The Awakening – Az Ébredés (Sötét erő trilógia 2.) 188 csillagozás

Kelley Armstrong: The Awakening – Az Ébredés

Chloé Saunders menekülés közben őrült felfordulást okoz… szó szerint…

Chloé valaha teljesen hétköznapi tinilány volt – legalábbis ezt gondolta. Aztán rájött a megdöbbentő titokra, hogy nem más, mint egy két lábon járó tudományos kísérlet. Születésekor az Edison Csoport névre hallgató gonosz tudóscsapat genetikai módosítást hajtott végre rajta. Chloé megváltozott, egyedülálló képességekkel rendelkező nekromanta lett, aki szellemeket lát, feltámasztja a halottakat, és ez gyakran szörnyűséges következményekkel jár. S ami még rosszabb, egyre erősödő képessége fenyegetést jelent az Edison Csoport fennmaradó tagjai számára, akik úgy döntenek, véget kell vetni ennek a kísérletnek – örökre…

Sötét erő trilógia 2.

brena könyve
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
Cam könyve

Wee I

Armstrong néni valamit még mindig nagyon jól csinál :)
Tetszik, ahogy ír, és most már nagyon-nagyon kíváncsi leszek, mi lesz a harmadik részben! Jó kis kikapcsolódás volt! :)

_nalla_

Egyértelműen jobban tetszett, mint az előző (sajnos több csillagot nem tudok rá adni :), pedig nekem az is nagyon tetszett.
Mikor befejeztem az első részét, nem bírtam ki, rögtön számolni kezdtem, hogy meg tudom e venni a következő részét, meg is rendeltem, és végre, végre megjött! Alig vártam, hogy elkezdhessem! Elkezdtem, olvastam, befejeztem, és most itt ülök és arra várok, hogy hiper-szuper gyorsan megjelenjen a harmadik része, mert egyszerűen falra mászok attól, hogy nem tudom mi lesz a folytatása.
Ebben a részben a legnagyobb kedvenc Derek volt, és rajta lepődtem meg a legjobban. Sose gondoltam volna róla, hogy ilyen jóba lesznek Chloé-val. Azt meg pláne nem, hogy Tori is velük fog tartani a menekülés közben. Néha kicsit idegesített Tori jelenléte, máskor meg csak nevettem a hülye beszólásain. Simont még mindig ugyanúgy bírom, mint az első részbe. Remélem a harmadik kötetbe lesz végre valami szerelem vagy ilyesmi (egyszerűen nélkülözhetetlennek érzem a könyvekből a szerelmet :) Furcsának tartottam, hogy Chloé nyaklánca bekékült, remélem a következő részbe lesz rá valami magyarázat.
Ha valaki tud valami infót a harmadik rész megjelenéséről magyarul, írja le léci hozzászólásban ^^ köszi

Vicky3

Sokkal jobban tetszett, mint az első rész. Jobban haladt a cselekmény és a fiúkat is jobban megszerettem. Tori még mindig ki tud borítani és a szellemek még mindig nagyon jók, bár szerintem akár több szellem is lehetett volna benne. A kajáldás jelenet nagyon jó volt, mikor az öreg hölgy szellemével beszélt:)
Nagyon várom már a következő részt:)

Gab

Egy kicsit megijedtem az elején,mert úgy éreztem mintha nem is olvastam volna az előzményeket.Pedig az első kötetet szinte egy szuszra kiolvastam.Aztán ahogy kezdtek körvonalazódni a dolgok,rájöttem,hogy,miért szeretem Armstrongot. Lényegre törő,pörögnek az események,semmi felesleges,túlfűtött szerelmi túlzások.Olyan tényleg igazán(leszámítva a különleges képességeket) tinédzserek a főszereplők.Az előző kötetben nagyon bírtam Chloét,ez most sem volt másképp,talán itt még jobban megkedveltem.Megértette azt, amit sok "főhősnő"elszúr,hogy ha arra figyelmeztetik,hogy nem szabad ,ne tedd meg,mert veszélyes.Ezen jellemvonását nagyon értékeltem,nem beszélve arról,hogy végig ott maradt Derek átalakulásánál.A másik kedvencem Derek.Talán rá voltam az első kötetben is a legkíváncsibb,nagyon örülök,hogy végre ő is reflektorfénybe került.
Simon karaktere ami a legtávolabb áll tőlem.Vhogy van benne egy ki sunyiság.Érezni lehet,hogy szereti a bátyát,de mégis azért azt is élvezi,hogy ő áll mindig kettejük közül a középpontban. A sejtésem jó volt Raeval kapcsolatban,biztos voltam benne,hogy nem Tori árulta el a szökésüket.Viszont Rae álláspontja is érthető,bizonyos fokig,de csak bizonyos fokig.
Tori is egy szerethető figura,pontosan a kötekedő,ami a szívén az a száján dolgai miatt bírom.
Ami ebben a kötetben nagyon felkeltette az érdeklődésemet az a falka.Szívesen olvasnék még róluk.Érdekelne Derek és más vérfarkasok kapcsolata,ugyanez igaz Chloé és más nekromantákra is.

