
+
>!
Cheril 

– Abdul, apád keres – nyújtotta Hipó a telefonját.
– Miért?
– Mert a fia vagy.

136. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Abdul Farouk · Kocsis Márton (Hipó)
+
>!
bzsolti10

– Nem segítenél? – kérdeztem kínomban végül a punkot.
– Van egy cigid? – kérdezett vissza halkan, szinte motyogva.
– Nem dohányzom – ráztam meg a fejem.
– Akkor cigid sincs? – próbálkozott tovább. Na, hát akkor ő ezt a témát nem adja fel könnyen.
– Nincs. Amúgy a vonat nemdohányzó.
– De én az vagyok

30. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Latter Zsófia · Punk
+
>!
brabiviki

– Mi ez, egy elefánt? – vágta magát hasra Szasza, és a fejére húzott mindent, amit a sötétben ki tudott tapogatni.
– Te könnyen beszélsz, nem melletted fekszik – suttogtam a két fiú közt nyomorogva. Az egyik úgy horkolt, mint egy dinoszaurusz, a másik meg másodpercenként fészkelődött, azzal ment az agyamra.
– Attól még hallok – dobálta le a fejéről Szasza a cuccokat.
– Szerinted a többiek alszanak? – kérdeztem, felé fordulva. A válaszát nem hallottam, mert Abdul éppen kifújta a levegőt, mindezt olyan hangon, mint egy gőzhajó.
– Lökd már meg a fejét! – utasított.
– MI? Nem lökdösöm, alszik- feleltem.
– De béna vagy – tápászkodott fel, majd áthajolva rajtam, és egyúttal belekönyökölve a bordámba, egy erős csattanást hallottam.
– Te felpofoztad? – tartottam vissza a röhögésemet, aztán, mivel Abdul megébredt, mozdulatlanná dermedtem, és Szaszával együtt úgy tetem, mintha békésen aludnánk.
– Hmmm – tűnődött el Abdul hangosan, én meg összeszorított fogakkal koncentráltam, nehogy felröhögjek. Ez nem volt könnyű, mert Szasza a sötétben megmarkolta a hálózsákom mellett pihentettet kezemet, ami persze annyira nevetésre ösztönzött, hogy majdnem megfulladtam. A következő percben azzal hülyültünk, hogy egymás kezét szorongattuk, megpróbálva lebuktatni a másikat.
(…)
Bambán pislogtam felé, Boldi viszont ügyet sem vetett rám, hanem óriásit sózott Abdul hálózsákjára, aki azonnal megébredt.
– Megörültél? – kérdezte rekedten. Nem csoda, hogy elment a hangja, többórás koncertet adott a tudta nélkül.
– Ember! Most aztán fejezd be a vonyítást, pitymallik odakint! – szólt durván.
– Hallod! Te pofoztál meg? – ébredt fel teljesen Abdul.
– Nem, de foglak! – húzta vissza a cipzárt Boldi, és visszament aludni.
– Abdul, szerintem csak álmodtad – suttogtam óvatos mosollyal.
– Lehet – vonta meg a vállát. – Jó éjt, Zsófi!

146. oldal (Második nap, 4:39)

+
>!
Nessa_

– Szasza? Szasza, kérlek szépen, Eulálialandben van Euláliával, a kutyájukkal, Euláldoggal, az Eulália utca harmincban, Eulália városban.

+
>!
Gaby33

– És a macska? – kérdezte.
– Nincs macskánk – sóhajtottam lesütött szemmel.
– Őt is vitted? – érdeklődött tovább, nem zavarta az apró tény, miszerint nincs macskánk.
– Igen, itt van – vonogattam a vállam. – Várj – tartottam a telefont Szasza felé. – Nyávogj.
– Mi van? – szaladt fel a szemöldöke.
– Nyávogj már! – böktem bele az oldalába.
– Miaú – szólt, aztán pislogás nélkül meredt maga elé. – Nem hiszem el, hogy belenyávogtam a telefonba. Józanul.

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia
+
>!
Theana

(…)
-Szasza!Vegyél feleségül!-kértem,majd megragadtam a karját,és felhúztam az asztaltól.
(…)
-Mi van?Hagyjál már!nem veszlek el!-dühöngött Szasza,miközben én a Bábelfeszt térképét tanulmányoztam,(…)
-De igen!Én hányszor mentettelek meg bármilyen kínos szituban?Most te jössz!-válaszoltam izgatottan.
-Ellenzem, az érdekházasságot,csak a gyűrű miatt akarod?-magyarázta
-Jaj,ne játszd az érzékenyt.Odamegyünk,kapunk egy papírt,én megkapom a gyűrűt,és mindenki jól járt.
-Már bocs,de én mitől is jártam jól?-kérdezte mellettem lépkedve.
-Öhm.Jó,te nem jársz jól.Vagyis,de.Ha ezentúl le kell ráznod valami lányt,csak mondd,hogy nős vagy-vigyorogtam.
-Hm-tűnődött el.-Nem rossz,nem rossz.
-Na látod.
-És mi lesz a legénybúcsúmmal?
(…)
-És a nászéjszaka?-kérdezte.
-Hát azt Hipóval,Abdullal és velem töltöd.

Nyári Zenei Fesztivál

Kapcsolódó szócikkek: Kiss Szabolcs (Szasza) · Latter Zsófia
+
>!
zakkant

Mert minden változás, ami előnyünkre válik, igenis fontos mérföldkő az életünkben, legyen az bármilyen apró vagy éppen nevetséges.

515. oldal

Kapcsolódó szócikkek: változás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is