Kondor Vilmos: Bűnös Budapest 4.62 / 14
1939 szeptembere. A magyar-lengyel határt megnyitották a menekültek előtt, akik tízezrével tódulnak a német és a szovjet csapatok elől. Gordon Zsigmond, a Magyar Nemzet újságírója is ott van a határon, amikor feltűnik neki három vöröskeresztes teherautó. Beszélni akar az egyik sofőrrel, de az továbbhajt. Pár nap múlva Gordon nyomozni kezd, és hamarosan titkos kártyabarlangokra bukkan, amelyekben egyetlen éjszaka alatt vagyonokat lehet veszíteni és nyerni – nem feltétlenül a játékosoknak. Ezzel egy időben Nemes Sándor nyugállományú főfelügyelő olyan megbízást kap, amelyet nem utasíthat vissza, méghozzá olyan embertől, aki nem szokott hozzá a visszautasításhoz. Ki kell nyomoznia, hová tűnt a lengyel katonáknak szánt kábítószer-szállítmány. Nemesnek ismerős az a mocsok és szenny, amely útját kíséri a bűnös városban, ám most olyasvalamibe botlik, amire még ő sincs felkészülve. A két nyomozás egy ponton összeér, Gordon és Nemes találkoznak, és borzalmas titkokra derítenek fényt, titkokra, melyekért semmilyen bosszú nem drága és semmilyen áldozat nem kevés.
„Szuggesztív és reményteljes módon teremti meg a magyar krimi
21. századi potenciális (nemzetközi) karriertörténetét.”
Rácz I. Péter, prae.hu
„Kondor stílusa letisztultabb, a helyzet viszont,
melyben főhősét mozgatja, egyre elszomorítóbb lett.
Szabó M. István
Címkék
Most olvassa
Várólistán
Kívánságlistán
Top értékelések
Ez a kötet is hozza azt a korhű hangulatot, amit a Budapest noir megteremtett. A történet még mélyebbre nyúl a bűnözés és az alvilág mocsarába nem kevés kikacsintással a mai politikai helyzetre sem. Sajnos ez a könyv is magán viseli azoknak a pontatlanságoknak a nyomát, amikre bosszúsan szisszen fel az olvasó. KV-nek szüksége lenne egy jó szerkesztő értő közreműködésére, aki kigyomlálja ezeket a kis hibákat a regényből. Sajnos az Agavénál ezt sosem fogja megkapni, remélem erre magától is rájön.
Én személy szerint hiányolom a regény végéről Gordon és Nemes lezáró beszélgetését, valamint Anna is eléggé lezáratlanul lép ki a cselekményből. Ha a regényből valaha film készül, ezt biztos nem lehet kihagyni belőle.
Külső linkek
Akiknek ez a kedvence, még ezeket szeretik
- Ottlik Géza: Iskola a határon
- Ottlik Géza: Próza