Ketten (A Szent Johanna gimi 6.) 840 csillagozás ↑ 7%
December 20-a Reni életének legboldogabb napja, és ettől kezdve minden megváltozik.
De vajon csak jó értelemben? Vajon meddig tart a váratlanul jött boldogság? És Reninek sikerül-e nemcsak megszerezni, de meg is tartani Cortezt? Mi mindennel kell megküzdenie a saját félelmein, gátlásain kívül? Hisz Cortez a suli legmenőbb sráca, mindenki rajong érte, Reni viszont, legalábbis a saját megítélése és persze Kinga szerint, a „nyomik” táborát erősíti…
A 11. osztály 2. féléve is tele van izgalmakkal, akárcsak a korábbiak: Dave például élete eddigi legnagyobb próbatételén megy keresztül, Kinga még önmagát is felülmúlja egy diszkóban, Corteznek iskolapszichológushoz kell járnia, Viki „kiborítja a bilit”, Reninek pedig váratlan vendég érkezik a születésnapjára…
Eredeti megjelenés éve: 2012
Antai-Kelemen Ádám (Cortez) · Pósa Richárd · Szatmáry Kinga · Nagy Zsolt · Bencze Virág · Rentai Renáta · Felmayer Dávid (Dave) · Neményi Arnold · Máday Emília · Jacques Chatelain (Zsák) · Matsuda Okitsugu (Macu) · Bernáth András · Haraszti Róbert · Kardos Kálmán · Zsidák Gábor · Szép Károly (Karcsi) · Haller Endre · Vladár Ervin · Barka Gabriella · Farkas Evelin · Henry O'Realy · könyvtáros
Szent Johanna Francia Tagozatos Alapítványi Gimnázium
Minden enciklopédia-szócikk 36

Mikor SZJG értékelésre kerül sor, felettébb bosszant a maximum 5 csillagos határ.
Cortez, please marry me! De most komolyan… azt hittem ezt a karaktert nem lehet fokozni… Rég tévedtem ekkorát.
Izé, amúgy Reni tényleg sajnálnálak, az a 85 nap… DE NEKEM FÉL ÉV!!! Fél évet kell várnom, hogy újra halljak Cortez felől. Szóval nincs időm téged sajnálni. :(
Hamarosan: A Szent Johanna Gimi 7. DON'T LIE TO ME! Hamarosan, mi….?
Ps.: Linkeknél/Blogbejegyzéseknél bővebben értelmesebben elmélkedtem. :D
Ááááááááá, ez a legeslegjobb rész az összes közül, a kedvencem!:))*o*
Reni végre boldog, és a kezdeti szenvedése után teljesen ki tudta élvezni a boldogságot, ami valljuk be, senkinek nem esne nehezére egy ilyen pasi mellett. Cortezt nekem azonnal! Szóval Cortez… jobban megismerhettem, és ennek nagyon örülök.*-* Ennek -az én szememben- Arnold az ellentéte, az egyik legkedvencebb karakteremből mi lett? egy bunkó, seggfej… És ha belegondolok, végig ő irányította Renit…
A többi szereplő ugyanolyan lökött volt, mint azt eddig is megszokhattam.:)
Nagyon szeretem ezt a könyvet, és mindenkinek el kéne olvasnia, aki egy kicsit nosztalgiázni akar.:) A blogomban estefelé lesz egy bejegyzés a könyvről, és a „megismerkedésünkről” és persze erről a részről.:)
U.i.: I luv Máday!:DDDD
Ajjj már, olyan hamar vége lett. :)
És hogy mivel érdemelte ki az öt csillagot, amikor nem történik benne túl sok minden? Mert ebben a kötetben éreztem magam a legjobban. Jó volt olvasni a hétköznapokat, a napi balhékat, Zsoltiéknál lógni a garázsban, figyelni, hogyan jönnek be új szereplők, és tűnnek el régiek. Úgy folyt, mint a való élet, amiben néha nagy dolgok történnek, máskor meg csak telik az idő.
