7. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
!

Érints meg 100 csillagozás

Karen Rose: Érints meg

Chicagóban, egy fagyos márciusi éjjelen egy fiatal nő leveti magát huszonkét emelet magasból. Aidan Reagan nyomozó a tragédia helyszínén találkozik először Tess Ciccotellivel, az áldozat pszichiáterével, aki egy rejtélyes hívásra sietett a betegéhez. Aidan keserű előítéletektől hajtva azt igyekszik bebizonyítani, hogy Tess üldözte halálba a nőt. Eközben újabb furcsa öngyilkosságok történnek, és a nyomok mind Tesshez vezetnek. Levelek. Ujjlenyomatok. Telefonüzenetek. Morbid fényképek. Ám különös módon, ahogy gyűlnek a bizonyítékok, Aidan lassan arra a meggyőződésre jut, hogy Tess mégis ártatlan. A pszichiáter pedig egyre jobban retteg arctalan, névtelen – és halálos – ellenségétől. És ahogy szorul a hurok Tess nyaka körül, úgy válik egyre világosabbá, hogy a megoldást a múltban kell keresniük, és sokkal több minden köti őket össze, mint gondolták volna.
Karen Rose világhírű sorozata a romantikus thriller műfajának legjobbja, az írónő majd minden könyve bestseller, olvasói… (tovább)

Eredeti mű: Karen Rose: You Can't Hide

Eredeti megjelenés éve: 2006

Szereplők népszerűség szerint

Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli · Todd Murphy · Vito Ciccotelli

Hirdetés

Kedvencelte 33

Most olvassa 9

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 52

Kölcsönkérné 2

Elcserélné vagy eladná

>!
Elcserélhető
Reni95 könyve

Kiemelt értékelések

+
>!
Lanore P
Karen Rose: Érints meg

Imádtam ezt a könyvet!! Elképesztően fondorlatos a sztori, ahogy Rose csűrte-csavarta a szálakat, zseniális volt! Több szereplő is szóba jöhetett gyilkosként, sosem lehettem biztos abban, hogy tényleg az, akit gondolok… és nem az lett :D Tess-t megszerettem, ahogy Aidan-t, és az egész családot, az írónő igencsak ért ahhoz, hogy megkedveltesse velünk az embereket :) Viszont az a mérhetetlen gyűlölet, düh és elvakultság, ami a gyilkosságok alapja volt, felfoghatatlan…
A Számolj tízig!-ből felbukkant pár arc, akiknek nagyon örültem, pl. Mia és az Abe-Kristen páros. Carmichael, az újságíró is fontos szerepet kapott, bár azok után, amiken keresztülment ebben a történetben, csodálkozom, hogy még mindig ennyire belemászik az emberek életébe a későbbiekben… a könyv letehetetlen, jöhet a többi rész!

10 hozzászólás
+
>!
Elhaym
Karen Rose: Érints meg

Nagyon vártam az új Karen Roset, nem is csalódtam benne. Kiválóra akkor szoktam egy könyvet értékelni, ha a sztori magával ragad, nem tudom letenni és nem találok benne hibát sem. Érints meg pont ilyen. Sok könyvnél előfordul, hogy a feléig alig történik valami, aztán a végén pár fejezetben összesűrítik az izgalmakat. Karen Rose nem ilyen, ezért is szerettem meg nagyon. Minden rész tele van izgalommal, fordulattal, nincs benne semmi időhúzás, egy percig sem lehet unatkozni, mindig történik valami. Imádom. :)
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2010/12/28/karen-rose-erints-meg/

6 hozzászólás
+
>!
Lilith
Karen Rose: Érints meg

Rose kisasszony megint hozta a formáját, azt hiszem benne meg lehet bízni :) Nem úgy mint Slaugherben, aki annyira hullámosan ír, hogy igazából emiatt mindig kíváncsi vagyok rá, hogy most épp mi lesz abból, amit lekezd.
Viszont Rose megtalálta a hangját, és ezen a hangon hihetetlenül jó könyveket tud írni, csak egy gond van velük, és emiatt kapott fél csillag levonást… van egy meghatározott vonulat, amin végigviszi minden sztoriját. Tudod, hogy hogy kezdődik, tudod, hogy mi lesz a közepén, és azt is tudod, hogy a végén valamelyik főszereplőt elrabolják, és a másik siet a megmentésére. Nincs ezzel gond, mert izgalmasan írja meg, de most elég fáradtan olvastam el a végét, és valahogy jobban zavart, hogy jé, csak nem elrabolják Tesst, milyen meglepő…
De ez csak egy kis rossz, már ha lehet ezt egyáltalán rossznak nevezni :) Mert ettől függetlenül nagyon izgalmas az egész sztori, a nyomozás megint hihetetlenül valósnak és eredetinek tűnt, és a két főszereplő Tess és Aiden pedig gyorsan megkedvelhető. És Aidenből nem csinált most hihetetlenül tökéletes férfit, amitől valahogy olyan valóságosnak tűnt ő is, mintha bármelyik bokorból előugorhatna :)
A gyilkos kiléte meglepő, illetve nagyon jól eltereli róla a gyanút :) az első pár fejezetben amikor megjelenik valahogy úgy éreztem ő az, tudtam, hogy ő az, de a nyomozás és a kiderülő dolgok annyira elvitték róla a gyanút, hogy emiatt amikor kiderült, hogy ő az újra meglepetést tudott vele okozni :)
Szóval szívből ajánlom most is, mint mindig, mindenkinek ezt a kötetet is. És az Ulpiusnak meg ajánlom, hogy idén sok Rose könyvet dobjon piacra! :)

