!

A Titánok bukása (Évszázad-trilógia 1.) 302 csillagozás

Ken Follett: A Titánok bukása
Könyvtár

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI.

A titánok bukása a század történelmének első húsz, felkavaró éve, amely nemzetek bukását és felemelkedését hozta. A cselekmény középpontjában egy angol arisztokrata, Fitzherbert gróf áll, akinek Elisaveta orosz hercegnő a felesége. Miközben a gróf a walesi szénbányákban szipolyozza ki a bányászokat, kastélyában uralkodókat és diplomatákat lát vendégül.
Ezen diplomaták egyike a rejtélyes Walter von Ulrich gróf, a német követség attaséja, aki beleszeret a gróf szabadgondolkodású húgába. A vendégek közt több különös alak is felbukkan. Egyikük Wilsonnak, az Egyesült Államok elnökének személyi titkára. Amerikában pedig él egy orosz üzletember, Vyalov, akiről mindenki tudja, hogy a szesztilalmat kihasználva tett szert roppant vagyonára. Vyalov szolgálatába szegődik, majd elcsábítja annak lányát Lev Peskov lovász, aki hamis útlevéllel vándorolt ki Petrográdból. Bátyja, Grigorij… (tovább)

Eredeti mű: Ken Follett: Fall of Giants

Eredeti megjelenés éve: 2010


Enciklopédia 3


Hirdetés

Kedvencelte 62

Most olvassa 65

Várólistára tette 188

Kívánságlistára tette 112

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Viki93 könyve Ken Follett: A Titánok bukása
>!
2.800 Ft ★★★★★ Eladó
Edett könyve Ken Follett: A Titánok bukása

Kiemelt értékelések

+
>!
Rodwin

Nos ez tisztes iparos munka volt. Egész véletlen akadtam az íróra és erre a trilógiára is. De milyen jó, hogy ráakadtam, első könyvnek remek volt.
Eleinte tartottam a sok szereplőtől, hogy jaj nekem, de egy idő után nem okozott fejben tartani őket. Adva van több család akiken keresztül követhetjük a háború viszontagságait, borzalmait.
Betekinthetünk emberi sorsokba, testvéri szeretetbe, szerelmek, barátságok szövődnek és mennek tönkre.
A könyv olvastatja magát,remekül meg van írva, bár vannak benne unalmasabb részek is, de egy ekkora könyvnél ezt elnézhetjük. Csaták is jól megírtak, véresek, amilyen a háború maga.
Nagyon beleéltem magam a háború szörnyűségeibe, hogy mennyit éheztek, fáztak ezek az emberek. Olykor a hideg rázott pl. 1914. karácsonyánál, mikor a Britek és a Németek önkényesen letették a fegyvert, kimásztak a lövészárkokból és átjárta őket a szeretet, ajándékot cseréltek, fociztak. Remek film is készült ebből a Fegyverszünet karácsonyra címmel, mikor ezt olvastam a film pergett előttem.
Nem lehetett könnyű ebben a korban élni sem hazánkban, sem Európában.
Egy, két szereplő több száz oldalra eltűnt, ezt nem néztem jó szemmel mert Lev sorsára is kíváncsi lettem volna olykor.
Nem egy könnyű téma, de aki szereti ezt a kort az nem fog csalódni. Walestől, Oroszországig, Német és Francia földeken egészen Amerikáig utazhatunk.
Mindenképp beszerzem a folytatást is, mert nagyon kíváncsi vagyok mi történik majd az utódokkal.

3 hozzászólás
+
>!
labe P

Grandiózus ponyva, gigantikus történet.
Mesterien összefont sorsok, bár mégsem ekkora világfalu a világfalu :)
Nem tudom, mennyire alátámasztott a történelmi háttér, de számomra működött, legjobban azt élveztem a könyvben, ahogy összekapcsolja a nagyvilág eseményeit a szereplők magánéletével, hogyan dől el milliók sorsa néhány ember döntésével. Érzékletes a háború és a szex leírásában is, egyformán jól ábrázolja a csatában szétcsattanó testeket és a szaftos légyottokat.
Szerettem, mert nagyon olvastatta magát.
Ez volt az első Follett könyvem, kár volt ennyire ódzkodni tőle :).

+
>!
h_orsi

Egy újabb hosszú történelmi regény. Ken Follett egy olyan világba kalauzol bennünket új könyvében ami fagyos és kegyetlen. Az író könyvei már rég ott porosodott a könyvespolcunkon, anyukám vette meg és olvasta őket régebben, de engem sohasem engedett még a közelébe sem. Aztán lekaptam a Az idők végezetéig a polcról és körülbelül a 100. oldalon eszméltem rá, hogy a könyv egy másik folytatása.
Mivel tetszett az író stílusa így inkább egy másik könyvét vettem a kezembe, A Titánok bukását. A véleményem pedig a következő a könyvről: IMÁDOM! Tetszett, hogy az embereken keresztül mutatja meg a világ háborút. Olyan szereplőket választott, akik fontosak a háború kimenete szempontjából, de nem klisésen nagy szereppel bírnak. Eleinte gondot okozott a szereplők nevének megjegyzése, de a regény végeztével úgy érzem, hogy sohasem fogom elfelejteni őket. Nem mindegyik lett a kedvencem, viszont azt el kell ismernem, remekül ki vannak dolgozva.

