!

A Titánok bukása (Évszázad-trilógia 1.) 295 csillagozás

Ken Follett: A Titánok bukása
Könyvtár

A VÉRES ÉS GYÖNYÖRŰ HUSZADIK SZÁZAD TÖRTÉNETE ÚGY, AHOGY AZT CSAK KEN FOLLETT TUDJA ELMESÉLNI.

A titánok bukása a század történelmének első húsz, felkavaró éve, amely nemzetek bukását és felemelkedését hozta. A cselekmény középpontjában egy angol arisztokrata, Fitzherbert gróf áll, akinek Elisaveta orosz hercegnő a felesége. Miközben a gróf a walesi szénbányákban szipolyozza ki a bányászokat, kastélyában uralkodókat és diplomatákat lát vendégül.
Ezen diplomaták egyike a rejtélyes Walter von Ulrich gróf, a német követség attaséja, aki beleszeret a gróf szabadgondolkodású húgába. A vendégek közt több különös alak is felbukkan. Egyikük Wilsonnak, az Egyesült Államok elnökének személyi titkára. Amerikában pedig él egy orosz üzletember, Vyalov, akiről mindenki tudja, hogy a szesztilalmat kihasználva tett szert roppant vagyonára. Vyalov szolgálatába szegődik, majd elcsábítja annak lányát Lev Peskov lovász, aki hamis útlevéllel vándorolt ki Petrográdból. Bátyja, Grigorij… (tovább)

Eredeti mű: Ken Follett: Fall of Giants

Eredeti megjelenés éve: 2010


Enciklopédia 3


Hirdetés

Kedvencelte 60

Most olvassa 70

Várólistára tette 179

Kívánságlistára tette 110

Kölcsönkérné 6

Elcserélné vagy eladná

>!
2.800 Ft ★★★★★ Eladó
Edett könyve Ken Follett: A Titánok bukása

Kiemelt értékelések

+
>!
labe
Ken Follett: A Titánok bukása

Grandiózus ponyva, gigantikus történet.
Mesterien összefont sorsok, bár mégsem ekkora világfalu a világfalu :)
Nem tudom, mennyire alátámasztott a történelmi háttér, de számomra működött, legjobban azt élveztem a könyvben, ahogy összekapcsolja a nagyvilág eseményeit a szereplők magánéletével, hogyan dől el milliók sorsa néhány ember döntésével. Érzékletes a háború és a szex leírásában is, egyformán jól ábrázolja a csatában szétcsattanó testeket és a szaftos légyottokat.
Szerettem, mert nagyon olvastatta magát.
Ez volt az első Follett könyvem, kár volt ennyire ódzkodni tőle :).

+
>!
h_orsi
Ken Follett: A Titánok bukása

Egy újabb hosszú történelmi regény. Ken Follett egy olyan világba kalauzol bennünket új könyvében ami fagyos és kegyetlen. Az író könyvei már rég ott porosodott a könyvespolcunkon, anyukám vette meg és olvasta őket régebben, de engem sohasem engedett még a közelébe sem. Aztán lekaptam a Az idők végezetéig a polcról és körülbelül a 100. oldalon eszméltem rá, hogy a könyv egy másik folytatása.
Mivel tetszett az író stílusa így inkább egy másik könyvét vettem a kezembe, A Titánok bukását. A véleményem pedig a következő a könyvről: IMÁDOM! Tetszett, hogy az embereken keresztül mutatja meg a világ háborút. Olyan szereplőket választott, akik fontosak a háború kimenete szempontjából, de nem klisésen nagy szereppel bírnak. Eleinte gondot okozott a szereplők nevének megjegyzése, de a regény végeztével úgy érzem, hogy sohasem fogom elfelejteni őket. Nem mindegyik lett a kedvencem, viszont azt el kell ismernem, remekül ki vannak dolgozva.

+
>!
Light_House
Ken Follett: A Titánok bukása

Érdekes és jó hosszú könyv. Ken Follett nagyot alkotott ezzel a trilógiával, ezt már most, az első rész elolvasása után is nyugodtan kijelenthetem.
Az I. világháború eseményei elevenednek meg, és mennyivel közelebb hozta a történelmet Follett így, hogy 5 szereplő és családja által mutatta be.
A kedvenc szereplőim Gus, Maud és Walter lettek, az ő sorsuk jobban érdekelt.
Nemsokára jöhet a folytatás :)