Hisztis_Manó

Hát nagyon nem tetszett. Csalódtam nagyot. Az első rész olyan jól indult, oda vissza voltam a könyvtől. De ez X-men????
Sajnálom szerintem sokkal jobbat is ki lehetett volna belőle hozni, nekem egyáltalán nem jött be ez az X-men-es vonal. Amihez még inkább tudnám hasonlítani a könyvet az a lány aki tud repülni. Kb. ugyan ez, csak ott repülni tudott a főhös, génmanipuláció… hogy visszaszorítsák őket.
Chloétól falra másztam, idegesített hogy ő a tökéletes ártatlan akire mindki vigyáz. Egyet értettem Torinnal Chloéról alkotott véleményét illetően.
Hát persze újabb szerelmi háromszög, ami nincs konkrétan kimondva. Mivel Derek nem mutat iránta érdeklődést, de azért mindenki tudja hogy itt lesz valami. Simon meg konkrét érdeklődést mutat iránta, de hát Chloé mi van ha megfogja a kezem???? áááá
Unalmas volt kb 250 oldalig, addig csak vártam hogy legyen már valami. (Chloé)Én az önfeláldozó nem szólok a többieknek hogy hahó nem tudom kontrolállni a szellemlátásom … erről szólt az első 250 oldal. Utána végre volt egy kis izgalom szét vált a 4es. Nem voltam oda a vérfarkasos vonalért. Többet vártam, úgy gondoltam, hogy majd összefutnak a falkával aztán ott lesz valami izgi de nem… pár oldalas említés egy felesleges szál, lehet a későbbiekben még lesz szerepe de most úgy éreztem csak oldal töltés. Nagy nehezen felszállnak a buszra, majd leszállnak, aztán üres a ház… végül a nagy találkozás a többiekkel.
Edison csoportos rész a végénél mikor Chloé leugrik a fáról és ráesik a nőre hát nem tudom eléggé gáz volt, persze semmi baja nem lett hogy leesett a fáról mert hogy alatta volt a nő aki által tompítva lett az esés. De kifejezetten fejlődik Chloé mert elvitte a rádiót. Huhh wowow.
A végén meg hogy persze hogy van ellencsoport és ott végre béke és nyugalom. Eddig senki sem mert tenni az Edison csoport ellen de majd most, hogy ők oda mentek.
Viszont egy szavam sem lehet a borító gyönyörű!!!!!
A trilógia befejező része: hát nem is tudom, biztos elolvasom, de már nem várom annyira mint ezt a második részt.

