Bowen, az arcátlan, sunyi farkas…
Mariketa, a pöttöm, kacér boszorkány…
Rydstrom, a ravasz, kerítő démon…
Nïx, a hibbant jövendőmondó teremtmény
Micsoda parádés szereposztás!
Bowen és Mariketa történetének eleje kronológiailag egybeesik a Talizmán Kupa történéseivel. Bowen a verseny során egy lidércekkel teli sírkamrába zárja Mariketát, Rydstromot, Cade-et, és még pár tündért. Mariketának az utolsó pillanatban sikerül egy olyan átkot rábocsátania, amitől a sérülései nem gyógyulnak be többé, halandóvá válik.
Így mire Bowe a Tüzes Kélgyó fészkébe ér, hogy megszerezze az utolsó díjat, a sok be nem gyógyuló sérülés miatt már nagyon rossz állapotban van. Kaderin könyvéből tudjuk, hogy veszít, és ott ragad a tűzfészekben. Sebastian segítségével Lachlain megtalálja, és hazaviszi, de Bowen egy nap múlva már úton van, hogy kiszabadítsa Mariketát a sírkamrából.
Szerintem ez a legizgalmasabb, legfordulatosabb és legviccesebb rész a sorozat első öt része közül. De nem csak emiatt lett a kedvencem. Hanem főleg Bowen és Mariketa miatt. Imádom ezt a (nem csak) verbális pajzánkodást, amit műveltek.
Bowen forrófejű, kitartó, levakarhatatlan, és nagyon játékos. Küzd több évszázados előítéleteivel a boszorkányokkal szemben, majdnem két évszázados bűntudatával és fájdalmával társa halála miatt, és kételyeivel azzal kapcsolatban, hogy vajon jár-e neki még egy társ. Egy darabig még rendben is van, hogy bizonytalan a saját érzéseit illetően, de ami sok, az sok. Ezért is örültem, hogy a könyv végén kiderül, mi is volt ennek az oka!
Mariketa bátor, csípős nyelvű leányzó, nem tűri, hogy figyelmen kívül hagyják. Csodálatra méltó a tartása, és megbocsátó természete.
Váratlan, igazán meglepő fordulatok, izgalmas harcok, vicces párbeszédek és szituációk, jóslat, varázslat, bűbáj, és imádnivaló mellékszereplők: Cade és Rydstrom (óóó, azok a „nyalogatnivaló szarvak…!”), Carrow, Regin és természetesen örök kedvencem: Nïx.