Csábítás (Daemonica 1.) 84 csillagozás ↑ 7%
Tayla, a fiatal őrző élete nem áll másból, mint gyilkolásból. A lány feladata, hogy az emberekre támadó démonoktól megtisztítsa New Yorkot, lehetőleg nyom és nagyobb zűr nélkül. Csakhogy Tayla az utóbbi időben nincs jól: furcsa emlékezetkieséses időszakai vannak, és egy vadászat alkalmával lebénul a jobb oldala. A harcban meghal a társa és legjobb barátnője, Tayla pedig egy különös helyre kerül: egy kórházba, amelynek fekete falait mágikus írásjelek borítják.
Kezelőorvosa, a jóképű Eidolon az első pillanattól kezdve Tayla különös, erotikus álmainak főszereplőjévé válik, miközben a démon férfinak sem közömbös a lány.
Eidolon fajtája a nők szexuális kihasználásának él, mégis Tayla kedvéért hajlandó lenne alávetnie magát a véres és mindkét fél számára életveszélyes párválasztási szertartásnak – még akkor is, ha minden észérv ennek ellentmond…
Vajon Tayla választ kap-e a múlt kérdéseire? Akarja-e, hogy válaszokat kapjon a férfitól? És mi lesz, ha a jövője olyan…(tovább)
Daemonica 1.
Eredeti mű: Larissa Ione: Pleasure Unbound 94% ↑ 6%
Eredeti megjelenés éve: 2008

Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Nem szeretem az orvosokat, a kórházakat. Vészhelyzet és Grace klinika is unalmas a számomra, ezt a sorozatot viszont már most fantasztikusnak tartom. Már azért is, mert több kedvenc sorozatom eszembe jutott róla. New York a helyszín, mint az Angyali vadászban. Tetoválás van a szereplőkön, mint az Alvilág uraiban. Lirsha olyan kedves szó, mint az FTT Nallája. Itt is vannak anyáktól örökölt jellegzetességek, mint az Éjfél szülötteiben. Több féle lénnyel is találkozhatunk benne, meg mágiával, varázslattal is. Következő kötet is zseniálisan fel lett vezetve. Remélem nagyon népszerű lesz nálunk ez a sorozat. FTT és Alvilág urai rajongóknak kihagyhatatlan.
Bővebben:
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 6%
Végre volt időm (és energiám), hogy befejezzem ezt a kritikát, attól függetlenül, hogy a könyvet kerek egy éve hű azta mindenit, de régen volt olvastam… És nem olvastam újra teljesen, szóval az , hogy anélkül szinte minden részletére emlékszek csak jelenthet valamit, nem? De, hogy egy ritka rossz kritika következik
Eredetileg egy sorozat értékelést szerettem volna írni, de megakadtam aztán félbemaradt, de mivel rettentően imádom ezt a sorozatot és a spin-offot is, így muszáj megírnom, annyi különbséggel, hogy ezúttal egyesével. Személy szerint nagyon szívesen újraolvasom mind az 5 részt, szóval már csak idő kell hozzá.
Félreértések elkerülése végett, a magyar kiadásról nem tudok nyilatkozni, én angolul olvastam!
Jogos kérdés, hogy akkor miért a magyar kiadáshoz írom ezt… Egyszerű, mert feltételezem, hogy, több ember van, aki nem tud angolul és olvassa/tervezi olvasni a sorozatot, most hogy itthon is megjelent, így nyilván nem az angol kiadást fogják nézni.
Na szóval.. értékeljünk:
A kedvenc paranormális lényeim állandóan változnak. Kezdtem a vámpírokkal, aztán jöttek az angyalok és most a démonok kerültek a képzeletbeli kedvenceim listájának a tetejére. Főleg a szukkubuszok és az inkubuszok. (Imádom a Lost Girl tévésorozatot). Egyszer olvastam erről a sorozatról egy kritikát és egy interjút Larissával és tudtam, hogy akarom ezeket a könyveket. És nem sokkal később meg is szereztem őket. Srácok, annyira imádom ezt a sorozatot és Larissa hivatalosan is az egyike lett a LEGKEDVELTEBB íróimnak és a könyvei felkerültek az automatikus VEDD MEG MOST listára. Imádom a rengeteg erotikus jelenetet és az akciójeleneteket a lélegzetelállító szerelmi jelenetekkel kombinálva, a mocskosul nehéz utazást és a rejtélyeket. Ez a sorozat így volt TÖKÉLETES az ízlésemnek!
