Vezetés magasabb szinten 1 csillagozás

Ken Blanchard: Vezetés magasabb szinten

Legújabb könyvében Ken Blanchard a tőle megszokott élvezetes egyedi stílusban összegzi életművének, vezetői filozófiájának legfontosabb tételeit.
Hihetetlen energiával, meggyőző erővel és kellő önkritikával mutatja be, hogy a jövő sikerének záloga a magasabb szintű vezetés, amely nemesebb küldetéstudatra, a közjó szolgálatára és emberközpontú vezetői módszerekre épül. A profitszemlélet mellett hangsúlyt kell kapnia az etikus magatartásnak, a bizalomra és tiszteletre építő partnerségnek és kapcsolatépítésnek is. Az önös érdekeket szolgáló, a hatalomra és a félelemre építő vezetés helyett elsősorban magasabb szinten szolgáló vezetőkre van szükség.
A Vezetés magasabb szinten olyan új vezetői paradigma, amely mindenki által elsajátítható, és hasznos tanácsokkal szolgál az élet bármely területén mindazoknak, akik aktuális, azonnal átültethető, praktikus válaszokat várnak a vezetői megpróbáltatásokra és kihívásokra.

HVG Könyvek, Budapest, 2010

Black_Venus P

Jól olvasható menedzsment kézikönyv, az első 250 oldal egészen lelkesítő, de a végére már kissé elegem lett abból, hogy mindenáron sulykolja a protestáns munkaetikát és az alázatot. Szép dolog ez így leírva, de igencsak nehezen valósítható meg.