6. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
!

Érints meg (Romantic Suspense 5.) 154 csillagozás

Karen Rose: Érints meg
Könyvtár

Valaki gyötri dr. Tess Ciccotelli orvosnő pszichiátriai betegeit, addig a pontig, míg végül kétségbeesésükben öngyilkosságot követnek el. Az eseteket pedig úgy rendezi meg, hogy a gyanú Tessre terelődjön.
A doktornő azonban még a rendőri kérések ellenére sem hajlandó megszegni az orvosi titoktartási esküt.
Aidan Reagan nyomozó tökéletesen megérti, hogy Tess óvja a betegeit, de minden jel arra mutat, hogy ez a név és arc nélküli ellenség eltökélte, hogy tönkreteszi Tess karrierjét, családját, és végül elpusztítja magát Tesst is. Aidan és Tess mindent megtesz azért, hogy megállítsák a gyilkost, de egyre nyilvánvalóbb, hogy Tess nyaka körül szorul a hurok, és a nő sehova sem menekülhet, sehova sem rejtőzhet.
Karen Rose a tőle már megszokott magas színvonalon írta meg ezt az izgalmas krimit, amelyből természetesen a szerelmi szál sem hiányozhat.

Eredeti mű: Karen Rose: You Can't Hide

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
628 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544014 · Fordította: Weisz Böbe

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli · Vito Ciccotelli · Todd Murphy


Hirdetés

Kedvencelte 41

Most olvassa 9

Várólistára tette 101

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 3

Elcserélné vagy eladná

>!
1.900 Ft ★★★★★ Eladó
Ilya könyve Karen Rose: Érints meg
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó
Makai_Kata könyve Karen Rose: Érints meg

Kiemelt értékelések

+
>!
Csoszi P
Karen Rose: Érints meg

Zseniális, izgalmas, borzongató, letehetetlen, újraolvasós. Ahogy azt Karen Rose műveinél már megszoktam, faltam a sorokat, és egyszer csak azt vettem észre, hogy ennyi volt, finito. A krimi és a romantikus szál egyaránt tökéletes. Nagyon szerettem Tess és Aidan párosát:-)
Gyomorforgató jelenetekből nincs hiány. A pszichopata gonosz pedig már csak hab a tortán. A thriller műfaj rajongóinak kötelező olvasmány!

+
>!
monibook
Karen Rose: Érints meg

Wow. Perpillanat ennyi értelmes gondolat jut eszembe a könyvről. Emberek, hát ez iszonyat jó volt! És szó szerint iszonyat….Ennyi gyilkossággal még állítom nem találkoztam egy könyvben sem. És ennek ellenére mégis boldogan csukom be, mert az írónő remekül ellensúlyozta ezt a romantikával.
Nem sok krimit olvastam még eddig, de aki hozzám hasonlóan „kezdő”, annak szerintem ez a könyv kifejezetten jó betekintést nyújthat ennek a műfajnak a világába.
Izgalmas, romantikus, néhol hátborzongató…Egyszerűen imádtam!

5 hozzászólás
+
>!
anglee P
Karen Rose: Érints meg

2016. 03. 13. 18:38.
Elővettem, beleolvastam. Az első száz oldal lenyűgözött.

2016. 03. 15. 22:15.
Előszedtem újra, folytattam az olvasást. A kétszázadik oldal után már könnyeztem, oké, aludjunk. … … … csak még egy fejezet. Oké.

2016. 03. 16. 02:54.
A férjem felébred, azt hiszi reggel van, és mennie kell dolgozni. Amikor közlöm vele, hogy három óra, leüvölt, hogy aludjak végre, kapcsoljam le a lámát. Oké. Egy fél pillanatig felmerül bennem, hogy kimegyek a nappaliba olvasni. Nem. Tényleg aludnom kell.

2016. 03. 16. 11:15.
Hú, sokáig aludtam. Mázli, hogy nekem nem kell most dolgoznom. Na hol is tartottam?