20 hozzászólás
+
>!
mikkamanka
Karen Rose: Érints meg

Még-még-még Karen Rose könyveket!
Már az ötödik könyv, amit olvastam az írónőtől, de nem tudom megunni.
Fantasztikus, ahogy a történetet alakítja, játszik az idegekkel, a szereplőkkel, s teheti ezt 500 vagy 800 oldalon, akkor sem válik unalmassá.
Ismét a mindennapi életből merítette az alapötletet, ami felvetette bennem a kérdést, vajon én mennyire ismerem a saját környezetemet, barátaimat, rokonaimat. Elgondolkodtató – bárkit érhetnek meglepetések. Engem ért: egy pillanatra sem gyanakodtam Tess életének megkeserítőjére. Döbbenet. Ehhez tényleg betegnek kell lenni…
Továbbra is ámulok azon, mennyire hiteles karakterábrázolást nyújt, s mutatja be kellő részletességgel a szereplők cselekménye mögött megbúvó motivációkat, érzelmeket, gondolatokat. Soha nem marad olyan érzésem, hogy valamire ne kaptam volna választ.
Tess és Aidan fölöttébb szimpatikus, szerethető páros, de mindketten megmaradnak mindenféle túlzás nélküli karakternek, s ettől érezhetjük valósnak őket.
Imádtam a Reagan családot, Rose kisasszony kedvet tud csinálni a nagy családokhoz!

13 hozzászólás
+
>!
Kovtünci
Karen Rose: Érints meg

Nagyon jól megírt történet tele fordulatokkal, drámával és izgalommal. Minden fejezetben más más emberkére gyanakodtam, de rá aztán a legvadabb álmaimban sem gondoltam volna. Teljes képet kaptam a gyilkosról ,hogy mikor mit miért tett. Nem maradt bennem semmi hiányérzet, úgy érzem minden kiderült aminek kikellett derülnie.

+
>!
zsoo
Karen Rose: Érints meg

Chicago, dr. Jon Carter, megyei kórház sebésze. Ez csak nekem szúrt szemet? :D :)

Remek könyv. :)

3 hozzászólás
+
>!
Tufuka
Karen Rose: Érints meg

Első könyvem az írónőtől, helyenként kissé sablonos és kiszámítható, de ugyanakkor érdekes és izgalmas volt.
A szereplők kedvelhetők, megfelelő háttértörténettel és szerethető családdal.
Érdekes volt a tettes gondolataiba is belelátni, néhol a kegyetlensége gyomorforgató és taszító. Én egészen a végéig nem is sejtettem, hogy ki áll az egész mögött, szóval abszolút meglepetés és megdöbbentő volt.
A háttérben zajló nyomozás és az áldozatok korábbi veszteségei ráztak meg a legjobban a rengeteg halott mellett, ugyanis a korábban általam olvasott krimikben nem nagyon találkoztam ilyen számú emberáldozattal.
Biztos, hogy olvasok még az írótól, ugyanis végig lekötött, izgalmas, fordulatos és rendkívül mozgalmas volt.

+
>!
eszter1818
Karen Rose: Érints meg

Ebben a könyvben csak az nem tetszett, hogy nem tudtam addig letenni, amíg nem olvastam el végig…
Imádom Karen Rose műveit :)

5 hozzászólás
+
>!
Naomi1
Karen Rose: Érints meg

Letehetetlen izgalmas krimi sok sok hullával , gyilkosra sem jöttem rá a könyv végéig. És ami jó, hogy szerelmi szál is volt benne. :)

7 hozzászólás
+
>!
krisztin21
Karen Rose: Érints meg

Igazából friss Rose könyvet szerettem volna olvasni, de mivel feladtam a reményt, hogy a közeljövőben megjelenik, elkezdtem újraolvasni a régebbi részeket, ami alapból is be volt tervezve:)
És még másodszori olvasásra is imádtam a történetet, a szereplőket. És jobban odafigyeltem a jelekre is, hisz tudtam már, hogy ki is lesz a gyilkos, a tettes.
A legjobban viszont azért haragszom a kiadóra, hogy Abe és Kristen könyve még mindig nem jelent meg, pedig már két részben is szerepeltek, s azért már nagyon érdekelne az ő sztorijuk is… remélem, ha végre-valahára megjelenik Dana könyve, után az övéké is sorra kerül…
A másik meg, hogy csak most néztem utána, hogy azért ez a sorozat már a 14.(!!!) résznél tart…az életben nem fogjuk utolérni…

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

+
>!
gladyna

– Nem szeretett, ha meg akart változtatni. És nem ismert, ha azt hitte, hogy megváltoztathat.

