Börleszk 256 csillagozás

Kurt Vonnegut: BörleszkKurt Vonnegut: BörleszkKurt Vonnegut: Börleszk

„Vonnegut: varázsló!”
The New York Times

A világhirű amerikai szerző egyik legfontosabb munkáját – több kritikusa szerint fő művét – végre ismét kezében tarthatja a magyar olvasó. Anyagtakarékossági okokból milliméteresre zsugoritott zseniális kinaiak népesitik be a kötet lapjait. Az Egyesült Államok siet a kőkorszakba, hála az elnök sajátos rendszerének. A kétméteresnél is magasabb, ijesztően rút, de jóságos elnök ugyanis – választási jelmondatát valóra váltva – rendeleti úton teremtette meg országában a nagycsaládok mesterséges társadalmát. A választási jelmondat pedig igy hangzik: „Nincs többé magány!”

„Gyertyatartóm ezernyi van – gyertyám nincs egy se.”
(idézet a könyvből)

Eredeti mű: Kurt Vonnegut: Slapstick

Eredeti megjelenés éve: 1976

Maecenas, Budapest, 2005
244 oldal · ISBN: 9632031180 · Fordította: Borbás Mária, Orbán Ottó
Maecenas, Budapest, 1996
244 oldal · ISBN: 9638543590 · Fordította: Borbás Mária | Versfordítások: Orbán Ottó

1.200 Ft ★★★★★ Eladó
gri könyve
1.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
PuPilla könyve

Frank_Tyrell I

Na jó, Kurt Feketehumor-13 Vonnegut már megint egy olyan regényt adott a kezembe, amit addig nem tudtam letenni, amíg az utolsó mondatát is el nem olvastam. Neki asszem nem kellett zsenipartner, egyedül is az volt. És ez a Nincs többé magány!-dolog akármennyire is utópisztikusan is hangzik, a legjobb megoldás lenne az emberek gondjaira, amit valaha is olvastam/hallottam.
Hehe.

HAri P

Mindmegdöglünk. hehe. De ez már így nem újdonság. hehe. Magányosan! hehe
Hehe?

Mindig sejtettem hogy végül is a kínaiak valósítják meg az abszolút anyagtakarékos életet. Kicsi ember, kicsi fogyasztás. (mondjuk az humánrecicle-al még az indiaiak vezetnek a neterheljükavilágotfölöslegesen listámon(reinkarnáció) )

kávésbögre

A kérdés: miért nem olvastam eddig Vonnegut-ot? A válasz: Hehe. Ja és nincs többé magány.

kalamáris

Tipikus Vonnegut: tartalma józan, a stílus pedig masszírozza az agyam.

gb

elsőre csalódás, 3 és fél, majd újraolvasom, többnek kell benne lennie!

Jasi

Lassan indult be aztán meg elragadta az agyamat. Szeretem. :)

imma AP

a végét vagy én kapkodtam el, vagy az író, mindenesetre még nem teljesen fogtam fel, hogy nincs több oldal a könyvben. de hogy lássátok, mennyire megérintett: mostantól minden Kutyatej-9 a testvérem.

danaida

"Gyertyatartóm ezernyi van, gyertyám nincs egy se."
Ötlet, kivitelezés, stílus, színvonal: 100% Vonnegut.. hehe! +letehetetlenség-faktor: maximális
Azt hiszem, nincs még egy könyv a világon, amelyikben ennyiszer szerepelne, hogy Hehe!
Minél többet olvasok tőle, annál inkább kedvelem mindazt, amit V agya ki tudja milyen bugyraiból (a nagy rendetlenségből) kikutyul és teljesen érthetetlen, miért csak mostanában kezdtem el olvasni Vonneguttól
Hehe!

Nincs többé magány!

Saróka_Liliána

„Nincs többé magány!”
…hogy megelőzzük a „magányba való belehalást”, generáljunk egymásnak mi is növény- és állatneveket (Saróka Fecske-26 Liliána…, még tetszik is). Jó kis közösségeket létrehozva mi sem leszünk „egyedül”. Hm? Ki tart velem?
Hát én mennyit szórakoztam ezen az abszurd könyvön! Mindenféle értelemben. Persze beleborzongok, ha belegondolok, miért is ne történhetne így? Hiszen ha így folytatjuk…?!
„Aki nem okul a történelemből, arra kárhoztatik, hogy megismételje – mondta a király.”

zoja MP

Szívből kívánom, bárcsak mindazok, akik a közhit szerint szeretni tartoznak egymást, így szólnának egymáshoz két pofon között:
– Egy kicsit kevesebb szeretetet, ha lehetséges és egy kicsit több elemi tisztességet.

Előbeszéd

HAri P

– A világ tele van olyanokkal, akik igen ravaszul sokkal okosabbnak látszanak, mint amilyenek valójában – mondta. – Elkápráztatnak bennünket adatokkal, idézetekkel, idegen szavakkal, és így tovább, holott valójában szinte semmiféle hasznos tudomással nem bírnak a valóságos életről.

Ivetta

A szeretet nem keresi az embert, hanem találja. Véleményem szerint ostobaság kutatni utána, meg aztán igen gyakran ártalmas is.
Szívből kívánom, bárcsak mindazok, akik közhit szerint szeretni tartoznak egymást, így szólnának egymáshoz két pofon között:
– Egy kicsit kevesebb szeretetet, ha lehetséges, és egy kicsit több elemi tisztességet.

Előbeszéd

imma AP

Esküszöm: ha megélem, hogy befejezzem ezt az önéletrajzot, elolvasom az első betűtől az utolsóig, és kihúzom az összes „hehét”.
Hehe.

ültessetek
el nárcisznak.

Első fejezet

imma AP

A mese természetesen egy madárfiókáról szól, amelyet kacsák nevelnek, és úgy vélekednek, hogy ennél komikusabb kacsát még sose láttak. Aztán mire felnő, hattyú lesz belőle.
Emlékszem, Eliza azt mondta, szerinte sokkal jobb mese lett volna, ha a kismadár kitotyog a partra és orrszarvú lesz belőle.

HAri P

Végül aztán valamelyikünk megkérdezte, miért olyan dühös.
Ettől egyszeriben lecsillapodott.

Dora

Manapság gyakran mondom, hogy „hehe”. Ez csak olyan szenilis csuklás. Túlságosan régóta élek már. Hehe.

23. oldal Első fejezet - Európa Könyvkiadó, 1981

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!