2016. 03. 16. 14:48.
Hoppá. Elfogytak az oldalak.

Kóma vagyok, majd' éhen halok, de örömhír, hogy előttem az egész nap délután, és jöhet a következő rész. :)

14 hozzászólás
+
>!
AniTiger P
Karen Rose: Érints meg

Miként került a kezembe? Egy társasjátéktáblás kihíváshoz zöld borítós thrillert kell olvasnom, hogy tovább léphessek. (A „Társasjáték a'la Moly” kihívásról van szó. Jeff Abbott: Sokk – című könyvét kellett volna, de fél évig tologattam, aztán szembejött ez a könyv!)

Elnyújtott, mégis jól felépített könyv, de zavart a lassú kezdés, a hosszú felvezetés. Aztán egész rákaptam és alig vártam a végét. Nem lehet sejteni, hogy ki áll az egész mögött. Nem mondom, hogy nem volt unszimpatikus a viselkedése és némely tette, de magamtól nem jöttem volna rá.

Szeretem az okos Főgonoszokat. Beteg állat géniusz aszcendenssel.

Az ilyen könyveket – ha tetszenek az Olvasónak – kétszer kell elolvasni: először, hogy megtudjuk, ki a gyilkos és még egyszer, amikor már tudjuk ki a gyilkos!

What The Hell –pillanatok:

1) Tizenkettedik fejezet – Március 15-e, szerda hajnalban történt, hogy…
„Nevetéssel keveredő nyögéssel nyomta Tesshez a csípőjét, hatékonyan a kanapéhoz szegezve a nőt.”
2) Mondhatni egyik pillanatról a másikra becézgetni kezdi, bárki előtt – holott semmit nem beszéltek meg.
3) „…és ekkor ott állt Aidan meztelenül, egy szál kigombolt ingben.” …na ez a vagy-vagy, de együtt semmiképpen nem szituáció.

Kedvenc rész: Robin Archer megismerése.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/karen-rose-…

5 hozzászólás
+
>!
barbikaunatkozik
Karen Rose: Érints meg

Nem hittem volna, hogy fel fog majd kerülni a kedvenceim közé. Egyik barátnőm ajánlott (igazából belenyomta a kezembe és azt mondta, kíváncsi vagyok a véleményedre XD). Először ódzkodtam a fülszöveg alapján. Nem nagyon vagyok krimi párti, csak ha van benne természet feletti rész is, de ez a könyv (a Bomlás mellett) nagyon beszippantott a maga kis világába.
Meglepő, fordulatos, jó sok romantikával nyakon öntve. Aiden és Tess párosa elsőnek furcsán jött ki, tekintve, hogy nagyon nem bírják egymást, de én nagyon oda vagyok az ilyesféle fordulatokért is. Bár voltak közöttük egy idő után megmagyarázhatatlan dolgok, amik nem következhettek volna még kapcsolatuk kialakuló stádiumában, de egye fene.
A krimi szál végig nagyon izgalmas és elgondolkodtató. Végre egy könyv, ahol nem kell már az elején attól tartani, hogy túl korán lövik le a „poént”.
Szóval csak ajánlani tudom, mert minden van benne, amitől jó lehet egy romantikus-krimi könyv.

2 hozzászólás
+
>!
cappucci 
Karen Rose: Érints meg

A könyv rajta volt a várólistámon, de a 628 oldal kicsit megrémített, és mindig húztam-halasztottam az olvasását. De szerencsére egy kihívás miatt elkezdtem olvasni, és egyáltalán nem bántam meg. :)
Végig izgultam, hogy ki lehet az egész téboly hátterében, és jó volt, hogy igaziból csak a vége felé lehettem biztos, hogy ki az az őrült, persze előtte már mindenkire gyanakodtam. A szerelmi szál meg úgy látom egyik könyvből sem hiányozhat, végül mindig összejön az áldozat a megmentőjével, amit szerintem ugyanúgy várunk, mi olvasók, mint, hogy kiderüljön ki a gyilkos.