És akkor beszéljünk néhány szót a könyvről…
Amikor megvettem a sorozatot e-book formájában és az elsőt feltöltöttem a telefonomra, hajnali kettőkor kezdtem el olvasni és reggel nyolcra be is fejeztem. Imádtam, imádtam és imádtam! (Nagy valószínűséggel még jó párszor fogjátok ezt a mondatot olvasni a kritikám alatt!) Tökéletes kezdése volt a sorozatnak.
Mindenki megtalálja benne a neki valót. Szép szerelmi történet a szerelmi történetek kedvelőinek, fülledt jelenetek a piszkos fantáziájúaknak és jó kis izgalmas részek az adrenalinfüggőknek. Jó hír azoknak az olvasóknak, akik szeretik a szenvedélyes jeleneteket: nem kell sokat várni az első HOT jelenetre! Nekem igazán piszkos fantáziám van, de őszintén? Ez még engem is meglepett.. úgy értem, nem gondoltam volna, hogy már ilyen hamar kapunk ilyen jeleneteket…
Nagyon kedveltem a fő és a mellékszereplőket is. Tayla egy nagyon vagány csajszi. Az Aegis tagja – egy olyan emberi harcosokból álló társaságé, akik annak szentelték az életüket, hogy megvédjék a világot a gonosztól. És a lánynak hatalmas humora van. Mindennél többre tartja az emberségét, miután szemtanúja volt, hogy egy démon megölte az édesanyját. Meg van arról győződve, hogy minden démon gonosz és mindet el kell pusztítani. Végül a UGH (Underworld General Hospital)-ban köt ki – egy démonok számára fenntartott kórházban, amit három inkubusz testvér vezet – és kiderül, hogy ő maga is félig démon. A fő cselekmény mellett, egy nagyon fontos kérdés kering a története körül… képes lesz elfogadni a démon részét vagy a démonok iránti gyűlölete a vesztét okozza? És tudna-e szeretni egy olyan teremtményt, amit tiszta szívéből megvet és ezzel hátat fordítani az Aegisnek? Többször is elárulják. És most ketyeg az órája… Nem teljesen értem, hogy miért utálják őt sokan az olvasók közül. Alapjáraton nem egy siránkozós csaj. Az egész életét megváltoztató felfedezést tett és ezt nehezen tudja elfogadni, azok után, amin keresztül ment.. Ez az oka annak is, amiért nem tud megbízni Eidolonban sem. Hű a karakteréhez. És egy igazán jó karakter!
Eidolon egy okos, szexi orvos. És ő egy Seminus démon (inkubusz). Ha tudod, hogy mit jelent ez a szó, akkor biztos vagyok benne, hogy nem kell többet mondanom róla, DE akkor is fogok :P Ő a „nagy” testvér a családjában, mindig vigyáz rájuk és megtesz értük bármit, hogy megvédje őket. De olyan, mint az időjárás. Soha nem tudtam, hogyan fog reagálni. Néha olyan volt, mint egy kőszikla, aztán humoros, de soha sem volt kiszámítható. Habár egy dolog biztos. Sose húzd fel, hacsak nem Taylának hívnak és nem vagy egy félig démon démongyilkos, ellenkező esetben nagyon ronda és egészségtelen következményekkel számolhatsz! Ugyanúgy, ahogy Taylának, neki is megvan a saját története a könyvben és neki sincs sok ideje, mielőtt át kell esnie azon a változáson, ami szó szerint az őrületbe kergetheti. Az egyetlen egy esélye, ha párt talál magának és letelepszik. De össze kötni az életét egy emberrel… egy démon-vadásszal? Teljesen mindegy, hogy mennyire reménytelen a helyzete, biztos, hogy ez nem szerepelt a tartalék tervei között.
