A holdfény csábítása (Merry Gentry 3.) 98 csillagozás

Laurell K. Hamilton: A holdfény csábítása

Meredith Gentrynek tovább tart legyőzni unokatestvérét, Cel herceget a trónért folytatott harcban, mint gondolta. Éjszakáit – és gyakran nappalait is – továbbra is testőreivel tölti, ám a várva-várt Gyermekáldás, amely végre királynővé tehetné, elkerüli őt. A harc egyre kiélezettebb, és az Unseelie udvartartás tagjai egyre nehezebben viselik a megpróbáltatásokat. Merry végül nem várt segítséget kap, egy mágikus erejű ősi kehely formájában. A győzelem azonban még mindig messze van, Merry ellenségeinek száma egyre csak nő. De ők még nem tudják, miféle erők lakoznak a Los Angeles-i detektívben. Mi több, ő maga is csak most kezdi felfedezni valódi képességeit… – Meredith Gentry mágikus segtítséget kap a trónrajutáshoz…

Eredeti mű: Laurell K. Hamilton: Seduced by Moonlight

Makai_Kata könyve
Elcserélhető
Andi_Révész könyve

Fairy

Hát az elején sokszor elkalandozott a figyelmem,de aztán nagy nehezen beindult a történet.
Az alap történetet még mindig jónak tartom. A pasik csak gyűlnek és gyűlnek Merry körül.

zsedelybogi

Áhááá a végére ez a beszélgetés nagyon kellett a házimunkáról!:D
Nem megy a fejembe, hogy tud az írónő ennyi mindent kitalálni a könyvbe. Ha valamilyen bonyodalom megoldódik, akkor nem is egy, hanem kettő jön a helyébe, nehogy megunja az olvasó a könyvet. Isten ments hogy letegyük, mert ha még ezek is megoldódnak, még akkor is ott van a C terv, meg a D meg még ki tudja mennyi (nem is kezdem el számolni, mert egyenlőre 8 részes a könyv..:D)
Szeretem Merryt, bár néha sajnálom, mert olyan kedves, és néha olyan kegyetlen dolgokkal kell szembenéznie, bár elvárják egy trónörököstől (mellékesen egy könyv főhősétől), hogy mindennel szembenézzen, és megoldja a problémákat.
Most kezdtem el gondolkodni,már csak egy háziállat kéne neki, de így végiggondolva (bár ha nem is igazi állat) de Kittó ott van neki ilyen téren. Szegéény:D

SunShineCicc

Úgy látszik egyre jobb lesz minden. Egyre több izgalmas jelenet van. A szeretők száma pedig egyre jobban növekszik. Vajon mennyi lesz már a végleges létszám? Ki tudja :) ÉS egyre több a titkolni való a Sötétség Királynője elől. Bírom ahogy Meredith megoldja a problémákat :)

rami15k

Tudtam, hogy nem fogok csalódni az írónőben, hiszen hozta a szokásos formáját. A könyv tele volt izgalommal és fordulatokkal. Még engem is sikerült meglepnie. Megint a mágián volt a hangsúly bár az erotika sem hiányzott a könyvből. 1 nap alatt képes voltam elolvasni, úgyhogy csak pozitívat tudok mondani a könyvről :)

Caradien

A harmadánál már kezdtem feladni…szex az egyik szobában,majd tükrös beszélgetés egy másikban,majd megint szex ugyanazon ház valamelyik másik szobájában és így tovább…bár ez a téma nincs ellenemre,itt már igencsak hiányoltam,hogy nem történik szinte semmi más.DE! :) A végére beindult és azt kell mondjam,hogy a harmadánál még úgy voltam vele,hogy a kezembe nem veszem a következő részt,most mégis alig várom a karácsonyt,hátha megkapom valakitől és végre olvashatom :D Bár azért Anita még mindig sokkal jobb ;)

Francica

Szeretem a sorozatot, a világot, a szereplőket, de a listám csak gyűlik, hogy miket hiányolok, mik nem tetszenek. Merry se mindig a szívem csücske és néha a kevesebb több lenne szerintem. Néha picit untam, pedig tele van jobbnál jobb ötletekkel, csak az a sok ismétlés ne lett volna.

Becca

Merryék még mindig próbálkoznak a babagyártással, ám nem sok sikerrel. Valami fura történik, egy kehely jelenik meg, és tudják is hogy mi az, dehogy miért jelent meg…? Hát miután az előző részben legyőzték a Névtelent, mindenki visszakapott valamit a mágiából. Merry vissza tudja változtatni a testőreit olyanná amilyenek voltak még a Névtelen megalkotása előtt. Istenekké. Doyle újra fel tudja venni az alakját-alakjait-kutya, ló, sas. Meaveből is újra istennő lesz, Sage shide lesz-ettől kiborul. Nicca megkapja a szárnyait amik a testén voltak tetoválásként-valami miatt nem nőttek ki neki. Fagy is visszakapja isteni mivoltát. Visszatérnek az udvarba és ott ismét merényletek sora következik. Először őt próbálják kiiktatni, nemsikerül, közben szert tesz még jópár új férjjelöltre. Utána a királynőt próbálják kiiktatni úgy, hogy a Hollóit-testőreit-majdnem harcképtelenné teszi. Merry meghal abban hogy legyőzze a királynőt, ám feltámad, és mindenkit meggyógyít. Ez után együttes erővel keresik a merénylőt, illetve a felbujtót. Meg is találják, azok kihívják Merry-t párbajra. Kitalálhatod hogy ki nyer.

