!

Shanna 57 csillagozás

Kathleen E. Woodiwiss: Shanna Kathleen E. Woodiwiss: Shanna
Könyvtár

London, 1750. Az önerejéből dúsgazdaggá lett londoni kereskedő, Orlan Trahern unokákat szeretne, hogy vagyonát továbbörökíthesse. Egyetlen leánya, a gyönyörű Shanna azonban még nem találta meg azt a férfit, aki őt önmagáért és nem apja vagyonáért akarná feleségül venni.
Shanna egy évet kap arra, hogy házasság révén bekerüljön egy arisztokrata családba, különben apja keres neki megfelelő férjet. Két héttel a határidő lejárta előtt, végső kétségbeesésében, Shannának agyafúrt ötlete támad. A Newgate börtön halálraítéltjei közül kiválaszt egy igazán előkelő, jó hangzású névvel rendelkező rabot, akivel egyszerű megállapodást köt, mellyel mindketten jól járnak. Annak az embernek könnyebbek lesznek végső napjai, és átmeneti szolgálatáért – azért, hogy Shannát feleségül veszi – cserébe tisztességes sírba lesz eltemetve. Így Shanna eleget tesz ugyan apja kérésének, de özvegyként mégis szabadon keresheti tovább álmai lovagját.
Ám az előkelő név viselője, az ifjú, daliás termetű… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 1977


Hirdetés

Kedvencelte 13

Várólistára tette 16

Kívánságlistára tette 5

Elcserélné vagy eladná

>!
1.000 Ft ★★★★★ Eladó
kunczika könyve Kathleen E. Woodiwiss: Shanna
>!
3.000 Ft ★★★★☆ Eladó Elcserélhető
verity777 könyve Kathleen E. Woodiwiss: Shanna
>!
1.500 Ft ★★★★★ Eladó
dotyi könyve Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Kiemelt értékelések

+
>!
entropic 
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Szóval akkor adhatnék erre fél csillagot, meg írhatnék egy roppant felháborodott és / vagy vicces értékelést arról, hogy mekkora szar ez a könyv és ez nem irodalom, hanem valami igénytelen akármicsoda, de fölöslegesnek érzem ezt. A régebbi kiadás borítója úgyis mindent elmond, amit erről a könyvről tudni kell.
(Még szerencse, hogy én a másik kiadást olvastam, így legalább csak a képzeletemben láttam a folyton félmeztelen, aranyszín-szemű Ruarkot és a mit tudom én, milyen, de biztosan nagyon vonzó Shannát, és nem kellett még a borítón is nézegetnem őket. Másrészt viszont érdekelne, hogy mennyire tudatos megtévesztő taktika ez a kiadó részéről, hogy hasonló, festményeket ábrázoló, művészies borítókkal adják ki Woodiwiss könyveit, mint mondjuk Thomas Hardy meg Jane Austen regényeit. És az is érdekelne, hogy megtévesztenek-e ezzel bárkit.)
Amúgy persze nem jó könyv, de nem is vártam mást. Nem is vártam semmit, sőt, igazából anélkül is egészen pontos véleményt tudtam volna alkotni a könyvről, hogy elolvastam volna a 420 oldalt, de azért elolvastam, mert becsületes vagyok.
Szóval ez egy olyan könyv, amiben van egy hős meg egy hősnő, akik sokat szexelnek, s két szexelés közben nehézségekkel is megküzdenek, aztán a végén minden oké lesz, és akkor már nem titokban, hanem a kapcsolatukat nyíltan vállalva szexelhetnek tovább. Egyetlen eredeti gondolat vagy szereplő vagy akár csak szó sincs benne.
Végül is ez nem baj, miért ne lennének ilyen könyvek. Woodiwiss legalább nem csinál úgy, mintha bármi köze is lenne a szépirodalomhoz, szóval nem próbál becsapni senkit, és, gondolom, nem árt senkinek.
Bár a nyelvezettel azért szerintem árt. Felőlem leírhatja 178-szor, hogy pajkos fény csillan a főhős aranyszín szemében (ez az aranyszínű szem mellesleg annyiszor szerepel, hogy emiatt muszáj lesz újraolvasnom Carson McCullers Egy aranyszem tükrében c. könyvét, mert ugye abban is van aranyszem, és az legalább, úgy emlékszem, jó könyv). Szóval mit bánom én, hogy itt mindenkit egyetlen eposzi jelző jellemez – azt viszont bánom, hogy a szavaknak és a mondatoknak nincs értelmük. Felőlem perzselhet a láng meg tombolhatnak az érzések, de miért nem tudnak értelmes mondatokban tombolni?

47 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Eleinte nehezen barátkoztam meg a történettel, ágyjeleneteken kívül alig történt valami. Zavart, hogy a szereplők nem beszélik meg egymással a problémákat, rosszul ítélnek meg mindenkit, bizalmatlanok. Az sem volt egyértelmű, hogy a főszereplők mikor szerettek egymásba, Ruark ugyanis már a könyv elején szerelmemnek nevezi Shannát. Ráadásul olyan sokszor hajtogatta ezt a szót, hogy már idegesített is. Aztán egyre jobb lett a cselekmény. Kalóz szigeti kalandok izgalmasak, amerikai események is több meglepő fordulatot tartogatnak. Ruark körüli gyanús balesetek, Pitney rejtélyes múltja és a sok-sok titok hatására most is ugyanúgy szerettem ezt a könyvet mint 14 éve. Woodiwiss egyik legjobb regénye.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/08/01/kathleen-e-woodiwiss-shanna/

+
>!
safranek
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Nagyon tetszett Ruark kitartása, ahogy mindig felbukkant Shanna közelébe. Talán az elejétől kezdve sejtettem Ruark származását, ki lehet, mégis meglepetésként ért ki is ő valójába, hogyan próbálta azt eltitkolni. Eléggé a szívem csücske lett ez a könyv.