2 hozzászólás
+
>!
Hiranneth
Ken Follett: A Titánok bukása

Ken Folettel úgy vagyok, hogy vagy nagyon szeretem a történetét, vagy egyszerűen untat. Ez esetben az első került előtérbe. S habár a kötet így is simán elmegy önvédelmi fegyvernek, vagy súlyzónak, azért megjegyeztem, hogy voltak olyan részek, amik kicsit ellettek kapkodva. Mások is említették már, de szerintem is igaz, a békekötésnél még lett volna mit írni.
Ennek ellenére engem alapvetően megnyert magának. Tetszett, ahogy a szálakat irányította, és a hangulat megteremtésével sem volt gond. A szereplők nagyrésze kifejezetten szimpatikus volt nekem, bár nem mindegyik. És mégis meglepődtem, hogy egyikük sem halt még meg. Hozzászoktam, hogy sok írónál még a főszereplők is úgy hullanak, mint a legyek. Itt meg Lev is mindent megúszik, pedig…
Ezekután kíváncsi vagyok a folytatásra is.

1 hozzászólás
+
>!
Roszka P
Ken Follett: A Titánok bukása

Nekem,mint minden Follett könyv,tetszett. Igaz,hogy nem tér ki rendesen a béke tárgyalásokra,
főleg nem a mi fájó pontunkra,de nem hiszem,hogy ez lett volna a könyv célja. Emberi sorsokon keresztül mutatja be a vérgőzös XX. századot. Igazán olvasmányos,és számomra történelmi értéket is képviselő könyv.

4 hozzászólás
+
>!
Nihilchan
Ken Follett: A Titánok bukása

Tartottam ettől a könyvtől, mert nagy is és családregény is, de kellemesen csalódtam. Follett stílusa olvasmányos és könnyed, egyszerűen és gyorsan megszeretteti a szereplőit és eléri, hogy izguljunk értük.

Elsőre kicsit szokatlan volt a szerteágazó történet és a rengeteg szereplő; az első pár száz oldalon nem egyszer lapoztam vissza a könyv elején található három oldalas szereplőlistához, hogy ellenőrizem, ki kicsoda. Gyorsan meglettek a kedvenceim és azok is, akikről reméltem, hogy elnyeli őket az első világháború. Van itt minden, szerelem és háború, szó szerint kontinenseken ível át a sztori, mindezt nagyon könnyedén.

Igazán kíváncsi vagyok a második részre, de picit talán pihentetem a témát, mert azért nagy falat. Kicsit sajnálom, hogy nem hordozóbarátabb a formátuma; ekkora könyv csak akkor fér el a táskámban, ha semmi mást nem rakok bele, súlyos is, és kényelmetlen elővenni bármilyen tömegközlekedési eszközön. Illetve picit nehezményeztem azt is, hogy mintha az író mindenképpen valamiféle happy endre törekedett volna…

1 hozzászólás
+
>!
Goofry
Ken Follett: A Titánok bukása

Az immáron elfogyasztott, kolosszálisan vaskos kalács után, felettébb szerencsés, ha az ember utólag már csak aprócska lepényt süt, hisz az értékelő-akarat a fontos, és az hogy a tésztámon felismerhető legyen a gofri-jellegű „rácsos” lenyomat.

Az évszázad egyik meghatározó történelmi eseményére, az első világégésre olyan angol szemüvegen keresztül tekinthettem vissza, melynek bal oldali szemlencséje többszörösen dioptriás. Kissé csalódást okozott az, hogy hiányzott a fergetegesen izgalmas és lebilincselően fordulatos, csavaros és intrikált cselekmény. Jószerivel végig kiszámítható volt a következő lépés, nem ért meglepetés, így aztán a kihunyt bennem a csodaváró szórakozás parazsa.
Pontos és jó volt a történelmi hitelesség. A szereplők élete, a sorsok összefonódása olyan kovászt adott, melyet ügyesen dagasztott az író az I. Világháborús események komisz kenyerébe.
A katedrális megjelenése óta szeretne kirukkolni az író egy ahhoz hasonlatos, kedvező fogadtatású regénnyel, ám ez a fogadtatás részemről egyenlőre elmaradt. – Nekem valahogy ezt nem produkálta a Follett-pékség. – Egy kicsit mindig nyers marad a tészta.
Talán a következő rész friss(!) lesz, kellően átsült és aranybarna. Bárhogy lesz úgy lesz: belecsócsálok majdan abba is. Csak fűtse azt a kemencét Miszter!