13 hozzászólás
+
>!
Lanore P
Karen Rose: Érints meg

Imádtam ezt a könyvet!! Elképesztően fondorlatos a sztori, ahogy Rose csűrte-csavarta a szálakat, zseniális volt! Több szereplő is szóba jöhetett gyilkosként, sosem lehettem biztos abban, hogy tényleg az, akit gondolok… és nem az lett :D Tess-t megszerettem, ahogy Aidan-t, és az egész családot, az írónő igencsak ért ahhoz, hogy megkedveltesse velünk az embereket :) Viszont az a mérhetetlen gyűlölet, düh és elvakultság, ami a gyilkosságok alapja volt, felfoghatatlan…
A Számolj tízig!-ből felbukkant pár arc, akiknek nagyon örültem, pl. Mia és az Abe-Kristen páros. Carmichael, az újságíró is fontos szerepet kapott, bár azok után, amiken keresztülment ebben a történetben, csodálkozom, hogy még mindig ennyire belemászik az emberek életébe a későbbiekben… a könyv letehetetlen, jöhet a többi rész!

10 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Karen Rose: Érints meg

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon. Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karen-rose-erints-meg/

6 hozzászólás
+
>!
Andilány
Karen Rose: Érints meg

Ismételten egy nagyon jó könyv az írónőtől. A fél csillag levonás csak azért van, mert lehet, hogy én nem jó passzban kezdtem el olvasni, de az eleje nekem kicsit döcögős volt, nem úgy haladtam vele és nem annyira kötött le, mint szerettem volna. De ahogy haladtam tovább, csak magába szippantott a könyv és a végén már le sem tudtam tenni. Rengeteg gyilkosság van a könyvben és rengeteg düh és frusztráltság a gyilkosban. Én Tess helyében biztosan nem bírtam volna ennyire jól a dolgot és úgy reagáltam volna, mint amire a gyilkos számított. Tess és a Ciccotelli család már az előző általam olvasott könyvben is szimpatikus volt, de most még jobban megkedveltem őket, mint ahogy Aidant és a családját is. A gyilkos kilétére nem jöttem volna rá magamtól, ha az írónő el nem árulja, szinte már mindenkire gyanakodtam Tess közelében, de meglepetésként ért, hogy ki gyűlölhette ennyire. Szerettem, hogy a végén szépen felgöngyölített az írónő minden szálat, minden kis részlet a helyére került, még olyanok is, amikről nem is gondoltam, hogy számítanak (én kis naiv). Ezek után a többi Karen Rose könyvet is el kell olvasnom, tetszik ez a stílus, ahogyan ír és alakítja a történeteit.

+
>!
mikkamanka
Karen Rose: Érints meg

Még-még-még Karen Rose könyveket!
Már az ötödik könyv, amit olvastam az írónőtől, de nem tudom megunni.
Fantasztikus, ahogy a történetet alakítja, játszik az idegekkel, a szereplőkkel, s teheti ezt 500 vagy 800 oldalon, akkor sem válik unalmassá.
Ismét a mindennapi életből merítette az alapötletet, ami felvetette bennem a kérdést, vajon én mennyire ismerem a saját környezetemet, barátaimat, rokonaimat. Elgondolkodtató – bárkit érhetnek meglepetések. Engem ért: egy pillanatra sem gyanakodtam Tess életének megkeserítőjére. Döbbenet. Ehhez tényleg betegnek kell lenni…
Továbbra is ámulok azon, mennyire hiteles karakterábrázolást nyújt, s mutatja be kellő részletességgel a szereplők cselekménye mögött megbúvó motivációkat, érzelmeket, gondolatokat. Soha nem marad olyan érzésem, hogy valamire ne kaptam volna választ.
Tess és Aidan fölöttébb szimpatikus, szerethető páros, de mindketten megmaradnak mindenféle túlzás nélküli karakternek, s ettől érezhetjük valósnak őket.
Imádtam a Reagan családot, Rose kisasszony kedvet tud csinálni a nagy családokhoz!