Most már csak azt nem tudom, mi lesz velem a hetedik kötet megjelenéséig… :P
Te jó ég, hogy fogok kibírni megint fél évet mire megjelenik a hét?! Addigra 50szer újraolvasom legalább :D Annyira jó volt, egész nap csak olvastam, és most totál a hatása alatt állok, meg ilyen világmegváltó hangulatba vagyok :D
Na, a lényeg, hogy halálra röhögtem magam, ha meg éppen nem, akkor könnyeztem olyan aranyosak voltak. Örülök, hogy minden jól sült el, főleg ez a pszichológus dolog. Az új szereplőt, Katát is nagyon megkedveltem, hátha lesz valami Peti meg Kata között, szerintem jók lennének együtt. Arnoldban kicsit csalódtam, én valahogy azt hittem, hogy valamennyire túl tette magát Renin meg Cortezen, hát valljuk be, ez nem igazán sikerült neki. Sajnálom, hogy így állnak Renivel, de hátha… van még 2kötet, amíg minden jóra fordulhat. Ha már a minden jónál tartunk, tényleg minden jó volt, Cortezt is egyre jobban megismertük és nagyon tetszik. Az abszolút kedvenc még mindig Ricsi, és hogy miért? Ugyan melyik fiú keresne a neten a barátnőjének pónit vagy kis zsiráfot a szülinapjára? :D Ha valaki ismer ilyet, jelezze nekem :D Ja, és drukkolok Reninek, hogy kibírja a 85napot :D
Ajj már …tök szánalmas,hogy ilyen gyorsan ledaráltam mind a hat részt :P:D
Elfogult vagyok, nagyon is… Próbálom szavakba önteni, hogy mennyire szeretem, de nem megy. Talán annyi is elég, hogy türelmetlenül várom a következő részt és egyúttal szomorú vagyok, hogy már csak kettő lesz. :( A szívembe zártam az egész Szent Johannát, mindenkit kivétel nélkül. :)
Nem hagy nyugodni egy gondolat: vajon Reni jobban kedvelné a Harcosok klubját ha tudná, hogy az eredetileg könyv? :)
Egyébként még mindig szeretem. Kellően szirupos, nem az elviselhetetlen mennyiség a jellemző. És valahol félelmet kelt bennem, hogy amint a könyvben meglátok egy dalcímet, rögtön elkezd a fejbe ágyazott hangszórómon szólni az a bizonyos dal. Így volt ez a The Clash Should I Stay Should I Go muzsikájával is, akárcsak a Basket Case esetében.
Asszem menthetetlen vagyok.
Nagyon tetszett!! Ez a sorozat tényleg egyre jobb lesz:)
Az elején kicsit megijedtem, hogy most akkor Reni tényleg ezt fogja csinálni, de aztán szerencsére megoldották Cortezzel. Aki mellesleg nagyon jó barátnak bizonyult. Mindig úgy irányítja Renit hogy az Reninek legyen jó. És most már én se érzem azt hogy ez csak olyan felszínes rajongás Reni részéről hisz végre tényleg ismeri Cortezt. A filmezések külön tetszettek. Az volt a kedvenc jelenetem mikor Cortez kiállt az ablakba:)
A humor is egyre több benne, végig röhögtem az egész könyvet. A szereplőket egyre jobban szeretem és megismerem, valamint ők is teljesen összeszoknak. Ricsi, Zsolti, Dave, Kinga és a rockerek beszólásai is egyre jobbak. A párok pedig nagyon el lettek találva. Látszik, hogy évek teltek el az első rész óta és a szereplők sokat fejlődtek.
Arnold viszont nagyon lesokkolt. Nagyot csalódtam benne….én tőle nem ezt vártam volna és sajnálom hogy ebből a barátságból már nem lesz semmi érdemleges.
Fogalmam sincs hogy fogom kibírni a következő részig……..
Megint pontokba szedtem:
– Renáta olyan hülye néha, jaj
– Kinga véleményen vagyok undorítóan boldog könyv :)
– Még mindig hasonlítunk, láthatatlan vagyok, ma volt egy tanár a mókahelyen a gimiből és mondta, hogy kire emlékszik a béből (igen én is bés voltam), persze rám nem :)
– a kutyát Jonathan Davisnek hívják LOL
– Bírom Cortez nagymamáját
– A zenei ízlését meg megbocsátott ám Renátának, de a filmes ízlését nem tudom, egy-két kivétellel béna filmeket néz
– jó az ha valaki bizonygatja a szerelmét, csak ne az ablakból
– nem tudom konkrétan milyen évben játszódik, de Ricsinek szerintem már meg kellett volna őrülnie a FNM reunion miatt, mondjuk amikor fesztiválra gyűjtött pénzt, lehet emiatt volt :)
Érdekes témák merülnek fel:
– Netmentesség
– Alkohol
– Rasszizmus
– Menő szórakozóhelyek (szerintem általában Kinga LL szócsöve)
– Vonalzóval kettévágott mignon: szerintem én is megenném
– Arnold kimért cinizmusa bántóbb, mintha ordítana, mellesleg Gerlóczyt olvas
– Cortez alig eszik, férfiembernél elítélendő tulajdonság
– Virág bika, akkor ezért szerette a Lassiet:) meg az állatokat is, kicsit megnyugodtam
– hogy Renáta hogy bírja ki a nyarat Cortez nélkül az meg majd elválik
Amúgy még mindig cuki, de azért nem adok maximális pontot mert egyrészt tényleg undorítóan boldog és a szenvedést viccesebb olvasni, másrészt ez a no alkohol, no drugs, no szex, csak rakendroll életstílus nekem nem tűnik reálisnak annyira tizenhét évesen. Ennek ellenére kérem a következőt. :)
Nekem ez a rész tetszett eddig a legjobban (Harmónia-függő vagyok, na! :-), és sokat gondolkodtam, hogy megkapja-e végre az öt csillagot, de sajnos a stílus még mindig nem az igazi, habár fejlődés tapasztalható. Mindenesetre végtelenített üzemmódban tudnám olvasni a sorozatot, úgyhogy jobb is, hogy egyelőre nincs több rész, így egy kis időt szentelhetek a felnőtt könyveknek is.:-)
Arra kaptam fel a fejem, hogy mindenki füttyögni és tapsolni kezd, és körülöttem mindenki felfele néz.