Burárum

Olvasva, a pasik hada még mindig kábulatot okoz, a vér és erőszak még mindig sokkoló, és hát A MÁGIA még mindig A MÁGIA. Ebből nem gyógyul ki Hamilton néni, amíg él. A szex és intimitás, a jó és rossz harca felvillanyozó, a politika és intrika idegtépő. Minden a helyén….lesz a sorozat végére talán.

Bam

A égi, feléledő és az újonnan kapott ő mágikus képességek nagyon tetszett, én ilyennek képzelném a tündérvilágot, ahol a fegyverek semmit sem érnek – igaz, a sorozatban használják őket rendszeresen. Továbbra is kedvelem a sorozatot, kikapcsolódást nyújt és olykor ez a legtöbb, amire vágyom :)

wolfy27

Fura volt, mert az eleje ugye a kihagyhatatlan szexel indult, ami tulajdonképpen nem zavart, de aztán csak nem történt semmi, csak nem történt semmi, de aztán elkezdtek pörögni az események és nagyon izgalmas volt a vége, nagyon tetszett!!!

A pasikról csak annyit, hogy elég rég olvastam a második részt, és már a könyv harmadánál jártam mire mindegyiket sikerült azonnal beazonosítani… csakhogy elkezdtek gyűlni, de tömegesen és néha vissza kellett lapoznom, hogy úristen ez meg mégis kicsoda… a végén persze eluntam a keresgélést és feladtam a beazonosítást… Usnat és Barinthust könnyen megjegyeztem, ők is átléptek a szimpi karakter kategóriájába, Abloec és Onilwyn is nagyjából tiszta, Amatheonról gőzőm sincs, hogy kicsoda… szerencsétlen bokornevűeket meg kutyulom össze vissza főleg hogy már legalább 4en vannak… és még így is biztos kihagytam valamit…

Úgyhogy a könyv tetszett, a sorozatot még mindig szeretem, az írónőt szintén, úgyhogy aki szereti Hamiltont, az nyugodtan kezdjen bele ebbe a sorozatba/könyvbe is mert bár lassan indul a végére nagyon király lesz:)

Vicky3

Nem hiszek a szerelemben első látásra. Abban hiszek, hogy az igaz szerelem lassan alakul ki, mint a barátság. A hirtelen fellángoló vágyban hiszek.

Kapcsolódó szócikkek: szerelem · szerelem első látásra
zsedelybogi

Fagy a földet súroló ezüstróka kabátban jött mögöttem. Amikor felhívtam a figyelmét arra, milyen sok állatnak kellett meghalnia emiatt, felvilágosított, a kabát már több mint ötven éve a tulajdonában van, tehát jóval azelőtt már az övé volt, hogy bárki elítélhette volna ezért.
– Ne tégy szemrehányást, hisz te magad is legalább egy fél tehenet viselsz – érintette meg a hosszú bőrkabátomat.

veri7

Vannak idők, amikor önmagadat sokkal nehezebb az uralmad alatt tartani, mint bármely földi dolgot.

Rysonne

Lehet egyszerre könyörtelennek és pártatlannak is lenni? A könyörtelenség
egyben nem pártosság is? Mindig így hittem, az apám is erre tanított, de talán a
kettő között is létezik valami. Ha van, meg fogom találni? És ha sikerül, lesz-e
elég hatalmam, szövetségesem, hogy képes legyek ezen a középúton haladni?
Erre az utolsó kérdésre tényleg nem tudtam felelni, mert elég jól ismerem ahhoz
az udvarok politikáját, hogy tudjam, soha nem tudhatja senki, mekkora a hatalma,
a barátai mennyire hűségesek, a szövetségesei mennyire kitartóak, amíg
késő nem lesz. És akkor nyer, vagy veszít; életben marad, vagy meghal.

Rysonne

Amikor a vállamhoz ért, úgy éreztem, a földkerekség legpuhább, legmelegebb takarója ölel magába. Biztonság, meleg, amibe belefúrod, befészkeled magad, és hónapokon keresztül alszol, majd újjáéledve, sértetlenül felébredsz, és a föld megújul. Érintésében a tavasz varázslata bújt meg.

veri7

Már rég megtanultam, hogy az élettel kéz a kézben jár a remény, a halál esetében pedig nincs semmi.