Sayara

Nem szeretem a sorozatokaaaaaaaaaaaaaaaaaat
na jó hülyéskedtemxD
Akarom akarom a következő részt és csak remélni tudom hogy nem fog sokáig tartani a kiadása!!!
fuh hát.. újra megbizonyosodhattam róla, hogy Armstrong egy zseni!!!
Úgy érzem ez a kötet tipikusan egy olyan kötet volt ami szinte kötelező egy sorozatban: Az Ébredés egy átvezető volt, a vihar előtti csend. Félreértés ne essék,kapkodhattam a fejem a cselekmények miatt, amik egymást követték, és már az elejétől kezdve pörgött minden, a feszültség végig érezhető volt, végigvezette az egészet, és a végén se múlt el, hiszen nem oldódott meg semmi. majd csak az utolsó, záró kötetben. A világa iszonyatosan tetszik, a felépítése, az egész rendszere… nem sok kérdésemre kaptam választ, inkább csak további kérdéseim lettek.
Derek-et imádtam egész egyszerűen nem lehet nem szeretni, és azt is nagyon szerettem, hogy nem változott meg egyről a kettőre. HA engem kérdeztek, szerintem ő mindig megmarad ennek a goromba, hirtelen haragú, lobbanékony alaknak, és szerintem ez így is van jól, ettől lesz hihető a dolog! Utálom azokat a könyveket, ahol a pasi rendelkezik XY tulajdonsággal az elején aztán a végére egy papucs lesz belőle. Ha Derek változik is Chloé kedvéért (tudatlanul) akkor azt sem fénysebességgel teszi, hanem csak nagyon apró lépésekben. És számomra sokkal szebb az, ahogyan lassan egymásra találnak a szükségben, mint hogy most megint kapnék egy csöpögős love storyt. Tetszik, hogy hiába Derek a legerősebb és legmagasabb a csapatban, Chloé mégis a segítségére siet amikor tudja, hogy szüksége van rá, és ott van, kiáll mellette. Az meg, hogy több dolgot is megtudhattunk a farkasságról, külön pont:DDDD egyszóval imádom imádom imádom!!!
Tori.. mit mondjak, a legkellemesebb meglepetés, ami eddig történt. Nem akarok itt nagy dolgokat lelőni, azok miatt akik még nem olvasták, de ha már túlestek ezen, akkor tudni fogják miről beszélek:D
Aki kissé ellenszenves nekem a négyesből az Simon. Tudom, feltehetőleg azért mert egy nagyon is erős Chloé-Derek szurkoló vagyok, de… akkor sem tetszik, hogy legyeskedik a lány körül. neki inkább a másik női szereplőt tudnám elképzelni és NAGYON remélem, hogy nem fog gondot okozni a kibontakozó kapcsolatukba. Bár ha így belegondolok… hm na inkább rábízom az írónőre:D
Szóval nagyon nagyon várom a következő részeket, hogy tovább kereshessem a négyessel Derek és Simon apját! És az, hogy mi lesz a dokikkal és a kísérletezgetőkkel, csak az egyik legnagyobb kérdésem a sok közül… mindenesetre könyörgöm a kiadónak, hogy mihamarabb a kezembe foghassam a befejező részt:D

nixitN

Hát azt kell mondjam ez a könyv még az első kötetnél is sokkal jobb volt. Sokkal több történésben volt részem, így elég volt röpke 6 óra ahhoz, hogy elolvassam. Most is, mint az előző részben is hozta formáját a könyv története. Nem voltak félrebeszélések, és se nem voltam elnyújtva bizonyos jelenetek. Ez így volt jó! :) Természetesen nagyon várom a 3. kötetet, mely egyben az utolsó is.

Belle_Maundrell

Akárcsak a Szellemidéző, ez is nagyon tetszett. Érződött, hogy ez inkább egy átvezető kötet, amolyan „vihra előtti csend” hangulata volt, bár egyáltalán nem volt eseménytelen. Olyan jó volt, hogy Rae nem szökött meg, sosem bírtam azt a csajt. :P Torit viszont határozottan megkedveltem, olyan jók voltak a beszólásai. Az írónő remek világot épített fel, nagyon érdekes ez a Variáns dolog, pedig általában nem szeretem a kísérleteket és hasonlókat. (legalábbis régen nem szerettem, azóta lehet, hogy még jobban elfajzottam)
Chloé továbbra is kicsiny szívemnek kedves főhősnő, szeretem, ahogy filmes szemmel tekint a világra. A képességei kibontakozása meg okozott pár borzongató pillanatot. A denevérek… meg a hajléktalan… nem is szólva az erdőről o.O
(@Luna_Iceshard, ajánlom figyelmedbe ezeket a részeket, érzékeny lelkületednek biztos okoz majd pár álmatlan éjszakát, amikor a „padlásszoba kis hercegnőjét”, alias kedves kis hírnöködet hallgatod). ;)
Alig várom, hogy végre kibontakozzon Chloé és Derek kapcsolata, habár ez a lassú (és őrjítő) tempó sokkal jobb, mint a „kétszer láttam és meghalnék érte” – féle szerelem. Igaz, drága Dark Love sorozat? :P A legkedvencebb kedvenc részem az volt, amikor csak ketten voltak. *.*
Nagyon remélem, hogy hamarosan megjelenik a harmadik rész, mert nem igazán oldódtak meg a dolgok, inkább még több lett a megválaszolatlan kérdés és bonyodalom. *Kérlek, kérlek, Könyvmolyképző, jelenjen meg hamar…!*