– Mi az? – kérdeztem, és megkértem Bálintot, kicsit álljon arrébb, hogy lássam, amit a többiek. Aztán összeráncolt szemmel néztem a termünk felé, ahol Cortez kinyitotta az ablakot és… Úristen. Akkor már a szám elé kaptam a kezem, ügyet sem vetve arra, hogy a forrócsokim leesett, és kiömölve mély, barna lyukat vájt a hóba.
Cortez belekapaszkodott az ablakkeretbe, majd fölpattant egy padra, és kiállt az ablakba! Mindenki döbbenten nézte, Ricsi vigyorogva bólogatott, Virág elképedve bámulta, Dave és Macu vették telefonnal, Zsolti fütyült, Kinga ordított, hogy „Megőrültél? Kiesel!!!”, az a-s lányok sipákoltak, mindenki más pedig lefagyva, elképedve nézte.
– Oké – szólalt meg Cortez, amikor biztonságosan megfogta az ablakkeretet, és kihúzta magát. – Figyelnétek kicsit? Kösz – kezdte, és tekintetével körbepásztázta az udvart, majd megállapodott rajtam. Jaj, ne! Azt hiszem, legalább kétszáz volt a pulzusom, és alig mertem levegőt venni, annyira féltem, hogy baja esik. – Ott a padon… – mutatott felém.
– Hagyd abba! Könyörgöm, hagyd abba! – motyogtam alig hallhatóan. Az egész udvar felém fordult, én pedig még soha, de soha nem égtem ennyire.
– …a barátnőm! – kiáltotta. – Reni, köszönnél a többieknek? – szólt oda nekem. A fejemet fogva felnéztem, és bénán intettem egyet, úgy általánosságban.
Azonnal zúgolódás kezdődött, mindenki susogni meg duruzsolni kezdett, közben folyamatosan hol engem, hol az ablakban álló (!!!) Cortezt figyelték.
– Ha valaki még nem tudná esetleg… – magyarázta. A legtöbben bólintottak, de néhányan rávágták, hogy „oké”. – Ja – kapott Cortez a fejéhez, mintha csak megfeledkezett volna valamiről. A hirtelen mozdulatát egy rakás felszisszenés és ösztönös reflexmozdulat kísérte, mert úgy tűnt, most zuhan ki. – És szeretem – tette hozzá mellékesen, én pedig elmosolyodtam, és alig hallottam valamit a fülemben zúgó vértől. Ricsi megbökte a vállam, Virág tapsolva ugrált, a többiek meg „húú”-ztak és füttyögtek.
A következő pillanatban Máday rontott ki az ajtón, és felnézett az épületre.
– Antai-Kelemen Ádám! Tíz másodperced van, hogy megjelenj az irodámban! Azonnal szállj le onnan! – üvöltötte kivörösödött fejjel.
– Ha nem gond, gyalog mennék – felelte Cortez.
– Nézzük, Nagy Zsolt mit szeretne elérni az életben – olvasott bele. Aztán unottan felnézett. – A buszt.
Ebédszünetben Kinga odalépett Cortezhez, és suttogva megszólalt.
– Vidd ki Ricsit.
– Jó. Lehívom a büfébe.
– Nem, az nem jó, meglátja a tortáját! – rázta a fejét.
– Akkor hová hívjam? – kérdezte Cortez.
– Hívd ki magaddal a mosdóba.
– Kinga! Lehet, hogy a lányok együtt járnak mosdóba, de mi általában megoldjuk egyedül is – közölte.
– Nem érdekel! Hívd el!
Cortez zavartan beletúrt a hajába, aztán elröhögte magát.
– Felőlem – mondta, majd Ricsi felé nézett. – Megyek a mosdóba. Jössz?
– Mi van? – kérdezte Ricsi elképedve.