406. oldal

+
>!
Kiera

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tess letakarta kezével a telefont.
– El tudnál vinni munkába menet? Aidan bólintott.
– Persze.
– Tess?! – dübörgött Vito hangja. – Egy férfival vagy?
Tess felsóhajtott. Akárhány éves is, még mindig Vito kishúga, és ők mindannyian az apjuk gyerekei, akár tetszik nekik, akár nem.
– Igen, Vito.
– Nemcsak elhoz ide – mordult fel Vito –, ha nem szépen bejön, és bemutatkozik nekem.
Tess megint felsóhajtott.
– Igenis, Vito. Akkor egy óra múlva találkozunk. – Letette, és megvonta a vállát. – Van kedved találkozni a bátyámmal?
Aidan szeme tettetett riadtan kerekedett el.
– Bántani fog?
– Szerintem nem. Igazából sosem verte meg egyik udvarlómat sem. Mondjuk Phillipnek beverte az orrát, annyira, hogy vérzett is.

337-338. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli · Vito Ciccotelli
10 hozzászólás
+
>!
Kiera

Vigyázat! Felnőtt tartalom.

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Tess, a macskád a mosdókagylóban van.
Tess lustán az oldalára fordult, és Aidanre nézett, aki a fürdőszobában, a mosdó előtt állt. Aidan Reagan még mindig meztelen volt, és csuromvíz, mert most zuhanyozott le, és jó volt korán reggel erre a látványra ébredni.
– Nyisd ki a csapot. Inni szeretne.
– Azt hittem, a macskák nem szeretik a vizet.
– Ő igen.

423. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
3 hozzászólás
+
>!
Droci P

A bizalom törékeny jószág, és csak a bolond bízik meg bárkiben vakon. És csak egy még nagyobb bolond próbálja meg összeragasztani, amikor az szilánkokra tört.

66. oldal

+
>!
Droci P

Az emberek időnként csak azt az arcukat mutatják, amelyről azt akarják, hogy a másik lássa.

+
>!
Kiera

– Maradok, ha megteszel nekem valamit.
Aidan az ágyra pillantott.
– Nem lehet. Murphy pár perc múlva itt lesz.
Tess elmosolyodott.
– Nem arra gondoltam. Aidan, pszichiáter vagyok, nem pedig gondolatolvasó. Ugye, érted a különbséget?
Aidan a hüvelykujjával végigsimított Tess ajkán.
– Még mindig az ágynál tartok. Bocsi.

483. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
krisztin21

– Magának elment az esze.
– Akkor feltételezem, hogy szerencsés vagyok, mivel épp egy pszichiáter lakásában tartózkodom.

265. oldal

+
>!
Kiera

– Bocsásson meg. Megint igazságtalan voltam magával. Azt hittem… – kényelmetlen érzésekkel vonta meg a vállát. – Azt hittem, hogy lenéz.
– Nos, nem néztem le – mondta Tess komolyan. – Sosem nézném le.
A harag, a zavarodottság és a megbántottság eltűnt, és a beálló csöndben egyre jobban tudatosult bennük, hogy valami történt közöttük.
– Köszönöm.
– Ha már itt tartunk, tetszik a fürdőszobája. Tess szája mosolyra húzódott. – A gumikacsás tapéta nagyon ötletes.
Aidan érezte, hogy elvörösödik.
– A házat örököltem. Néha vigyázok az unokahúgaimra és unokaöcséimre. Nekik tetszik, ezért megtartottam.

280. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli
+
>!
krisztin21

(…) – A húgomra emlékeztetett, aki veszettül vagány. És… barátok lettünk.
– Még mindig?
Murphy szemöldöke megemelkedett.
– Mi még mindig? Még mindig a húgomra emlékeztet? Igen. – Hátradőlt a székben, és elgondolkodva tanulmányozta Aidan arcát. – Téged is a húgodra emlékeztet, Aidan?
Aidan majdnem elnevette magát.
– Nem.
Murphy halkan kuncogott.
– Nos, a pofám leszakad.
– Le is fog, ha még egyszer felhozod a kérdést.

108. oldal

+
>!
Kiera

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

– Aha – mondta Vito komoran. – Tess, hogy a fenébe keveredsz mindig ilyen helyzetekbe?
Tess talpra ugrott, és ököllel belevágott Vito vállába, annyira, hogy a férfi összerándult.
– Most semmit sem csináltam, te barom!
Aidan még mindig pislogott, olyan hamar ugrott fel Tess, és olyan erősen ütötte meg a bátyját. Egyik reakció sem áldozatra vallott.
– Nem is tudtam, hogy ilyesmi van benned, doktornő.
Tess gyilkos pillantást lövellt felé.
– Most, hogy tudod, jobb, ha az eszedbe vésed!

344-345. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Aidan Reagan · Dr Tess Ciccotelli · Vito Ciccotelli

Ha tetszett ez a könyv, akkor ezeket is olvasd el