Luna_Iceshard

Megütötte azt a mércét, amit az első rész alapján vártam tőle. Chloé fejlődik, nem olyan látványosan, de hatáozottan alakul a karaktere a hétköznapi 15 éves lánytól egy talpraesettebb valaki felé. A rendezői nézőpont, amikor válsághelyzetekben filmjelenetekben gondolkozik, nagyon elnyerte a tetszésemet már a Summoningban is. Igazán egyedi dolog, legalábbis én még nem olvastam más könyvet, amiben ilyen lett volna a főhős, ezáltal mégiscsak kitűnik más könyvek főszereplőihez képest. Derek most nyerte el igazán a tetszésemet, az előzőben is bírtam, de most kedveltem meg úgy igazából. Érezhető valami vibrálás közte és Chloé között, jó lenne, ha történne valami köztük a folytatásban (bocs, Simon)…
Torit nem igazán tudtam hova tenni, egy dolog, hogy nem ő árulta el őket, de olyan idegesítő és bunkó volt az egész történet alatt….. Vártam, hogy majd ad valami bővebb magyarázatot arra, miért bánt el olyan csúnyán Chloéval az előző részben (oké, nem gondolta komolyan, Simon miatt féltékenységből, de ezt bővebben is megmagyarázhatta volna).
A történet….ó, az ütött, de nagyot! Végig izgalmas volt, egy nagy menekülés, amikor nem bízhatnak senkiben…. Lauren néni biztos meghalt…A denevéres és hullás részek kellően borzongatóak voltak, szegény csaj helyében nem nagyon mernék aludni:P Annak örülök, hogy Chloé nem szaladt vissza kiszabadítani Raet (az árulót!), amit tervezett ugyan, de szerencsére nem lett belőle semmi…Nem is hiszem, hogy sikerült volna.
Negatívumot nem igazán tudok mondani, igaz, még nagyon friss az élmény és a negatívumok csak később szoktak eszembe jutni, de akkor is nagyon tetszett. Tűkön ülve várom a folytatást!

Silvana

Erre sem tudok igazán mást írni, hogy nagyon tetszett. Főleg azért mert Derek sokat szerepelt benne. Nekem ő kedvencem.

Belle_Maundrell

Nem vagyok már ugyanaz az ember, abban sem voltam bizonyos, hogy el tudnám játszani a szerepét.

brena

Simon felemelte sártól foltos arcát, és megdörzsölte az állát. – Én azért szeretem a fogaim. Mindegyiket!

309

Nikhy

Arra számítva, hogy legalábbis egy doberman nyálazza a kerítést, követtem a tekintetét egy kis fehér szőrpamacsig… ilyen ölebet hordanak a nők a táskájukban. Még csak nem is ugatott, egy helyben táncolt, és minket bámult.
– Atyaúristen! Egy gyilkos pomerániai fenevad! -pillantottam Derekre. – Kemény dió, de szerintem van esélyed!

Anitaaa

A kíméletlen igazság mindig jobb a kényelmes hazugságnál.

Nikhy

– Na jó! – csattantam fel.- Itt bűzlik valami! Mi ez a sétáló blokád?
– Téged védelmeznek – mondta Tori. -Oltalmaznak a csúnya, rossz világtól!

Luna_Iceshard

Egy jó drámában a főhős soha nem a legrövidebb úton ér célba. Elindul, majd olyan akadályba ütközik, ami eltéríti, újabb akadály, hosszabb kitérő, még egy akadály, még egy kitérő…., csak akkor érheti el a célját, amikor a jelleme eléggé megerősödik és megérdemli.

Nikhy

Derek próbált lépést tartani velem, mérges suttogása, hogy „gyere már vissza!” durva káromkodással keveredett, amikor olyan helyekre bújtam, ahová ő nem fért be.
Végül, ahogy elrohantam egy sövény mellett, elkapott a kabátom gallérjánál fogva, felemelt a talajról, és hagyta, hogy lógjak a kezében, mint egy kölyökkutya.

Nikhy

– Ó, hát persze! – szólt Tori. – Chloé tanulni fog belőle! Van olyan ,hogy leállsz? Olyan vagy ,mint egy örökké fürge kis Duracell nyuszi…

Charming

Azt mondod neki, hogy hallgasson, mire egyre hangosabb lesz. Azt, hogy maradjon veszteg, mire betol a tűzvonalba. Azt, hogy figyelje az üldözőinket, mire a vállam fölött tekintget előre. Kinyitod az ajtót, hogy hallgatózz, mire visszahúz a helyiségbe.
Ó, ez egy gyönyörű barátság kezdete!

RoseMarry

Ha egy hete valaki azt mondja nekem, hogy Derek képes viccelődésre meg ökörködésre, nem hiszem el.

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Rafał Kosik: Félix, Net, Nika és az elméletileg lehetséges katasztrófa

Tedd a kívánságlistádra, hogy megnyerhesd a Pongrác Kiadó által kisorsolt 5 példány egyikét!