Én visszafojtott nevetéssel néztem őket, majd segítségkérőn Zsoltihoz fordultam, aki szerencsére kapcsolt.
– Én megyek veled.
Ricsi összevissza kapkodta a fejét, végül feltápászkodott.
– Akkor menjünk együtt – hagyta rájuk.
– Kell még valakinek? – kiáltotta Zsolti. Az egész osztály felröhögött, mire mindhárman kimentek a teremből.
– Igen. A feladat egyszerű. Elkezdek egy idézetet, ti pedig befejezitek.
…..
– „S a kis szobába toppannék, röpült felém anyám…”
– Kinyitom az ablakot, hadd röpüljön tovább – vágta rá Zsolti.
(…)
– Antai-Kelemen, csukd be az ablakot. Anélkül, hogy kárt tennél magadban. Menni fog? – nézett gúnyosan Cortezre, aki unottan felállt, és kérdőn a tanárra nézett.
– Kívülről vagy belülről? – kérdezte. Mindenki felröhögött, Kardos pedig a fejét rázva fejezte ki nemtetszését.
– Ezt vegyétek figyelmeztetésnek. Más. Pósa!
– He? – nézett fel álmosan Ricsi.
– Talán tessék – ciccegett az ofő.
– Bocs – legyintett Ricsi.
– Talán bocsánat.
– Oké.
– Talán rendben! – kerekedett el Haller szeme. – Na, most már azt se tudom, mit akartam mondani – vakargatta a fejét.
(…)
– Programom van valakivel – mondta mosolyogva.
– Ismerem?
– Igen.
– Lány? – kérdeztem félve, összehúzott szemmel, előre rettegve a választól.
– Lány – bólogatott.
– Oké. Jó szórakozást. – Az összes okos magazin azt írja, ilyenkor kezeljük lazán a helyzetet, és ne mutassuk ki, hogy éppen összetörtünk. Ahha. Könnyű azt mondani.
– Kösz, meglesz – mondta.
(…)
– Hát, akkor klassz délutánt. Érezzétek jól magatokat. Meg ilyesmi – motyogtam, és indultam befelé. Cortez elkapta a kezem, és visszahúzott.
– Féltékeny vagy? – kérdezte elfojtott mosollyal.
– Nem – vágtam rá kapásból. – Kéne? – kérdeztem vissza némi töprengés után.
– Lehet. Szép. Okos. És nagyon szeretek vele lenni…
– Ez nagyszerű – mondtam elkerekedett szemmel, és úgy éreztem, végem van, mindjárt elbőgöm magam.
– Segítek neki angolból, mert iszonyat béna – tette hozzá, mire hitetlenül a szemébe néztem, és a tenyerembe temetve az arcom, megkönnyebbülten elröhögtem magam
– Szerinted ez vicces volt?
(…)
– Oké, elég lesz – lapoztam idegesen a könyvemben. – Ez nem fair – néztem fel. – Most tök nevetségesen érzem magam… Elvégre féltékeny voltam magamra – tűnődtem, Cortez meg a fejét fogva felröhögött. Haha. Szörnyen vicces.
– Oké és neked mi volt a zenéd? – kérdeztem törökülésben ülve a babzsák fotelemen.
– Sírós zeném? – kérdezett vissza elég fura arccal.
– Gondolom, az nem volt – vágtam rá azonnal. Ez a sírós zene abszolút lányos dolog. Legalábbis általánosságban. Bár Petinek is van sírós száma. Na, mindegy, ez más téma.
– Hát. Remélem, nem omlik össze benned egy világ, ha azt mondom, nem sírtam.
– Nem, semmiképp – bólogattam nevetve.
– De voltak zenéim.
– Tényleg?
– Aha. Volt egy gigányi „megölöm Neményit” számom – közölte, én pedig csak mosolyogtam.
– Akkor azt hallgattad szünetekben?
– Többnyire.
– Sajnálom – néztem rá őszintén, mire megragadta a karom, és magához húzva átkarolt.
– Én is. Miattam ezt kellett hallgatnod – csóválta a fejét a laptopomra nézve.
242. oldal 7. bekezdéstől
Mivel ideiglenesen Máday lett az ofőnk, a fiúk úgy döntöttek, bevágódnak nála, ha már így alakult. Nos, a tervük, miszerint az aulában Cortez gitárkíséretével és Ricsi tapsolásával Zsolti elénekli neki a „Máday néni, úgy szeretjük önt” című dalt, nem igazán jött össze.
…
Hogy is van a refrén? Valami olyasmi, hogy:
"Máday néni, Máday néni, akkor is jön, ha senki nem kéri,
Szigorúan néz, és vonalzóval méri
A diákokat a Máday néni".