+
>!
Light_House

Érdekes és jó hosszú könyv. Ken Follett nagyot alkotott ezzel a trilógiával, ezt már most, az első rész elolvasása után is nyugodtan kijelenthetem.
Az I. világháború eseményei elevenednek meg, és mennyivel közelebb hozta a történelmet Follett így, hogy 5 szereplő és családja által mutatta be.
A kedvenc szereplőim Gus, Maud és Walter lettek, az ő sorsuk jobban érdekelt.
Nemsokára jöhet a folytatás :)

2 hozzászólás
+
>!
Hiranneth

Ken Folettel úgy vagyok, hogy vagy nagyon szeretem a történetét, vagy egyszerűen untat. Ez esetben az első került előtérbe. S habár a kötet így is simán elmegy önvédelmi fegyvernek, vagy súlyzónak, azért megjegyeztem, hogy voltak olyan részek, amik kicsit ellettek kapkodva. Mások is említették már, de szerintem is igaz, a békekötésnél még lett volna mit írni.
Ennek ellenére engem alapvetően megnyert magának. Tetszett, ahogy a szálakat irányította, és a hangulat megteremtésével sem volt gond. A szereplők nagyrésze kifejezetten szimpatikus volt nekem, bár nem mindegyik. És mégis meglepődtem, hogy egyikük sem halt még meg. Hozzászoktam, hogy sok írónál még a főszereplők is úgy hullanak, mint a legyek. Itt meg Lev is mindent megúszik, pedig…
Ezekután kíváncsi vagyok a folytatásra is.

1 hozzászólás
+
>!
Roszka

Nekem,mint minden Follett könyv,tetszett. Igaz,hogy nem tér ki rendesen a béke tárgyalásokra,
főleg nem a mi fájó pontunkra,de nem hiszem,hogy ez lett volna a könyv célja. Emberi sorsokon keresztül mutatja be a vérgőzös XX. századot. Igazán olvasmányos,és számomra történelmi értéket is képviselő könyv.

4 hozzászólás
+
>!
Nihilchan

Tartottam ettől a könyvtől, mert nagy is és családregény is, de kellemesen csalódtam. Follett stílusa olvasmányos és könnyed, egyszerűen és gyorsan megszeretteti a szereplőit és eléri, hogy izguljunk értük.

Elsőre kicsit szokatlan volt a szerteágazó történet és a rengeteg szereplő; az első pár száz oldalon nem egyszer lapoztam vissza a könyv elején található három oldalas szereplőlistához, hogy ellenőrizem, ki kicsoda. Gyorsan meglettek a kedvenceim és azok is, akikről reméltem, hogy elnyeli őket az első világháború. Van itt minden, szerelem és háború, szó szerint kontinenseken ível át a sztori, mindezt nagyon könnyedén.

Igazán kíváncsi vagyok a második részre, de picit talán pihentetem a témát, mert azért nagy falat. Kicsit sajnálom, hogy nem hordozóbarátabb a formátuma; ekkora könyv csak akkor fér el a táskámban, ha semmi mást nem rakok bele, súlyos is, és kényelmetlen elővenni bármilyen tömegközlekedési eszközön. Illetve picit nehezményeztem azt is, hogy mintha az író mindenképpen valamiféle happy endre törekedett volna…

1 hozzászólás
+
>!
Goofry

Az immáron elfogyasztott, kolosszálisan vaskos kalács után, felettébb szerencsés, ha az ember utólag már csak aprócska lepényt süt, hisz az értékelő-akarat a fontos, és az hogy a tésztámon felismerhető legyen a gofri-jellegű „rácsos” lenyomat.

Az évszázad egyik meghatározó történelmi eseményére, az első világégésre olyan angol szemüvegen keresztül tekinthettem vissza, melynek bal oldali szemlencséje többszörösen dioptriás. Kissé csalódást okozott az, hogy hiányzott a fergetegesen izgalmas és lebilincselően fordulatos, csavaros és intrikált cselekmény. Jószerivel végig kiszámítható volt a következő lépés, nem ért meglepetés, így aztán a kihunyt bennem a csodaváró szórakozás parazsa.
Pontos és jó volt a történelmi hitelesség. A szereplők élete, a sorsok összefonódása olyan kovászt adott, melyet ügyesen dagasztott az író az I. Világháborús események komisz kenyerébe.
A katedrális megjelenése óta szeretne kirukkolni az író egy ahhoz hasonlatos, kedvező fogadtatású regénnyel, ám ez a fogadtatás részemről egyenlőre elmaradt. – Nekem valahogy ezt nem produkálta a Follett-pékség. – Egy kicsit mindig nyers marad a tészta.
Talán a következő rész friss(!) lesz, kellően átsült és aranybarna. Bárhogy lesz úgy lesz: belecsócsálok majdan abba is. Csak fűtse azt a kemencét Miszter!

