6. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
!

Érints meg 127 csillagozás

Karen Rose: Érints meg
Könyvtár

Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon, ahogy gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen – és halálos – ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze, mint gondolták volna.
Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói… (tovább)

Eredeti mű: Karen Rose: You Can't Hide

Eredeti megjelenés éve: 2006


Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli · Todd Murphy · Vito Ciccotelli


Hirdetés

Kedvencelte 36

Most olvassa 6

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 60

Kölcsönkérné 4

Elcserélné vagy eladná


Kiemelt értékelések

+
>!
monibook
Karen Rose: Érints meg

Wow. Perpillanat ennyi értelmes gondolat jut eszembe a könyvről. Emberek, hát ez iszonyat jó volt! És szó szerint iszonyat….Ennyi gyilkossággal még állítom nem találkoztam egy könyvben sem. És ennek ellenére mégis boldogan csukom be, mert az írónő remekül ellensúlyozta ezt a romantikával.
Nem sok krimit olvastam még eddig, de aki hozzám hasonlóan „kezdő”, annak szerintem ez a könyv kifejezetten jó betekintést nyújthat ennek a műfajnak a világába.
Izgalmas, romantikus, néhol hátborzongató…Egyszerűen imádtam!

5 hozzászólás
+
>!
Anitiger P
Karen Rose: Érints meg

Miként került a kezembe? Egy társasjátéktáblás kihíváshoz zöld borítós thrillert kell olvasnom, hogy tovább léphessek. (A „Társasjáték a'la Moly” kihívásról van szó. Jeff Abbott: Sokk – című könyvét kellett volna, de fél évig tologattam, aztán szembejött ez a könyv!)

Elnyújtott, mégis jól felépített könyv, de zavart a lassú kezdés, a hosszú felvezetés. Aztán egész rákaptam és alig vártam a végét. Nem lehet sejteni, hogy ki áll az egész mögött. Nem mondom, hogy nem volt unszimpatikus a viselkedése és némely tette, de magamtól nem jöttem volna rá.

Szeretem az okos Főgonoszokat. Beteg állat géniusz aszcendenssel.

Az ilyen könyveket – ha tetszenek az Olvasónak – kétszer kell elolvasni: először, hogy megtudjuk, ki a gyilkos és még egyszer, amikor már tudjuk ki a gyilkos!

What The Hell –pillanatok:

1) Tizenkettedik fejezet – Március 15-e, szerda hajnalban történt, hogy…
„Nevetéssel keveredő nyögéssel nyomta Tesshez a csípőjét, hatékonyan a kanapéhoz szegezve a nőt.”
2) Mondhatni egyik pillanatról a másikra becézgetni kezdi, bárki előtt – holott semmit nem beszéltek meg.
3) „…és ekkor ott állt Aidan meztelenül, egy szál kigombolt ingben.” …na ez a vagy-vagy, de együtt semmiképpen nem szituáció.

Kedvenc rész: Robin Archer megismerése.

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/08/karen-rose-erints-meg.html

5 hozzászólás
+
>!
Lanore P
Karen Rose: Érints meg

Imádtam ezt a könyvet!! Elképesztően fondorlatos a sztori, ahogy Rose csűrte-csavarta a szálakat, zseniális volt! Több szereplő is szóba jöhetett gyilkosként, sosem lehettem biztos abban, hogy tényleg az, akit gondolok… és nem az lett :D Tess-t megszerettem, ahogy Aidan-t, és az egész családot, az írónő igencsak ért ahhoz, hogy megkedveltesse velünk az embereket :) Viszont az a mérhetetlen gyűlölet, düh és elvakultság, ami a gyilkosságok alapja volt, felfoghatatlan…
A Számolj tízig!-ből felbukkant pár arc, akiknek nagyon örültem, pl. Mia és az Abe-Kristen páros. Carmichael, az újságíró is fontos szerepet kapott, bár azok után, amiken keresztülment ebben a történetben, csodálkozom, hogy még mindig ennyire belemászik az emberek életébe a későbbiekben… a könyv letehetetlen, jöhet a többi rész!

10 hozzászólás
+
>!
cappucci P
Karen Rose: Érints meg

A könyv rajta volt a várólistámon, de a 628 oldal kicsit megrémített, és mindig húztam-halasztottam az olvasását. De szerencsére egy kihívás miatt elkezdtem olvasni, és egyáltalán nem bántam meg. :)
Végig izgultam, hogy ki lehet az egész téboly hátterében, és jó volt, hogy igaziból csak a vége felé lehettem biztos, hogy ki az az őrült, persze előtte már mindenkire gyanakodtam. A szerelmi szál meg úgy látom egyik könyvből sem hiányozhat, végül mindig összejön az áldozat a megmentőjével, amit szerintem ugyanúgy várunk, mi olvasók, mint, hogy kiderüljön ki a gyilkos.

