A kansasi rónaság közepéről Dorkát és Toto kutyát a forgószél csodás vidékre repíti, a mumpicok országába. Kiderül, hogy a kislány messzire elkerült otthonától. A jóságos Északi Boszorkánytól megtudja, hogy Smaragdvárosba kell eljutnia Ozhoz, a legnagyobb varázslóhoz, mert csak az ő segítségével juthat vissza az otthonába. A hosszú vándorút során Dorka igaz barátokra talál: a Madárijesztőre, a Bádog Favágóra és a Gyáva Oroszlánra, ők is a Bölcsek Bölcse segítségére vágynak. Számtalan kaland után elérkeznek Oz fényes palotájába. A nagy varázsló "megajándékozza" a Madárijesztőt ésszel, a Bádogembert szívvel s a Gyáva Oroszlánt is bátorrá teszi. De Dorkát csak a jó Déli Boszorkány útmutatása segíti haza szeretett otthonába.

Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Az unokahúgomnak olvastam még anno. Akkor nem gondoltam, hogy pár év múlva mekkora kedvenc lesz a számomra. :D
Ez egy nagyon kedves történet a barátságról, a szeretet erejéről, a reményről, az álmok megvalósulásáról, a csodákról. Szóval mindarról, ami nélkül lehet élni, csak nem érdemes.
Szép a könyv is, és mindig jólesik újra megpillantani a film régi-régi kockáit. Az első pillanattól elvarázsol. Elvezet bennünket ha csak rövid időre is, a bakuganok és fényharcosok világából oda, ahol a szeretet lakik. És így fönnmarad az egyensúly a gyerekek lelkében. Ez a mi felelősségünk azt gondolom, amíg a mi szemünkkel néznek.,
Azért szeretem a leginkább, mert ez a legkisebb lányom első olyan könyve, amiben több volt a szöveg, mint a kép.
Néha csak tátottam a számat,kicsit (hogy is mondjam) "brutálisabb" volt,mint a film:D A legnagyobb örömet az okozta,hogy végre megtudtam,miért is bádog a bádogember:)
Kiskoromban mindig ezt hallgattam mesekazettán. Újra és újra, tátott szájjal…Nem lehetett elrángatni előle.
Többet vártam tőle, nagyot csalódtam benne. Talán Óz szerepe, és személyisége miatt.
Talán az a baj, hogy nem kisgyerekként olvastam, hanem már "felnőttebb" fejjel.
Nekem különösen kedves ez a könyv, mert ez az első könyv, amit gyermekkoromban egyedül végigolvastam, sőt, felolvastam az öcsémnek, aki akkor még nem tudott olvasni. Estéről estére kíváncsian vártuk a fejleményeket. Kihagyhatatlan.
Top idézetek
Amíg szerelmes voltam, én voltam a legboldogabb ember ezen a földön; de akinek nincs szíve, nem lehet szerelmes. Ezért elhatároztam, hogy szívet kérek Oztól, és ha megkapom, visszamegyek, és feleségül veszem a lányt.
Mert a civilizált országokban, tudomásom szerint, nincs többé boszorkány, se tündér, se varázsló. De Oz birodalmába még nem jutott el a civilizáció, mi el vagyunk vágva a világ többi részétől. Ezért nálunk még ma is vannak varázslók és boszorkányok.
De jaj, nem volt többé szívem, így kiveszett belőlem a szerelem, és már mindegy volt nekem, hogy feleségül veszem-e a lányt vagy sem. Talán még most is él a gonosz öreganyó házában, és várja, hogy érte menjek.
Egy falba vert szögről nagy aranykulcsot akasztott le, azzal kinyitotta a belső kaput, és azon át utasaink beléptek a Smaragdvárosba.
10. A Kapuőrző Kulcsár
Mármost köztudomású dolog, hogy ahol nagyon sok pipacs van együtt, a szaguk olyan erős, hogy aki beleheli, elalszik, és ha az alvót nem viszik ki gyorsan a virágok közül, soha többé nem ébred föl.
8. A halált hozó pipacsföld
– Elárulok neked egy titkot – folytatta, ahogy tovább mentek. – Csak egyetlenegy valami van a világon, amitől félek.
– Mi az? – kérdezte Dorka. – A mumpic gazda, aki csinált?
– Nem – felelte a Madárijesztő. – Az égő gyufa.
Dorka a beláthatatlan kansasi rónaság kellős közepén lakott Henrik bácsival, aki földecskéjét művelte, meg Emmi nénivel, Henrik bácsi feleségével.