Misztrál csókja (Merry Gentry 5.) 68 csillagozás

Laurell K. Hamilton: Misztrál csókja

Merry Gentry, azaz Meredith NicEssus Hercegnő, a hús és vér kezének hordozója folytatja a faeire fölvirágoztatását. Miközben élet-halál – és persze a hatalom megszerzésének – kérdése, hogy megtermékenyüljön valamelyik testőrétől, a tündérdombok évszázadok óta holt kertjeit, tavait ő maga termékenyíti meg mágiával. Új életet és méltóságot lehel Sholtóba is, a sluagh királyába, aki újonnan szerzett hatalmától megittasulva mágiája segítségével idézi meg a vad falkát, amit senki nem tud megállítani…
Merrynek újabb kihívásokkal és fájdalmakkal kell szembenéznie, miközben folyamatosan küzd az őrült Cel herceggel, a levegő és sötétség királynőjének fiával.

Eredeti mű: Laurell K. Hamilton: Mistral's kiss

Makai_Kata könyve
Elcserélhető
Andi_Révész könyve

Wee I

Tegnap éjjel fejeztembe, és akkor már nem ültem neki értékelés írni. Most is csak egy rövid szösszenetre vetemedem, aztán majd kivesézem jobban is.
Azért olvastam ilyen gyorsan, hogy minél hamarabb a végére érjek. Számomra ez volt a sorozat abszolút mélypontja. Egy éve ücsörgött a polcomon, mert miután megvettem és beleolvastam, közöltem, hogy ezt nem!
Aztán most rászántam magam, és gyorsan bedaráltam. Nem tudom, alapvetően, mi volt a baj – talán azzal a zavaros álommal kezdődött a legelején –, de ez a műfennköltség, ami az egészet áthatotta, kiverte nálam a biztosítékot. Főleg, hogy utána közvetlenül elkezdtek teljesen hétköznapi nyelvezettel társalogni. Éles volt a váltás. Mintha Hamilton helyenként kiesett volna a ritmusból, aztán rájött volna, hogy hoppá-hoppá, ez így nem lesz jó!
Egyedül talán a vége mentette meg, Az utolsó harmad, bár az, hogy Merry fél kézzel (szó szerint) elintézi a vad falkát… na jól van. Jah, és persze megint minden pasi őt akarja, és persze mindegyik megis kapja… Én inkább már nem is számolom, sőt a neveket sem jegyzem meg. Doyle, Fagy, Galen, Rhys… kb ennyi azok listája, akikre már odafigyelek.
Nagyon remélem, hogy a Fagyos érintés tényleg olyan jó, mint mondják, mert ha nem, lehet, hogy Merry és én búcsút intünk egymásnak.

Marée_Noire P

Hiába, történhet bármi, sok kedvencem van – ez ugye óhatatlan :) –, de mégis Hamilton marad a No.1, mindentől függetlenül. ;)
Egyszer már olvastam ezt a részt, de mivel nem túl jó a memóriám, újból el tudott varázsolni. Szeretem a megfogalmazásait, engem nem zavar a sok szex, és a „túl” szép pasik, így kerek, ahogy van. :D
Emlékszem, első olvasáskor alig vártam, hogy a következő részt a kezembe vehessem, hát most gyorsan el is kezdem. :) :)

Titti

Jó nagy csalódás ez a könyv nekem. Hogy lehetett ezt így kiadni?Nem említette meg senki az írónőnek, hogy ez így iszonyú gyenge, és még úgy 10-15 eseménydús fejezet hiányzik belőle?
Az első kb 100 oldal valami szürreális gyomorforgató orgia, és közben a testőrök mintha régies dallamokban beszéltek volna, már abban a kevéske párbeszédben, ami volt.
Igazából az összes történés egy nagy epizód, egy töltelék, a lényeges részeket 50 oldalon le lehetett volna írni élvezhetően.
Remélem nem végleg kezd mélyrepülésbe a sorozat, mert azért nagy kár lenne érte!

Fairy

Itt már sok sok titokra fény derül. Sok új szereplő és furcsábbnál furcsább lények is bekerülnek a történetbe. Sok az erotika és sokan vannak a pasik, és mind Merryt akarja.

SunShineCicc

Ez volt eddig az összes közül a kedvencem. Meredith egyre több hatalommal bír„ és végre Sholto is meglett neki. És amit létrehoztak, az nem semmi. De a goblinok, hogy nem akartak segíteni….:/ De végül minden jó lett. És újabb teremtmények jöttek létre :) Kíváncsi vagyok mi jöhet még :)

aalexaa85

Nagyon összetett történet, akciódús és full erotikus, mégis a végére már kicsit elvesztem a sok történésben, ahogy már a 3. és 4. könyvnél is megtörtént. Mondjuk én elvoltam az akciódús részek nélkül is, engem lenyűgöz az a világ, amit Hamilton teremtett, és amiről sorban derülnek ki a furcsábbnál furcsább és titokzatosabbnál titokzatosabb dolgok. Nagyon jó történet, de mondom, néhol kicsit már túl sok volt az infó, és már a képzelőerőm sem bírta a terhelést (pedig jó adag képzelőerőm van, elhihetitek :D ). Alig várom a következő részt, remélem, abban már benne lesz a Seelie udvarba való látogatás, és Cel herceggel való csata. És persze – gondolom – mindenki várja a végkifejletet: Merry terhes lesz-e és valóban ő lesz-e az Unseelie udvar új királynője?

Francica

Néha kicsit sötét volt, néha kicsit vontatott, de határozottan hangulatos. Még több mágia, még több fura lény, még több visszatért erő. Végre személyesen is találkoztam várva várt szereplőkkel és Sholtó is kapott szerepet. Igaz néha jól seggbe rúgtam volna, de azért szeretem. Volt nagy harc és meglepetés a végére.
Hamilton ebben a sorozatában mindig jól át tud verni, most már semmit sem hiszek el elsőre.

Vicky3

Hát szerintem sokkal gyengébb volt mint az előzőek:( Olyan rövid volt az egész cselekménye, mintha egy novella lett volna. A történet se volt valami nagy szám, szinte csak szex. Ez már nekem túl sok volt. Ettől függetlenül már nagyon várom a következőt és remélem jobb lesz ennél:)

Rémálom P

Akartam, hogy tetsszen, vártam erre a részre, mert a negyediket annyira imádtam. Tudom, hogy erotikus regény, és aszerint kell megítélni, de annyi potenciál lehetne a történetben, amit elfecsérel kb. 90 oldalnyi szex leírásra. Laurell K. Hamiltonnak imádom a fantáziáját, a világokat, amit képes teremteni, ahogy a szavakkal bán, és mindent tisztán el lehet képzelni, és bele lehet élni magunkat a történetbe, és ezért lehetett ezt a részt is könnyedén olvasni, de történetileg sajnos csak átlagos, hiába az utolsó 2 fejezetbeli akciódús rész.

Marée_Noire P

Az asszony rám mosolygott, oly melegen, ami egy egész életen át kitart. Egy mosollyal ajándékozott meg, amelyben benne rejlett ezernyi tábortűz mellett átbeszélgetett éjszaka, kérdések és válaszok százai, végtelen életutak tudása összegyűjtve, megőrizve.

Marée_Noire P

Szerettem volna, hogy valaki átöleljen, megvigasztaljon, de ez egy gyerek kívánsága. A gyereké, hogy hazudjanak a sötétség miatt, hogy az ágy alatt nincsenek szörnyek. Én egy olyan világban nőttem fel, ahol a szörnyek nagyon is valósak.