13 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Karen Rose: Érints meg

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon. Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karen-rose-erints-meg/

6 hozzászólás
+
>!
Andilány
Karen Rose: Érints meg

Ismételten egy nagyon jó könyv az írónőtől. A fél csillag levonás csak azért van, mert lehet, hogy én nem jó passzban kezdtem el olvasni, de az eleje nekem kicsit döcögős volt, nem úgy haladtam vele és nem annyira kötött le, mint szerettem volna. De ahogy haladtam tovább, csak magába szippantott a könyv és a végén már le sem tudtam tenni. Rengeteg gyilkosság van a könyvben és rengeteg düh és frusztráltság a gyilkosban. Én Tess helyében biztosan nem bírtam volna ennyire jól a dolgot és úgy reagáltam volna, mint amire a gyilkos számított. Tess és a Ciccotelli család már az előző általam olvasott könyvben is szimpatikus volt, de most még jobban megkedveltem őket, mint ahogy Aidant és a családját is. A gyilkos kilétére nem jöttem volna rá magamtól, ha az írónő el nem árulja, szinte már mindenkire gyanakodtam Tess közelében, de meglepetésként ért, hogy ki gyűlölhette ennyire. Szerettem, hogy a végén szépen felgöngyölített az írónő minden szálat, minden kis részlet a helyére került, még olyanok is, amikről nem is gondoltam, hogy számítanak (én kis naiv). Ezek után a többi Karen Rose könyvet is el kell olvasnom, tetszik ez a stílus, ahogyan ír és alakítja a történeteit.

+
>!
Lilith
Karen Rose: Érints meg

Rose kisasszony megint hozta a formáját, azt hiszem benne meg lehet bízni :) Nem úgy mint Slaugherben, aki annyira hullámosan ír, hogy igazából emiatt mindig kíváncsi vagyok rá, hogy most épp mi lesz abból, amit lekezd.
Viszont Rose megtalálta a hangját, és ezen a hangon hihetetlenül jó könyveket tud írni, csak egy gond van velük, és emiatt kapott fél csillag levonást… van egy meghatározott vonulat, amin végigviszi minden sztoriját. Tudod, hogy hogy kezdődik, tudod, hogy mi lesz a közepén, és azt is tudod, hogy a végén valamelyik főszereplőt elrabolják, és a másik siet a megmentésére. Nincs ezzel gond, mert izgalmasan írja meg, de most elég fáradtan olvastam el a végét, és valahogy jobban zavart, hogy jé, csak nem elrabolják Tesst, milyen meglepő…
De ez csak egy kis rossz, már ha lehet ezt egyáltalán rossznak nevezni :) Mert ettől függetlenül nagyon izgalmas az egész sztori, a nyomozás megint hihetetlenül valósnak és eredetinek tűnt, és a két főszereplő Tess és Aiden pedig gyorsan megkedvelhető. És Aidenből nem csinált most hihetetlenül tökéletes férfit, amitől valahogy olyan valóságosnak tűnt ő is, mintha bármelyik bokorból előugorhatna :)
A gyilkos kiléte meglepő, illetve nagyon jól eltereli róla a gyanút :) az első pár fejezetben amikor megjelenik valahogy úgy éreztem ő az, tudtam, hogy ő az, de a nyomozás és a kiderülő dolgok annyira elvitték róla a gyanút, hogy emiatt amikor kiderült, hogy ő az újra meglepetést tudott vele okozni :)
Szóval szívből ajánlom most is, mint mindig, mindenkinek ezt a kötetet is. És az Ulpiusnak meg ajánlom, hogy idén sok Rose könyvet dobjon piacra! :)

20 hozzászólás
+
>!
mikkamanka
Karen Rose: Érints meg

Még-még-még Karen Rose könyveket!
Már az ötödik könyv, amit olvastam az írónőtől, de nem tudom megunni.
Fantasztikus, ahogy a történetet alakítja, játszik az idegekkel, a szereplőkkel, s teheti ezt 500 vagy 800 oldalon, akkor sem válik unalmassá.
Ismét a mindennapi életből merítette az alapötletet, ami felvetette bennem a kérdést, vajon én mennyire ismerem a saját környezetemet, barátaimat, rokonaimat. Elgondolkodtató – bárkit érhetnek meglepetések. Engem ért: egy pillanatra sem gyanakodtam Tess életének megkeserítőjére. Döbbenet. Ehhez tényleg betegnek kell lenni…
Továbbra is ámulok azon, mennyire hiteles karakterábrázolást nyújt, s mutatja be kellő részletességgel a szereplők cselekménye mögött megbúvó motivációkat, érzelmeket, gondolatokat. Soha nem marad olyan érzésem, hogy valamire ne kaptam volna választ.
Tess és Aidan fölöttébb szimpatikus, szerethető páros, de mindketten megmaradnak mindenféle túlzás nélküli karakternek, s ettől érezhetjük valósnak őket.
Imádtam a Reagan családot, Rose kisasszony kedvet tud csinálni a nagy családokhoz!