13 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
gladyna

– Nem szeretett, ha meg akart változtatni. És nem ismert, ha azt hitte, hogy megváltoztathat.

406. oldal

+
>!
Droci

Az emberek időnként csak azt az arcukat mutatják, amelyről azt akarják, hogy a másik lássa.

+
>!
Kiera

– Maradok, ha megteszel nekem valamit.
Aidan az ágyra pillantott.
– Nem lehet. Murphy pár perc múlva itt lesz.
Tess elmosolyodott.
– Nem arra gondoltam. Aidan, pszichiáter vagyok, nem pedig gondolatolvasó. Ugye, érted a különbséget?
Aidan a hüvelykujjával végigsimított Tess ajkán.
– Még mindig az ágynál tartok. Bocsi.

483. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
cappucci 

Hol van Rachel? – A tizenhat éves húga túlságosan is gyorsan válik nővé…
– A barátnőjénél. Kilencre jön haza. Gondolom, valami fiúval kapcsolatos bonyodalom lehet, de nem mondta el nekem. – Egyik szemöldökét megemelte.
– Talán te tudsz vele beszélni. Aidan felhördült.
– Fiúkról? Isten ments! Apa helyében bezárnám a szobájába, míg huszonöt éves nem lesz, és akkor senkinek sem kellene azok miatt a fiúk miatt aggódnia.
– Egyszer te is azok a fiúk közé tartoztál.
– Pontosan erre akartam kilyukadni.

4. fejezet (Ulpius-ház, 2010)

+
>!
Droci

A bizalom törékeny jószág, és csak a bolond bízik meg bárkiben vakon. És csak egy még nagyobb bolond próbálja meg összeragasztani, amikor az szilánkokra tört.

66. oldal

+
>!
krisztin21 

– Magának elment az esze.
– Akkor feltételezem, hogy szerencsés vagyok, mivel épp egy pszichiáter lakásában tartózkodom.

265. oldal

+
>!
Kiera

– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz.
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le.
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük.
– Köszönöm.
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes.
Aidan érezte, hogy elvörösödik.
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
krisztin21 

(…) – A húgomra emlékeztetett, aki veszettül vagány. És… barátok lettünk.
– Még mindig?
Murphy szemöldöke megemelkedett.
– Mi még mindig? Még mindig a húgomra emlékeztet? Igen. – Hátradőlt a székben, és elgondolkodva tanulmányozta Aidan arcát. – Téged is a húgodra emlékeztet, Aidan?
Aidan majdnem elnevette magát.
– Nem.
Murphy halkan kuncogott.
– Nos, a pofám leszakad.
– Le is fog, ha még egyszer felhozod a kérdést.

108. oldal

+
>!
mate55 

Néha a zaklatás áldozatai éppen ahhoz a dologhoz fordulnak, amelyet a legjobban gyűlölnek.

59. oldal

+
>!
Kiera

Ahogy közeledtek a lift felé, Murphy szeme sarkából vidáman odalesett.
– Szülők?
– Csak azt ígérd meg, hogy az életbiztosításom összegét egy arra méltó alapítványnak adományozod, rendben, Murphy?
Murphy elnevette magát.
– Rendben, nagymenő.

455. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Todd Murphy

A sorozat következő kötete

Romantic Suspense sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Nem akarlak megölni
Dan Wells: Szörnyeteg úr
Tom Rob Smith: A 44. gyermek
Thomas Harris: A bárányok hallgatnak
Thomas Harris: A vörös sárkány
Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság
Luke Delaney: Hideglelés
Dan Wells: Nem vagyok sorozatgyilkos
Anthony E. Zuiker – Duane Swierczynski: 26 – sötét kezdetek
Lauren Beukes: Tündöklő lányok