4 hozzászólás
+
>!
Lisie87 P
Ken Follett: A Titánok bukása

És vége..! Legalábbis az első kötetnek! :)
Kicsit hosszú ideig tartott elolvasni, de nem azért, mert nem tetszett, hanem mert egy fél tégla a könyv! :D
Komolyabbra fordítva a szót, érdekes, felkavaró és lenyűgöző alkotás volt számomra. Amikor az ember történelem órán tanul erről az időszakról, akkor úgy gondolkodik, hogy van „Amerika”, meg „Anglia”, „Németország, és "Oroszország”. Mintha egyetlen személy lenne egy ország, pedig nem. Nagyon jól érzékeltette, hogy az emberek hogyan élték meg a háborút, akár győztesként, akár vesztesként kerültek ki belőle. A katonák, a kisemberek, akik talán a legtöbbet szenvedtek ez alatt, és az arisztokrácia körei; a sok kegyetlenség, igazságtalanság…és mindez minek a nevében?
Lehet, hogy nem voltak nagy csavarok a történetben és néhol kicsit hosszabban, vagy kevésbé időzött a szerző, de úgy gondolom, hogy itt most nem ezen volt a hangsúly, hanem, hogy belelássunk abba az időszakba.
Köszönöm az élményt! :)

+
>!
dpart
Ken Follett: A Titánok bukása

A katedrális után már nagyon vártam az újabb Ken Follett regényt. Meg is kaptam. Az Évszázad trilógia első kötete az első 20 évet öleli át a XX. században. 5 család, akinek a tagjai minden fontos eseményen ott vannak.
Szenzációsan fűzi össze a családokat, hogy később is nyomon követhessük az eseményeket, amelyek a világban történnek.
Különösen tetszik az orosz szál, bár nem szívesen emelek ki senkit, hisz mindenhol van, aki szimpatikus, és van, aki negatív szereplő, vagy azzá válik. A Peskovoknál ezt két testvér testesíti meg. Ragaszkodnak egymáshoz, mégis micsoda különbség rejlik köztük.
Letehetetlen.

+
>!
anesz 
Ken Follett: A Titánok bukása

Nagyon jó történelmi regény. Éppen az a probléma merült fel családunkban, hogy nincs egy jó összefoglaló jellegű munka az I. világháborúról, pedig itt van az évforduló, igazán kiadhattak volna egyet. Hiszen a II. világháborúról könyvtárnyi az irodalom, az elsőről szinte semmi sincs. Erre elolvastam Ken Follett művét, így most a szüleimnek is bátran ajánlhatom!
Tetszett a családregény szerkezet, és hogy végig ébren tudta tartani az érdeklődésemet. Persze én kicsit szakmai szemmel is nézem, és különösen tetszett, hogy több szempontú volt a megközelítés, és a saját országát sem kímélte az író.
Kedvencem Walter. Német szempontból különben is ritka az események leírása, hiszen ők a bűnbakok.
Várom a következő részt! :-)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
Algernon ×+SP

Egy gyermek olyan, mint egy forradalom, gondolta Grigorij: az ember elindítja, de nem szabályozhatja, mi lesz belőle.

758. oldal

Kapcsolódó szócikkek: forradalom · gyerek, gyermek
2 hozzászólás
+
>!
csillagka P

– Apus az szokta mondani, hogy ha a cár más körülmények közé születik, egy kis erőfeszítéssel egész alkalmas postás lehetett volna.

664. oldal

+
>!
Algernon ×+SP

– Letartóztatnak egy embert, mert azt mondta: „Miklós hülye.” Mondja a rendőrnek: „Én egy másik Miklósra gondoltam, nem a mi szeretett cárunkra!” Mire a rendőr: „Hazudsz! Ha azt mondtad, hogy hülye, csakis a cárra gondolhattál!”

678. oldal

+
>!
bmgrapes I

…mindig van valami ürügy, amivel az elit megmagyarázza különleges kiváltságait.

952. oldal

1 hozzászólás
+
>!
csillagka P

– A legutolsó őrület a csárdás. Ez egy maragyar paraszttánc. Talán megtaníthatnám önnek.
– Gondolod, hogy ebből nem lesz diplomáciai incidens? – kérdezte Fritz.

263. oldal

+
>!
Goofry

… a népnek mindig kell valaki, akit gyűlölhessen, és a sajtó mindig kész kiszolgálni ezt az igényt.

861. oldal

+
>!
Algernon ×+SP

Van egy mondás: ha száz dollárral tartozol, akkor a bank parancsol neked, ha egymillióval, akkor te parancsolsz a banknak.

867. oldal

+
>!
Goofry

A kis elméket a kis dolgok szórakoztatják.

68. oldal

+
>!
Irasalgor

Az emberek elhamarkodottan cselekszenek, ha sebet kap a büszkeségük.

1916. Június vége, 505. o

+
>!
Algernon ×+SP

Ez a baj egy birodalommal. A világ összes hulladéka azt hiszi, hogy beletartozik.

716. oldal


A sorozat következő kötete

Összehasonlítás

Évszázad-trilógia sorozat


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is