Meg kell még említenem Eidolon testvéreit is, mivel nem lehet őket nem szeretni. Nos, az egyikük egy son of a bitch…, így nagy valószínűséggel őt utálni fogod a többi könyvben is. Teljesen őrült! De Shade és Wraith (a kedvenc testvérem és NEM vagyok hajlandó Lidércnek hívni csakúgy mint ahogy Shade-et sem hívnám Árnynak… számomra ez érthetetlen, hogy itthon miért kellett lefordítani) a bőröd alá fog férkőzni! Szexik, viccesek és igazi harcosok – bár ez inkább csak a későbbi könyvekben jön elő.
Nézőpont váltások.. Szereted őket? Nagyszerű, mert nem kettő, hanem három van benne! Utálod a nézőpont váltást? Ne aggódj, itt meg fogod szeretni őket!
A sorozatban nem csak démonok és emberek vannak jelen, de szinte minden paranormális lénybe belefuthatunk itt-ott hosszabb-rövidebb időre.
Kedvenc karaker(ek): Tayla & Wraith. Bocsi E, szeretlek téged is, de Wraith az én emberem!!
Kedvenc jelenet(ek): A robbantós!! Most felcsigáztalak, mi? :P
Összességében: NE olvasd a könyvet nyilvános helyen! Vagy vigyorogni fogsz, mint egy tejbetök és/vagy a vörös ezer árnyalatában fogsz pompázni, vagy ordítani fogsz a szereplők/események miatt. Ha szereted a démon mitológiát, a gyilkos jó poénokat, a misztikumot minden mennyiségben, az erotikát, az ellenállhatatlan pasikat és kis akciót egy viharos szerelemmel megspékelve, akkor barátom, ez a könyv neked lett megírva!
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Imádtam, szerettem, van egy olyan érzésem, hogy új kedvenc sorozatom lesz. És hogy miért?
A könyv elején ugyan fogtam a fejem, „mi a fene ez a sok idegen démon?”, utána nem tudtam letenni, ha pedig mégis be kellett csuknom kicsit, csak az járt a fejembe, hogy mikor olvashatom megint. Egy jól kitalált, izgalmakkal teli, néha vicces könyvet olvashattam, aminek már alig várom a második részét. És a harmadikat, meg a negyediket…
Azt, hogy ki a kedvenc szereplőm még nem sikerült eldönteni, túl sok az olyan ember akire nagyon kíváncsi vagyok. Ott van Shade, nagyon érdekel, vajon mi lehet az átka, és hogy miért kapta. Ott van még Lidérc, akire azért vagyok kíváncsi, mert sejtésem sincs mi köze lehetett Lori-hoz. Gem kapcsán az érdekel, hogy mit fog kezdeni Kynan-el, meg a démonával.
Egy szóval: nagyonváromakövetkezőrészt :)
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Az elején csak kapkodtam a fejem a sok lény miatt /ez a végén se változott,már fáj a nyakam:)/.
Érdekes volt,egyszerűen nem tudom hova sorolni most ezt. Mintha Ward és Nalini Singh összegyúrva és kicsit fel tuningolva….:)Érdekes volt a tetoválásos rész is…
Lidérc story-ért kiált,hát még Shade a nagy átkával…:)
Kezdem rögtön a második részt is:)
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
A történet világa igen érdekesen van felépítve, rengetek fajta démon van. A történet egy démon kórházban játszódik, ahol a főszereplő démon orvos a kórházban. A másik szereplőnket beviszik a kórházba aki viszont a Kaszás. Ilyenkor kezd jó lenni maga a történet, rájövünk titkokra a múltból, szerelemre találnak.
A dámon szereplők jól kivannak dolgozva, viszont a női főszereplő Tayla néhol egy kicsit sok, túl sokat problémázik.
Kíváncsian olvasom a második kötetet, és várom a további részeket.
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Tayla, az ég áldjon meg, hogy a jó nyavajába tudsz ennyit kínlódni???
Oké, bocsánat, de kiakasztot, nem tehetek róla.
A világ felépítés ötös, a pasik ötös, a női főszereplő rinyálása, és a szappanoperába illő családi dráma kettes. Ebből átlagoltam egy masszív négyest.
Bővebben a blogomon.