13 hozzászólás
+
>!
Kovtünci
Karen Rose: Érints meg

Nagyon jól megírt történet tele fordulatokkal, drámával és izgalommal. Minden fejezetben más más emberkére gyanakodtam, de rá aztán a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Teljes képet kaptam a gyilkosról ,hogy mikor mit miért tett. Nem maradt bennem semmi hiányérzet, úgy érzem minden kiderült aminek kikellett derülnie.

+
>!
Szimirza P
Karen Rose: Érints meg

Nagyon jó volt! Olvastam már tőle és az is tetszett. Nagyon jól keverte a kártyákat, nem tudtam volna megmondani , hogy ki lesz a gyilkos, annyi potenciális jelölt volt a könyv folyamán , hogy a végén feladtam a találgatást:) Fondorlatos , csalafinta, néhol nagyon kegyetlen gyilkos áll a háttérben, mivel annyira okosan csinálja a dolgokat azt hiszem mindenkinek feladja a leckét aki rá akar jönni ki is ő valójában :)


Népszerű idézetek

+
>!
gladyna

– Nem szeretett, ha meg akart változtatni. És nem ismert, ha azt hitte, hogy megváltoztathat.

406. oldal

+
>!
Droci

A bizalom törékeny jószág, és csak a bolond bízik meg bárkiben vakon. És csak egy még nagyobb bolond próbálja meg összeragasztani, amikor az szilánkokra tört.

66. oldal

+
>!
Droci

Az emberek időnként csak azt az arcukat mutatják, amelyről azt akarják, hogy a másik lássa.

+
>!
Kiera

– Maradok, ha megteszel nekem valamit.
Aidan az ágyra pillantott.
– Nem lehet. Murphy pár perc múlva itt lesz.
Tess elmosolyodott.
– Nem arra gondoltam. Aidan, pszichiáter vagyok, nem pedig gondolatolvasó. Ugye, érted a különbséget?
Aidan a hüvelykujjával végigsimított Tess ajkán.
– Még mindig az ágynál tartok. Bocsi.

483. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
krisztin21

– Magának elment az esze.
– Akkor feltételezem, hogy szerencsés vagyok, mivel épp egy pszichiáter lakásában tartózkodom.

265. oldal

+
>!
Kiera

– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz.
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le.
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük.
– Köszönöm.
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes.
Aidan érezte, hogy elvörösödik.
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
krisztin21

(…) – A húgomra emlékeztetett, aki veszettül vagány. És… barátok lettünk.
– Még mindig?
Murphy szemöldöke megemelkedett.
– Mi még mindig? Még mindig a húgomra emlékeztet? Igen. – Hátradőlt a székben, és elgondolkodva tanulmányozta Aidan arcát. – Téged is a húgodra emlékeztet, Aidan?
Aidan majdnem elnevette magát.
– Nem.
Murphy halkan kuncogott.
– Nos, a pofám leszakad.
– Le is fog, ha még egyszer felhozod a kérdést.

108. oldal

+
>!
cappucci P

Hol van Rachel? – A tizenhat éves húga túlságosan is gyorsan válik nővé…
– A barátnőjénél. Kilencre jön haza. Gondolom, valami fiúval kapcsolatos bonyodalom lehet, de nem mondta el nekem. – Egyik szemöldökét megemelte.
– Talán te tudsz vele beszélni. Aidan felhördült.
– Fiúkról? Isten ments! Apa helyében bezárnám a szobájába, míg huszonöt éves nem lesz, és akkor senkinek sem kellene azok miatt a fiúk miatt aggódnia.
– Egyszer te is azok a fiúk közé tartoztál.
– Pontosan erre akartam kilyukadni.

4. fejezet (Ulpius-ház, 2010)

+
>!
krisztin21

– Tess, vannak olyan dolgok, amelyeket nem tudunk megmagyarázni. És időnként előfordul, hogy a rosszból jó születik.

555. oldal

+
>!
Szimirza P

Aidan úgy érezte, míg él, sosem fogja letenni Tesst. Legalább húsz évet öregedett, amikor meglátta a két kicsi kezet, amely az erkély szélébe kapaszkodik.
Tess nagy nehezen fölállt.


Hasonló könyvek címkék alapján


Ha tetszett a könyv, olvasd el ezeket is