+
>!
ÁgiCica
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

A Szirmokat sodor a víz-ben megismert Beauchamp család egyik tagjáról szól. Az nem előzménye ennek, a történet szempontjából nem kell elolvasni, érdekességként írtam.

+
>!
Sünike
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Ez a legeslegkedvesebb könyvem Woodiwisstől. Jó 25 éve olvastam németül.
Még jó hogy nekem nem a magyar kiadás van meg. Mert a borítója az egy katasztrófa.
Nem értem, hogy a fedéltervet készítővel miért nem közlik, hogy nem 19. század végi, hanem az 1600-as években játszódó regényhez kell borítót terveznie. És ha már a rajzoló ilyen ökör nagy hibát vét, akkor a kiadó miért nem figyel oda!

+
>!
kunczika
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Imádom a kalózos témájú könyveket, vagy amelyekben kalózok szerepelnek.

+
>!
Echan
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

A Woodiwiss könyvek hangulatát hozta. Egyetlen negatívumként Shanna hihetetlen naivitását hoznám fel, hogy végig nem jött rá, hogy a férje kicsoda, pedig még a neve is egyezett a híres nemesi névvel. Ja és ahogy már mások is említették kicsit sok volt benne az aranyló szempár, meg a türkizkék szempár. :) De hát Istenkém… A romantika az romantika és néha cukros, habos és ömlengő kell hogy legyen.

+
>!
hajnalihold
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Nekem most ez túl csöpögős volt, úgy a könyv 80%-a. A gyilkosos szál viszont érdekes volt, bár lehetett sejteni, ki lesz az elkövető.

+
>!
beathag 
Kathleen E. Woodiwiss: Shanna

Talán az egyetlen KEW könyv,amiben ki nem állhattam a hősnőt. Egyszerűen nem tudtam vele zöld ágra vergődni. Shanna nekem kicsit sok(k) volt. Viszont Ruark lenyűgözött,nem csak a külsejével,hanem azzal is,ahogy a szerelméért harcolt(amit az szerinte meg sem érdemelt:))Shanna személyétől eltekintve kimondottan élveztem a változatos,kalandos történetet. Éljenek a kalózok! ;)

+

Népszerű idézetek

+
>!
frtia

Gazdagsága vagy annak hiánya, illetve a neve vagy annak hiánya alapján senkiről sem mondhatjuk, hogy úriember-e vagy sem.

238. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

Ott álltak, alig egyméternyire egymástól, mégis mintha egy óceán választotta volna el őket.

247. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

– Csupán arra kérlek, ne feledd, a leghosszabb utat is lépésről lépésre teszik meg. Az én szerelmem várhat, de nem múlik el, s nem változik.

288. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
Echan

– Szeretlek, miként a virág az esőt, mely kitárja szirmait, s törékeny szívét nyújtja egy gyöngét érintésért.

26. fejezet

+
>!
frtia

Ruark tenyerébe fogta Shanna szép állát, és addig emelte felfelé, míg kénytelen volt a vad, aranyló szempárba nézni. A férfi sötét arca merev volt, és szavai úgy csattantak, akár egy íjpuska.

192. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

– Jaj, te nő – motyogta –, bolond dolgokat tudsz művelni.

233. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

– Nyugalom, szerelmem. Csupán ura hozta a reggeli étket gyönyörűséges rabszolgájának – tréfálkozott könnyedén, rávillantva ördögi mosolyát, miközben tekintete melegen végigsiklott rajta.

237. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

Az ajtóban Bertába ütköztek. Shanna gyorsan elsiklott a házvezetőnő mellett, és felsietett a lépcsőn a szobájába. Miután levetkőzött, könnyű alsóruhájában az ágyára hanyatlott, és meredten nézte az erkélyén túl magasodó fák tetejét. Csak nézte, nézte meredten.

67. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

– Leányom – váltott át Pitney ismét erre a bensőségesebb megszólításra. – Ne higgy el mindent, mit füled hall.

72. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)

+
>!
frtia

Ahogy felnézett, a hatalmas szürke csődört látta, amin vérben forgó szemmel, kitágult orrcimpákkal és hátracsapott füllel vágtat egyenesen felé, hátán a férfival, ki olyan volt, akár egy bosszúálló szellem.

412. oldal (Lazi Könyvkiadó, 2011)


Hasonló könyvek címkék alapján

Elizabeth Hoyt: Scandalous Desires
Jennifer Blake: A kalóz
Heather Graham: A kalóz kedvese
Stephanie Laurens: Jack kapitány szeretője
Fern Michaels: A szenvedély rabja
Kinley MacGregor: Master of Seduction
Kinley MacGregor: A Pirate of Her Own
Johanna Lindsey: Captive of My Desires
Kat Martin: Forró hullámok
Johanna Lindsey: A vágy foglyai

Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is