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Tetszik a világ amit összerakott az írónő, a karaktereit is megkedveltem, jól adagolta az információkat is, mind a világról, mind a szereplőkről, és a megválaszolatlan kérdésekkel kellőképpen felkeltette a kíváncsiságomat a következő kötetekre is. Úgyhogy nagyon remélem minél hamarabb folytathatom majd a sorozat olvasását.
(Kicsit bővebben a blogomban)
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Bár nem áll tőlem távol a paranormális-erotikus műfaj, de mostanában eléggé válogatós lettem ezen a téren. Míg régen minden új sorozatba belekezdtem, ma már csak kevés kap tőlem esélyt a bizonyításra. Ezért is számít nagy dolognak, hogy a Daemonica megkapta nálam ezt az esélyt.
Szerencsére kellemesen csalódtam a Csábításban. Tele van nagyon jól ábrázolt karakterekkel, végig izgalmas a történet, és jó pár kiszámíthatatlan fordulat is van benne. Persze azért a szexet és a nyáladzást itt is megkapjuk, de szerencsére a háttérvilág és a cselekményszál kellően hangsúlyos ezek mellett.
Larissa Ione stílusa nekem már egy kötet alapján jobban tetszik, mint Kenyoné, van olyan jó számomra, mint Ward. Remélem a sorozat többi része is tartja majd a színvonalat, és új kedvenc írót avathatok Ione személyében.
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Hasonló Ward és Kenyon könyveihez, szóval ismét nem lőttem mellé, és már ide is készítettem a következő részt
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
A könyv végig pörgős volt, egy igazi démon könyv, amit nagyon jól eltalált az írónő, ezt kifejezetten imádtam benne.
Szerettem olvasni, sőt, faltam az oldalakat, de az elején már a 30 x. oldalon egymásnak estek és nem is akárhogy. Még szerencse, hogy @Javíthatatlan figyelmeztetett erre, no meg a „21+”-ra. Ez tényleg egy felnőtteknek szóló fantasy könyv.
Az elején azonban kissé zavarosan indul a történet – legalábbis számomra –, mert egyszerre, mintha túl sok információt zúdított volna az írónő az olvasóra, , olyan durr-bele bumm módon, és néha picit elveszettem a fonalat. Később persze, mindenre magyarázatot kapunk. ;)
Tayla és Eidolon a könyv jó feléig marakodnak, de közben egyfolytában a szexen jár az eszük és sokszor meg is valósítják az elméleteiket. A kapcsolatuk azonban a történet előre haladtával kezd elmélyülni és egymásba szeretnek. A vége pedig …
… na ezt nem mondom meg. (gonosz kis ördög vigyor, ha már a démonokról írunk :P)
Bővebben a blogon.
– Vannak módszereink az átlagos betegek elbocsátására, de a kijáratok neked túl barátságtalan terülteten vannak, azért inkább hazaviszlek.
– Kocsival?
– Csak azért, mert a tüzes szekerem épp szervizben van.
72 - 73. oldal
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
Lidérc horrorfilmbe illő vigyorral dörzsölte össze a tenyerét.
– Csatlakozz hozzánk vagy meghalsz – mosolygott. – Ezt a szöveget mindig is szerettem volna elmondani.
Larissa Ione: Csábítás 84% ↑ 7%
A lány a konyhába ment, amely nem igazán érdemelte meg ezt a dicső nevet. A hűtő inkább rozsdatömeg volt, mintha épp ki akarná lehelni a lelkét. Ha a régi tűzhely működik, akkor eladom az egyik öcsémet rabszolgának a neethul fajhoz, gondolta Eidolon. Bár Lidércet egyébként is eladná.
– Hová megyünk?
– A parkolóba.
– Parkolóba? – Túl normálisnak hangzott.
– Azt vártad, hogy lángoló folyón kell átkelned? Vagy talán a
pokolkutyáin?
Égett az arca, mert pontosan ezekre gondolt. – Nem.
– Több kijárat is van, de mivel mindenhol ellenségesen
fogadnának téged én foglak hazavinni.
– Autóval?
– Csak mert a lángoló szekerem szerelőnél van.
– Nem kell, hogy ilyen okoskodó legyél.