4 hozzászólás
+
>!
Lisie87 P

És vége..! Legalábbis az első kötetnek! :)
Kicsit hosszú ideig tartott elolvasni, de nem azért, mert nem tetszett, hanem mert egy fél tégla a könyv! :D
Komolyabbra fordítva a szót, érdekes, felkavaró és lenyűgöző alkotás volt számomra. Amikor az ember történelem órán tanul erről az időszakról, akkor úgy gondolkodik, hogy van „Amerika”, meg „Anglia”, „Németország, és "Oroszország”. Mintha egyetlen személy lenne egy ország, pedig nem. Nagyon jól érzékeltette, hogy az emberek hogyan élték meg a háborút, akár győztesként, akár vesztesként kerültek ki belőle. A katonák, a kisemberek, akik talán a legtöbbet szenvedtek ez alatt, és az arisztokrácia körei; a sok kegyetlenség, igazságtalanság…és mindez minek a nevében?
Lehet, hogy nem voltak nagy csavarok a történetben és néhol kicsit hosszabban, vagy kevésbé időzött a szerző, de úgy gondolom, hogy itt most nem ezen volt a hangsúly, hanem, hogy belelássunk abba az időszakba.
Köszönöm az élményt! :)

+
>!
dpart

A katedrális után már nagyon vártam az újabb Ken Follett regényt. Meg is kaptam. Az Évszázad trilógia első kötete az első 20 évet öleli át a XX. században. 5 család, akinek a tagjai minden fontos eseményen ott vannak.
Szenzációsan fűzi össze a családokat, hogy később is nyomon követhessük az eseményeket, amelyek a világban történnek.
Különösen tetszik az orosz szál, bár nem szívesen emelek ki senkit, hisz mindenhol van, aki szimpatikus, és van, aki negatív szereplő, vagy azzá válik. A Peskovoknál ezt két testvér testesíti meg. Ragaszkodnak egymáshoz, mégis micsoda különbség rejlik köztük.
Letehetetlen.


Népszerű idézetek

+
>!
Algernon ×+SP

Egy gyermek olyan, mint egy forradalom, gondolta Grigorij: az ember elindítja, de nem szabályozhatja, mi lesz belőle.

758. oldal

Kapcsolódó szócikkek: forradalom · gyerek, gyermek
2 hozzászólás
+
>!
csillagka P

– Apus az szokta mondani, hogy ha a cár más körülmények közé születik, egy kis erőfeszítéssel egész alkalmas postás lehetett volna.

664. oldal

+
>!
csillagka P

– A legutolsó őrület a csárdás. Ez egy maragyar paraszttánc. Talán megtaníthatnám önnek.
– Gondolod, hogy ebből nem lesz diplomáciai incidens? – kérdezte Fritz.

263. oldal

+
>!
Algernon ×+SP

– Letartóztatnak egy embert, mert azt mondta: „Miklós hülye.” Mondja a rendőrnek: „Én egy másik Miklósra gondoltam, nem a mi szeretett cárunkra!” Mire a rendőr: „Hazudsz! Ha azt mondtad, hogy hülye, csakis a cárra gondolhattál!”

678. oldal

+
>!
bmgrapes I

…mindig van valami ürügy, amivel az elit megmagyarázza különleges kiváltságait.

952. oldal

1 hozzászólás
+
>!
Goofry

… a népnek mindig kell valaki, akit gyűlölhessen, és a sajtó mindig kész kiszolgálni ezt az igényt.

861. oldal

+
>!
Algernon ×+SP

Van egy mondás: ha száz dollárral tartozol, akkor a bank parancsol neked, ha egymillióval, akkor te parancsolsz a banknak.

867. oldal

+
>!
Goofry

A kis elméket a kis dolgok szórakoztatják.

68. oldal

+
>!
Goofry

A szertartás a városi könyvtár olvasótermében volt. Carnegie Könyvtárnak hívták, az előcsarnokban lévő tábla szerint egy amerikai emberbarát alapítvány adományából alapították. Lev tudott olvasni, de nem igazán értette azokat, akiknek boldogsága ez a tudás. Az újságokat súlyos fatartókra erősítették, hogy ne lehessen ellopni őket, és mindenfelé CSENDET KÉRÜNK feliratú táblák lógtak. Hol a boldogság egy ilyen helyen?

401. oldal

2 hozzászólás
+
>!
Irasalgor

Az emberek elhamarkodottan cselekszenek, ha sebet kap a büszkeségük.

1916. Június vége, 505. o


A sorozat következő kötete

Évszázad-trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is